Sådan skriver du en sammenfatning til din forretningsplan

Et resumé af din virksomhed betyder at skrive en kort beskrivelse, der beskriver, hvad din virksomhed handler om. Executive resuméer er en integreret del af enhver forretningsplan. Det er broen mellem en forretningsperson og en outsider.

Når først en virksomhed er startet, aner eksterne investorer eller investorer ikke, hvad det er, og hvordan virksomheden vil være til gavn for dem. Det er her en sammenfatning kommer til nytte. Til mange virksomheder, tilskuere, klienter, banker osv. De kan lide at få en idé om virksomheden, før de bliver involveret.

For at repræsentere den sande essens i enhver virksomhed skal du derfor have et poleret ledersammendrag.

Der er ingen specifik måde at skrive denne type beskrivelse på, men et ordentligt resumé bør indeholde et par ting. Den skal være kort og have tilstrækkelig information om virksomheden, ejerens mål og mål, og hvordan kunderne vil få gavn af virksomheden.

Med alle disse faktorer i tankerne er her et eksempel på, hvordan du skriver et passende resumé til din respektive virksomhed.

Sådan kommer du i gang med dit resumé:

Den måde, du vil skrive abstraktet på, bør overvejes. Abstraktets sprog skal være 100% passende for målgruppen. Når du har fundet ud af en måde at gøre det på, kan du begynde at skrive om din virksomhed.

Først skal du have en ordentlig idé om, hvad du vil medtage i din virksomhedsoversigt. Du skal have en klar idé om din virksomhed og dine fremtidsplaner i denne henseende.

Kunder og klienter vil ikke blive tiltrukket af en virksomhed, der ikke er godt planlagt, så det er yderst vigtigt at have ordentlige planer for dit arbejde. Skriv om nødvendigt ned alle de punkter, du gerne vil have andre skal vide om din virksomhed på et stykke papir og start derfra. Du bør også få den rette viden om statistikken over din virksomhed, dine arbejdsgivere og medarbejdere.

Fremhæv de punkter, som du tror vil fange masserne. Komprimér ikke din oversigt. Som mange andre ting i erhvervslivet er enkelhed også nøglen i denne henseende. Så sørg for, at dit resumé er kort, ordentligt organiseret og informativt. Skriv om nødvendigt oversigten til sidst, når du er færdig med at skrive alle de andre nødvendige dokumenter om din virksomhed.

Du kan også søge hjælp fra dine partnere eller medarbejdere vedrørende de nødvendige oplysninger i resuméet. Når du er færdig, skal du kontrollere, om der er alvorlige fejl.  

Du kan begynde at skrive et resumé af din forretningsplan ved at tilføje følgende punkter

Dit virksomhedsnavn

Sørg for, at du har et attraktivt navn eller en titel til din virksomhed, der fanger folks opmærksomhed. Dit firmanavn skal passe til virksomhedens formål og også være noget unikt eller banebrydende. Det skal være omdrejningspunktet for dit resumé.

Præsentation af virksomhedsejere

Folk har en tendens til at ville vide om ejerne af det firma, hvor de vil være involveret. Derfor er det nødvendigt at tilføje nogle indledende linjer om ejerne og hvordan virksomheden opstod.

Men undgå at inkludere unødvendige oplysninger om dig selv eller dine partnere, da det ikke vil tjene abstraktets formål og også vil kede læserne.

Beskriv hvad virksomheden handler om

Dette er den vanskelige del. Det er aldrig let at beskrive en forretning eller forretningsplan for fuldstændige fremmede, især når dit forretningsmodul er unikt. For at gøre dette lettere skal du først lære alt, hvad der er at vide om din virksomhed.

Vælg de punkter, som du tror vil appellere til andre, og skriv om dem, men hold det kort.

Beskriv, hvordan din virksomhed vil gavne personen eller virksomheden ved at fremhæve de stærke områder af dit arbejde. Informer publikum om din arbejdsmoral og dine fremtidsplaner vedrørende dit job eller din virksomhed.

Skriv om størrelsen eller skalaen

For en opstart er dette ikke særlig vigtigt. Men hvis du har din virksomhed i gang et stykke tid og har en tilstrækkelig mængde salg, overskud osv., Kan du inkludere sådan uddannelse i resuméet.

Du kan også informere dem om dine salgsmål for den næste måned og år, så de føler sig mere involveret i det arbejde, du udfører.

Lad folk vide om din stabilitet og levetid

Ingen vil være villige til at investere eller være en del af en ustabil forretning. Derfor skal du have et solidt fundament for din virksomhed og lade udenforstående vide om din virksomheds stabilitet og levetid.

Du skal overbevise dem om, at deres investering eller tid vil være sikker, hvis de beslutter at bruge det på din virksomhed.

Giv en begrundet grund til at være en del af din virksomhed.

Når du har skrevet om din forretningsplan, skal du overbevise læseren om, hvorfor de skal have tillid til din virksomhed. Giv gode grunde til, at de i første omgang skulle vælge din virksomhed.

Brug et stærkt og fedt sprog i denne del for at overbevise læseren om, at du er konkurrencedygtig og ærlig om din virksomhed.

Har en konklusion

Til sidst bindes alt sammen i et kort afsluttende afsnit. Dette bør omfatte dine sidste tanker og skulle udtrykke din taknemmelighed over for læseren for at have brugt deres værdifulde tid på at læse om din virksomhed. Hvis virksomhedsoplysninger udelades, kan du nemt tilføje dem i denne del.

Alt i alt kan det siges, at et resumé har magten til at lave eller bryde en virksomhed. Dette dokument er meget nødvendigt, så potentielle investorer, kunder, købere og partnere kender din forretningsplan.

Hvis det ikke gøres korrekt, kan du miste fordelen ved at skaffe flere kunder eller investorer til din virksomhed. Derfor er det af største betydning at skrive resuméet korrekt.

At skrive en forretningsplan er afgørende for enhver virksomheds succes.