Wix vs WordPress

Hvis du vil oprette et nyt websted, er der to interessante muligheder, der kan være meget attraktive for begyndende designere: Wix og WordPress.

Der er flere vigtige sammenligningspunkter at overveje i Wix vs WordPress -debatten. De tilbyder begge gratis muligheder. Begge giver dig en nem måde at få et websted i gang på bare få minutter. Der er også udfordringer, der skal stå over for på begge platforme.

Hvilken mulighed vil være den bedste for dig?

Punkt 1: Hvor let er det at bruge?

Wix er en træk og slip -webstedsbygger. Du lægger bogstaveligt talt de ting, du vil have, på dit websted, og derefter sætter du dem for at få det til at se godt ud i editoren. Når du udgiver webstedet, ser det det samme ud, som da du arbejdede med det.

Siden 2016 har Wix også tilbudt kunstig design -intelligens, der fungerer med de fleste skabeloner, der tilbydes. Du kan vælge mellem bestemte kategorier, f.eks. Blogs eller virksomheder, for at skabe et look, der passer bedst til dit specifikke brand. Uanset hvor kompliceret dit indhold kan være, er det meget let at tilføje det til dit websted takket være den grænseflade, Wix tilbyder.

WordPress er et glimrende indholdshåndteringssystem, men det tager lidt tid at lære. Din arbejdsgang er mindre strømlinet, og du er tvunget til at arbejde med skabeloner og plugins fra tredjeparter for at skabe den brugeroplevelse, du ønsker.

Siden begyndelsen af ​​WordPress har det aldrig tilbudt en komplet visuel design tilgang. Hvis du vil tilpasse udseendet af dit indhold, skal du muligvis lære nogle grundlæggende HTML og CSS for at skabe det, du ønsker. Der er mange vejledninger, der kan hjælpe dig med at gøre dette, men igen, det tager mere tid.

Punkt 2: Funktioner og fleksibilitet

Wix er en ret fleksibel platform, men dens vigtigste mission er at understøtte blogging eller e-handel. Du har mulighed for at integrere flere unikke udvidelser på dit websted takket være App Market. Flere tilføjelser er gratis, men de fleste kræver en ekstra omkostning, der går ud over de månedlige plangebyrer, du betaler.

De plugins eller programmer, du vælger, er meget nemme at installere. Bare klik på kommandosignalerne, betal gebyret om nødvendigt, og produktet vil blive integreret direkte på dit websted. Derfra styrer du, hvordan dine brugere begynder at interagere med det.

Du kan også indsamle besøgsoplysninger på forskellige måder med Wix. Alt fra social integration til et simpelt forum kan installeres på dit websted, hvilket giver dig en omfattende ledelsesløsning til dit brand.

WordPress er også ret fleksibel. Det startede som en blogplatform, inden det blev et komplet indholdsstyringssystem. Det kan stadig bruges til at oprette en blog, men plugins og plugins kan gøre det til et e -handelsimperium, et medlemswebsted eller næsten alt andet, du kan tænke på. Med titusinder af plugins til rådighed kan stort set enhver form for funktionalitet tilføjes til dit websted.

De funktioner, du installerer til dit websted, kan være svære at administrere. WordPress opdaterer sin kerneplatform regelmæssigt. Da plugins og plugins er tredjepart, opdateres de valgte elementer muligvis ikke, når du opdaterer WordPress. Det kan ændre brugeroplevelsen eller endda gå ned på dit websted, hvis konflikten er stor nok.

Punkt # 3: Temaindstillinger

Wix giver abonnenter adgang til flere hundrede emner. Der er over 70 forskellige kategorier til rådighed for at skabe et ensartet udseende for dit brand. Alle tilbudte temaer er gratis, når denne artikel skrives. Nogle er kun en sides skabelontemaer, mens andre er tomme, så du kan tilføje tilpasset struktur til dit websted.

Nogle kategorier har dog kun en håndfuld emner på Wix, så nogle virksomheder kan finde på at oprette et websted, der ligner meget deres konkurrence.

Wix tilbyder en visuel editor, og dens temaer er optimeret til mobilbrugere. Forskellige foruddesignede effekter er også inkluderet i mange af de muligheder, der tilbydes.

WordPress tilbyder titusinder af temaer gennem sit bibliotek og gennem tredjepartsudbydere. Der er tusindvis af gratis temaer til rådighed, og der er premium betalte temaer, der kan variere fra et par dollars til flere tusinde dollars. Fordi WordPress ikke er en træk-og-slip-editor, skal du vide, hvad temaets kodning siger, eller bruge preview-indstillingen gentagne gange til at afslutte dit design.

WordPress giver dig mulighed for at ændre dit tema, når du vil, hvilket er en mulighed, som Wix ikke tilbyder. WordPress -temaer er også optimeret til mobilbrugere. Du kan også redigere CSS -koden, men du har ikke adgang til nogen foruddesignede effekter.

Punkt # 4: Fejlfinding

Wix fungerer som sin egen forretningsenhed, så det giver en fuld kundeserviceafdeling, der kan hjælpe med eventuelle problemer, der måtte opstå med et nyt websted. Deres supportforum tilbyder hundredtusinder af emner, der er meget specifikke om de problemer, de støder på.

Wix tilbyder også videotutorials, blogindlæg og trin-for-trin instruktioner til at tiltrække nye kunder gennem processen med at designe dit første websted. E -mail support er også tilgængelig. Der er endda en praktisk hjælpermatrix, der kan tilgås via træk-og-slip-bygmesteren, der kan besvare grundlæggende indlæsning og designspørgsmål. Denne adgang tilbydes gratis.

WordPress er en open source CMS -platform, så der er ingen virkelig branded kundeserviceafdeling. Hvis du leder efter en WordPress -ekspert online, finder du mange mennesker, der er villige til at hjælpe, hvis du er villig til at betale for deres hjælp.

Der er et stort fællesskab af freelance WordPress -brugere, og der er mange fora til rådighed til at besvare spørgsmål om platformen. Talrige brugervideoer er tilgængelige via YouTube og andre videodistributionsplatforme for også at hjælpe med fejlfinding.

Det vigtigste sammenligningspunkt i Wix vs WordPress -debatten her er, at de med Wix tager ansvar for at hjælpe dig. Med WordPress er det helt på dine skuldre at finde den hjælp, du har brug for.

Punkt # 5: Omkostninger

Wix bruger freemium -prismodellen til at fortælle folk om sin platform. Du kan oprette et websted gratis og udgive det, selvom det vil have reklame fra Wix, som du ikke vil kunne fjerne. Der er også 5 betalte abonnementsmuligheder tilgængelige, der spænder fra omkring $ 5 pr. Måned til omkring $ 30 pr. Måned.

Den første betalte abonnementsplan via Wix fjerner ikke Wix -annoncering fra dit websted.

Uanset om du drager fordel af gratisplanen eller bruger en af ​​de betalte muligheder, kan du drage fordel af ubegrænset båndbredde. Du behøver ikke bekymre dig om at finde en vært til dit websted. Din abonnementspris dækker også udvidelser, selvom nogle brugere muligvis skal betale for en ekstra app fra Wix Marketplace.

WordPress er gratis at downloade og bruge. Du bliver nødt til at finde en webhost, der accepterer et WordPress-websted, medmindre du planlægger at være vært for dit nye websted selv. Omkostningerne ved webhosting svarer til omkostningerne ved Wix -abonnementsmuligheder for de fleste brugere.

WordPress tilbyder mange gratis temaer, men du kan opleve, at et premium -tema er bedst egnet til dine behov. Tilføjelser har også en ekstra omkostning i mange tilfælde. Du har også omkostningsovervejelserne for den tid, du skal bruge på at opdatere CMS, plugins og temaer i løbet af året.

Et præmieabonnement via Wix vil koste omkring $ 300 pr. År plus de kreditkortbehandlingsgebyrer, du skal betale for onlinebutikabonnementet. Med WordPress betaler du omkring $ 120 om året for hosting plus engangsgebyrer på varierende beløb for temaer og plugins.

Nogle webhostingudbydere annoncerer priser helt ned til $ 3,95 pr. Måned (i stedet for de gennemsnitlige $ 10 pr. Måned), men de kan begrænse størrelsen på dit WordPress -websted for at drage fordel af de lavere omkostninger.

Wix vs WordPress: hvad er bedre?

Wix giver brugerne nogle fordele. WordPress giver brugerne nogle fordele. Det betyder, at det er op til dig at beslutte, hvilken platform der er din bedste løsning.

Wix har en tendens til at være en bedre mulighed for begyndere med sin træk-og-slip-stil. Det, du ser på Wix, er, hvad du får. WordPress giver dig flere designmuligheder, men kræver, at du i de fleste tilfælde kender et par grundlæggende kodninger for at drage fordel af disse ekstra muligheder.

Med Wix har du ikke brug for en hostingudbyder. Med WordPress gør det det. Du skal muligvis også ansætte en WordPress -udvikler eller designspecialist, hvis du har brug for et dybere niveau af tilpasning, som grundlæggende temaer og plugins ikke giver.

WordPress tilbyder flere muligheder og et mere kraftfuldt system, men Wix tilbyder hastighed og enkelhed. Hvis du vil designe dit websted og lade det gøre arbejdet for dig, så er Wix et solidt valg. Hvis du har brug for et teknisk websted, der tilbyder en dyb salgstragt, er WordPress en bedre mulighed.