25 Statistik og tendenser for den vestbengalske tekstilindustri

Tekstiler er en vigtig del af den indiske økonomi. I staten West Bengal er der fokus på fem specifikke segmenter i branchens værdikæde. Et af de vigtigste områder for staten er tekstilmaskiner, da den indiske tekstilindustri generelt importerer næsten alt det udstyr, den har brug for.

De andre fokusområder for den vestbengalske tekstilindustri er sengetøj, arbejdstøj, tekniske tekstiler og undertøj.

Der er mange fordele ved at udvikle tekstilsektoren i Vestbengalen. Ikke alene er vejrforholdene velegnede til landbrugssiden af ​​tekstilkæden, tilgængeligheden af ​​energi og arbejdskraft er også fremragende. Infrastrukturen i Vestbengalen er allerede i stand til at opfylde industriens import / eksportbehov.

Derfor er der blevet oprettet 47 nye tekstilenheder med kapitalinvesteringer i staten siden 2010.

Vigtig statistik fra den vestbengalske tekstilindustri

# 1. Indien er den næststørste silkeproducent i verden. Omkring 95% af verdens håndvævede stof kommer fra Indien. (WEST BENGAL INDUSTRIAL DEVELOPMENT CORPORATION)

# 2. Den samlede tekstilindustri i Indien bidrager med cirka 14% af landets samlede industrielle produktion. Det svarer til omkring 4% af BNP i et givet år. (WEST BENGAL INDUSTRIAL DEVELOPMENT CORPORATION)

Vestbengalske tekstilindustri statistik

# 3. Uden for landbrugssektoren i Indien er tekstilsektoren den største arbejdsgiver i landet. Cirka 1 million mennesker er direkte ansat i løbet af et år på grund af industrien. (WEST BENGAL INDUSTRIAL DEVELOPMENT CORPORATION)

# 4. Bomuldsgarnproduktionen steg med 5,6% på årsbasis, mens produktionen af ​​bomuldsstoffer steg med 8,7%. (WEST BENGAL INDUSTRIAL DEVELOPMENT CORPORATION)

# 5. Over 300.000 håndvæve opererer i øjeblikket i tekstilindustrien i Vestbengalen i øjeblikket. Disse håndvæve giver direkte beskæftigelse til mere end 660.000 mennesker, ifølge data offentliggjort i 2010. (WEST BENGAL INDUSTRIAL DEVELOPMENT CORPORATION)

# 6. Der er over 10.000 elvæve i Vestbengalen, der beskæftiger yderligere 221.000 mennesker. (WEST BENGAL INDUSTRIAL DEVELOPMENT CORPORATION)

# 7. Over 120 millioner kvadratmeter stof blev produceret på kraftvæve alene i regnskabsåret, der sluttede 2010. (WEST BENGAL INDUSTRIAL DEVELOPMENT CORPORATION)

# 8. Serikulturmuligheder i Vestbengalen giver muligheder for over 100.000 familier, der bor i landdistrikter eller halvbyområder. (WEST BENGAL INDUSTRIAL DEVELOPMENT CORPORATION)

# 9. Den vestbengalske tekstilindustri producerede mere end 176 millioner kilo trusser i regnskabsåret, der slutter 2010. (WEST BENGAL INDUSTRIAL DEVELOPMENT CORPORATION)

# 10. Den indiske tekstilindustri har i alt 83 sammensatte jutefabrikker i drift. 64 af disse møller er placeret i Vestbengalen. Langt de fleste vestbengalske møller er koncentreret omkring Calcutta. (WEST BENGAL INDUSTRIAL DEVELOPMENT CORPORATION)

Tekstilindustri Statistik i Indien Markedsstørrelse

# 11. De mærkevarer, der fremstilles og markedsføres, tegner sig for cirka en tredjedel af de samlede tekstilvirksomheder, der i øjeblikket opererer i og omkring Kolkata. (Kort over Indien)

# 12. Mere end 20% af Kolkata tekstilhuse har mindst to produktionsfaciliteter i drift. (Kort over Indien)

# 13. Næsten 40% af de tekstilvirksomheder, der er en del af den vestbengalske tekstilindustri, har mere end 20 års driftserfaring i regionen. Kun 18% af driftsselskaberne etablerede deres aktiviteter efter år 2000. (Kort over Indien)

# 14. To ud af tre tekstilvirksomheder i Vestbengalen er på en eller anden måde involveret i eksport. Omkring 40% af de involverede på eksportsiden af ​​virksomheden tegner sig for et stort flertal af branchens samlede omsætning. (Kort over Indien)

#femten. For regnskabsåret, der sluttede i 2017, bevilgede regeringen mere end 118 millioner dollars til små, mellemstore og mikrovirksomheder inden for tekstilindustrien. (Brand Equity Foundation of India)

#seksten. Industrien er også en af ​​verdens førende eksportører af læderprodukter. I øjeblikket er der mere end 660 produktionsenheder i drift i staten, der producerer cirka 25% af den samlede garvningsaktivitet, der forekommer i Indien. (Brand Equity Foundation of India)

# 17. Den tekniske tekstilindustri i Indien vokser med en årlig hastighed på 11%. (FICCI)

# 18. Den samlede størrelse af tekstilindustrien i Vestbengalen anslås at være omkring 3 milliarder dollars om året værd. Ved udgangen af ​​regnskabsåret 2010 repræsenterede det omkring 5,2% af den samlede indiske tekstilindustri. I 2001 blev branchens størrelse anslået til kun 1,2 milliarder dollars. (FICCI)

# 19. Vestbengalen har det højeste indkomstniveau pr. Indbygger i Østindien med en gennemsnitlig indkomst på $ 848 om året. (Frost og Sullivan)

# 20. Et af de største problemer i branchen er kontantstøtten til juteprodukter, der tilbydes af regeringen i Bangladesh. Der ydes et kontant tilskud på 7,5% til eksport af jutetasker, hvilket gør importerede poser i Vestbengalen billigere end dem, der fremstilles lokalt. (Ministeriet for tekstiler)

Indien Hjem Tekstilindustri Statistik

# 21. Beklædningsindustrien har mere end 21.000 enheder i drift, der beskæftiger cirka 200.000 mennesker hvert år. Dette segment af den lokale industri producerer hvert år omkring 500 millioner stykker. (WEST BENGAL INDUSTRIAL DEVELOPMENT CORPORATION)

# 22. Cirka 18.000 strømper er i øjeblikket i drift inden for tekstilindustrien i Vestbengalen og beskæftiger omkring 110.000 mennesker. (WEST BENGAL INDUSTRIAL DEVELOPMENT CORPORATION)

# 23. Vestbengalen har det største tekstiljute -produktionsområde i hele Indien. I øjeblikket er mere end 500.000 hektar reserveret til produktion, hvor mere end 7,2 millioner 180 kg baller produceres årligt. (WEST BENGAL INDUSTRIAL DEVELOPMENT CORPORATION)

# 24. På trods af tilskud, der udfordrer det lokale marked, er Indien stadig den førende producent af juteprodukter i verden i dag. Cirka 70% af verdensmarkedet for juteprodukter stammer fra den vestbengalske tekstilindustri. (WEST BENGAL INDUSTRIAL DEVELOPMENT CORPORATION)

# 25. Jute tekstilproduktion understøtter beskæftigelse af omkring 370.000 mennesker i Indien, med 3 ud af 4 arbejdere i Vestbengalen. (WEST BENGAL INDUSTRIAL DEVELOPMENT CORPORATION)

Tendenser og analyse af tekstilindustrien i Vestbengalen

Den første strømpefabrik blev etableret i Kidderpore for mere end 100 år siden. Selvom det meste af tekstilindustrien er placeret i Howrah og Kolkata, er der tusinder af enheder, der er spredt over hele staten. Vestbengalen har også den sondring at være den eneste stat, der producerer alle 4 kommercielt levedygtige bulk silkesorter.

Den vestbengalske tekstilindustri er også fortsat den førende producent af jute tekstiler. De fleste af dem ligger på bredden af ​​Hooghly -floden, som understøtter levebrødet for næsten 4 millioner gårdfamilier i alt.

Der er stor styrke i tekstilindustrien i Vestbengalen. Så længe der er behov for tøj, tekstiler og lignende produkter, vil denne industri fortsat trives i hele staten.