Vigtige samtaler 3 min Resumé: 15 lektioner + PDF

Crucial Conversations: Talking Tools When the Stakes Are High er en bog fra 2001 af Joseph Grenny, Al Switzler og Ron McMillan. Bogen diskuterer, hvordan man håndterer højrisiko-samtaler, og hvordan man håndterer uenigheder, især i højrisiko-forretnings- og relationsindstillinger.

En 3-minutters oversigt over de 15 hovedlektioner

# 1 Selvkontrol

Alle tre forfattere til bogen antyder, at indlæring af selvkontrol er afgørende for regelmæssigt at have vellykkede, højrisiko-samtaler. Du skal være i stand til at evaluere dine egne reaktioner og ord, som du er i en diskussion, så du kan tilpasse dig efter behov. Hvis du gør dette ofte, vil det også hjælpe dig med at blive en bedre langsigtet samtalemand.

# 2 Hør!

Vi ved alle, hvordan man taler, men meget få ved, hvordan man aktivt skal lytte. Når du er i et skænderi med andre, og indsatsen er høj, er det vigtigt at huske at lytte nøje til, hvad andre siger til dig. Dette indebærer at stille spørgsmål og afspejle kropsholdningen hos de mennesker, du taler med. At lytte er ikke bare at nikke hovedet følelsesløst.

# 3 Omskriv ofte

Når vi taler om at lytte, er en af ​​de bedste måder at sikre, at du assimilerer, hvad din samtalepartner vil have dig til at forstå, at omskrive det, du lige sagde. Dette viser ikke kun, at du er en aktiv lytter, men det forhindrer også, at misforståelser og misforståelser spredes voldsomt gennem diskussionen.

# 4 Undgå “fjolsens valg”

Bogen beskriver fjols valg som en eller anden mulighed, hvilket begrænser diskussionsstrømmen og kunstigt afkorter diskussionens slutpunkter. Disse øger generelt fjendtligheden i en diskussionsgruppe og får folk til at føle, at du ikke tillader dem at udtrykke sig tilstrækkeligt. Der er altid muligheder i en dialog.

# 5 Vær åben over for udfordringer

Alle har et unikt synspunkt i verden, og det synspunkt får nogle gange andre til at opfatte bestemte udsagn på måder, som vi ikke havde til hensigt. Hvis du siger noget, og en anden sætter spørgsmålstegn ved, hvad du mente, skal du ikke tage det som en personlig fornærmelse. Vær i stedet åben og tag udfordringen. Du skal være kompetent nok til at udtrykke din mening flere gange uden at blive fornærmende. Du skal også være villig til at ændre den måde, du siger ting på, af hensyn til samtalen som helhed.

# 6 Ord betyder noget

Bogen gør det også ret klart, at den måde, vi siger vores tanker og udsagn på, er meget vigtig. Det er ligegyldigt, hvor vellykket du er i et argument, hvis ingen respekterer dig nok til at lytte. Vælg dine ord omhyggeligt, og vær opmærksom på, hvordan andre reagerer på din dialog for at se, om du skal foretage justeringer og ændre din stemmetone.

# 7 Vær nysgerrig

Under samtaler med mange følelsesmæssige eller forretningsmæssige indsatser indtager mange mennesker forsvarspositioner tidligt eller som reaktion på noget, du eller en anden sagde. En god måde at engagere folk fuldt ud i samtalen er at engagere deres nysgerrighed og stille dem spørgsmål. Prøv at bestemme, hvad din samtalepartner føler eller synes, og vær oprigtig i din nysgerrighed.

# 8 Find det formål, du deler

Uanset hvad du diskuterer, bør al dialog til sidst dreje sig om at finde et gensidigt formål. Dette indebærer ærlighed og integritet fra begge parters side. Du bør altid tage initiativ, når du forsøger at finde den fælles grund, som du og den anden person uundgåeligt deler, selvom du kommer fra meget forskellige baggrunde og forfølger drastisk forskellige mål.

# 9 Styr dig selv

En samtale med andre kræver nødvendigvis, at du opgiver noget kontrol, da du ikke rigtig kan være sikker på, hvad andre vil sige eller tænke i løbet af dialogen. Men du kan styre dig selv, og dette look skal være et, hvor du har et jerngreb. Tillad dig aldrig at sige noget, der ikke er din hensigt, og vær altid selvkontrolleret for at se, om du skal ændre slag.

# 10 Følg fakta

Højrisiko-samtaler er ofte fulde af følelsesmæssige udbrud og hyperbolde. Du bør altid bestræbe dig på at holde dig til fakta, hver gang du deltager i en afgørende samtale. Dette er ofte sværere end du tror, ​​især da vi fortæller hinanden historier, der måske eller måske ikke er helt rigtige. Alligevel kan det give fremragende resultater at forsøge at holde sig til fakta så godt du kan.

# 11 Hold samtalen sikker

En af de hurtigste måder at lukke afgørende samtaler på er, når en eller flere parter ikke føler sig følelsesmæssigt sikre. Efterhånden som følelserne stiger, skal du arbejde for at holde samtaleområdet sikkert for alle. Se efter tegn på frygt i dine samtalepartnere, og brug nysgerrighed og spørgsmål til at bringe samtalen tilbage til sikker grund.

# 12 Genkend tegnene på en afgørende samtale

At vide, hvordan man navigerer i en afgørende samtale, er én ting, men at erkende, hvornår en vil forekomme, er en anden. Specifikt bør du kigge efter fysiske tegn, der viser stress eller angst, følelsesmæssige tegn, såsom frygt eller vrede, og adfærdsmæssige tegn, såsom at din samtalepartner bliver stille eller deltager i upassende adfærd. Tjek disse tegn og også dig selv.

# 13 Vælg tid og sted omhyggeligt

Væsentlige samtaler kan generelt ikke ske nogen steder. Ofte er det en god idé at kontakte din potentielle samtalepartner om det passende tidspunkt og sted for en kritisk tale, så I begge kan føle jer trygge.

# 14 Husk, at det er svært for alle

Vi kan alle blive fanget i vores egne tanker og frygt, især under højrisiko-samtaler. Men det er vigtigt at huske, at alle føler stress og angst ved en vanskelig diskussion. Denne empati hjælper alle med at komme sammen og komme igennem snakken i ét stykke.

# 15 Enig om en plan i slutningen

Når den kritiske samtale afsluttes, bør du blive enige om en handlingsplan med de andre i diskussionen. Dette vil hjælpe med at forhindre, at samtalen gentager sig, og ideelt set vil det hjælpe alle med at føle, at diskussionen gav konkrete resultater, som alle kan være stolte af.

Top 10 citater fra afgørende samtaler

  1. “Et godt ord er som æbler af guld i kurve af sølv.”
  2. “En undskyldning er en erklæring, der oprigtigt udtrykker beklagelse for din rolle i at forårsage, eller i det mindste ikke forhindre, smerte eller vanskeligheder for andre.”
  3. “Så meget som andre har brug for at ændre eller ønsker, at de skal ændre sig, er den eneste person, vi løbende kan inspirere, stimulere og forme, med en hvilken som helst grad af succes, personen i spejlet.”
  4. “I centrum for enhver vellykket samtale er den frie strøm af relevant information.”
  5. ”Mål uden deadlines er ikke mål; de er simpelthen adresser “.
  6. I stedet for at tilslutte og kæmpe tilbage, skal du bryde cyklussen. Se deres aggressive adfærd for hvad det er, et brudt sikkerhedssignal, afslut derefter samtalen, opbyg tillid, og kom tilbage til indholdet. “
  7. ”De er de mest talentfulde, ikke mindst talentfulde, dem der hele tiden forsøger at forbedre deres dialogfærdigheder. Som det ofte sker, bliver de rige rigere. “
  8. “En af de bedste måder at overtale andre på er at lytte til dem med dine ører.”
  9. “Øvelse gør ikke mester; perfekt øvelse gør mester. “
  10. “Husk, at vide og ikke gøre, er virkelig ikke at vide.”

Gratis download i PDF af resuméet for at gemme eller udskrive

Gå her for at downloade resuméet af afgørende samtaler i PDF .