Wix vs WordPress: hvilken skal du vælge i 2022?

 Webstedsbyggere har gjort oprettelse og lancering af websteder til en enkel og problemfri proces.

Når det kommer til muligheder, kan du også finde et væld af online værktøjer til opbygning af websteder, som du kan bruge. Det er naturligvis let at blive forvirret mellem så mange muligheder. Imidlertid kommer der for det meste to navne gentagne gange, når vi taler om webstedsbyggere: Wix og WordPress.

For at gøre din beslutning lettere har jeg sammenlignet og gennemgået Wix vs. WordPress baseret på pris, funktioner, SEO, blogging, support og mere.

Ansvarsfraskrivelse: Bemærk, at du muligvis vil modtage affiliate -kompensation for nogle af nedenstående links uden omkostninger for dig, hvis du beslutter dig for at købe en betalt plan. Dette er dog de bedste værktøjer, jeg har forsøgt at starte og køre et websted. Du kan læse min tilknyttede oplysning i min fortrolighedspolitik.

Lad os begynde.

Wix vs WordPress: komplet sammenligning

Inden jeg dykker ned i sammenligningen mellem Wix og WordPress, tager jeg lidt tid at introducere dig til det grundlæggende i hver. Selvom du kan bruge både til at oprette og vedligeholde websteder, er der specifikke forskelle mellem dem, som du bør være opmærksom på.

Wix oversigt

Som mange af jer måske allerede ved, er Wix en alt-i-en-webstedsbyggerplatform, der giver de fleste værktøjer, du skal bruge til at starte et websted. Da Wix bruger en simpel træk-og-slip-grænseflade, kræver brug af værktøjet ingen kodningsevner.

Wix -startside

Med Wix kan selv begyndere let tage sig af alle aspekter af opbygningen af ​​et websted, fra oprettelse af webstedets sider til de logistiske detaljer som domæne og webhosting. Wix tilbyder endda omfattende indholdsstyringsfaciliteter, e -handelssupport og hurtig kundeservice.

At komme i gang med Wix er en ret simpel opgave – gå til det officielle websted, opret en konto og begynd at bygge. Wix tilbyder flere planer, herunder en gratis, så du behøver ikke bekymre dig om at brænde et hul i lommen, hvis du bare vil have en prøveperiode. Plus, du får endda gratis hosting og tilpassede domæner, afhængigt af den plan du vælger.

En anden stor fordel ved Wix-platformen er, at den ud over standardeditoren også tilbyder en AI-baseret webstedsguide i form af Wix ADI. Og hvis du er en erfaren koder, kan du bruge Wix Corvid -funktionen til at få adgang til platformens API’er og foretage detaljerede tilpasninger ved hjælp af HTML og CSS.

Generelt er Wix en af ​​de bedste muligheder for små virksomheder, der ønsker at få et websted i gang på få timer. Dens hurtige, intuitive og problemfri grænseflade, overkommelige priser og mange designmuligheder har gjort den til en favorit blandt virksomhedsejere og indholdsskabere.

WordPress -oversigt

Hvis der tages hensyn til alder, er WordPress den ældste af de to og har eksisteret siden 2003 (Wix startede driften i 2006). WordPress startede som en blogplatform, men sluttede til sidst til at blive et af de bedste indholdshåndteringssystemer (CMS) på planeten.

WordPress.org -startside

I øjeblikket er mere end 35% af alle websteder på Internettet drevet af WordPress. Dette tal alene gør, at man tiltrækkes nok til at prøve det. Når du arbejder med WordPress, behøver du ikke bekymre dig om mangel på funktioner, temaer eller funktionalitet.

Et ord med forsigtighed her: WordPress findes i øjeblikket i to varianter. Den første er original og selvhostet WordPress.org, som er CMS-software, der skal installeres på din webserver. Softwaren er open source, hvilket betyder, at du ikke behøver at betale en krone for det, og du kan også ændre webstedets kildekode efter dine behov.

Som et direkte resultat af dets open source-karakter er websteder, der er bygget med selvhostet WordPress.org, meget tilpasselige. Med flere temaer, skabeloner og plugins kan du tilføje enhver funktionalitet til dit websted efter behov.

Den anden mulighed er WordPress.com, der tilbyder en SaaS (Software-as-a-Service) platform, der ligner Wix. Med denne mulighed kan du abonnere på tjenesten online for et simpelt månedligt gebyr og tage sig af dine webudviklingsbehov.

WordPress.com hjemmeside

I forbindelse med dagens sammenligning vil jeg lægge Wix mod WordPress.org, da det giver mere fleksibilitet. Og selvom det er lidt sværere at lære, når det først er mestret, er fordelene mere end man kan tælle.

Hvordan måles Wix og WordPress?

1. Brugervenlighed

Den første og fremmeste grund til at nogen ville vælge at oprette et websted ved hjælp af Wix eller WordPress er brugervenlighed. Begge platforme tilbyder en kraftfuld, men intuitiv grænseflade, når du opretter websteder. Der er imidlertid betydelige forskelle mellem de to, som jeg vil undersøge.

Wix

Wix giver dig en WYSIWYG-træk-og-slip-editor, der ikke kræver nogen kodningskendskab til brug. Du kan simpelthen trække og slippe layoutkomponenter til Wix Editor -grænsefladen og tilpasse dit websted efter behov. Editoren gør den især velegnet til begyndere, der ønsker at oprette deres første websted.

Selvom Wix Editor er en ekstremt let at bruge mulighed for at oprette websteder, er der en endnu hurtigere metode. Wix tilbyder funktionen ADI (Artificial Design Intelligence), som giver dig mulighed for at oprette et websted på få minutter.

Svar bare på et par spørgsmål, angiv detaljer om din virksomhed, og hvilken slags websted du foretrækker. Når du har gjort dette med succes, opretter ADI automatisk et komplet websted for dig. Brug af Wix ADI er den nemmeste måde at oprette en funktionel onlinebutik og få alt til at fungere.

Wix ADI om siden

I de to muligheder ovenfor får du imidlertid begrænsede tilpasningsmuligheder. Så hvis du har den nødvendige tekniske viden, kan du bruge Wix Corvid -grænsefladen, som tillader direkte manipulation af kildekoden på et websted. På denne måde kan du få så mange detaljerede tilpasninger som du ønsker på dit eget websted.

WordPress

At dømme efter brugervenligheden har WordPress en stejlere indlæringskurve end Wix. Både WordPress.org og WordPress.com platforme leveres med tematilpasning og visuelle redaktører, der giver dig mulighed for at ændre dit websted, men processen er mere rettet mod backend.

Som følge heraf bliver du nødt til at redigere og foretage ændringer i backend, når du bruger WordPress. WordPress kommer dog også med sin egen træk-og-slip-grænseflade, Gutenberg-editoren, og er kompatibel med andre redaktører som Visual Composer og Elementor.

På trods af ovenstående funktioner har jeg fundet ud af, at det kan være lidt mere skræmmende at gøre fremskridt med WordPress end at bruge Wix, især hvis du bruger den selvværtsversion. Selvom Wix tilbyder en minimal grænseflade til opbygning af websteder, er WordPress mere funktionskrævende og kan tage noget tid at håndtere.

Vinder: Wix

Efter at have gennemgået ovenstående tror jeg, at du vil være enig med mig, når jeg siger, at Wix er foran enhver platform, når det kommer til brugervenlighed. Alle kan bruge Wix til at oprette en gratis (eller betalt) konto og starte et professionelt websted i løbet af få timer, alt sammen uden at skrive en enkelt kodelinje. Selvfølgelig kommer WordPress på andenpladsen med sine fremragende tilpasninger.

Prøv Wix

2. Design og tilpasningsmuligheder

Efter brugervenligheden er det nu tid til at sammenligne layout og tilpasningsmuligheder, og her går både Wix og WordPress næsten side om side. Kort sagt, mens Wix tilbyder en rimelig andel af temaer og tilpasninger, tilbyder WordPress -temaer uendeligt mange muligheder for tilpasninger.

Wix

Wix tilbyder en lang række muligheder med over 800 skabeloner, der følger gratis med din Wix -plan. Alle de skabeloner, der tilbydes på Wix -platformen, er oprettet af professionelle designere og er opdelt i forskellige kategorier, såsom fotografering, forretning, landingssider osv.

Med Wix -editoren kan du tilpasse de fleste aspekter af dit websted, herunder farver, skrifttyper og layout. Skabelonerne er lette at installere og bruge, og du kan drage og slippe UI-editoren til at se præcis, hvordan dit websted vil se ud.

Hvis du er en avanceret bruger, kan du redigere skabeloner for at tilføje tilpassede elementer til dit websted. Den eneste ulempe her er imidlertid, at når du vælger en bestemt skabelon / et tema i Wix, kan du ikke ændre det uden helt at forny dit websted.

Wix skabelonside

WordPress

Når det kommer til tilpasnings- og layoutmuligheder, tilbyder WordPress flere muligheder end nogen anden platform, herunder Wix. WordPress giver dig mulighed for at oprette et unikt tilpasset websted med hundredvis af WordPress -tilbudte temaer, der kan ændres i enhver grad.

Sammen med temaerne fra WordPress kan du også vælge mellem over 5000 temaer, der er tilgængelige på tredjepartswebsteder som ThemeForest, Themify og Woothemes. Bemærk, at WordPress.org giver maksimal fleksibilitet, når det kommer til tematilpasninger.

WordPress.org tema inventar side

Lad os nu tackle prisaspektet; WordPress har både premium og gratis temaer, afhængigt af hvilken kilde du får det fra. Gratis temaer mangler ikke altid kapacitet, men hvis du vil have detaljerede tilpasninger og dedikeret support, anbefaler jeg at gå med premium -temaer fra verificerede kilder.

En anden mulighed, du har, når du bruger WordPress.org, er at ansætte en WordPress -udvikler til at oprette tilpassede temaer til dig. Dette er naturligvis en dyr mulighed, men det giver dig et unikt WordPress -websted, der afspejler din brandetik.

Vinder: WordPress

WordPress fører an når det kommer til tilpasningsmuligheder. Og selvom Wix ikke bør diskonteres, tilbyder det bestemt ikke det detaljerede modifikationsniveau, som du kan gøre på et WordPress -websted.

Kom godt i gang med Bluehost til WordPress

3. Applikationer og plugins

Plugins er en fantastisk måde at forbedre funktionaliteten på dit websted; Heldigvis udmærker både Wix og WordPress sig i denne henseende. Wix App Market giver dig adgang til mere end 200 applikationer, både gratis og premium.

Tilføjelse af disse applikationer til dit websted er simpelthen et spørgsmål om et par klik, og de kan i høj grad hjælpe med at forbedre funktionaliteten af ​​et websted. Fra e-handel til digitale marketingapplikationer kan du vælge mellem et utal af muligheder.

De fleste af disse apps er blevet oprettet af Wix-udviklere, mens tredjepartsudviklere har oprettet andre. Alle de tilgængelige apps på Wix -markedet er også blevet verificeret og godkendt af Wix -teamet, så du behøver ikke bekymre dig om kompatibilitet med dit websted.

WordPress, på den anden side, tilbyder mere end 50.000 WordPress -plugins, både gratis og betalte. Da WordPress også er et open source-system, kan du også downloade og integrere plugins fra tredjepartskilder.

WordPress.org pluginside

Uanset hvilken funktionalitet du finder på, har WordPress sandsynligvis et plugin til det. Fra Google Analytics -integration til noget så simpelt som at oprette en kontaktformular, der er et plugin, der kan gøre det for dig.

Denne massive kapacitet har imidlertid en ulempe: Da WordPress er open source, kan alle oprette plugins til platformen. Sådanne forskellige kilder til plugins fører til mangel på standardisering og kvalitetskontrol, når det kommer til sikkerhedsfunktioner.

Vinder: WordPress

WordPress er langt foran Wix med sin enorme samling af plugins, hvis du er baseret på tal alene. Wix er dog det bedste valg med sin samling af undersøgt apps, når det kommer til kvalitet og sikkerhed.

Uanset hvilken du vælger at bruge, er det god praksis at holde øje med online anmeldelser af det plugin, du vælger.

Kom godt i gang med Bluehost til WordPress

4. Blogging muligheder

Blogs er et af de mest lukrative digitale marketingværktøjer, der findes i dag. Ifølge de seneste skøn rangerer bloggingwebsteder 400% højere i søgemaskineresultater. Derudover fanger virksomheder, der blogger regelmæssigt mere end 95% flere backlinks.

Ovenstående statistik er nok til at lokke nogen til at inkludere blogfunktioner på deres websted. Så for at få de fordele, som blogging tilbyder, skal du vælge et værktøj til webstedsbygger, der har dedikerede blogfunktioner.

I denne forstand kommer WordPress ud som en klar vinder. Da WordPress begyndte at fungere i 2003, var det primært en blogplatform. Og selvom tjenesten er kommet langt siden da, er det ikke underligt, at den stadig har fremragende blogging -support.

Lige ud af boksen bringer WordPress dig blogfunktioner som kategorier, tags, RSS -feeds og kommentarer. Du har endda mulighed for synlighedskontrol, når det kommer til at offentliggøre dine artikler og sider. Du kan også bruge den dedikerede Gutenberg -editor til at oprette smukke blogindlæg ved hjælp af træk og slip -elementer.

Til sammenligning tilbyder Wix temmelig standardfunktioner til blogging; har mere end 50 blogskabeloner, der passer til forskellige brancher og nicher. Med Wix kan du hurtigt indlæse medieindhold i dine blogindlæg, planlægge deres opslagstider og organisere dem efter tags og kategorier.

Wix -blogredaktøren ligner og fungerer som den klassiske WordPress -editor. Ved hjælp af det kan du ændre udseendet på dine blogindlæg, tilføje billeder og andre medier og tilføje videoer. Wix tilbyder endda et gratis billed- og videogalleri, som du kan bruge i indlæg.

Vinder: WordPress

WordPress er den bedste løsning, når det kommer til blogging. Med funktioner som private indlæg, indfødte kommentarer og dedikerede emner er det perfekt til en fuld blog. I modsætning hertil er Wix funktioner for det meste grundlæggende, når det kommer til blogging, selvom jeg synes, det er nok til at få nybegynderjobbet udført.

Kom godt i gang med Bluehost til WordPress

5. E-handelsfunktioner

Medmindre du opretter et websted kun til blog, skal din virksomhed inkludere e-handelsfunktioner på dit websted. I denne forstand har både Wix og WordPress unikke muligheder for at tilbyde alle. unikke muligheder, der tiltrækker og muliggør.

For at sælge produkter og tjenester online på Wix skal du opgradere til en af ​​de betalte e -handelsplaner. Disse planer inkluderer dedikerede e-handelsfunktioner som forsendelsesmuligheder, gendannelse af forladt vogn og endda onlinebetalinger i flere valutaer. Hvis du er en stor virksomhed, kan du gå efter planer på virksomhedsniveau.

Når du har besluttet dig for den plan, der passer bedst til din virksomhed, kan du vælge mellem de mange tilgængelige e -handelsskabeloner, tilpasse layoutet og konfigurere betalinger. Tilføj endelig forsendelsesmuligheder og et tilpasset domæne, og du er klar til at starte din online butik.

WordPress, der er en kildebloggerplatform, leveres ikke med indbyggede e-handelsfunktioner som platforme som Wix og Shopify gør. Men det betyder ikke, at det er mindre i stand, da det kommer med et meget kraftfuldt e -handelsplugin kaldet WooCommerce.

WooCommerce -startside

Ved hjælp af WooCommerce -pluginet på dit WordPress -websted kan du gøre det til en komplet eCommerce -butik. WooCommerce er et open source -plugin; det er fuldt ud tilpasset og har dedikerede temaer og plugins, der tilføjer forskellige funktioner til din butik.

WooCommerce er dog ikke det eneste plugin på blokken, og du kan vælge alle fra Ecwid, WP E-handel og Easy Digital Downloads. Afhængigt af det plugin du går med, ændres funktionaliteterne.

For eksempel tilbyder Wix dig muligheden for at arbejde med flere betalingsgateways og valutaer som Stripe, Square og PayPal. Med WordPress afhænger den betalingsgateway, du kan integrere med, af det plugin, du bruger.

Vinder: WordPress

Generelt er det let at forstå, at e -handelsfunktionerne i Wix er mere integrerede end i WordPress. WooCommerce er dog et kraftfuldt plugin, og det kan omdanne dit WordPress -websted til en fuldt funktionel online butik. På samme tid tilbyder den ubegrænsede tilpasningsmuligheder og større fleksibilitet i salg af varer.

Kom godt i gang med Bluehost til WordPress

6. Datamigration

Efterhånden som din virksomhed vokser, gør det også dit websteds behov; Som et resultat kan du i sidste ende blive nødt til at ændre websted og hostingplatforme. Det er derfor, før du beslutter dig for Wix eller WordPress, bør du evaluere deres dataportabilitet og forstå, hvilken der giver mest fleksibilitet.

Da Wix er en proprietær tjeneste, tilbyder den flere begrænsninger for migrering af indhold til en anden webstedsplatform. Med et Wix -websted kan du kun porte dine blogs, og det også i XML -format. For alle andre medier skal du downloade dem hver for sig.

For bedre at forstå dens overførselsfunktioner gennemgik jeg hele Wix -dokumentationen. Hvad jeg fandt ud af var, at virksomheden er vært for alle data relateret til Wix -websteder på sine dedikerede virksomhedsservere.

Som følge heraf kan dit websted ikke eksporteres nogen steder uden virksomhedens udtrykkelige tilladelse. Selvom dette vanskeliggør overførsel af et Wix -websted, er det på ingen måde umuligt og kan udføres af eksperter.

På den anden side er WordPress en fuldstændig open source -platform og gør eksport af indhold uendeligt let. Bare klik på eksportøren, og du kan downloade alt dit indhold i et XML -format, der er let at overføre.

Også for selvhostet WordPress.org kan du tage fuld sikkerhedskopi af dit websted. Fra at downloade alle mediefiler til manuel eksport af databaser, har WordPress muligheder for alt. Alt dette giver dig mulighed for hurtigt at flytte dit WordPress -websted til en ny hostingudbyder.

Vinder: WordPress

WordPress tager kronen når det kommer til webstedets portabilitet. Dens open source -karakter gør det let at skifte fra en webserver til en anden. På den anden side gør Wix alt, hvad den kan for at sikre, at den holder sig til sin hostingtjeneste, selvom den også tilbyder en vis grad af overførsel.

Kom godt i gang med Bluehost til WordPress

7. Kundeservice

Ingen diskussion om Wix vs. WordPress kan være komplet uden at se på kundesupportfunktionerne. I denne forbindelse tilbyder Wix et dedikeret kundesupportteam, der tilbyder en 24-timers service.

Uanset om det er fakturering, brugerdefinerede domæner, abonnementsgebyrer eller webstedsrelaterede forespørgsler, giver Wix-teamet support direkte via e-mail eller telefon. Du kan også planlægge et team callback, når du har brug for det, og få support på flere sprog, herunder italiensk, engelsk, portugisisk og spansk.

Wix kundeplejeside

Derudover har Wix også et væld af tutorialvideoer og artikler, der kan hjælpe dig med at foretage fejlfinding på egen hånd. I betragtning af den ekstreme brugervenlighed, Wix tilbyder, tvivler jeg dog på, at du har brug for yderligere hjælp.

Lad os nu se på WordPress kundesupport, som i bedste fald er en ret vanskelig forretning. Med dette mener jeg, at da WordPress er en open source -platform, er der ingen officiel kundeservice, der er tilgængelig via telefon eller e -mail.

Men bare rolig; WordPress -brugere, der har brug for hjælp, kan altid stole på det store onlinefællesskab baseret på denne platform. Da WordPress driver et stort antal websteder på internettet, kan du være sikker på, at der er et blogindlæg eller forum, der besvarer dit problem et eller andet sted.

Selvom dette giver en smule fleksibilitet, skal du muligvis gå igennem mange websteder, før du finder den rigtige løsning. Hvis du har travlt, kan du sende dit problem i WordPress -fællesskaber og grupper på sociale medier.

Hvis du ikke kan finde en løsning på dit problem, kan du også vælge at hyre en WordPress -professionel til at udføre jobbet. Nogle hostingfirmaer, som Bluehost, yder også WordPress -support døgnet rundt.

Vinder: Wix

Da Wix er en proprietær platform, giver deres dedikerede kundesupportteam naturligvis meget bedre service. Men hvis du er klar til at bruge lidt tid på at søge online, så er WordPress -support heller ikke svært at finde.

Prøv Wix

8. SEO funktioner

Oprettelse af et websted er kun halvdelen af ​​kampen vundet; du skal sørge for, at din målgruppe også finder den. I denne forbindelse tilbyder både Wix og WordPress unikke faciliteter til søgemaskineoptimering.

For eksempel forenkler Wix on-side SEO ved hjælp af Wix SEO Wiz-værktøjet. Ved hjælp af det kan du tilføje metabeskrivelser, tilpassede overskrifter og endda alternative tags til dine websides sider. Derudover kan du også drage fordel af avancerede funktioner som 301 omdirigeringer, Google Analytics og integration af Google Search Console.

Wix tilbyder endda mange SEO -apps, der kan downloades og inkluderes på dit websted. Faktisk får du med betalte planer adgang til Site Booster -tjenesten, der tillader et websted at blive indekseret af store søgemaskiner som Google.

En af de største ulemper ved Wix -websteder er imidlertid, at de er stærkt afhængige af Javascript. Da søgemaskiner ikke kan forstå Javascript, er det svært for Wix -websteder at rangere højere i SERP’erne.

På den anden side giver WordPress dig mulighed for at kontrollere alle aspekter af koden, hvilket gør den ideel til teknisk SEO. Og selvom det mangler indbyggede værktøjer til on-side SEO, kan du bruge Yoast SEO-plugin, RankMath osv. for bedre at optimere dit websted.

Yoast -pluginet giver f.eks. Tips til forbedring af læsbarheden, optimering af søgeord og endda tilføjelse af interne links. Med dette plugin rangerer dit administrerede WordPress -websted meget højere i søgeresultater.

Et andet aspekt, hvor WordPress triumferer over Wix, er, at WordPress i modsætning til sidstnævnte leverer fuldt lydhøre websteder. Og selvom Google ikke vil indrømme det, foretrækker søgegiganten responsive websteder frem for andre.

Vinder: WordPress

WordPress har overhånden over Wix med plug-ins til optimering på siden, tilpasninger på kode-niveau og responsive temaer, når det kommer til SEO. Da WordPress -websteder ikke er begrænset til nogen domæneleverandør, kan du nemt skifte tjenester, når det er nødvendigt.

Kom godt i gang med Bluehost til WordPress

9. Løbende vedligeholdelse

Wix tager sig af alt vedligeholdelsesarbejde uden at du behøver gøre noget. Alle opdateringer, ændringer og ændringer af platformen udføres bag kulisserne af Wix -udviklingsteamet. Dit websted får fortjenesten automatisk.

Med WordPress får du besked om regelmæssige opdateringer, som du derefter skal downloade og installere. Derudover skal du muligvis også opdatere de temaer eller plugins, du bruger, for at sikre, at de ikke er i konflikt med opdateringer til platformen. Nogle gange tilbyder hostingudbydere som Bluehost regelmæssige og automatiske opdateringer til WordPress -websteder.

Vinder: Wix

Da Wix håndterer alle opdateringer og ændringer uden at bede dig om at løfte en finger, siger jeg, at Wix er vinderen i denne kategori. Med WordPress skal du selv lave alle opdateringerne, hvilket kan være en tidskrævende opgave.

Prøv Wix

10. Priser og værdi for pengene

Endelig er det tid til at se på Wix- og WordPress -prisplanerne og sammenligne, hvilken der giver den bedste værdi for pengene. I denne forstand tilbyder Wix en større struktur, mens WordPress giver større fleksibilitet.

Med Wix får du adgang til en helt gratis plan med annoncering. Hvis du leder efter en annoncefri oplevelse, skal du opgradere til en af ​​præmieplanerne, der starter ved $ 14 om måneden.

Planer kan gå op til VIP -niveauet til $ 49 pr. Måned, hvor du får ubegrænset båndbredde, lagring og analysefunktioner sammen med et tilpasset domænenavn. Du skal muligvis også betale mere ud, hvis du går med betalte apps fra Wix App Market.

Wix -prisside

I forhold til det er download og brug af WordPress helt gratis; men der er en fangst. Med WordPress skal du betale separat for hvert niveau af tilpasning, fra betalte temaer og webdesign til webhosting og SSL -certifikater.

Det er sjældent muligt at hoste WordPress på gratis domæner, så oprettelse af et WordPress -websted kan koste hundreder til tusinder af dollars.

Vinder: Wix og WordPress

Både Wix og WordPress tilbyder forskellig værdi for pengene, når det kommer til priser. Mens Wix tilbyder standardplaner, som du kan vælge imellem, tilbyder WordPress mere fleksibilitet i prisfastsættelsen.

Wix vs WordPress: fordele og ulemper

Wix Fordele

 • Nul kodningskompetencer påkrævet
 • Avanceret support tilgængelig
 • Gratis domæner
 • Ingen vedligeholdelse nødvendig
 • Bedst til små virksomheders websteder

Ulemper ved Wix

 • Personlige begrænsninger
 • Ikke egnet til store og komplekse e -handelswebsteder
 • SEO er ikke så godt som WordPress

WordPress Fordele

 • Tilbyder ekstreme niveauer af tilpasning
 • En masse plugins
 • Fuldt lydhøre websteder
 • Prisfleksibilitet
 • Fremragende blogging og SEO funktioner

Ulemper ved WordPress

 • Ingen officiel support
 • Visse nødvendige tekniske færdigheder

Resumé.

Både WordPress og Wix tilbyder mange funktioner og funktionaliteter til oprettelse af websteder. Mens WordPress leverer en open source -løsning, der kan tilpasses fuldt ud, tilbyder Wix en proprietær platform, der sikrer hurtig og let implementering af websteder.

Læs min fulde Wix -anmeldelse her.

Valget mellem det bedste er i sidste ende afhængigt af din virksomheds behov. For mindre virksomheder og onlinebutikker er Wix en god mulighed, der tilbyder alle de værktøjer, du har brug for til at oprette et websted på en enkelt platform.

Men hvis du er ejer af et større websted, der kræver intense tilpasninger og præcis kontrol over alle aspekter, er WordPress den bedste løsning. Da det også er fuldstændig open source, kan du hyre professionelle udviklere til at udvikle et websted baseret på dine behov.

Uanset hvilken måde du vælger at læne dig på, skal du huske ovenstående punkter, når du træffer din beslutning.