Den virkelige betydning af 45 populære mærker

Har du nogensinde tænkt over, hvorfor Apple hedder Apple, selvom det er et multinationalt teknologivirksomhed og ikke sælger frugt? Og hvorfor kalder folk coca cola på den måde?

Disse unikke og interessante navne er ikke blot begrænset til disse to mærker. Der er meget mere udbredt derude.

Og mens vi er nysgerrige efter, hvordan disse mærker blev til, graver vi aldrig i disse oplysninger på grund af mangel på indsamlet information, eller vi er dovne nok til selv at søge efter dem.

For at fodre dit nysgerrige sind har vi dog gjort dit job med at finde den virkelige betydning af populære mærker. Vi har dækket kendte mærker, for eksempel AMD, Nokia, Apple, Nike, Durex, Pantene osv. Læs hele artiklen for at finde ud af mere.

Virkelige betydninger af populære mærker

AMD

AMD står for Advanced Micro Devices. Denne amerikanske multinationale halvledervirksomhed beskæftiger sig med computerchips, der enten er indlejret på tavlen eller sælges eksternt. Da navnet er Advanced Micro Devices, kan vi få en grundlæggende idé om dets produktlinje og arten af ​​det.

Når vi hører dette navn, hvis vi ikke kender virksomheden, kan vi gætte, at det er et godt navnesystem til virksomheder.

Samsung

En virksomhed med koreansk oprindelse, der har en bred vifte af elektroniske produkter i sin produktportefølje, er Samsung. Men hvorfor hedder det det? Hovedårsagen bag dette er, at der er en vis betydning af ordet ‘Samsung’ i Korea.

Sam betyder tre og sung betyder stjerne på grund af dets betydning på det koreanske sprog. Tre stjerner repræsenterer noget stort eller kraftfuldt. På koreansk betyder tallet tre noget kraftfuldt eller gigantisk, der er sandt for et selskab på flere milliarder dollars som Samsung.

Coca Cola

Der er meget få mennesker i verden, der ikke har hørt navnet Cocacola. Det har et godt og attraktivt navn end andre drikkevareproducenter, men hvad betyder det? Det har ingen særlig eller direkte betydning.

Men Dr. Pembertons partner og revisor, Frank Robinson, brugte kokainblade og colafrugter til at tilføre drikken smag. Han ville dække et godt antal mennesker gennem sine marketingteknikker og besluttede sig for et navn med to lignende alfabeter. Så han tog ‘COCA’ fra elementet kokainblad og i stedet for at tage Kola fra kola fru

er, det tog Cola at gøre det mere attraktivt. Nu kan vi se succesen med Cocacola, og der er også fordelene ved dens nomenklatur for dens succes.

Pandora

Online musik- og radioudbyder Pandora er meget berømt for sin gratis og opdaterede online musikressource. Hans navn er ganske enkelt og mindeværdigt på samme tid, men er der en grund bag navnet?

Navnet Pandora kommer fra græsk mytologi, der refererer til musikens gave fra Apollo (musikens gud).

Dens navngivning er perfekt til den service, som online musikgiganten Pandora leverer. Ikke alle virksomheder har en nøjagtig betydning som denne eller lyder så attraktive.

Etsy

Etsy har en interessant historie bag sit navn. Robert Kalin, grundlæggeren, afslørede i interviewet med Reader’s Digest, at han ledte efter et opdigtet navn og også ønskede at se noget international inspiration.

Denne hensigt fik ham til at se en italiensk film, hvor “åh, ja” siges som “æh, ja.” Men ved en fejltagelse ender han med at tage de to stavelser som en og hørte det som “etsi”. Så det er sådan navnet finder sin eksistens.

Toyota

Dette mærke skylder sit navn til grundlæggeren “Kiichiro Toyoda”. Kan du se den forskel i stavning med grundlæggerens navn? Dette skyldes, at ordet “Toyoda” har sin egen bogstavelige betydning, som er “frugtbare rismarker”. Mærkeligt, hva ‘?

Jomfru

Ifølge Richard Branson, den engelske forretningsmagnat, investor, forfatter og filantrop, der grundlagde Virgin Group, blev virksomheden opkaldt efter en medarbejder. Medarbejderen foreslog det samme ord “jomfru”, der angav hans nyhed eller nyheden i det kommercielle område.

Sony

Denne japanske multinationale konglomeratvirksomhed opkaldte sit mærke efter udtrykket “sonny boys”, der kom til at nævne de stiftende medlemmer.

Mere specifikt oversættes sætningen til japansk som “kloge unge mennesker.” Således tager “sonny boys” deres kortere version af Sony og fortsætter med at herske i samme ånd af intelligente unge mennesker.

Adidas

Du har måske hørt udformningen af ​​ADIDAS -skrifttyper som All Day I Dream About Sports. Det lyder interessant. Men sagen er, at det ikke er den egentlige betydning bag dette navn.

Adolf Dassler, hvis skabelse er dette multinationale selskab, har meget at gøre med navnet.

Ved grundig undersøgelse kan du se, at den første stavelse med navnet “Adidas” er opstået fra grundlæggerens navn, Adolf. Adi> Adolf. Så kan du relatere Das til Dassler med dit skærpede sind.

Nikon

Nikon er specialiseret i optiske og billeddannende produkter og er et japansk multinationalt selskab. Mærket har et betydeligt navn. Navnets oprindelsesord – Nippon Kogaku – betyder “optisk” på japansk sprog. Så det er indlysende, at der ikke kunne være noget andet navn, der passer perfekt til dette kamerafremstillingsfirma.

Det ser således ud til, at der ikke kommer noget mærke ud af ingenting. Alle mærker har store eller små, interessante eller kedelige historier bag sig. Vi har talt om ti af de mest populære mærker, der har specifikke underliggende betydninger.

Håber du fandt dem fascinerende, og nu kan du også gå efter et mere attraktivt navn til din virksomhed