28 Statistik, tendenser og analyse af Kinas investeringsfondsindustri

I løbet af de sidste to årtier er Kinas økonomiske produktion tidoblet. I dag er der mere end 300 millioner kinesere, der i dag er klassificeret som mellemindkomststande i forhold til tallene i 1990. Millioner flere er nu klassificeret som velhavende. Selvom kapitalforvaltningssatserne er steget, efterhånden som markedsøkonomiske bestræbelser har ændret landets økonomi, halter væksten i Kinas investeringsforeningsindustri efter den samlede økonomiske vækst.

De fleste kinesiske husstande beskrives bedre som opsparere end investorer. Af de 145 billioner RMB i tilgængelige finansielle aktiver er der kun 3% i investeringsforeninger.

I 2022 forventes forvaltede aktiver at nå 24 billioner RMB. Imidlertid er tallet i dag omkring 4 billioner RMB. Nu hvor udenlandske forvaltere kan overtage majoritetsejerskabet af en kinesisk fondforvaltningsenhed, ændrer tiderne sig. Besparelsessatser er over 50% for husstande i landet. Den nye prioritet er at skabe flere investeringer.

Interessant statistik fra Kinas investeringsforening

# 1. Aktiver under forvaltning af investeringsforeninger i Kina voksede 32,5% i 2018 til i alt $ 1,69 billioner. Pengemarkedsfonde voksede med 56% i løbet af samme tid og tegner sig nu for 63% af de samlede aktiver. (Fondsvælger Asien)

# 2. Tinahong Yuebao er den største investeringsforening i Kina og tegnede sig for næsten 15% af landets aktiver i investeringsforeninger i 2017. I 2016 var denne fond ansvarlig for 10% af landets aktiver. Dens nuværende værdi handles til 1,58 billioner RMB. (Fondsvælger i Asien)

China Mutual Fund Industri Statistik

# 3. Uden for pengemarkedsforeninger placeres 16,5% i allokering, 12% i fast indkomst og 5,1% i aktier. (Fondsvælger Asien)

# 4. Råvarer og alternative investeringsforeninger var de eneste andre muligheder, der havde positive nettopengestrømme i 2017. Allokeringsfonde oplevede de mest betydningsfulde negative pengestrømme på 269,9 mia. RMB. (Fondsvælger i Asien)

# 5. Pengemarkedsfonde placerede et positivt netto pengestrømme i 2017 på 1,88 billioner RMB. (Fondsvælger i Asien)

# 6. I 2005 blev kun 900 milliarder RMB i aktiver klassificeret som under forvaltning. Det største spring opstod mellem 2006-2007, hvor AUM steg med 6,4%. Mellem 2012-2013 steg AUM-satserne kun med 0,4% i landet på trods af øget liberaliseringsindsats. (Marsh og McLennan)

# 7. Siden introduktionen af ​​det nationale kvalificerede institutionelle investorprogram i 2007 er omkring 35% af investeringsforeningerne ikke vendt tilbage til deres værdi på det tidspunkt, de blev udstedt. Mere end 50% underpresterer benchmarks inden for omkostninger. (Marsh og McLennan)

# 8. 60% af den vækst, der forventes af Kinas investeringsforening, kommer fra detailinvestorer, mens resten kommer fra institutionelle investorer. (Marsh og McLennan)

# 9. Ca. 1,2 billioner RMB af institutionelle aktiver forvaltes i øjeblikket gennem fondsforvaltningsselskaber i Kina. Det betyder, at FMC’erne forvalter mindre end 2% af de samlede institutionelle investoraktiver, der er tilgængelige. 90% af institutionelle investorer tildeler deres rigdom til den nationale regering eller kontante obligationer. (Marsh og McLennan)

# 10. De nye regler giver pensionskasser i Kina mulighed for at allokere op til 20% af deres investeringer i værdipapirer. De fleste investeringsforeninger har mindre end 7%. For forsikringsselskaber er op til 15% af udenlandske investeringer tilladt i porteføljen, men i øjeblikket er tildelinger så lave som 1%. (Marsh og McLennan)

# 11. Nogle af de indtjeninger, der er tilgængelige på markedet for investeringsforeninger i Kina, ligger i intervallet 30% til 40%, hvilket gør det til et meget lukrativt marked for indenlandske og internationale investorer. (IPE Magazine)

# 12. Der var 116 investeringsforeningers kapitalforvaltningsselskaber, der var registreret hos AMAC (Asset Management Association of China) i februar 2018. Af dem var 71 ejet indenlands, mens de øvrige 45 blev noteret som selskaber. (IPE Magazine)

# 13. Syv af de i fællesskab forvaltede kapitalforvaltere var blandt de 30 største investeringsforvaltere i Kina. (IPE Magazine)

# 14. 68% af de midler, der er til rådighed til ledelse i Kina, er i trusts. Selvom tidligere forskning tyder på, at op til 28% kan være i investeringsforeninger, viser nuværende forskning andet. (Citibank)

#femten. Informationsteknologi er vokset med den hurtigste hastighed i alle sektorer inden for Kinas investeringsforening og nærmer sig en vækst på 20% i 2017. Leasing og kommercielle tjenester rangerede på andenpladsen med kun 10%.. Transport og opbevaring er den eneste sektor, der opnår vækst på mere end 8%. (Emory University)

#seksten. Hvis investeringsforeningsindustrien i Kina når en samlet værdi på 7,5 billioner dollars, kan det skabe en pulje af gebyrer for drift af investeringsforeninger, der ville blive værdiansat til mere end 42 milliarder dollar. Det ville skabe en lukrativ ny indtægtskilde for internationale ledere, der allerede har en etableret tilstedeværelse i regionen. (Finansielle tider)

# 17. I øjeblikket er Kina rangeret som det næststørste investeringsforeningsmarked, bag kun USA. Siden 2010 er flere nye investeringsforeninger blevet introduceret til branchen, hvilket er en anden tilgang i forhold til det amerikanske marked, der tøver med at indføre nye fonde. (Finansielle tider)

# 18. Mindre end 5% af de kinesiske husstande menes at have aktiver under forvaltning af investeringsforeninger. (Finansielle tider)

# 19. Udenlandske kapitalforvaltere ejer en minoritetsandel i 19 af de 30 største investeringsforeninger i Kina, og mange af disse forhold omfatter et partnerskab med en indenlandsk kommerciel bank. (Finansielle tider)

# 20. I øjeblikket er der mere end 17 billioner dollars i aktiver i uregulerede formueforvaltningsprodukter i Kina. Disse midler er umiddelbart berettigede til at blive overført til investeringsforeninger for de fleste husstande. (Finansielle tider)

# 21. Kinesiske detailinvestorer ejer i øjeblikket omkring 54% af de aktier, der frit handles på det lokale A-aktiemarked. Institutionelle investorers aktiepost forventes at stige, efterhånden som flere aktier bevæger sig mod internationale benchmarks. Og nationale pensionskasser. (Finansielle tider)

# 22. Cirka 30 fondsforvaltningsselskaber har ansøgt om en markedsfond med midler, der slutter sig til seks selskaber, der allerede er godkendt af China Securities Regulatory Commission. Op til 121 milliarder dollar (800 mia. RMB) kunne sættes ind i disse produkter. (South China Morning Post)

# 23. Der er i øjeblikket 4.000 fonde forvaltet af investeringsforeningshuse i Kina, og de samlede aktiver ved udgangen af ​​2018 forventes at være RMB 10 billioner. (South China Morning Post)

# 24. I begyndelsen af ​​2018 bogførte 40 af de garanterede fonde investeringstab for den kinesiske investeringsfondsindustri. (South China Morning Post)

# 25. Der var 67 aktiefokuserede investeringsforeninger, der blev lanceret i Kina i løbet af investeringsåret 2017. Yderligere 109 nye fonde blev også lanceret i 2016. (South China Morning Post)

# 26. Fundraising til aktieinvesteringer i Kina beløb sig til 22,3 mia. RMB i 2016, hvilket kun er 7,2% af fondens samlede værdi. Detailinvestorer tøver med at arbejde med investeringsforvaltere med nylig ry for tab inden for branchen. (South China Morning Post)

# 27. Cirka 80% af de samlede nettoaktiver i APAC -regionen i pengemarkedsfonde var indeholdt i fonde, der var placeret i Kina i slutningen af ​​2017. (ICI)

# 28. Mere end halvdelen af ​​en husstands aktiver i Kina er indeholdt i kontanter eller bankindskud. Sammenlignet med USA er kun 13% af husholdningernes aktiver indeholdt i bankindskud, mens 23% af aktiverne er i regulerede fonde. (ICI)

China Mutual Fund Industry Trends and Analysis

Efterhånden som rigdom i Kina fortsætter med at akkumulere, skal du lede efter flere indenlandske investorer for at undersøge investeringsforeningens mulighed. Indtil da vil mange husstande søge investeringsmuligheder i udlandet for at beskytte deres rigdom mod den potentielle kontrol med regeringens tilsyn.

Selvom der er en seksdobling af forvaltede aktiver i løbet af den næste 5-årige periode, vil brugen af ​​investeringsforeninger i Kina fortsat halte efter vækstoplevelsen i den samlede økonomi.

For at få succes skal fondsforvaltningsselskaber i Kina gøre det bedre. I slutningen af ​​2013 tabte mere end en tredjedel af virksomhederne, og de fleste af dem havde produkter, der bedst beskrives som subskala midler. Mange kæmpede endda for at holde sig over det lovlige minimum for at bevare deres status. De, der har haft succes, er ledere, der havde eksisterende aktiver i etablerede fonde, mens de erhvervede nye aktiver ved brug af andre midler.

Med stabilitet vil der komme yderligere investeringer. Hvis denne stabilitet ikke kommer igennem, forventes Kinas investeringsforeninger at kæmpe for at nå sine overordnede mål.