UX Designer vs Web Designer

Der er en vigtig forskel mellem en UX -designer og en webdesigner.

UX -designeren bekymrer sig om den brugeroplevelse, der er tilgængelig på et websted. De fokuserer specifikt på de elementer, som brugerne interagerer med, mens de besøger et websted. Dit mål er at skabe et effektivt layout, der tager hver person gennem salgstragten, der er tilgængelig på et websted, for at oprette en konvertering.

En webdesigner tager hensyn til brugeroplevelsen, men er mere ansvarlig for de faktiske elementer, der er indarbejdet i webstedet. En webdesigner ville oprette indhold til at poste, designe navigationstræet og integrere grafik på webstedet.

Tænk på det sådan: Webdesigneren skaber indholdet, mens UX -designeren opdager den bedste måde at præsentere dette indhold på.

Her er nogle yderligere vigtige forskelle mellem UX Designer og Web Designer

Bygger en bedre hjemmeside

En UX -designer hjælper med at skabe en bedre webstedsoplevelse ved at tale til den specifikke demografi, der vil bruge webstedet. De tester stedet med disse mennesker for at afgøre, om det kan opfylde deres behov. Meget af hans tid går med at designe undersøgelser, foretage interviews og derefter forfine de ideer, der kommer ud af den proces.

En webdesigner hjælper med at skabe en bedre webstedsoplevelse ved hjælp af deres tekniske viden. Selvom de muligvis ikke skriver det faktiske indhold, skal de mindst være velbevandret i HTML, CSS og JavaScript. Kendskab til Flash, WordPress og lignende muligheder er normalt også påkrævet. Webdesignere kan også teste dit websted, men for at sikre, at det fungerer korrekt.

Platformmuligheder

UX -designere arbejder på tværs af alle platforme, software og applikationer. Deres færdighedssæt oversætter til ethvert produkt eller service, en kunde ville bruge, selvom platformens konventioner eller begrænsninger er forskellige fra en webside. Webdesignere er på den anden side begrænset til, hvad de kan uploade til internettet, med fokus på hvad kun en webside kan producere.

Flere specialer

En UX -designer er allerede en specialist sammenlignet med en webdesigner, der ville blive beskrevet som en “generalist”. UX -designere kan også blive mere specialiserede i deres tjenester. De kunne udelukkende fokusere på designet af landingssiden. De kan kaldes til at forbedre udseendet af en sidefod. Nogle UX -designere kan endda se på strukturen i en reklame- og marketingindsats for at udvide et mærkes rækkevidde og forbedre det.

Er i perspektiv

En UX -designer vil bekymre sig om de konceptuelle komponenter på et websted eller anden produktion. De analyserer de filosofiske grunde til, at en bruger vil interagere med dit produkt. På en eller anden måde skal de endda tage fysiologiske reaktioner i betragtning, når de forbedrer designelementer.

En webdesigner vil være mere bekymret over de “inspirerende” aspekter af processen. I stedet for at tænke kreativt skal en webdesigner være kreativt produktiv. Det giver dem mulighed for at oprette en webside, der interagerer med resten af ​​mærkejusteringen, så der kan frembringes et konsekvent budskab.

Ansvar

En UX -designer arbejder på wireframes, prototyper og brugerscenarier, der kan bringe succes. En webdesigner ser på farveskemaet, grafisk design og filforberedelse, der kræves for at lykkes.

UX -designeren ville arbejde med at oprette et sitemap, der opfylder de forventninger, du forudsiger gennem din forskning. Webdesigneren opretter derefter en sidearkitektur, der er i overensstemmelse med sitemap.

En UX -designer og en webdesigner er klart forskellige

Mange webdesignere omtaler sig selv som webdesignere. Nogle UX -designere omtaler måske sig selv som webdesignere. UX -designeren er ansvarlig for webstedets interaktionsdesign, mens webdesigneren er ansvarlig for webstedets visuelle design.

Når begge roller fungerer harmonisk sammen, kommer de sammen for at skabe den rigtige brugergrænseflade, som et mærke kan have brug for. Det giver besøgende på webstedet mulighed for at finde det, de har brug for, bevæge sig gennem salgstragten og blive en konvertering.

Nogle mennesker kan opfylde begge roller for din virksomhed. Freelance og freelance designere kan påtage sig begge roller, mens de arbejder på at bygge deres eget brand. Det er vigtigt at erkende, at hver er et unikt færdighedssæt, men begge er nødvendige for at oprette et unikt websted, der etablerer en følelsesmæssig forbindelse med den besøgende.