Relationsmarkedsføring vs transaktionsmarkedsføring

Enhver form for marketing er rettet mod at øge den potentielle kundebase i håb om at forbedre overskuddet. To fælles tilgange til dette mål er relationsmarkedsføring og transaktionsmarkedsføring. Alle har et andet syn på kundeemnet, kunden eller kunden.

Hvad er relationel marketing?

I relationsmarkedsføring er målet at skabe et langsigtet forhold til hvert kundeemne, kunde eller kunde. Dette tillader fortsat omsætning at udvikle sig på grund af mærkeloyalitet. I stedet for at oprette et salg og derefter gå videre, søger relationsmarkedsføring at skabe flere salg på flere fremtidige muligheder.

For at relationsmarkedsføring skal være effektiv, skal du have flere kontaktpunkter med hvert kundeemne, kunde eller kunde fortid og nutid. Hvert kontaktpunkt skal have en positiv indflydelse på forholdet for at maksimere succes. Hver interaktion mellem mærket og individet vil skabe en “transaktion”, der påvirker den måde, individet træffer købsbeslutninger på.

Det er en række ind- og udbetalinger. Når en person oplever en positiv interaktion med et mærke, det være sig et display på en hylde eller et opslag på en Facebook -side, fungerer dette som et depot. Den enkelte er mere tilbøjelig til at foretage et køb nu og i fremtiden.

Hvis der opstår en negativ interaktion, sker tilbagetrækning. Dette gør det mindre sandsynligt, at den enkelte foretager et køb nu eller i fremtiden.

Strategier til at hjælpe med at opbygge et brandforhold til en kunde omfatter blogging, henvisningsbelønninger, køberincitamenter, sociale medier, uddannelsesmuligheder og brand outreach.

Hvad er transaktionsmarkedsføring?

I transaktionsmarkedsføring er målet at oprette en specifik transaktion, der gør et prospekt til en kunde eller kunde. Dette gør det muligt for omsætningen at vokse hurtigt, men i kortsigtede transaktioner. I stedet for at opbygge loyalitet over for et bestemt mærke tilskynder denne form for marketing til det største engangssalg, som en kunde kan glemme alt om på kort tid.

For at transaktionsmarkedsføring skal være effektiv, skal du tale om tre værdipunkter.

  • Værdi. Potentielle kunder skal kunne se et højere værdiniveau i et mærke end et andet for at tilskynde til en salgstransaktion. Dette kan opnås ved at fremhæve, hvad et produkt eller en service kan levere, ved at oprette nedsatte priser eller en anden metode, der adskiller varen fra konkurrencens varer.
  • Mangel. Udsigterne skal føle, at de straks skal handle for at høste de fordele, som et produkt eller en service kan give. Medmindre der er en opfordring til handling, der fører den potentielle kunde til det, der tilbydes, vil et salg sandsynligvis ikke finde sted.
  • Omdømme. Udsigterne skal føle, at produktet eller tjenesten på en eller anden måde vil forbedre deres liv. Denne værdi kan kun fastslås ved at etablere et brand -ry. Reklamebeskeder, reklamer, kundeanmeldelser og lignende informationskilder bruges ofte til at skabe dette værdipunkt.

I modsætning til den række indskud og hævninger, der forekommer i relationsmarkedsføring, i transaktionsmarkedsføring, tikker uret altid. Målet er at sælge så mange produkter eller tjenester på kortest mulig tid til den, der er villig til at foretage et salg. Der er ikke tid til at opbygge et forhold.

Strategier til at øge chancerne for, at en transaktion finder sted, inkluderer rabatter, incitamenter og buzzwords for at tiltrække kundeemner. Ved derefter at bruge de tre værdipunkter går et mærke langt for at lukke et salg. Derefter gentager processen sig.

Begge disse marketingmuligheder kan hjælpe en virksomhed med at fastholde kunder.

Relationsmarkedsføring fremstilles ofte som en bedre løsning for mærker og virksomheder på grund af dets langsigtede potentiale. En kunde, der køber 3 varer om året i løbet af 10 år, er bedre end en kunde, der køber 5 varer i dag og derefter aldrig køber noget igen. At skaffe en ny kunde er også dyrere end at beholde en eksisterende kunde, så relationsmarketing kan hjælpe en organisations bundlinje.

Imidlertid er transaktionsmarkedsføring som et vigtigt sted i hver organisations opsøgende muligheder. Kunder kan blive tiltrukket af årlige salgsmuligheder, der bruges af et mærke og en virksomhed, f.eks. Et lagerbeholdningssalg. Kunder kan tilskyndes til at vende tilbage til en virksomhed for at købe flere varer på grund af rabatmulighederne.

Det er endda muligt at flytte en kunde fra et transaktionsforhold til et langsigtet forhold ved hjælp af strategiske salgsmuligheder.

I relationsmarkedsføringen vs transaktionsmarkedsføringsdebatten er der positivt at overveje ved enhver lejlighed. Der er udbytte, der skal optjenes, når et forhold kan etableres, men der er en umiddelbar gevinst, når transaktioner kan gennemføres med succes.