10 ting, du skal kontrollere, når du har valgt dit virksomhedsnavn

Når du starter en ny virksomhed, er hovedrepræsentationen af ​​den til omverdenen i form af et navn. Sådan vil din organisation blive kontaktet, uanset hvor du går. I sidste ende vil det være virksomhedens ansigt. Da det er af så stor betydning, siger det sig selv, at du skal tænke grundigt over at give et godt navn til din virksomhed. Du skal opfylde alle kriterier, professionelle, juridiske og personlige.

Typisk hedder en virksomhed overalt, så den skal være let at udtale og huske. Hvis man kigger på alle de store mærker i verden, har de slået et tak hos deres kunder med navnene selv. Nike, Adidas, Puma, Amazon osv. Er navne, der er blevet næsten synonyme med den type produkter, de sælger.

Du skal stræbe efter at nå det niveau, og at have et godt navn er det første skridt i den rigtige retning. Selv efter at du har afsluttet dit firmanavn, er der visse tjeklister, som du skal overholde for at komme til det rigtige sted.

Ting, du skal kontrollere, efter du har afsluttet dit virksomhedsnavn

Navnet skal være unikt og let at huske

Det første kriterium, som virksomhedsorganisationens navn skal opfylde, er, at det er unikt i alle henseender. Det siger sig selv, at når du gennemgår en annonce, uanset om den er trykt eller online, hvis navnet er unikt, sidder det fast i din hukommelse i lang tid. Når det først er placeret i din underbevidsthed, vil det også være lettere at huske. Sørg for, at navnet opfylder disse krav tilstrækkeligt.

Det skal være let at udtale 

En af de vigtigste intentioner, du skal have, når du navngiver din virksomhed, er, at den skal blive et kendt navn. Den eneste måde det kan ske er, hvis det er iørefaldende og let at udtale. De fleste virksomheder vælger navne, der er mono eller stavelser, og som er relativt nemme at stave. Hvis det ligner en tungevridning og er svært at udtale, husker de det sandsynligvis ikke længe.

Du skal være fornuftig og forholde dig til virksomheden.

Det er ikke en god idé at gå efter nogle smarte navne, når du starter en ny virksomhed. Nogle virksomheder som Yahoo og Quikr var meget heldige i den forbindelse, men de er altid forbundet med nogle risici. Det burde have en vis lighed med den type virksomhed, du planlægger at drive. Kort sagt skulle det give mening. Du bør også bekræfte dit valgte navn på andre fremmedsprog. Det er sket mange gange, at organisationer har været flove, fordi navnet betød noget andet på en anden dialekt.

Der bør ikke være problemer med ophavsret eller varemærker

Varemærker og ophavsrettigheder er de begrænsninger, der kan være afgørende for at navngive din virksomhed. Et varemærke betyder dybest set en ejendom, der ejes af en eksisterende virksomhed. Hvis du som opstart krænker varemærker, kan du blive sagsøgt for store beløb. Din virksomhed tager ikke engang fart. Ophavsret omfatter love, der giver beskyttelse mod ideer og udtryk. Du har ikke rettighederne til at bruge dem til navngivning eller markedsføring på nogen måde. Selv slogans kan ikke gøre brug af disse ophavsretligt beskyttede vilkår.

Brug foretrukne suffikser til et online domænenavn

Når du starter en ny virksomhed, er det vigtigt i disse dage, at du har en online tilstedeværelse til det. En af de mest almindelige metoder til at gøre dette er via et tilgængeligt online websted. Det er vigtigt at vælge et domænenavn for ham, og enhver fejl i denne henseende kan koste din virksomhed dyrt. Domænenavnet skal svare så tæt som muligt til firmanavnet og skal have de relevante suffikser. Dette vil sikre, at der ikke opstår problemer med ophavsret senere hen.

Se, at det ikke er begrænset

Der pålægges ingen begrænsninger ved navngivning af en virksomhed. Nogle virksomheder inkluderer f.eks. Stedets geografiske placering eller det produkt, de sælger, i navnet. Dette forårsager mange problemer, når de vil udvide til et andet sted eller ønsker at ændre deres foretrukne produkter, da kunden kan blive forvirret. 

Få anmeldelser fra andre

Når du starter en ny virksomhed og har besluttet dig for et navn, anbefales det altid at få anmeldelser fra dine tilhængere, før du officielt lancerer det på markedet. De vil være i stand til at fortælle dig præcis, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert, og hvis der er ændringer, vil de forbedre det. De vil også kontrollere, om du er i stand til at forårsage den samme type reaktion, som du forventer.

Spørg potentielle kunder om navnets troværdighed.

Dette trin er mest muligt, når du har mere end ét navn at vælge imellem. Selv efter afslutningen kan du dog foretage en sidste kontrol ved at tale med dine kundeemner, investorer og andre, der vil blive tilknyttet din virksomhed. Bed om deres mening, og verificer deres troværdighed, inden du foretager det sidste opkald.

Sørg for, at navnet er registreret i hver driftstilstand.

Dette er et andet vigtigt skridt ud fra et juridisk synspunkt. Din virksomhed skal have et register i hver stat, hvor du vil have den til at fungere. Den primære rekord skal være i navnet på den hjemstat, hvor den skal have hovedkontor, og de andre skal være de stater, hvor du planlægger at have andre udvidelser. Når du har gennemført dette trin til registrering af staten, kan du udøve dine rettigheder til at gøre forretninger hvor som helst.

Der bør ikke være stødende vilkår.

Hvis dit firmanavn har nogen politisk eller juridisk betydning, er du mere tilbøjelig til at støde på problemer med statslige og føderale love. Du må heller ikke fremprovokere pornografiske tanker eller gestus, der betragtes som uanstændige. Det bør heller ikke være stødende for et bestemt samfund. Sørg for, at der ikke er sådanne inkluderinger i dit virksomhedsnavn for at være på den rigtige side af loven.

Sørg for, at alle de ovennævnte punkter er markeret korrekt, efter at navnene er afsluttet. Når du er overbevist om, at alle kriterier er tilstrækkeligt opfyldt, skal du ansøge om officiel genindførelse af navnet lovligt.