Sådan starter du en podcast i 2022 (gratis guide til at lave dit første show)

Vil du lære at starte en podcast i 2022? Selvom podcasting, som vi kender det i dag, officielt begyndte i 2004, er det en af ​​de hurtigst voksende måder at nå et publikum på.

Faktisk er der 144 millioner podcast -brugere alene i USA, og der er nu over 500.000 forskellige podcasts.

Start en podcast: statistik

Kilde: SmallBizGenius.net

Med sin uhindrede rækkevidde kan du forstørre din marketing og udvide dit personlige brand online.

Virksomheder åbner langsomt op for kraften i podcasting.

Virksomheder brugte næsten 497 millioner dollars på podcast -marketingindsats i 2018. De fandt ud af, at podcast -annoncering kan øge købsintentionen med 14%. Derudover har mere end 45% af alle podcast -lyttere en årlig indkomst på mere end $ 250.000.

Uanset om du vil starte en podcast for dig selv eller din virksomhed og gøre den stor, er der ingen bedre kanal, der giver dig en så omfattende og mangfoldig platform som en podcast.

Denne trin-for-trin guide tager dig fra planlægning til efterproduktion, så du har din egen podcast i gang på ingen tid.

Ansvarsfraskrivelse: Bemærk, at nogle af linkene i denne artikel er tilknyttede links, som giver mig en lille provision uden omkostninger for dig. Disse er simpelthen den bedste software og udstyr til at starte podcasting. Du kan læse min tilknyttede oplysning i min fortrolighedspolitik i sidefoden.

Lad os begynde.

Hvem er din målgruppe?

Når det kommer til podcasts, kan der være flere genrer afhængigt af den mængde, du vil tiltrække, og de kunder, du vil betjene. Ingen podcast eller markedsføringsvej kan faktisk tilfredsstille universelle ønsker og behov. Derfor er det vigtigt at være klar fra begyndelsen, hvilket indhold du vil levere.

Indholdet og fokus på podcasten skal stemme overens med dine forretningsinteresser og perspektiver.

Tag denne daglige podcast fra NBA, Starters, for eksempel:

NBA Daily Podcast: Starterne

Starterne er en af ​​de mest succesrige NBA -podcasts i USA.

Nøglen til at målrette mod den rigtige målgruppe er at give dem det materiale, de leder efter. For eksempel, hvis du vil henvende dig til basketballentusiaster, vil du sandsynligvis tale om de nyeste stjerner, scoringer, kampe og hvem der er mest tilbøjelige til at vinde kronen i år.

På den anden side, hvis du er kriminalforfatter, bør dine podcasts sandsynligvis indeholde oplysninger om de nyeste kriminalforfattere i USA eller Europa, de nyeste bøger på markedet, din bog lanceres og mere.

Ideen er at engagere dine lyttere og levere den slags indhold, de ønsker. Til det er det vigtigt at kende den type publikum, du sandsynligvis vil have, og planlægge derefter.

Du er nødt til at vide, hvilke spørgsmål lytterne er nødt til at stille, hvad de sandsynligvis vil tænke, og hvordan de kan blive tilfredsstillet.

Medmindre din målgruppe er meget klar, kan du ikke omsætte din indsats til succes i forretningshorisonten.

Hvad tilbyder du dine lyttere?

Først og fremmest skal du give værdi til dine lyttere og give dem en grund til at blive. Dernæst skal du tilbyde dine læsere et underholdende show, som de vil blive ved med.

Baseret på podcast -statistik lytter 80% af lytterne til en hel podcast -episode eller det meste af afsnittet:

Lyt til podcast -statistik

Statistik tyder på, at medmindre dit indhold er berigende, værdifuldt og gavnligt for dit publikum, holder det muligvis ikke med din første episode.

Og med over 500.000 podcasts alene i USA møder du hård konkurrence.

Derfor er det vigtigt, at lytteren er hooked på din podcast fra den første lytning.

Men det er ikke alt, du skal også sørge for, at lytteren bliver en mangeårig abonnent og vender tilbage for mere.

Sammen med værdi skal du også sælge løfte om værdi – løftet om, at tingene kun bliver bedre og mere berigende fra da af.

65% af ikke-lyttere siger, at de ikke er sikre på, hvor de skal begynde at lytte. Det skyldes, at med så meget variation på markedet er folk ikke sikre på, hvilken kanal der er bedst for dem.

Derfor skal dit værdiproposition og dine budskaber være klare fra starten.

En podcast er en platform for ligesindede til at lære og holde øje med ting, der interesserer dem. Til det formål, hvis du ikke leverer præcis den slags indhold, du lover, vil din lytterbase være forvirret og væk.

Det, der er vigtigt at bemærke, er, at lytterne ofte leder efter noget specifikt, så sørg for at have defineret dit værditilbud, før du begynder.

Sådan navngiver du din podcast.

For at citere Shakespeare, ‘ Hvad er der i et navn?’

Han var dog ikke i podcast -alderen som os. Og lige nu betyder podcastnavne og -titler noget!

Vidste du, at 5 sekunder er alt hvad du behøver for at efterlade et mærke? Det er sådan det er. Fem sekunder er al den tid, det tager en person at beslutte, om han skal deltage i din podcast eller ej, baseret på dens titel.

Forestil dig, at du arbejder i to dage med at skabe den perfekte podcast, alt for at blive afvist af de fleste lyttere, fordi titlen er slem.

Du vil ikke have, at det skal ske.

Her er nogle vigtige tips til navngivning af din podcast:

1. Gør det informativt.

Når det kommer til titlen, er det bedst at være ærlig og ikke slå rundt i busken. Du bør prøve at indarbejde målgruppen, emnet og baggrunden i titlen. For de bedste resultater kan du også tilføje vigtige søgeord.

2. Gør det unikt.

Med så mange podcasts er det let at vælge et navn, der overlapper et andet. Det kan skabe forvirring hos lytterne. Det kan endda omdirigere dit publikum til den anden podcast. Så for at undgå at skabe problemer i fremtiden skal du være forsigtig og have et unikt navn.

3. Det skal være let at forstå.

Selvom det er naturligt at ville skille sig ud og få fodfæste, bør klienter ikke miste titlen. Det skal være let at identificere og forståeligt. Uklarheden kan ende med at skade dine podcasts og deres levedygtighed.

4. Det skal være kortfattet.

Den udvidede udvidelse af din titel har konsekvenser, der undertiden er usynlige.

Ifølge en nylig undersøgelse, selvom titler kan være op til 255 tegn lange, er 75% af dem kun 29 tegn lange. Mellemtitlen er 20 tegn lang.

Det er ret klart, at for at sikre, at du får dine kunders opmærksomhed, er korthed afgørende.

Der er mange andre tips, du kan følge, såsom at udelukke ordet ‘podcast’ fra titlen, der kan hjælpe med at forbedre og forbedre din synlighed.

I 2015 tilbød Apples Steve Wilson dette fremragende råd via Twitter:

Tip om podcast -titel

5. Gør det kreativt.

En podcast -titel skal frigøre din kreativitet.

Et af de mest berømte eksempler på en podcast med et kreativt navn er The Moth.

Kreativt podcastnavn: Møl

Nogle af navnene antyder måske noget større, eller de kan bare være regelmæssige forestillinger til at vække lytterens interesse længe nok til at blive hooked på stationen.

6. Beskrivende.

Din podcast -titel burde gøre et godt stykke arbejde med at beskrive, hvad der tilbydes. Undgå at slå rundt i busken eller skabe en atmosfære af gåde. Jo enklere navnet på din podcast er, desto bedre.

Disse har en klar fordel. Den bedste del er, at beskrivende titelnavne er lette at søge og finde, da lyttere søger med et bestemt søgeord.

For eksempel, hvis du leder efter podcasts relateret til fodbold, går du sandsynligvis til podcasten kaldet Football Weekly.

Ugentlig fodbold: Titel på podcast

7. Selvbetegnede podcasts.

Ligesom den berømte Hamleys legetøjsbutik er opkaldt efter grundlæggeren fra det 18. århundrede, William Hamley, kan podcasts også opkaldes efter den person, der driver dem.

Et af de bedste eksempler på det samme er The Tim Ferriss Show.

Tim Ferriss Show: Podcast -titel

Det hjælper lyttere, da de sikkert allerede ved, hvad de leder efter og bare kan skrive navnet for at komme til det, de vil have. Det sparer også meget tid og besvær.

Denne type navngivning hjælper lyttere med at finde folk, der allerede er noget berømte. Hvis du ikke har en følge endnu, er det vanskeligere at starte med en tituleret podcast.

Tænk over det og tag ingen chancer, når det kommer til navnet på din podcast. Det kan gøre en forskel.

Bestem længden af ​​dine podcast -afsnit.

” Alle gode ting skal ende.”

Dette gamle ordsprog gælder også for podcasts. Bare fordi det er et hit, betyder det ikke, at dine podcast -afsnit skal afspilles igen og igen. For maksimal effekt skal du streame hver ny episode og gøre dem tilgængelige hurtigt.

Efter alt, mange ting er dårlige.

Selvom der ikke er nogen hård og hurtig regel for længden af ​​et podcast -afsnit, er de fleste enige om, at det er bedst at holde det kort og kortfattet.

Baseret på statistik er vores opmærksomhed mindre end guldfiskens. Selvom du får dine lyttere til at blive i 20-25 minutter, skal du betragte det som en fordel.

Den gennemsnitlige podcastsession er 43 minutter. Men det kan kun fungere, når lytterne er hooked på noget og ikke vil gå halvvejs.

Gennemsnitlig podcastsession

Hver podcast kan have forskellige afspilningstider.

Du skal finde ud af, hvad der er bedst for dig. For eksempel på Pacific Content er den gennemsnitlige længde af afsnit kun 25-30 minutter. Mens en af ​​de mest populære podcasts, Joe Rogan Experience, har længere afsnit i området på 3-4 timer. Det hele er baseret på, hvad dit publikum ønsker.

Husk, at du skal holde dine lyttere engagerede for at podcasten virkelig skal lykkes.

Hvor ofte skal du streame din podcast?

Det store spørgsmål er: Hvor ofte skal du streame din podcast? Streamingsessioner bør ikke være for langt fra hinanden, da folk ikke kan lide at vente for længe. Sessionerne bør heller ikke være for tæt på hinanden, ellers løber du tør for indhold.

Derfor er det vigtigt at distribuere dine sessioner på en måde, der har den optimale indvirkning på dine lyttere.

Du kan starte en podcast hver uge, mens nogle af dine konkurrenter kan vælge månedlige udgivelser.

Dette er noget, som mange podcastere ikke formår at få rigtigt første gang.

Du bør tage dig god tid og tegne de punkter, du gerne vil opnå, for eksempel i de næste 6 måneder. Når du har dit indhold klar, kan du vælge, hvor ofte der skal målrettes.

Endelig skal du vælge mellem kvalitet og kvantitet. Mens mange daglige podcastere mener, at de kan tjene flere penge på flere afsnit, er det sjældent tilfældet. Lyttere har en tendens til at blive trætte, ting kan blive gentagne, og det kan gøre meget godt at gå efter kvalitet frem for kvantitet.

Sådan vælges formatet på din podcast.

At beslutte formatet på din podcast kan være lige så vigtigt som det indhold, du leverer. Det er din podcast, så du kan vælge det podcastformat, du ønsker.

Selvom det mest populære format stadig er 1: 1 -interviewet, er der mange andre typer, du kan udforske.

Men hvorfor skal du vælge et format? Hvorfor kan du ikke bare blive ved med at skifte og skifte mellem de tilgængelige typer? Ville det ikke være bedre og tilbyde meget mere variation?

Det er ikke altid tilfældet. Faktisk kan det ende med at gøre mere skade end gavn.

Det, folk ser på, mens de lytter til en podcast, er konsistens. De er i overensstemmelse med formatet og ved præcis, hvordan tingene vil gå. De ved, hvad de kan forvente, og de kan ikke lide overraskelser.

Hvis de lyttede til et 1: 1 interview den ene dag og et spørgsmål og svar session den næste, kan de ende med at blive forvirrede. Giv dine lyttere det, de vil have, og din podcast vil sprede sig.

En rapport siger, at 92% har tillid til venner og familie om virksomhedsannoncer. 74% af forbrugerne vurderer mund til mund som en yderst effektiv påvirker for kunderne.

Derfor er konsistens i indholdslevering noget, der gør en reel forskel.

Her er nogle af de ideer til podcastformater, du kan udforske:

 • Interviews
 • Samtale
 • Uddannelsesmæssig
 • Solo voiceover
 • Fortælling (fiktiv / ikke-fiktiv)

For nylig har der været et boom i fiktiv historiefortælling på podcasts i USA.

Podcasts baseret på historiefortællingsformatet

Ud over berømte podcasts som ‘Serial’, ‘The Truth’ og ‘Adventures in New America’ er to af de mest berømte podcasts baseret på det fiktive historieformat, der sendes i USA lige nu.

Skal jeg bruge en medvært eller fjerntliggende gæster?

Det er et spørgsmål om en million dollars. Og svaret kræver lidt planlægning fra din side.

Her er et rutediagram til at hjælpe dig med at beslutte:

Podcast -flowdiagram

De fleste podcastere optager interviews på forhånd og afspiller dem blot i podcastsessioner.

For at undgå sådanne tilfælde skal du vælge klogt: medvært eller fjerntliggende gæster?

I denne tidsalder med hurtige internetforbindelser kan begge muligheder opnås ganske let. Det er nu blevet mere bekvemt at optage chats end nogensinde.

Du kan bruge Adobe Audition, Soundcloud, Audacity, Anchor.fm eller endda Zoom eller Skype, som stadig er den mest almindelige kommunikationsenhed, der vælges, når det kommer til podcasting.

Med værktøjer som Ecamm (til Mac) er det også blevet en leg at optage gæstestemmer hvor som helst og har reduceret omkostningerne dramatisk.

Uanset dit format, skal du planlægge fremad og opretholde konsistens i din tilgang.

Hvilken podcast -optagelsessoftware og podcast -udstyr skal jeg bruge?

Podcasts kan være meget enkle at streame, men kun når du har det rigtige team bag dig.

Du undrer dig måske over, hvorfor du har brug for specialiseret lydoptagelses- og redigeringssoftware til podcasts. Svaret er enkelt: du vil sikre, at dine lyttere får den bedste lydkvalitet, da de er meget interesserede i dit show.

Du vil fjerne specifikke lyde, der kun tjener til at distrahere dit publikum. Når du optager, lyder det som mumling, hvæsende, hvinende, p-pop og forvrængning, der utilsigtet kryber ind.

Lydniveauet kan også svinge. Det sender straks en følelse til lytterne om, at du ikke er professionel, hvilket i sidste ende kan få dem til at miste interessen.

Den rigtige redigerings- og optagesoftware kan:

 • Fjern baggrundsstøj
 • Sørg for, at lyden ikke svinger
 • Giver dig mulighed for at indarbejde musik i blandingen
 • Sørg for klarhed

Så hvad skal du helst se efter i din optagelses- og redigeringssoftware?

Det hele afhænger af, hvad du forsøger at opnå.

Hvis du går efter historiefortælling, er dit valg sandsynligvis Hindenburg.

Hindenburg: Hosting -software til podcasting

Hvis du lige er begyndt og leder efter noget gratis at bruge til iOS og Mac, skal du nok gå til GarageBand.

Hvis du vil have optagelses- og redigeringssoftware, der er meget automatiseret og tager sig af det meste for dig, ville Alitu være noget for dig.

Alitu: podcasting -hosting -software

To andre meget populære og brugervenlige værktøjer er Audacity, Pamela og Anchor.fm.

Udover optagelsessoftware kan du også tjekke mine anmeldelser af de bedste podcast -hosting -websteder og vælge en, der passer til dine krav.

Den bedste optagesoftware giver dig også mulighed for at gøre ting som:

 • Bland numre
 • Tilføj lydeffekter
 • Klip og splits lyd
 • Konverter filer til et passende format og udgiv dem
 • Opret forbindelse til en blog med et WordPress -plugin

Til podcast -udstyr skal du også bruge en god USB -mikrofon, hovedtelefoner og et popfilter for at forbedre lydkvaliteten.

 • Bedste kondensatormikrofon (One Person Show) – Jeg anbefaler stærkt Blue Yeti USB -mikrofonen som en overkommelig mulighed i høj kvalitet.
 • Bedste dynamiske mikrofon (flere personer) – En høj dynamisk mikrofon er Audio -Technica ATR2100.
 • Hovedtelefoner: Audio-Technica ATH-M50x er et fantastisk sæt hovedtelefoner i området $ 150.

Hvis du er erfaren, kender du sandsynligvis udstyr til podcast -lydoptagelse. Men hvis du er nybegynder, er det en god idé at starte med en gratis, enkel og brugervenlig podcast-optagelsessoftware, så du hurtigt kan lære handelens tricks.

Jeg anbefaler, at du kommer i gang med Spreaker i dag og nyder en gratis måned på din podcast -hosting.

Alternativt kan du tilmelde dig Buzzsprout for et gratis $ 20 Amazon -gavekort.

Sådan opretter du et podcast -script.

For at citere Virginia Woolf, “Enhver hemmelighed i en forfatters sjæl, enhver oplevelse af hans liv, enhver kvalitet i hans sind, er stort set skrevet i hans værker.”

Podcast -scripts er ikke meget forskellige i denne henseende.

Du vil nå din målgruppe med dit indhold, dine ord og engagere dem holistisk. Og til det har du brug for et perfekt script.

Her er et perfekt eksempel:

Eksempel på podcast script

Nogle af de mest fremragende podcasts kan virke meget lette og klare, men det er fordi de har brugt timer på at finpudse dem for at få de bedste resultater.

Her er nogle tips til oprettelse af nogle af de bedste podcast -scripts:

1. Taler kontra læsning.

Ingen kan lide en kedelig og ensformig tale. Hvis du bare ville læse noget for dine lyttere, ville det ikke være særlig attraktivt. De bedste resultater opnås altid gennem samtaler, hvor begge parter kan komme med deres synspunkter.

Selvom du læser og følger et scripts retningslinjer, skal du sørge for, at det ikke lyder stift og lige. Brug ikke ord, der lyder unaturlige, ude af kontekst og ikke stemmer overens med din personlighed.

2. Brevitet er nøglen.

Jeg vedder på, at du taler om et interessant emne. Men skal du fortsætte? Slet ikke.

Faktisk belønnes korthed og kortfattethed ofte med øget interesse og engagement.

Det er bedre at være kort, kortfattet og direkte end lang og kedelig.

3. Fleksibilitet.

De fleste af os er enige om, at det kan være svært at tale længe om et emne. For at opnå maksimal flydende tale, skal du være fleksibel med det, du siger.

Det er en god idé at læse videre om de emner, du vil tale om, og bare tilføje emnetitlerne i dit script for at fungere som spor. På den måde går du ikke glip af noget relevant emne, og alligevel kan det give tilstrækkelig fleksibilitet til at tale om det, da det hele kommer fra hovedet på dig.

4. Improvisér.

Hver podcast -højttaler har en anden stemme, tone og evne til at tale i samtale. Bare fordi en af ​​dine konkurrenter er en god højttaler og har brug for et minimalt script til at levere indhold, betyder det ikke, at de har det samme for dig.

Du skal bare finde ud af dit komfortniveau med improviseret indhold. Hvad der virker for dig, og hvad du er mest tryg ved, er, hvad du skal vælge.

Et velplanlagt script er noget, du kan få brug for afhængigt af formatet på dit show, så sørg for at være opmærksom på det.

Sådan taler du ind i en mikrofon.

Det kan være svært at tale i en mikrofon, selv erfarne podcastere kan vidne om det.

Når du lige er startet og endnu ikke har lært nuancerne i din “radiostemme”, går tingene måske ikke altid som planlagt. Du kan tale for hurtigt, for langsomt, på de forkerte lydniveauer osv.

Og det er måske her, de fleste podcastere laver de første fejl.

Men hvordan gør du det? Hvordan fjerner du svagheder i dine tale- og mikrofonoptagelsesfærdigheder?

Dette er nogle af måderne at gøre det på:

1. Sæt farten ned.

Det meste af tiden har nye podcastere en tendens til at tale for hurtigt. Ofte kan de ikke modulere deres hastighed og tale med en hastighed, der ikke engang opfattes. De har en tendens til at blive bange og fremskynde samtalens tempo.

Når du taler, skal du udstråle ro og ro, trække vejret dybt, holde pause på de passende stadier og tale langsomt og tydeligt, så alle dele af din tale er lette at forstå.

2. Pause.

At vide, hvordan og hvornår man skal holde pause, mens man holder en tale, er kendetegnende for en god taler og adskiller begyndere fra erfarne højttalere.

Ved at holde pause på de rigtige tidspunkter kan du samle dine tanker, understrege, hvad der er vigtigt, og lade lytterne reflektere og forberede sig på den næste del af din tale.

3. Talt volumen.

Selvfølgelig kan du justere dit lydstyrkeniveau. Det gør dog ikke ondt at prøve at være korrekt første gang du rammer rekord.

Tal naturligt, du behøver ikke råbe, og du bør ikke stoppe med at tale midt i en sætning. Vær sikker, når du taler i den rigtige rytme og tone.

4. Afgiv positive vibes.

Mens du optager dine podcasts, er det afgørende at formidle tillid og at udsende de rigtige vibes. Du skal være optimistisk og fuld af liv: tøven og ensformig tale bliver sjældent værdsat.

Opfør dig som om du taler til en nær ven med overflod og ærlighed.

5. Vær opmærksom på din stemme.

Sidst men ikke mindst, skal du være opmærksom på din stemme.

En undersøgelse fra University of Glasgow fandt ud af, at folk kunne vurderes med en høj præcision, om de er troværdige eller ej, blot baseret på, hvordan de siger ordet “Hej”.

Din stemme bliver afspejling af, hvem du er, selvom du er tusinder af miles væk og optager en podcast.

Hvis du f.eks. Undskylder for meget under en sponsoreret annonce, vil dine lyttere føle, at du ikke tror på produktet. Hvis du er for aggressiv i dit salgshøjde, vil folk føle, at du simpelthen forsøger at skubbe produktet ned i halsen. Begge dele er ikke gode for erhvervslivet.

Det, du har brug for, er den korrekte stemmemodulation, der kan fremkalde det korrekte svar fra dine lyttere. Du skal være i stand til at begejstre og inspirere dem til at følge dig.

Overvåg altid din stemme og lyt konstant til hvordan den lyder; lidt efter lidt vil du begynde at forstå, hvilke ændringer der er nødvendige fra din side. Og det bliver kun bedre med tiden.

Når du taler ind i mikrofonen, skal du sørge for, at mikrofonen fungerer og optager korrekt. Inden du afslutter dine lydfiler, skal du kontrollere optagelserne flere gange. Sørg for, at din stemme er genkendelig og ikke går tabt eller falmer nogle steder.

Sådan vælger du musik til din podcast -introduktion.

At have musik på din podcast er ikke altid en nødvendighed. Der er mange gode podcasts, der ikke bruger musik.

Men skal du bruge det?

Det kommer an på.

This American Life er en podcast, der bruger musik ganske godt.

Dette omslagsbillede af American Life podcasts

Med fokus på historiefortælling bruger denne podcast musik, der skaber et miljø for engagerende historier.

Musik ender dog ikke altid med at fungere ordentligt. Nogle shows er samtale og fokuserer mere på alvorlige aspekter af livet, såsom politik eller krig. Selv intermitterende musik passer ikke perfekt til nogle af disse shows.

Et område, hvor musik har en tendens til at fungere meget godt, er i pauser. Folk har en tendens til at miste interesse og koncentration i hurtige pauser. Derfor har de brug for musik for at lade deres sind vandre et øjeblik og forstå, hvad de lige har hørt.

På et sådant tidspunkt kan en velkendt melodi, jingle eller musik gøre underværker for at holde lytterens tilknytning til podcaststationen i live.

Musik kan også fungere godt til introduktion og afslutning på din podcast. Musik, en kort jingle eller lydeffekter kan også være varemærker og er ophavsretligt beskyttet som en del af intellektuel ejendomsret.

Over tid kan denne musik endda blive synonym med dine podcasts. I sådanne tilfælde er det fornuftigt at bruge denne musik som en differentierende faktor.

I sidste ende, hvis du beslutter dig for at bruge betalt eller gratis musik, skal du tage ansvar. Hvis du bruger en andens ophavsretligt beskyttede materiale, skal du have den relevante licens til at bruge det.

Eller hvis du er den kreative type, kan du oprette og ophavsret til din egen musik.

For at få lytterne begejstret for dit show, skal du bruge fængslende musik til den tone og stemning, du vil provokere.

Sådan vælger du coveret til din podcast.

Den rigtige omslagskunst kan give din podcast en luft af mystik, som lytterne ville gøre alt for at opklare.

Tag et kig på nogle af de hotteste covers til podcasting nu:

Podcast cover art

Det rigtige cover hjælper dig med at få flere klik og lyttere eller sætter dig på bunken med glemte podcasts.

Dette er en af ​​de bedste måder at markedsføre din podcast og få den til at skille sig ud fra resten af ​​mængden på alle podcasting -apps og -platforme.

Her er nogle vigtige tips til at hjælpe dig med at skabe det rigtige cover til din podcast:

1. Sørg for, at din podcast fungerer på Apple Podcasts (iTunes).

Apple Podcasts (i iTunes Store) er langt det mest populære bibliotek til podcasts. Hvis du vil have maksimal synlighed, skal dit podcast -feed være i dette bibliotek. Og for det skal din omslagskunst opfylde visse specifikationer:

Apple podcast specifikationer

2. Skal være kommunikativ.

Din omslagskunst er i det væsentlige en hurtig måde at kommunikere med dit publikum. Inden du går ind i detaljerne, vil du visuelt vise og kommunikere dit salgssted. Du vil sikre dig, at din omslagskunst hurtigt overfører denne besked.

Her er nogle gode eksempler:

Eksempler på podcastomslag

3. Gør det kortfattet.

Normalt er din omslagskunst forbundet med titlen på dit show. Jo kortere titlen, jo mere mindeværdig. Forskning siger, at titlen eller antallet af ord, du bruger her, ikke må overstige 6.

4. Vælg dine kilder med omhu.

Dine kilder formidler meget om tonen i dit show. Derfor bør du vælge din klogt og begrænse det antal, du bruger. De rigtige skrifttyper kan stoppe distraktionen og hjælpe lytterne med at fokusere på, hvad din coverart virkelig prøver at sige.

5. Brug ikke podcast -billeder.

Husk altid, at podcasting ikke er det, du forsøger at sælge til dine lyttere. I stedet sælger du de oplysninger, den indeholder.

Podcasting er bare det medie, du bruger, f.eks. Fjernsyn eller radio. Så mediet betyder ikke noget, så du behøver ikke spilde tid på at tale om det. Fokuser i stedet på dit budskab.

For eksempel er brug af billeder som følgende ofte en overflødig øvelse.

Coverbillede til podcast -logo

Der er mange andre tips, du kan følge for at skabe det perfekte cover. Og mange websteder kan hjælpe dig med det samme, for eksempel 99designs.

Det rigtige cover kan øjeblikkeligt fange lytteren og gøre dem til langsigtede loyale fans og fortalere for dit podcast-brand.

Hvis du vil oprette et visuelt tiltalende cover til din podcast på egen hånd, kan du tjekke min liste over de bedste grafiske designsoftware. Du kan også bruge et online værktøj som Canva eller en markedsplads som Fiverr til at fuldføre dine designs.

Ansvarsfraskrivelse: Bemærk, at nogle af linkene i denne artikel er tilknyttede links, som giver mig en lille provision uden omkostninger for dig. Disse er simpelthen den bedste software og udstyr til at starte podcasting. Du kan læse min tilknyttede oplysning i min fortrolighedspolitik i sidefoden.

Sådan udgives din podcast.

Så du har optaget 3 eller 4 af dine første podcast -afsnit. Du er nu ivrig efter at starte din podcast og få forbindelse til din målgruppe.

Du kæmper muligvis med følgende spørgsmål:

 • Hvor uploader og sender jeg min podcast?
 • Uploader jeg min podcast til en kendt udgiver?
 • Skal jeg starte mit eget websted eller begynde at blogge i WordPress?
 • Hvilket podcast -hostingmedium vil have størst effekt?

Der er mange ting at overveje med forskellige påvirkningsniveauer.

Lad os se på nogle af dem:

1. Brug et podcast -websted.

Du kan være vært for din podcast via podcastingsplatforme som Spreaker, Buzzsprout, Libsyn eller Blubrry. De fleste af disse podcast -hostingplatforme tilbyder gratis forsøg, mange SEO- og marketingmuligheder, masser af lagerplads og andre vigtige funktioner.

Spreaker er et fantastisk valg på grund af dets brugervenlige indholdsstyringssystem (CMS) og muligheder for indtægtsgenerering af podcasts som dynamisk annonceindsættelse.

Du kan også læse min fulde Buzzsprout -anmeldelse for at lære mere.

2. Delt hosting.

Selvom der ikke er noget galt med delt hosting, har det en rimelig andel af problemer at bruge det til noget som podcasting. I tilfælde af delt hosting kan du ikke styre ting som servernedetid, servernedbrud og mere. Det er okay, så længe intet går galt, men hvis noget gør det, vil det stave problemer.

Selvom du kan sende dine nye podcast -afsnit til podcast -mapper som iTunes, giver podcast -hostingtjenesten dig den fleksibilitet og kontrol, du ønsker.

Han tilbyder dig:

 • Høj båndbredde
 • God kundesupport
 • Automatiske RSS -feeds
 • Mobilapps til iOS og Android

Når du begynder at optage og uploade podcasts, er det fornuftigt at bruge en podcast -server til at gemme dine filer (herunder ID3 -tags og mp3 -filer) og udgive dine podcasts.

Sådan dyrkes din podcast.

For at vedligeholde din podcast på lang sigt skal du sørge for, at dit publikum vokser.

Her er nogle vigtige tips, der kan hjælpe dig med at vokse din podcast:

1. Anmod om anmeldelser.

Det er en stor vane at bede om anmeldelser under dit show og også presse lytterne til at blive faste abonnenter. Når din abonnentbase stiger, stiger antallet af lyttere også, hvilket øger markedsandelen i din niche.

2. Brug flere platforme til at nå din målgruppe.

Du skal også opdage de kanaler, der kan hjælpe dig med at nå dine kunder.

For at dyrke dine podcasts skal du sørge for at offentliggøre dem på alle følgende platforme:

 • iTunes
 • Google Play
 • Stil ind
 • Hæftemaskine
 • Spotify

Du kan også markedsføre dine podcasts via sociale mediekanaler. Ifølge statistik mener 73% af virksomhederne, at marketing på sociale medier via Twitter, Facebook og Instagram har haft en positiv indvirkning på deres forretning. Derfor ville det være nyttigt at foretage en betydelig investering af tid og kræfter for at engagere din målgruppe på sådanne sociale medieplatforme.

3. Brug incitamenter.

En anden strategi, marketingfolk har brugt, har været brugen af ​​belønninger og incitamenter til lyttere.

Flere og flere virksomheder bruger denne metode. Hvis dit budget tillader det, kan konkurrencer og give gaver til dine hyppigste lyttere være en spændende reklame.

4. Vær konsekvent.

En anden kritisk faktor er konsistens. Hvis du ikke konsekvent sender afsnit, kan dit publikum miste interessen.

Prøv at holde fast i din rutine og aldrig bryde den. Hvis du har udgivet podcasts hver uge på et bestemt tidspunkt, skal du fortsætte. Ændr det ikke, eller du kan ende med at forvirre dine lyttere.

5. Kør e -mailmarketingkampagner.

En anden god måde at hjælpe din podcast -kanal med at vokse er ved at vedligeholde en e -mail -liste og kommunikere med dem via e -mailmarketingkampagner.

E -mailmarkedsføringssoftware har trods alt en ROI på $ 44 for hver $ 1, der bruges. For vækst er det en god kanal at udforske.

Sådan tjener du penge på din podcast.

Når du er færdig med alt andet og har flere afsnit på markedet, bør du søge at tjene penge på din podcast.

Her er nogle af måderne til at tjene penge på dine podcasts:

1. Sponsorater.

Du kan modtage sponsorer, læse produktoplysninger og on-air-reklamer for at tjene penge.

2. Tilknyttet indkomst.

Du kan også henvise lytterne til det produktspecifikke tilknyttede link for en mere overbevisende form for marketing. Med tilknyttede programmer får du en fast provision for hvert salg, når du henviser et produkt eller en service til dine lyttere med et tilknyttet link i dine programnotater.

3. Promover dine egne produkter.

Du kan også promovere dine egne produkter og tjene penge ved at sende dine lyttere til e -handels produktsider. Nævn kort din merchandise under din introduktion til podcast og pauser for at generere salg.

Oversigt.

Hvis du ønsker at opbygge et loyalt onlinepublikum, er det fornuftigt at starte en podcast. Der er masser af podcasts på markedet lige nu, og du kan søge næsten hvor som helst efter inspiration.

Uanset dit emne af interesse, husk altid, at der kan være et marked for det et eller andet sted. Det er op til dig at udfylde tomrummet og opfylde dit publikums ønsker.

Med så mange podcasts på markedet skal du dog tilbyde noget andet og unikt for dine lyttere. Du skal vække deres interesse og langsomt øge din markedsandel i din niche.

Endelig skal du sørge for at bruge det rigtige udstyr til at optage dine podcasts, navngive din podcast korrekt, forberede den korrekte reklamestrategi og opretholde konsistens. Det vil tage tid, men det er ikke umuligt at tjene penge på podcasting.