8 fordele og ulemper ved meningsmålinger

Meningsmålinger er en måde at afgøre, hvad visse demografier af mennesker tænker eller føler om et bestemt emne. Ved at stille grupper af mennesker specifikke spørgsmål om spørgsmål kan der opnås et overblik over det offentlige perspektiv, så der kan foretages specifikke handlinger. Fordelen her er, at flere oplysninger giver dig mulighed for at træffe en bedre beslutning, men ulempen er, at forkerte oplysninger er mulige, fordi der bruges en begrænset prøve. Når man ser på fordele og ulemper ved meningsmålinger, er der nogle yderligere vigtige punkter, der også skal overvejes.

Fordelene ved meningsmålinger

1. En flertalsudtalelse kan bestemmes uden valg.

Meningsmålinger er en let måde at se, hvordan offentligheden tænker eller føler om et bestemt emne. I stedet for omkostningerne ved en folkeafstemning eller valg om spørgsmålet kan meningsmålinger hjælpe ledere med at bestemme, hvad det bedste svar fra det styrende organ skal være. Det gælder både erhvervslivet og den politiske verden.

2. Tilfældighed hjælper med at skabe større potentiel præcision.

Fordi meningsmålinger generelt er tilfældige interviews med gennemsnitlige mennesker inden for en kerne demografisk, er oplysningerne generelt nøjagtige, når det kommer til følelsen af ​​hele demografien. Selvom små befolkningsprøver hæmmer denne proces [100 mennesker ud af 100 millioner er slet ikke tankevækkende], kan store befolkningsprøver generere robust information.

3. Fakta kan hjælpe folk med at identificere tankefejl.

Mange mennesker danner meninger baseret på det, de ser som relevante fakta. Hvis disse fakta kan bevises forkerte takket være data indsamlet gennem meningsmålinger og andre veje, kan folk måske finde en måde at ændre mening eller uddybe deres perspektiv. Dette sker, fordi meningsmålinger giver folk mulighed for at se dine perspektiver gennem en anden persons øjne.

4. Det er meget overkommeligt at gennemføre.

For at fuldføre en meningsmåling er alt, hvad nogen skal gøre, at tage telefonen eller gå udenfor for at begynde at tale med folk. Mange undersøgelser kan gennemføres i løbet af et eller to dage med minimal indsats, og derefter kan dataene samles for at skabe relevant information.

Ulemperne ved meningsmålinger

1. Resultater kan påvirke andre negativt.

Meningsmålinger, der offentliggøres i realtid, kan have en skadelig effekt på visse befolkningsgrupper. Et klassisk eksempel på dette er under det amerikanske præsidentvalg hvert 4. år. Fordi der er en 3-timers tidsforskel fra østkysten og vestkysten i USA, kan meningsmålinger, der dikterer en forventet vinder, når nogle stater stadig stemmer, påvirke andres handlinger.

2. Resultaterne er ikke altid nøjagtige.

Svarene i en meningsmåling er ikke altid en sand afspejling af, hvad en persons mening viser sig at være. Meninger er nuancerede og subtile, baseret på individuelle tanker og oplevelser. Et simpelt “ja” eller “nej” afspejler slet ikke disse nuancer. Nogen siger måske “ja” til at være abortforenende, men deres mening om emnet har forskellige grader af nuancer, der kan få det til at se ud som om, de også kunne sige “ja” til at være pro-life.

3. Prøver er bare en tilfældig afspejling af meninger.

Tilfældig prøveudtagningsproces hjælper med at fjerne fejl, men det betyder også, at der er en chance for, at kun en lille undersektion af en måldemografi blev interviewet til undersøgelsen. Hvis du tager 100 tilfældige mennesker i en gadegruppe og stiller dem et spørgsmål, er der en chance for, at du får 100 lignende svar. Det er tilfældighedens natur.

4. Folk kan forsøge at ændre resultaterne af en meningsmåling ved at give falske svar.

Den største svaghed ved en meningsmåling er, at den må antage, at alle interviewede fortæller sandheden. Hvis nok mennesker blev involveret i en undersøgelse og ønskede at ændre resultaterne ved at give falske meninger, ville oplysningerne være skævt, og ingen ville lægge mærke til det.

Fordele og ulemper ved meningsmålinger viser, at det kan være et godt værktøj til indsamling af information, men informationsindsamling bør tages med forsigtighed. Det er muligvis ikke en 100% præcis repræsentation af en hel demografisk, men en stor nok prøve kan være en rimelig repræsentation. Det gør meningsmålinger nyttige på mange forskellige måder.