8 fordele og ulemper ved det rådgivende råd

Nogle beslutninger er lette at tage, men andre kan være direkte vanskelige. Der kan være en række forskellige barrierer, der kan forhindre dig i at træffe en god beslutning. Det kan være mangel på erfaring, mangel på tid eller endda mangel på ressourcer. Derfor kan enhver leder drage fordel af at have et rådgivende råd. Disse tip kan hjælpe med at fjerne eventuelle barrierer.

Der er visse vigtige punkter at overveje, før man danner et, så her er fordele og ulemper ved et rådgivende råd at overveje.

Fordelene ved et rådgivende råd

1. Det er en nem måde at netværke med andre virksomhedsledere.

Det sidste, nogle ledere vil gøre efter en lang arbejdsdag, er at bruge yderligere 3-4 timer i en efter-timers funktion til at netværke. Et rådgivende råd giver ligesindede fagfolk mulighed for at netværke med hinanden i normal arbejdstid, hvilket fortsat vil udrette noget for et team eller en organisation.

2. Forskellige perspektiver kan skabe dybere programmer.

Det ultimative mål for ethvert team er at skabe arbejde af højeste kvalitet. Mængde er også vigtig, men ikke på bekostning af kvalitet. Når der findes et rådgivende råd, kan forskellige brancheledere dele deres unikke oplevelser, så teamet kan drage fordel af dem. Selvom rådgivningen ikke altid er den bedste, kan de unikke synspunkter, der tilbydes, hjælpe med at uddybe et teams forståelse af, hvad der skal gøres.

3. Det kan være meget rentabelt.

At stille en halv snes brancheledere i samme rum i en time eller to giver dig nogle kreative ideer. Derefter kan disse ideer omdannes til projekter, der kan være yderst rentable. Dette gælder for enhver branche, herunder non-profit organisationer. Friske ideer bringer mere opmærksomhed til en virksomhed eller et program, og den opmærksomhed er det, der vil føre til rentabilitet.

4. Rådets medlemmer kan komme og gå.

Et rådgivende råd behøver ikke at være en fast stilling. Det kan være noget, samfundsledere deltager i, når de har mulighed for det. Rådet kan være så stort eller så lille, som en leder ønsker eller har brug for, så specifikke mål kan opfyldes. Denne fleksibilitet gør det lidt lettere at rekruttere medlemmer, der ønsker en chance for at have nogle input til fremtiden for en lederorganisation.

Ulemperne ved et rådgivende udvalg

1. Det kan være svært at finde deltagende medlemmer.

De fleste rådgivende bestyrelser tilbyder ubetalte forpligtelser. For at gøre tingene værre vil mange ledere anmode om et rådgivende råd, der kræver, at medlemmerne investerer tid, ressourcer eller begge dele i succesen med deres egen afdeling. Dette kan gøre det svært at finde medlemmer til at sidde i rådet på grund af de mange personlige forpligtelser, som en sådan stilling typisk medfører.

2. Du kan få nogle virkelig dårlige råd.

Ledere elsker rådgivende bestyrelser på grund af muligheden for at rådføre sig med andre. Det eneste problem er, at der kan være nogle dårlige råd forklædt som gode råd på disse møder. Eventuelle råd, hjælp eller ressourcer skal altid ses med forsigtighed. Det er ikke rådet, der vil blive holdt ansvarlig, hvis noget går galt. Det bliver lederen.

3. Der er en defineret udgift, der må antages.

Et rådgivende råd kommer ikke for ingenting. De skal have en form for incitament til at deltage. Det kan involvere forplejning, krydskampagner eller andre opgaver, der kræver en personlig eller organisatorisk investering. Mange ledere behøver ikke at betale bestyrelsesmedlemmer direkte, og det får processen til at se ud til at være gratis, men den er langt fra gratis.

4. Mødet notater skal muligvis være på den offentlige rekord.

Selvom en leder uformelt samler samfundsledere for at tjene i et rådgivende råd, skal noterne fra dette møde muligvis blive offentliggjort. Selvom det ikke er nødvendigt, kan gennemsigtigheden i en sådan handling hjælpe med at fremme intern kommunikation. Det betyder, at nogen skal tage notater, og det kræver typisk, at en anden medarbejder er til stede, hvilket begrænser produktiviteten under mødet.

Fordele og ulemper ved et rådgivende udvalg viser, at de kan tilbyde et stort potentiale, men der er visse udfordringer, der skal løses. Uanset om det bare er netværk eller at finde en løsning på et unikt problem, kan et rådgivende udvalg levere den nødvendige ekspertise, som en organisation ikke har internt, så det næste trin på rejsen kan gennemføres.