Strategisk marketing vs taktisk marketing

Strategisk marketing er en metode til, hvordan et brand kan differentiere sig fra sin konkurrence. Denne strategi indebærer at bruge dette mærkes styrker til at fremme et værdiproposition, der konsekvent er bedre nu og i fremtiden. Det er en proces med at sammenligne de forskellige muligheder, som en forbruger kan have, både i B2B- og B2C -verdenen, for at skabe øjeblikke med positiv differentiering.

Taktisk marketing er en strategi, der bruges til at nå et specifikt mål eller en metrik med specifikke handlinger. Disse mål kan være bredt funderede, f.eks. At nå et overordnet indtægtsmål eller ganske specifikt, som at ramme et specifikt salgstal inden for en måldemografi. For at taktisk marketing kan implementeres, skal målet, der skal nås, først sættes. Derefter kan strategier udvikles for at nå dette mål.

I den strategiske vs. taktiske marketingdebat er der mange ligheder. De fleste mærker vil indarbejde begge strategier i deres marketingindsats. At bestemme hvilken mulighed der er bedst på dette tidspunkt, afhænger af disse vigtige forskelle.

1. Fremgangsmåden

Strategisk marketing involverer udvikling af de specifikke komponenter, som dine beskedmodtagere kræver for at ville have det, der tilbydes. For at dette indhold kan udvikle sig, skal du undersøge din kampagnespecifikke demografi. Forbrugerne har brug for, at budskabet resonerer med værdi, defineret som et problem, de har, uanset om de indså det eller ej, der kan løses, hvis de beslutter at købe det, der markedsføres for dem.

Taktisk marketing tager tilgang til de handlinger, som et mærke eller virksomhed skal tage for at opfylde de specifikke målsætninger for de tilbudte varer eller tjenester. I stedet for at bestemme, hvad definitionen af ​​værdi skal være, leder taktisk marketing efter veje, der kan være nyttige til at få dette budskab frem. Valget af reklamemetoder, implementering af et sporingssystem og andre taktikker implementeres, så et produkt placeres foran forbrugeren.

2. Engagement

Strategisk marketing fortæller forbrugerne, hvad værdipropositionen er. “Hvis du køber dette produkt, sparer du 30 minutter, og det koster $ 40 mindre end det, du bruger i øjeblikket.”

Taktisk marketing viser forbrugerne, hvad værdipropositionen er. Det sætter produktet inden for rækkevidde af potentielle kunder af et mærke og giver forbrugeren mulighed for at undersøge, hvad der er blevet tilbudt. Det er op til forbrugeren at afgøre, om værditilbuddet for det, der tilbydes, kan anvendes på dem.

3. Implementering

Strategisk marketing handler om at implementere en vision. Hensigten er at opfylde et mål, der er forudbestemt, og at opfylde de mål, der kræves for virksomhedens overlevelse. Enhver aktivitet i en strategisk indsats skal på en eller anden måde bidrage til de mål, der er nødvendige for at overleve først, derefter vækst.

Taktisk marketing handler om at implementere et handlingsforløb. Det fokuserer på de praktiske ting, der kan gøres for at nå specifikke mål, missionerklæringer eller metrics. En marketingmedarbejder, der skriver et blogindlæg, implementerer en taktisk marketingstrategi. Opdatering af et Facebook -opslag, afsendelse af et tweet eller oprettelse af en e -mail -kampagne ville være eksempler på taktik, der kan bruges til at opnå marketing succes.

4. Vision

Strategisk marketing er overblikket over, hvad der skal ske, for at en virksomhed kan få succes. Din vision skal være baseret på specifikke, målbare og opnåelige mål. Hvis målene ikke er relevante eller ikke har en tidsbaseret komponent, bliver det svært at implementere taktik, der kan hjælpe dig med at få succes.

Taktisk marketing er overblikket over de handlinger, der skal foretages for at en virksomhed skal lykkes. Hvis en virksomheds mål er at gå fra en 5% marketingandel til en 15% marketingandel i de næste 5 år, vil det fokusere på detaljerne i, hvad der skal gøres for at få det til at ske.

Strategisk kontra taktisk marketing: Er den ene bedre end den anden?

At forstå, hvordan strategisk og taktisk marketing adskiller sig, er en vigtig komponent i udvikling af brandkampagner. Når denne kampagne er implementeret, skal begge komponenter imidlertid være på plads.

En strategi vil ikke blive en succes, hvis der ikke er nogen taktik til rådighed for at understøtte den. Taktik vil ikke lykkes, hvis der ikke er en strategi bag dem.

Det er her, mange mærker kæmper. De vil skabe en god strategi, men implementerer den forkerte taktik for at nå den påtænkte demografi. Eller de vil “improvisere” det og håbe på det bedste med taktik, som andre har brugt med succes.

Hvis både strategisk og taktisk marketing fungerer i harmoni, kan der findes succes. Forskellene mellem de to bliver en af ​​de største styrker, et brand kan have.