Upstream vs Downstream Marketing

Upward marketing er en proces, der forsøger at identificere kundernes behov og derefter tilfredsstille dem. Det finder sted i de tidlige stadier af markedssegmentering og skaber et fokussted ved at bringe produkter eller tjenester til den demografiske. Målet er at finde en konkurrencefordel ved at undersøge værdipropositioner og prispunkter, så udviklingscyklusser kan være nøjagtige.

Downward marketing er den “traditionelle” form for marketing. Du forsøger at nå ud til kunder ved at promovere varer eller tjenester, der allerede er udviklet til en bestemt demografisk. Dette kan gøres gennem reklame, udstillinger, messer og andre former for reklame. Det forbedrer accept og bevidsthed om varer og tjenester, men gør antagelser om værditilbud og priser, som specifikke demografiske grupper vil acceptere.

I en perfekt verden bør en organisation gøre begge marketingindsatser. Opstrøms vs nedstrøms marketingdebat er som at sammenligne et æble med en banan. De kan være ens på et grundlæggende niveau, men meget forskellige i udseende, smag og stil.

Opadgående vs nedadgående marketing: en analogi

Her er en nem måde at sammenligne forskellene mellem upstream og downstream marketing. Lad os fiske.

Der er flere ting, du skal gøre de fleste steder, før du lovligt kan fiske. Du skal købe et fiskelicens. Du skal bruge en fiskestang. Du skal bruge udstyr til at bruge med den stang, såsom en lokke eller en krog. Du vil købe lokkemad baseret på den type fisk, du fanger, når du rammer vandet.

Så bliver du nødt til at beslutte, hvor du skal fiske. Vil det være i en sø? En flod? Har du en havstrand i nærheden?

Selv når du ankommer til din foretrukne placering, har du stadig beslutninger at tage. Tager du en båd til vandet? Tager du nogle støvler på og går til floden?

Og hvilken øl skal du have med?

Så agner du den, laver et kast og forhåbentlig fanger en stor. Alt op til det punkt, hvor du kastede, skete før fiskeri. Det er hvad der sker med upstream marketing. Du skal træffe de nødvendige beslutninger, før du starter, så du kan få de bedst mulige resultater, når du endelig starter.

Forestil dig at prøve at fiske ved hjælp af taktik efter markedsføring. Det første du ville gøre er at smide. Derefter skulle du rulle det igen, sætte en agn, som du håbede ville fungere, og derefter gentage. Og gentag igen med en anden agn, hvis den første ikke virkede. Måske fanger du en fisk, men måske fanger du ikke en.

Og du bliver også nødt til at forklare, hvorfor du fisker uden licens, hvis du bliver fanget.

Det virker sværere at gøre, ikke? Så hvorfor ignoreres upstream marketing ofte fuldstændigt?

Upstream marketing tvinger dig til at stille hårde spørgsmål

Upstream marketing får dig til at stille de vigtige spørgsmål: hvem, hvad, hvor, hvornår, hvorfor og hvordan.

Det betyder, at det mere er et sæt principper eller begreber, der skal anvendes konsekvent frem for en oplysningsindsats for et etableret produkt. For at starte en bottom-up indsats skal du have en etableret identitet og mission, som organisationen som et komplet brand har accepteret.

Succes er også svært at måle med upstream marketing. Du tæller ikke salg, klik eller websitebesøg som en metrik for succes. I mange tilfælde ved du ikke engang, om din indsats vil lykkes. Du ved, at du vil fiske, så du køber ting, du skal gå, og har den bedst mulige chance.

Mulighederne er ikke garantier. Downward marketing synes at tilbyde flere garantier og giver en aura af øjeblikkelig tilfredsstillelse. Det er derfor, at nedstrøms tendens til at være mere attraktiv. Det giver dig et adrenalinrus.

Spørg dog enhver, der skal fiske, hvordan det føles at have planlagt at fiske en stor, og det sker virkelig. Alle tidligere forsøg, der endte med skuffelse, glemmes. Der er stor stolthed og tilfredshed ved at vide, at en velplanlagt strategi har givet pote.

Konklusionen er denne: Upstream marketing er lige så vigtig som downstream marketing. Begge muligheder kan generere kundeemner og konverteringer alene, men de fungerer meget bedre, når de implementeres sammen. Ved at vide, hvad dine kunder ønsker og udvikle varer og tjenester, der opfylder deres behov, kan dit brand have en umiddelbar indflydelse, selvom der ikke er nogen konvertering.

Du behøver kun at have succes én gang for potentielt at tilslutte en gentagen kunde. Derfor er det vigtigt at huske markedsføringssammenligningen opstrøms og nedstrøms.