Wix vs Weebly

Du skal oprette et nyt websted. Forskellige webstedsbyggere råber om din virksomhed. To populære muligheder er Wix og Weebly.

Begge har et omfattende netværk af brugere. Over 40 millioner mennesker bruger Weebly, mens yderligere 100 millioner mennesker bruger Wix. Betalte kunder med præmieplaner for Wix er vokset 38% siden 2012. Da Weebly er privatejet, er de ikke forpligtet til at bogføre deres præmie eller betalte statistikker.

Her er nogle af de vigtigste sammenligningspunkter for at afgøre, hvilken side af Wix vs Weebly -debatten, der passer bedst til dine behov.

1. Skabelon designs

Wix tilbyder brugerne skabeloner, der er moderne og lydhøre. Hvert layout er designet til installation uden for boksen, så træk og slip-funktioner kan give dig mulighed for at oprette et websted på få minutter. Selv dets grundlæggende skabelondesign skaber et professionelt look til dit websted. Vælg bare et design, der fungerer for dig, og du er klar til at gå.

Weebly har traditionelt været svag med hensyn til at levere gode skabeloner. De opdaterer deres layout til at være lydhøre og moderne, men nogle skabeloner ser lige ud af 2005. Selvom deres skabelonlayout muligvis ikke er så gunstige, har Weebly en fordel her: Du kan ændre din skabelon og redigere HTML og CSS.

Når du har valgt en skabelon på Wix, sidder du fast i den og kan slet ikke redigere dens udseende. For at ændre dit udseende skal du starte forfra.

2. Brugervenlighed

Wix tilbyder brugerne et træk-og-slip-layout, der giver dig mulighed for at placere ethvert element på ethvert sted på webstedet. Dette giver brugerne mulighed for at have fuld frihed med deres design, men skaber også en risiko for, at der ikke er nogen strukturel konsistens med det endelige produkt.

Weebly tilbyder et træk-og-slip design, men et, der ikke er helt så “åben verden” som Wix. Du er begrænset til at tilføje indhold til bestemte områder i skabelonen. At indsætte elementer i headeren i Weebly er under udvikling, men Wix tilbyder det allerede.

3. Tilpasning

Uden for træk-og-slip-builder-designet giver både Wix og Weebly brugerne muligheder for at tilpasse webstedets endelige udseende. Du har kontrol over det sidste grundlæggende, såsom tekstskrifttype, overskrifter, afsnitsstruktur, størrelse og lignende.

Med Wix har du flere avancerede kontroller over hvert element. Selvom stilindstillingerne er gode, har du ikke mulighed for at ændre dem. Det ændrer bare sit udseende. Opdateringer til de tilpasningsmuligheder, der er tilgængelige, foretages månedligt. Ubegrænsede sider leveres til dig, selv om de gratis planer.

Weebly tilbyder færre stylingsmuligheder til tilpasning, men du sidder heller ikke fast med et design, du ikke kan lide. Opdateringer er også mindre på denne platform og forekommer ofte kun 1-3 gange om året. Gratis planer er begrænset til 5 sider. For at modtage ubegrænsede sider skal du vælge dit virksomhedsniveau eller dit pro -niveau.

4. Kundeservice

Wix tilbyder et supportværktøj, der kan tilgås når som helst under byggeprocessen. Find bare den grønne cirkel med et spørgsmålstegn på siden, og klik på den. Du bliver sendt til deres Hjælp for at få specifikke instruktioner eller en video til at guide dig gennem det problem, du oplever.

Wix tilbyder også telefonsupport til alle, også dem, der er på deres gratis planer. VIP -klienter har adgang til en dedikeret supportlinje.

Weebly tilbyder et lignende Hjælp, men uden den let at bruge adgang. Et par ekstra trin er påkrævet. Du bliver nødt til at gå til deres supportcenter, bruge søgefeltet og indtaste det udtryk, du har brug for hjælp til, mens du bygger dit websted.

Weebly tilbyder også telefonsupport, men kun til kunder med deres Business-, Pro- eller Performance -planer.

5. Site eksport

Wix tillader dig ikke at eksportere dit websted. Der er ingen mulighed for migration.

Weebly giver dig mulighed for at eksportere dit websted eller importere det til en anden vært. Hvis du beslutter dig for at forlade denne skaber, kan du tage dit websted med dig. Det er en god backup plan.

6. Priser

Wix tilbyder en plan, der altid er gratis. Hvis du vil have mere båndbredde og lagerplads, eller vil forbinde dit domæne (eller modtage et gratis domæne), er der 5 betalingsplaner, der er tilgængelige med denne webstedsbygger.

  • Forbinde. Denne plan koster $ 5 pr. Måned og fjerner ikke Wix -annoncering fra dit websted.
  • Kombination. Denne plan koster $ 10 pr. Måned og er designet til personligt brug.
  • Ubegrænset. Dette er den første plan for at tilbyde ubegrænset båndbredde og koster $ 14 pr. Måned.
  • E -handel . Denne plan koster $ 17 om måneden, har 20 GB båndbredde, 20 GB lagerplads og er den første plan, der er tilgængelig for at tilbyde en onlinebutik.
  • VIP. For $ 25 om måneden modtager du det bedste, Wix har at tilbyde.

Hver af disse niveauer inkluderer hosting, ubegrænsede sider og hundredvis af skabeloner.

Weebly tilbyder også en gratis plan til grundlæggende brug. Den gratis plan inkluderer 500 MB lagerplads og giver dig adgang til træk-og-slip-bygmesteren. Der er 4 premium -niveauer, der også kan bruges.

  • Starten. For $ 8 om måneden kan du fjerne Weebly -annoncer og have ubegrænset lagerplads til dit websted. Analyserne indsamles også for dig.
  • Pro. For $ 12 / måned kan du tilføje websidesøgning, adgangskodebeskyttelse, video- og lydbaggrunde og HD -video.
  • Forretning. For $ 25 pr. Måned modtager du alle fordelene ved ovenstående planer og får mulighed for medlemskabsregistrering.
  • Ydeevne. For $ 38 om måneden får du gratis e-mailmarketing, forsendelsesgebyrer i realtid, forladte e-mails med vogn,

Weebly giver dig mulighed for at sælge produkter på startplanen. Op til 10 produkter er tilladt, og betalingen foretages på dit websted. Der opkræves et transaktionsgebyr på 3%. Ubegrænsede produkter og et transaktionsgebyr på nul er inkluderet i forretningsplanen.

7. Gratis webstedsopsætning

Wix placerer to annoncer på dit websted, selv når du bruger betalingsplanen på startniveau. Den første annonce forbliver i det højre hjørne af webstedet, selv når en besøgende ruller gennem dit indhold. Den anden annonce er en sidefod, der også er til stede hele tiden.

Weebly tager en lidt mere subtil tilgang. De tilbyder en enkelt annonce, der er større, men er placeret i sidefoden af ​​webstedet. Det gør det mere attraktivt at drage fordel af den gratis service. Hvis du opgraderer til en betalt plan, er du garanteret, at annoncen vil blive fjernet.

I Wix vs Weebly -debatten er der ikke “rigtigt” eller “forkert” ud fra et generelt synspunkt. Der er kun den rigtige mulighed for dine behov. Brug disse sammenligningspunkter til at se på begge konstruktører, og du kan træffe det rigtige valg.