Wix vs Shopify: Hvilken platform er den bedste i 2022?

Der var engang, hvor e-handel mere var en nyhed end en realitet. I dag er det blevet dybt forankret i vores daglige liv, og det er noget, vi ikke kan undvære.

Imidlertid bliver det mere udfordrende end nogensinde at komme ind i e-handelsrummet. Med over 3,5 billioner dollars i salg og over 22% markedsandel kæmper de alle om et udsnit af e-handelskagen.

Men når du skal konkurrere med giganter som Amazon, er et funktionelt, men attraktivt websted et must. Heldigvis er der mange e -handelsplatforme tilgængelige online, og i dag vil jeg sammenligne to af de bedste: Wix vs. Shopify.

I denne anmeldelse forklarer jeg, hvad Wix og Shopify er, hvordan de fungerer, og hvordan du kan drage fordel af hver. I sidste ende vil du klart forstå, hvilken du skal bruge i hvilken situation.

Hvad er Wix?

Lad os først se på Wix, som startede driften i 2006 og hurtigt blev en af ​​pionererne inden for e -handelsområdet. Det er en intuitiv og brugervenlig webstedsbygger, der bruger en træk-og-slip WYSIWYG-grænseflade til at oprette websteder.

Ved hjælp af Wix fandt jeg ud af, at det giver en AI-baseret guide til oprettelse af websteder (Wix ADI), der overvejer dine krav og opretter et websted for dig. Med Wix kan du oprette et websted i enhver niche uden kendskab til webteknologier som HTML eller CSS.

På grund af den ekstreme brugervenlighed af platformen har den tjent mere end 180 millioner brugere og arbejder med mere end 130 millioner websteder verden over. Wix er vært for mere end 90 millioner domæner og er en af ​​de mest populære webstedsbyggere i dag.

Udover at være en generel webstedsbygger har Wix også flere funktioner, der hjælper det med at drive e -handelswebsteder. Fra indkøbsvognintegrationer til betalingsgateways tilbyder Wix flere muligheder for små virksomheder.

Wix -startside

Hvad er Shopify?

Selvom Wix er en generel webstedsbygger med eCommerce -muligheder, er Shopify den ideelle løsning til oprettelse af en online butik. Shopify startede driften før Wix (i 2004) som et forsøg på at løse de problemer, iværksættere generelt står over for, når de etablerer en online tilstedeværelse.

Det er overflødigt at sige, at platformen har været ekstraordinært vellykket i dette forsøg. I dag har Shopify forskellen på at have betjent mere end 1.000.000 virksomheder og har hjulpet med at generere mere end 200 milliarder dollar i omsætning.

Shopify brugerbase

Shopifys robuste og avancerede funktioner er dedikeret til e-handel og giver virksomheder i alle størrelser mulighed for at skalere deres operationer hurtigere. Uanset om det er sociale mediefunktionalitet, e -handelsplatformstyring eller SEO -muligheder, har Shopify den løsning, der passer bedst til din virksomhed.

Ligesom Wix bruger Shopify også en træk-og-slip-webstedsbygger, tilbyder et væld af integrationer og har flere tilpasningsfunktioner. Begge platforme har planer på flere niveauer, der hjælper din virksomhed med at skale til behagelige priser.

Shopify -startsiden

Wix vs Shopify sammenligning

Ved første øjekast ser både Wix og Shopify ud til at være lignende produkter og med god grund. Begge fjerner behovet for kodningsevner, bruger en træk-og-slip-grænseflade og har e-handelsfunktioner, der giver dig mulighed for at oprette en online butik.

1. Brugervenlighed

I øjeblikket er der mere end 20 millioner e-handelsbutikker på nettet, hvoraf de fleste ikke sælger nok til at overleve. Så for at skille sig ud, skal din butik konfigureres hurtigt nok til at fange markedet præcis, når du har brug for det.

Det er her brugervenlighedsfaktoren kommer ind; Medmindre den webstedsbygger, du bruger, er let at bruge, taber du. Heldigvis rangerer både Wix og Shopify temmelig højt på brugervenlighedsindekset.

Wix

Lad os først tage sagen om Wix; Som jeg allerede har nævnt ovenfor, bruger Wix en simpel træk-og-slip UI-editor til at oprette websteder. Ved hjælp af Wix -editoren er alt, hvad du skal gøre, at oprette en skabelon, oprette webstedets struktur og tilføje det nødvendige indhold.

Hvis du vil have en hurtigere vej til at opbygge dit websted, har Wix også dækket dig ved hjælp af Wix ADI (Artificial Design Intelligence). Wix ADI er et automatiseret værktøj til webstedsbygger, der opretter et komplet websted til dig på få minutter.

Du behøver kun at indtaste de nødvendige oplysninger; ADI klarer resten. Og hvis du leder efter yderligere tilpasninger, anbefaler jeg, at du går med Wix Corvid -indstillingen, som giver adgang til Wix API’erne for detaljeret designkontrol.

Wix design fleksibilitet

Shopify

Når du bruger Shopify til at oprette et e -handelswebsted, er oplevelsen lidt anderledes. Wix giver brugerne mulighed for at arbejde med en front-end-editor, hvorimod i Shopify foretages de fleste ændringer i back-end-grænsefladen. Kun når du forhåndsviser eller sender ændringerne, kan du se, hvordan dit websted ser ud.

Ovenstående betyder, at dashboardet og redigeringsgrænsefladerne i Shopify holdes adskilt, hvilket er godt, hvis du spørger mig. Denne adskillelse giver dig mulighed for at tilføje og fjerne produkter, styre salgs- og marketingkampagner og arbejde hurtigere med andre e-handelsfunktioner.

Vinder: Wix og Shopify

Når det kommer til brugervenlighed, udmærker både Wix og Shopify sig på forskellige måder. Wix giver mere designfleksibilitet og er mere rettet mod begyndere. Shopify har en relativt stejlere indlæringskurve, men dens enkelhed i opsætning af e -handelsfunktioner er uovertruffen, når den mestrer den.

2. Priser

Den mest betydningsfulde forskel mellem Wix og Shopify, når det kommer til prisplaner, er, at Wix tilbyder en helt gratis plan, mens Shopify kun tilbyder en to-ugers prøveperiode. Wix ‘gratis plan indeholder dog flere forbehold, såsom påtrængende annoncer og manglende evne til at forbinde et brugerdefineret domæne.

Når det kommer til betalte planer, tilbyder Wix tre muligheder for at sælge online:

 • Business Basic til $ 23 pr. Måned
 • Forretning Ubegrænset til $ 27 pr. Måned
 • Business VIP til $ 49 pr. Måned

Hver plan varierer med hensyn til opbevaring, adgang til applikationer, e-handelsfunktioner og endda niveauet for kundesupport. Og hvis du allerede er en etableret virksomhed, kan du vælge skræddersyede Enterprise-planer, som giver brugerdefinerede funktioner ud over de grundlæggende planer.

Wix -priser og funktioner

Lad os nu gå til Shopifys prisstruktur, som er enklere i forhold til Wix. For at sælge via Facebook -sider, acceptere kreditkortbetalinger og få adgang til knappen Køb, kan du bruge Shopify Lite -abonnementet til kun $ 9 pr. Måned. Hvis du leder efter fuld indholdsstyringsfunktionalitet, er følgende planer tilgængelige:

 • Grundlæggende Shopify til $ 29 pr. Måned
 • Shopify til $ 79 pr. Måned
 • Avanceret Shopify til $ 299 pr. Måned

For brugerdefinerede Shopify -planer kan du gå efter Shopify Plus, hvis satser kan forhandles ud fra dine virksomhedskrav.

Shopify priser og funktioner

Vinder: Wix

Shopifys butiksplaner er synligt dyrere end Wix, men de er også mere rettet mod e -handelsfunktionalitet. På den anden side tilbyder Wix højere værdi for pengene og giver mulighed for større skalerbarhed til overkommelige priser.

Bortset fra ovenstående er begge platforme også fremragende som indholdshåndteringssystemer. Begge kan konkurrere med andre webstedsbyggere og e -handel som WordPress og BigCommerce.

Tjek min fulde anmeldelse af Shopify vs. BigCommerce.

3. Hastighed.

Men oprettelse af en e -handelsbutik er ikke bare et spørgsmål om hurtig implementering. Du skal også sørge for, at websides sider indlæses hurtigere på alle enheder og netværk. I denne forstand står Wix bag Shopify.

Shopify-websteder har generelt en gennemsnitlig indlæsningstid på 1-4 sekunder, hvilket gør dem lettere at bruge. Wix -websteder har derimod en gennemsnitlig indlæsningshastighed på cirka 9 sekunder, hvilket gør dem lidt langsommere end Shopify. Disse er imidlertid omtrentlige værdier og varierer baseret på flere faktorer, såsom enhedshardware og netværkshastighed.

Vinder: Shopify

Lad os se det i øjnene: Hastighed er afgørende for succes med e -handel, og selv Google er enig. Hastighedsforskellen mellem Wix og Shopify er ikke signifikant, men den er der stadig, og du bør helt sikkert overveje den, når du træffer en beslutning.

4. Temaer og skabeloner

Hvad er en online butik uden et velorganiseret og æstetisk udstillingsvindue? Derfor er det vigtigt at vælge det rigtige tema og de skabeloner for e -handelssucces. Det påvirker, hvordan kunderne interagerer med webstedet, og om de er tiltrukket nok til at blive ved med at vende tilbage efter mere.

Skaberne hos Wix er ret generøse, når det kommer til dette aspekt. Når du tilmelder dig en gratis Wix -konto, får du øjeblikkeligt adgang til over 800 professionelle temaer og skabeloner. De designs, du får, er tidssvarende og sorteret efter branchetype.

Eksempel på Wix -skabeloner

Shopify har derimod temaer, der primært er rettet mod e-handelswebsteder; hvad man kan forvente, da platformen fokuserer på e-handel. Antallet af gratis temaer, du får, er dog kun 9, hvilket er meget mindre end Wix.

Heldigvis findes hvert af disse temaer også i flere varianter, hvilket betyder, at mulighederne ikke er så sjældne, som du måske tror ved første øjekast. Og hvis du ikke er tilfreds med det gratis, kan du altid investere i betalte temaer.

Så nu hvor vi har evalueret antallet af temaer og skabeloner, der tilbydes, lad os tale lidt om kvalitet. I denne forstand er både Wix og Shopify sammenlignelige; Temaer er skabt med funktionalitet og æstetik i tankerne og sikrer, at formålet med webstedet er tjent.

Når det er sagt, hvis du ser på det fra et e -handelsfunktions synspunkt, kommer Shopifys temaer først. Disse temaer er eksplicit skabt til e-handelsbutikker på Shopify, hvilket gør dem mere effektive end de generelle temaer, der findes på Wix.

Et andet område, hvor Shopify ligger foran Wix, er lydhørhed. Alle tilgængelige temaer på Shopify reagerer 100%, hvilket betyder, at de er fuldt mobilvenlige. I modsætning hertil kræver Wix -temaer nogle justeringer for at være mobilvenlige.

Vinder: Wix og Shopify

Hvis jeg holder mig til det store antal tilgængelige temaer og skabeloner, er Wix langt foran Shopify. Sidstnævnte vinder dog ud med hensyn til e-handels kompatibilitet og lydhørhed, som begge er afgørende for enhver e-handelsvirksomhed.

5. Tilpasningsniveau

Indtil videre er det klart, at Wix og Shopify tilbyder nok muligheder, når det kommer til temaer. Det er imidlertid ikke alene nok; Websteder bør tilpasses for at afspejle din virksomheds ånd.

Både Wix og Shopify giver dig mulighed for at foretage tilpassede redigeringer ved hjælp af HTML og CSS. Wix har en dedikeret funktion kaldet Wix Corvid, hvor alle aspekter af dit websted kan tilpasses. Denne funktion giver dig mulighed for at have fuld kontrol over, hvordan dit websted ser ud og føles.

Shopify har en simpel “Rediger HTML / CSS” -funktion, som du kan få adgang til fra administratorsiden. Derudover giver Shopify dig mulighed for at ændre skabeloner når som helst du har brug for det, så du kan forny udseendet af dit websted uden at skulle genopbygge hele webstedet.

Desværre er det ikke tilfældet med Wix, som ikke tillader dig at ændre skabeloner, når du har oprettet dit websted. Det kan efter min mening være en alvorlig hindring, som Wix -udviklere skal tage fat på hurtigst muligt.

Vinder: Shopify

Når det kommer til tilpasning, er Shopify den klare vinder. Og selvom Wix tilbyder lignende muligheder, har de også kompromisløse ulemper. Shopify -temaer kan optimeres yderligere, hvilket fører til bedre kundeoplevelser og bedre salg.

6. Produktvisning funktioner

Ved første øjekast er det let at tro, at Shopify har færre funktioner til fremvisning af produkter end Wix. Når alt kommer til alt tillader Shopify dig kun at tilføje dine produkter i tre varianter, nemlig størrelse, farve og materiale.

Wix tilbyder derimod seks varianter med omkring tredive muligheder. På samme tid giver både Shopify og Wix dig mulighed for at tilføje produktbeskrivelser, titler og billeder. Plus, Wix understøtter endda videokarruseller på tværs af alle temaer, mens Shopify ikke gør det.

Kig dog nærmere på, så finder du ud af, at Shopify har et væld af plugins, der gør det let at vise produkter. For eksempel kan du integrere plugins for at aktivere kundeanmeldelser på Shopify og endda inkorporere augmented reality (AR) funktioner. Sådan fleksibilitet er ikke tilgængelig i Wix, hvilket ikke engang tillader indlejring af videoer i produktbeskrivelser.

Vinder: Shopify

Shopify går forrest i denne henseende og holder det grundlæggende i produktvisning enkelt og leverer integrationer, der gør arbejdet lettere. Wix halter imidlertid ikke meget bagud og gør det stort set op med hensyn til de muligheder, der tilbydes.

7. Lager- og forsendelsesstyring

Hidtil har vi haft travlt med at undersøge funktionalitetssiden af ​​webstedet. Nu er det tid til, at vi tager et kig på, hvad der foregår bag kulisserne. I dette afsnit ser vi på Wix’s lagerstyrings- og forsendelsesmuligheder i forhold til Shopify.

Tro mod mine forventninger tilbyder Shopify komplette muligheder, når det kommer til lagerstyring. Det giver dig mulighed for at uploade enkelte og flere produkter, levere lagerstyringsværktøjer og endda generere indtægtsrapporter. Med Shopify kan du drive en hel dropshipping -virksomhed uden at stille spørgsmål.

Shopify forvaltning af butiksider

Når det kommer til Wix’s eCommerce-funktioner, fandt jeg ud af, at det er designet mere til mindre “e-detailhandlere”. Som følge heraf er dets lagerstyringsfunktioner begrænset i forhold til Shopifys, og du skal bruge separate apps til rapportering og analyse.

Med hensyn til forsendelsesmuligheder tilbyder både Shopify og Wix mulighed for at oprette en række forsendelsesregler. Fra gratis forsendelsesmuligheder til fast prisforsendelse og endda forsendelse baseret på vægt og produkttype, har du masser af alternativer lige ved hånden.

Derudover tilbyder begge platforme muligheden for at levere forsendelsestilbud i realtid til kunderne. De tilbyder også attraktive rabatter; Disse er imidlertid begrænset til kun visse lande og regioner.

Wix tilbyder forsendelsestjenester via USPS, og du kan få op til 70% rabat afhængigt af din plan. Som e -handelsspecialist tilbyder Shopify flere muligheder ved at levere forsendelse i USA, Canada og endda Australien.

Vinder: Shopify

Med hensyn til forsendelse og lagerstyring tilbyder Shopify et større antal funktioner. Men da det er specifikt rettet mod e-handel, er det forventeligt. Heldigvis er Wix ikke for sent, når det kommer til rabatter og forsendelsesmuligheder.

8. Finanspolitisk forvaltning

En af de største hovedpine i enhver virksomhed er at tage sig af skatter. Og når jeg bruger en e -handelswebudviklingsplatform, ville jeg forvente lidt hjælp i denne henseende. Tro mod kundernes forventninger tilbyder både Shopify og Wix forskellige muligheder her.

Wix giver dig mulighed for at deaktivere og aktivere skatter, nævne skatteprocenter i produktets pris og meget mere; Du kan endda indstille skatter efter område. Wix tilbyder også den gratis Avalara -app, som hjælper med automatisk beregning af skattesatser. Ulempen er imidlertid, at denne app kun er tilgængelig til brug på de højere niveauer.

Shopify er heller ikke langt bagud, når det kommer til at tage sig af afgifter. Du kan bruge platformen til automatisk at udføre skatteberegninger. Hvis du har valgt Shopify Plus -planen, får du adgang til Avalara, hvilket gør skatteberegninger til en leg.

Vinder: Wix og Shopify

Både Wix og Shopify klarer sig lige så godt, når det kommer til skatteberegninger. Begge har multiregionale skatteberegningsmuligheder og giver adgang til Avalara-applikationen. Derudover giver disse platforme dig endda mulighed for at automatisere skatteindsendelsesprocessen.

9. Forladte muligheder for gendannelse af vogn

Gendannelse af forladt vogn er en kritisk e-handelsfunktionalitet, der forventes af enhver online butik. Denne funktion giver dig mulighed for at lokalisere og målrette købere, der har føjet varer til deres indkøbsvogn, men ikke har betalt. Efter at have identificeret dem, kan du sende retargeting -e -mails med rabatter og kuponer, der presser dem til at fuldføre købet.

Både Shopify og Wix kommer med muligheder for gendannelse af forladte vogne. Mens Shopify tilbyder funktionaliteten fra platformen, bruger Wix et tredjeparts plugin til at fuldføre opgaven. Shopify leverer funktionaliteten på alle planer, mens Wix inkluderer funktionen til gendannelse af forladt indkøbsvogn med sine e -handelsplaner.

Et andet område, hvor Wix og Shopify adskiller sig, er antallet af automatiske retargeting -e -mails, som du hver især kan sende. Med Shopify kan du kun sende en automatisk retargeting -e -mail, mens Wix giver dig mulighed for at sende op til to. Men det er efter min mening ikke den store forskel.

Vinder: Wix og Shopify

Når det kommer til forladte funktioner til gendannelse af vogn, gør Wix og Shopify lige så godt. Selvfølgelig er der mindre forskelle i den måde, hver platform bruger denne funktion på, men det er kun nominelt.

10. POS -funktionalitet

Salgssted eller POS-funktionalitet gør det muligt for en e-handelsvirksomhed at sælge selv fra virkelige steder. POS -terminaler kan acceptere betalinger via kredit- og betalingskort, opdatere beholdning og overvåge lagerniveauer.

Wix og Shopify tilbyder POS -funktionalitet, men jeg synes, Shopify gør et bedre stykke arbejde i denne henseende. For det første fungerer Shopify POS i de fleste lande i verden; Det er ikke tilfældet med Wix POS, der kun fungerer i USA, Canada, Australien, Storbritannien og Japan.

For det andet er POS -funktionen en integreret del af Shopify -platformen. Det betyder, at Shopify er udviklet med POS som en kernefunktionalitet og giver dedikeret POS -support.

På den anden side, hvis du skal bruge POS -funktioner med Wix, bliver du nødt til at bruge Square -pluginet. Dette betyder naturligvis ikke, at Wixs POS -kapacitet er mindre end Shopifys, men det vil heller ikke være en så enkel proces som med sidstnævnte.

Vinder: Shopify

Wix og Shopify tilbyder POS -funktionalitet, men Shopify tilbyder en problemfri, integreret oplevelse, der er let at bruge. I Wix skal du bruge et plugin, hvilket betyder at interagere med to softwareenheder for at udføre det samme job.

11. Understøttelse af sociale medier

Sociale medier er en massiv kilde til e-handelstrafik i dag. Naturligvis skal e -handelsplatforme integreres med sociale mediekanaler for at øge salget og vokse din virksomhed.

Shopify leverer understøttelse af sociale medier på flere kanaler, der giver dig mulighed for at forbinde din butik til flere sociale mediekonti. Uanset om det er på Facebook, Instagram eller andre markedspladser som Amazon og eBay, giver Shopify dig mulighed for at arbejde sammen med alle kanaler og øge eksponeringen.

På samme måde giver Wix dig mulighed for at integrere med Instagram til digitale marketingformål. Med Wix kan din butik drage fordel af Instagram og sælge direkte på platformen, hvilket giver en fantastisk kanal til at øge dit salg.

Vinder: Wix og Shopify

Endnu et andet aspekt, hvor jeg finder ud af, at både Wix og Shopify er på lige fod. Begge platforme gør omfattende brug af sociale medier og giver dig mulighed for at udnytte kraften i disse kanaler til at drive salget.

12. Blogging muligheder

Blogs er en effektiv digital marketingkanal i dag, og både Wix og Shopify har funktioner, der giver dig mulighed for at oprette en blog til dit websted. For enhver iværksætter, der er seriøs omkring vækst, er blogging en vej, der ikke kan ignoreres.

Med begge platforme kan du oprette blogindlæg, kategorisere dem efter behov og endda give andre adgang til dit indhold via RSS -feeds. På trods af lighederne er der visse forskelle i egenskaberne ved begge.

For eksempel giver Wix brugerne mulighed for nemt at indsætte indholdsstrimler til blogindlæg på produktsider. Shopify har også en lignende kapacitet, så du kan præsentere blogindhold på andre sider, men du har brug for hjælp fra et betalt plugin.

Derudover giver Wix dig mulighed for at bruge tags og kategorier i blogindlæg. Shopify har derimod kun muligheder for at bruge tags. Endelig giver Wix en autosave -funktion, der gemmer dit indhold, mens du opretter det; Desværre mangler Shopify dette.

Wix opretter en blogside

Vinder: Wix

Wix’s blogafdeling er klart foran Shopify med sine “strips” og autolagringsfunktioner. Du behøver heller ikke bruge mere på Wix til at blogge, mens du på Shopify skal investere i et plugin.

Hvis du vil læse min komplette guide til, hvordan du starter en blog

13. E -mailmarketing

På trods af at det er en af ​​de ældste webteknologier, betragtes e -mail stadig som marketingkanalen med den bedste ROI. Naturligvis har både Wix og Shopify muligheder for at oprette og administrere e -mailmarketingkampagner til din e -handelsbutik.

Her er Wix flere skridt foran med Wix Ascend, en alt-i-en-løsning til alle dine digitale marketingbehov. Du skal have et separat abonnement for at få adgang til dets funktioner, men når du har gjort det, kan du få adgang til alle dine marketingrelaterede muligheder fra denne enkelt grænseflade. Dette er en funktion, der kan være meget nyttig, når du kører flere digitale marketingkampagner.

Selvom du beslutter dig for ikke at få et Ascend -abonnement, kan du stadig køre op til tre e -mailmarketingkampagner om måneden med Wix. Men med abonnementet får du adgang til alle funktionerne i værktøjet, f.eks. Højere e -mail -båndbredder.

Shopify integrerer e -mailmarketingfunktioner i administrationssiden, hvorfra du kan designe og starte kampagner. Men hvis du leder efter en større mængde funktioner og mere fleksibilitet, kan du gå til forskellige plugins og tilføjelsesprogrammer som Omnisend Email og Privy.

Vinder: Wix

E -mailmarketing er en af ​​de måder, Wix har en fordel i forhold til Shopify. Med Ascend -platformen giver Wix dig mulighed for at varetage alle digitale marketingfunktioner, herunder e -mail -kampagner. Shopifys muligheder er lidt begrænsede i denne henseende uden plugins.

14. Tilgængelighed af mobile applikationer

I dag lever vi i en alder af mobile apps og forretningsmuligheder på farten. Derfor forventes det kun, at du kan få adgang til og redigere dit websted fra smartphones. For at hjælpe dig med at gøre netop det tilbyder både Wix og Shopify mobilapps til butiksadministration på farten.

Wix -mobilappen, der er tilgængelig på både iOS og Android, er fuldt ud i stand, så du kan gøre alt fra at oprette og udgive blogindlæg til at styre begivenheder. Du kan endda tilføje billeder til dine produktgallerier ved hjælp af appen og foretage generelle opdateringer af dit websted.

Shopify-appen er snarere mere rettet mod at lette e-handelsprocesser. Tilgængelig på alle større smartphone -operativsystemer, giver Shopify -appen dig mulighed for at administrere de fleste aspekter af din butik. Shopify har endda en POS -app til at acceptere fysiske betalinger, en chat -app og endda en logo maker -app.

Funktioner i Shopify -mobilappen

Vinder: Wix og Shopify

Wix og Shopify leverer dygtige apps til at overtage webstedsadministration på farten. Wix-appen er dog bedre egnet til generelle webstedredigeringer, mens Shopify-appen prioriterer e-handelsfunktioner.

15. Antal tilbehør

Wix og Shopify er selvforsynende platforme i sig selv, men deres muligheder kan forbedres yderligere med plugins. Heldigvis har hvert værktøj en applikationsbutik, hvorfra brugerne kan få adgang til en lang række applikationer.

Ikke overraskende er hver appbutik organiseret forskelligt og har sine egne egenskaber. Wix -butikken er mere gearet til at levere yderligere funktionalitet til dit websted. Bortset fra det vil det også kunne integreres med mere end 250 andre værktøjer og tjenester, såsom MailChimp.

Eksempel på Wix -plugins

Shopify -appbutikken overgår imidlertid Wix langt med sin samling på over 3.000 apps og integrationer. Fra regnskab til CRM, her kan du finde alt, hvad du har brug for til din e -handelsbutik.

Vinder: Shopify

Du behøver ikke at være særlig eksplicit her – Shopify vinder helt ned med sin overflod af plugins og integrationer. Wix app store er i stand, men det kommer ikke rigtig i nærheden af ​​det store udvalg af Shopify -tilbud.

16. Integrationsbetaling s

Ingen diskussion af e -handelswebsteders ville være komplet uden et afsnit om betalingsintegrationer. Og selvom Wix og Shopify er godt rustet til at acceptere betalinger, er der et par forskelle at huske på.

Med hensyn til funktionalitet dækker Shopify næsten alle aspekter af accept af betalinger. Det giver integrationer med over 100 betalingsgateways, herunder sin egen dedikerede gateway, Shopify Payments.

Shopify betalingsmetoder

Shopify giver også købmænd mulighed for at acceptere betalinger i flere valutaer, giver dig mulighed for at tipse, når du betaler, og endda anmode om donationer. Hvis Shopify Payments ikke er tilgængelig på din placering, kan du altid vælge tredjepartsapps til betaling.

Ikke overraskende understøtter Wix alle de almindelige betalingsplatforme, såsom PayPal, Square og Stripe. Det understøtter dog ikke digitale tegnebøger som Amazon Pay og Apple Pay. En anden ulempe er, at Wix ikke tillader kunder at betale i deres lokale valuta.

På trods af alt det ovenstående har Wix en betydelig fordel i forhold til Shopify med hensyn til betalinger – det opkræver ikke nogen behandlingsgebyrer. Shopify derimod opkræver transaktionsgebyrer for brug af tredjeparts betalingsgateways.

Vinder: Wix og Shopify

Shopify slår Wix med sine bredere betalingsmuligheder og funktioner, hvis du tænker på kapacitet. Men Wix har overhånden ved at levere gratis betalingsbehandling, hvilket kan være den mest attraktive faktor for din online forretning.

17. Performance analyse

Dygtige analysefunktioner er en af ​​de vigtige faktorer, der bestemmer kraften i en e-handelsløsning. Medmindre du kan spore effektiviteten af ​​dit websted, kan du ikke vurdere, hvilke skridt der skal tages for at udvikle virksomheden.

I denne forstand er Wix og Shopify sammenlignelige e-handelsværktøjer. Begge giver adgang til Google Analytics, som giver dig detaljerede oplysninger om kundeadfærd. Med disse data kan du personliggøre dit websted og gøre det mere kundevenligt.

Bemærk dog, at du skal være med på en af ​​e -handelsplanerne for at bruge denne funktion med Wix. Men med Shopify er den tilgængelig for alle planer. Shopify har endda flere indbyggede analysefunktioner som konverteringssporing og kundeadfærdsanalyse.

Shopify analyse side

Vinder: Shopify

Igen går prisen til Shopify for at være mere e -handelsvenlig. Her får du indbygget og tredjeparts analyseintegrationer med hver plan, hvilket gør Shopify til den bedste løsning til analyse.

Wix vs Shopify: fordele og ulemper

I dette afsnit vil jeg fremhæve nogle af styrkerne ved begge platforme sammen med et par svagheder. Dette giver dig et overblik over at sammenligne Wix med Shopify.

Fordele ved Wix:

 • Forenklet redigeringsgrænseflade
 • Større værdi for pengene
 • Adgang til et stort antal selvstudier
 • Bedste e -mail marketingfaciliteter

Ulemper ved Wix:

 • Mindre funktioner i søgemaskineoptimering (SEO)
 • Mere rettet mod mindre virksomheder
 • Ikke så fantastisk til dropshipping.

Fordele ved Shopify:

 • Bred vifte af e-handelsfunktioner
 • Det bredeste udvalg af betalingsmuligheder
 • Et stort antal plugins og integrationer
 • Fuldt optimeret til søgemaskiner

Ulemper ved Shopify:

 • Lidt dyrere
 • Mangler avancerede blogfunktioner
 • Du kan blokere det fra at bruge dine betalingsgateways

Resumé

Jeg håber, at ovenstående sammenligning mellem Wix og Shopify hjalp dig med bedre at forstå de to platforme. Selvom begge er gode til at bygge websteder, har hver deres styrker og svagheder.

Valget af hvilken du vil bruge, afhænger helt af din virksomheds behov. Hvis du ønsker at oprette en dedikeret e -handelsportal med alle klokker og fløjter, tilbyder Shopify de bedste samlinger af plugins og funktioner.

Til almindelige små virksomheders websteder med e -handelsfunktioner er Wix imidlertid den bedste løsning. Deres planer er mere overkommelige, redigering er lettere, og du får adgang til avancerede digitale marketingmuligheder i form af Wix Ascend.

Så før du vælger, skal du bruge de gratis planer og forsøg til at teste hver platform.