20 største fordele og ulemper ved amerikansk imperialisme

I slagordet “Make American Great Again” låner Donald Trump Ronald Reagans tanker om at gøre Amerika til en topprioritet. Det er en holdning fra USA, der kommer først. Når disse påvirkninger spredes kulturelt, økonomisk eller militært til andre lande, bliver det amerikansk imperialisme.

Ideen om amerikansk imperialisme er baseret på konceptet om, at USA på en eller anden måde er bedre end andre lande. USA ser sig selv som en bastion af demokrati, frihed og frihed. Hvis andre nationer ikke støtter disse begreber, vil USA gøre sit bedste for at påvirke andre mod dem.

Fra dage med ekspansion mod vest, gennem imperialismens æra til moderne politik, kan du stadig se amerikansk imperialisme i aktion. Disse er de vigtigste fordele og ulemper ved en sådan politik.

Liste over fordelene ved amerikansk imperialisme

1. Spred moderne teknologi over hele verden.

USA har været teknologisk førende siden grundlæggelsen som nation. Ideerne og koncepterne har været med til at gøre samfundet mere sikkert, give bedre kommunikationsværktøjer og endda modernisere sanitetssystemer. På samme tid introducerede den amerikanske økonomi industrialiseringen til de mindre nationer, som den hjalp med at påvirke, bidrog til at modernisere den lokale økonomi og tilføre den mere værdi.

2. Giver bedre adgang til sundhedspleje.

Fra et konkurrencemæssigt synspunkt er amerikansk sundhedspleje en af ​​de bedste muligheder i verden i dag. Imperialismen tager kendskabet til dette konkurrencedygtige marked og anvender det på de nationer i nød. Da Ebola -virusepidemien opstod i Vestafrika i 2013, hjalp medicinsk praksis og arbejdere i USA med at begrænse udbruddet.

3. Det kan øge landbrugsproduktionen.

I slutningen af ​​1800 -tallet var Hawaii’s økonomi i problemer. Øernes sukkerproducenter, hovedsagelig immigranter fra USA, blev påvirket negativt af en 1890 -told på sukker. Deres sukker blev solgt til lavere priser på markedet, hvilket begrænsede produktionen og værdien af ​​den lokale økonomi. Landmænd vidste, at hvis de blev en del af USA, ville tolden forsvinde.

4. Du har været med til at oprette et globalt advokatnetværk.

USA bruger mere på sit militær og forsvar end nogen anden i verden. Brug dobbelt så meget som de næsthøjeste udgiftslande tilsammen. Fra 2018 er der omkring 800 militærbaser, som USA opretholder rundt om i verden med lokationer i mere end 70 lande eller territorier. Baserne spænder i størrelse fra større komplekser til radaroperationer. Dette koster ifølge Politico en pris på næsten 300 milliarder dollar om året, når krigszoneomkostninger også overvejes.

5. Tilskyndet kulturel udveksling.

Før USA var begrebet demokrati fremmed for resten af ​​verden. Kun en håndfuld demokratier var blevet prøvet og ingen på USA’s skala. Amerikansk imperialisme var med til at skabe nye lommer af demokrati på områder, hvor ideen har taget fart. Hver gang diktatorer er faldet rundt om i verden, har USA været der for at støtte en regering med demokratiske begreber. Siden 1980’erne er dette hurtigt blevet forfulgt, og mere end 700 millioner dollars bruges årligt på at fremme demokrati.

6. Hjalp USA med at udvide sine territorier.

Det mest bemærkelsesværdige eksempel på amerikansk imperialisme er annekteringen af ​​Hawaii -øerne. Det gav USA adgang til alt havne, militært udstyr, offentlig ejendom, havne og andre lokale regeringsbesiddelser. Puerto Rico er et andet eksempel på, at USA ankom for at regere på en imperialistisk måde. Ved at være proaktiv på en imperialistisk måde var USAs mål at skabe et niveau af halvkuglesikkerhed, så andre nationer ikke ville udgøre trusler mod lokal sikkerhed.

7. Det kan give flere produkter og adgang til markeder.

Selvom nogle i USA søgte imperialistiske bestræbelser på at matche dem i Europa for den simple erhvervelse af territorium, var der et erkendt behov for flere forskellige produkter på det amerikanske marked. Udvidelse til Caribien gav markeder for investeringer. Sukker var ofte den ressource, der drev USA til ekspansion, selvom plantageafgrøder, såsom ananas, også var en prioritet.

8. Forbedre uddannelsesressourcer.

Amerikansk imperialisme hjalp med at bringe nye kulturer mod moderne uddannelsesstandarder. Kulturerne var i stand til at lære globale sprog, hvilket muliggjorde lettere kommunikation mellem kulturer. At kunne læse og skrive gav folk mulighed for at begynde at skabe nye mål for deres familier. Folk kunne begynde at opnå mere, fordi de havde mere adgang til viden. Med bedre adgang til mangfoldighed kunne lande udvide deres horisont, blive stærkere og mere lydhøre.

9. Oprettede nødvendige forposter.

USA fokuserede ofte på Stillehavet for imperialistiske bestræbelser, fordi sejlruter til Asien krævede mellemlandinger. Selvom mange af disse destinationer har fået autonomi eller uafhængighed i løbet af de sidste 100 år, er der stadig rester af det imperialistiske rækkevidde fra 1800 -tallet. Amerikansk Samoa, Guam og Nordmarianerne er alle eksempler.

10. Gav adgang til nødvendige råvarer.

Ikke alle imperialistiske bestræbelser var baseret på invasionsprincipper. Nogle ekspansionsindsatser skete gennem finansielle transaktioner. Alaska -købet er et eksempel. I 1867 købte USA Alaska fra det russiske imperium for 7,2 millioner dollars. Dette køb gav ikke kun endnu mere halvkuglesikkerhed, det hjalp USA med at få adgang til et væld af råvarer, der stadig er hentet den dag i dag.

11. Sæt scenen for et globalt samfund.

Internettet har gjort verden til et meget mindre sted. Amerikansk imperialisme ses måske ikke altid i et positivt lys, men det har sat scenen for, at et globalt samfund en dag kan skabes. Med defensive og støttende indflydelsessfærer rundt om i verden er der mere stabilitet i verden i dag end nogensinde før, selv med den konstante trussel om terrorisme, der eksisterer.

Liste over ulemper ved amerikansk imperialisme

1. Opret konflikter, der undertiden er voldelige.

Ikke alle ønsker at blive påvirket af USA. Der er en følelse af national stolthed, der eksisterer for alle nationer. Når USA ankommer, er der en opfattelse af, at du leder efter billig arbejdskraft og adgang til naturressourcer. De ønskede en bestemt regering, som USA måske ikke godkender. Hvis nok mennesker modsatte sig indflydelsen fra USA, ville der opstå konflikter og protester, nogle gange voldsomt. Filippinerne kæmpede USA i 4 år efter den spansk-amerikanske krig for deres frihed.

2. Skabte fundamentet for udnyttelse.

Mange har tøvet med at praktisere imperialisme i USA, siden landet engang var en koloni. Behovet for råvarer, ressourcer og defensive muligheder tvang imidlertid mange, især i slutningen af ​​det 19. og begyndelsen af ​​det 20. århundrede. Ønsket om at have sådanne materialer førte ofte til udnyttelse af lokale ressourcer til fordel for hjemlandet uden nogen reel fordel for de lokale arbejdere.

3. Det er ikke billigt.

At ekspandere udad kommer altid til en pris. I øjeblikket bruger USA næsten 1 billion dollar hvert år på international bistand, forsvarsomkostninger, transport og generel bistand. Mere end 200 lande modtager hjælp fra USA på en eller anden måde hvert år. Der er 5 lande, der modtager mere end 1 milliard dollar i bistand hvert år: Afghanistan, Israel, Irak, Egypten og Jordan i direkte overførsler. Det inkluderer ikke forsvarsudgifter, indkøb af udstyr og andre former for assistance.

4. Det kan forårsage diskrimination.

Da de hawaiiske sukkerproducenter besluttede, at de havde brug for et regeringsskifte, forenede de sig for at vælte det lokale monarki. Selv de amerikanske militærstyrker kom for at støtte deres indsats, selvom militærhjælpen ikke var blevet godkendt. Når en besættelses- eller kolonimagt kommer ind i en nation, bliver de der allerede bor der ofte behandlet forskelligt. De bliver ikke det samme som amerikanere. Puerto Rico er et moderne eksempel på dette. Beboere i Puerto Rico er amerikanske statsborgere, men de modtager ikke de samme rettigheder eller repræsentation som dem, der er født i hjemlandet.

5. Kan miskreditere lokale trossystemer.

Som en del af den amerikanske “overtagelse” af Hawaii -øerne rejste kristne missionærer til Stillehavet for at konvertere den lokale befolkning. I menneskets historie er religiøse rejsende ofte en af ​​de første mennesker, der tog til nye steder. Mange gør det af altruistiske årsager, men det danner også scenen for en ny kultur og praksis, der skal accepteres. Det er ikke så let at modstå imperialismen, hvis du deler lignende overbevisninger og træk med det nye land, der kommer til magten.

6. Tilskynd slaveri.

I de tidlige dage af USA tilskyndede imperialismen til slaveri, fordi billig arbejdskraft var påkrævet for at få adgang til markedet for arbejdskrævende afgrøder. Udvidelsen mod vest i det 19. århundrede i USA er et glimrende eksempel på dette. Bomuldsafgrøder ville ikke have været lige så værdifulde for den lokale økonomi uden slavearbejde. Selvom slaveri ikke praktiseres i dag i det meste af verden, lever de fleste arbejdere stadig for hvad der svarer til $ 2 om dagen eller mindre for at vedligeholde billige varer til det amerikanske marked.

7. Skab en usund afhængighed.

Dette er grundlaget for “America First” -argumentet, der kommer fra Trump -administrationen. USA bruger mere i nationer, end de modtager til gengæld. Det er det, der sker, når imperialismen er grundlaget for ekspansion udad. Hvis amerikanerne yder forsvaret, styringsstrukturen, det grundlæggende i økonomien og stort set alle andre aspekter af lokalsamfundet, skabes der en afhængighed af denne bistand. For at opretholde denne placering skal disse understøttelser holdes på plads, eller lokale støtter skal trænes til at udføre jobbet uafhængigt.

8. Skab globale krige ud af lokale konflikter.

De territorier, der er opnået gennem imperialismen, bliver en del af landets identitet. Guam er muligvis sin egen ø, men den er direkte forbundet med USA. Derfor er det et mål for Nordkorea og dets trussel om missilangreb. Historien har lært os, at imperialismen skaber nye grænser, der kan forvandle lokale konflikter til globale krige. Det var i første omgang begrundelsen for amerikansk imperialisme. USA følte, at der var en trussel fra Spanien, fordi de havde Filippinerne i slutningen af ​​det 19. århundrede. Det blev nødvendigt at etablere kolonier for at bekæmpe denne trussel.

9. Sætter lokale befolkninger i fare for nye sygdomme.

Da de første bosættere ankom til Nordamerika fra Europa, blev lokale stammefolk for første gang udsat for kopper og andre sygdomme. De havde ingen immuniteter, mange døde af imperialistiske aktiviteter. Selvom denne risiko er en smule minimeret af vaccineteknologier, fungerer imperialismen faktisk omvendt i dag. Hvis nogen rejser uden for USA, skal de muligvis modtage vaccinationer for at forhindre, at en farlig sygdom vender tilbage med dem.

De store fordele og ulemper ved amerikansk imperialisme tyder på, at ekspansion udad kan være nyttig, men ofte mere for USA end for målstedet. Der er store fordele, såsom bedre sikkerhed og adgang til teknologi, men der er også ulemper. Kulturer har en tendens til at miste deres unikhed gennem imperialisme og miste deres selvstyre.