Sådan opretter du et online kursus i 2022 (14 enkle trin)

En af de bedste måder at dele din viden med verden og tjene penge på samme tid er ved at oprette et online kursus.

Online læring er det nye normale, og de fleste virksomheder og uddannelsesinstitutioner investerer i digitale kurser for at følge med i skiftende tendenser. Vi kan forudsige, at eLearning -industrien vil være 300 milliarder dollars værd i de næste fem år.

Hvis du undrer dig over, hvordan du opretter dit eget online kursus og deler det med verden, kan du læse videre. Jeg vil give dig en samlet trin-for-trin guide til, hvordan du opretter et online kursus i år.

Her vil du vide alt fra

  • Fokuser på det korrekte emne.
  • Brug autoritet til dit valgte emne.
  • Opret kursusindhold, og vælg den relevante kursusplatform.
  • Brug marketingkanaler, der genererer den højeste indkomst.
  • Og mere…

Ved at følge disse trin lærer du, hvordan du opretter en plan for at starte dit første eLearning -kursus med tillid.

Uden videre skal vi komme i gang med guiden.

vellykket online kursus

Skridt til at oprette et online kursus

Naturligvis går eksperter, iværksættere og pædagoger vejen til at oprette onlinekurser for at dele deres viden. For studerende er onlinekurser blevet mere populære, hvilket efter min mening kun har gjort onlineundervisning mere almindelig.

Tanken om, at mine forældre virkelig forstår, hvad et online kursus er, og at de bruges af universiteter, styrker kun min tro på at oprette online kurser.

Der er flere trin, der skal tages for at starte et vellykket online kursus. Fra den egentlige kursusoprettelse og prisfastsættelse til marketing og mere er disse trin, du skal bruge for at gøre dit kursus til en kæmpe succes.

1. Undersøg og løs emnets emne

At vælge emnet for dit kursus er måske det sværeste trin, men også det mest kritiske.

Dette er ikke noget, man kan tage let på. Dette vil gøre dit kursus vellykket eller ej. Hvis du opretter et kursus, der ikke løser et problem for en gruppe mennesker online, vil det aldrig fungere godt.

Tænk ikke på dig selv som en simpel “kursusbygger”, du er en løsningsudbyder, der har reel værdi at bringe på markedet.

Jeg foreslår, at du starter dine markedsundersøgelser med følgende spørgsmål:

Hvad er de trendemner, som folk er mest interesserede i at finde løsninger til? Søgemaskineoptimeringsværktøjer (SEO) som Ahrefs og Google Trends kan hjælpe dig med at forstå de nye og nye emner, som de fleste mennesker interesserer sig for.

Hurtig advarsel om det foregående punkt … Faktisk bør du give en løsning til mennesker. For eksempel giver oprettelse af et bloggingforløb perfekt mening for mig, men at oprette et hundetræningskursus giver absolut ingen mening for mig. Baser ikke hele dit forløb på tilfældige søgedata. Det er et værktøj, og brug det som sådan.

Du behøver ikke at være ekspert i emnet for at oprette et online kursus; du skal bare komme foran din målgruppe.

Et andet aspekt at huske på her er, at mulighederne er uendelige for at oprette onlinekurser. Fra madlavningskurser til det grundlæggende i Jujitsu, du kan oprette et online kursus om ethvert emne under solen.

Dog lidt personlig rådgivning her: Vælg altid et emne, du brænder for (det hjælper også, hvis du har en formel baggrund i det). For eksempel kan du oprette guitartutorials, selvom du er bogholder, så længe du har viden og passion til at fortsætte.

Det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke bør oprette et online kursus om et emne, hvor du er ekspert. Valg af et sådant emne vil gøre kursusoprettelsesprocessen og produktionsfasen enklere og mere håndterbar. Det vil også sikre, at dine studerende kan få en professionel gradværdi fra kurset og virkelig få resultater af det.

2. Tjek markedet for emnet.

Udover at søge efter emnet for dit kursus, bør du også holde øje med, om det emne, du har valgt, er populært nok hos din målgruppe. De fleste online kursusskabere tror, ​​at hvis deres valgte emne allerede har mange kurser til rådighed, sælges deres måske ikke. Dette er ikke nødvendigvis sandt.

Hvis der er mange kurser om emnet, betyder det, at der er efterspørgsel. At få succes med salgskurser kommer til at finde ud af, hvor efterspørgslen er og tilbyde bedre og unikke løsninger.

For bedre at forstå de bedste online kursusideer i din niche kan du tjekke de bedste online læringsplatforme som Udemy og Coursera. Når du besøger disse websteder, får du en god forståelse af, hvad de fleste online -studerende og studerende leder efter i deres niche.

Kort sagt, i de to første trin skal du finde det søde sted i skæringspunktet mellem et emne, som du brænder for (eller kunne blive), som har viden og erfaring, og som også er efterspurgt. Når du har markeret alle disse felter, kan du beslutte dig for emnet (eller endda emner) og gå videre til det næste trin.

3. Udvikle autoritet til at blive ekspert

Jeg er sikker på, at du har bemærket, at i de to foregående trin nævnte jeg, at du skal have viden om det emne, du opretter et kursus om. Samtidig har jeg også sagt, at du ikke behøver at være en absolut ekspert for at tage dit første online kursus.

Disse to udsagn kan virke modstridende, men det er de ikke.

Selvom det er rigtigt, at du skal have en grundlæggende viden om emnet for det kursus, du er ved at undervise i, kan du også lære meget undervejs.

Der er to fordele at hente ved dette:

For det første kan du få et væld af læringsmål og materiale, som du kan bruge i dine kursusvideoer og studiematerialer.

For det andet vil du også kunne udvikle viden om specifikke nicheemner, der kan gøre dine online kurser mere rentable.

Folk vil ikke bare lære af den førende ekspert om et emne. De vil lære af nogen, de kan forholde sig til og have tillid til.

At være ekspert er fantastisk, men hvis du kan forholde dig til dig selv og er villig til at blive ekspert i emnet for at tjene dine elever; Endnu bedre.

4. Etabler din målgruppe

På nuværende tidspunkt er jeg sikker på, at du har en klar idé om det emne, du skal oprette et online kursus om. Nu er det tid til at forstå din målgruppe – det vil sige den demografiske, som du vil fokusere på at betjene.

Det kan betale sig at være specifik: ikke alle emner er egnede til alle målgrupper. Sørg for, at din målgruppe er veldefineret og handlingsorienteret og interesseret i dit emne, du ønsker. Følgende er nogle af de demografiske faktorer, der skal overvejes:

  • Alder på din målgruppe
  • Genren, dit kursus er mest populært hos
  • Det gennemsnitlige uddannelsesniveau for din målgruppe
  • Beskæftigelsesstatus for dit publikum

Listen ovenfor er ikke udtømmende og kan variere afhængigt af det emne, du vælger. Den gennemsnitlige kønsprocent for MOOC -abonnenter er 47% mænd og 53% kvinder, og gennemsnitsalderen for online -studerende er 34.

En anden faktor, der kan afgøre dit publikum, er sæsonbestemt. Nogle kurser er mere attraktive på bestemte tidspunkter, såsom bagningskurser i juletiden.

Du kan også målrette mod målgrupper baseret på hensigt, f.eks. Ved at målrette et datavidenskabskursus til mængden, der ønsker at foretage en karriereovergang til datavidenskab. Et online kursus om indretning er en anden idé fra kurset.

Endelig glem ikke at bruge sociale medier til din fordel. Sociale kanaler som Facebook, LinkedIn og Instagram -grupper kan være en hurtig måde at identificere en målgruppe til forskning. Dette er præcis, hvad jeg gjorde for mit bloggingkursus, og det gjorde underværker at lokalisere den nøjagtige vinkel på kurset.

god start på forløbet

5. Planlæg online kursusoversigt

Alle kan oprette et online kursus og sætte det til salg. Men at oprette et online kursus, der virkelig får resultater og er vellykket, kræver en seriøs planlægning. Det tog mig over 6 måneder med succes at kortlægge, teste og starte min blog som et forretningskursus.

Så når du har besluttet dig for dit emne og din målgruppe, skal du oprette en detaljeret oversigt over kurset. Det er her, du skal overveje ting som kursets dybde, den tone, du vil bruge til at appellere til din måldemografi, og læringsmålene.

Kursets dybde afhænger hovedsageligt af kravene til din målgruppe. Et online kursus om ledelsesprincipper rettet mod kandidater skal helt sikkert have en mere professionel stil og dybde end et madlavningskursus, der kan være sjovt og finurligt.

For at lære at oprette en online kursusoversigt kan du bruge forskellige skabeloner, der er tilgængelige til online kursusoprettelse. Generelt er det et godt sted at starte med at opdele dit emne i bestemte emner, læringsmål og yderligere opdele dem i bestemte underemner og lektioner.

Husk, at du ikke behøver at oprette et skema. Du kan begynde at oprette kursusindhold, hvis du har en klar idé om, hvad du vil lære dine elever. Jeg foreslår dog, at du ikke springer dette trin over, da det hjælper dig med at strukturere modulerne og indramme dine kursusresultater, hvilket er det næste emne, jeg vil diskutere.

6. Ramme overbevisende kursusresultater

Når du har gennemført kursusoversigten og struktureret modulerne, er det tid til at ramme dine ideelle kursusresultater. Indramning af resultaterne er vigtig, eleverne betalte for kurset for at få resultater.

Tænk over dette. Du ved, hvilket materiale dit kursus har, og hvordan det kan hjælpe dine studerende.

Men de ved det ikke, og medmindre deres potentielle studerende kan have en klar idé om, hvad de kan få ud af kurset, vil de være mindre tilbøjelige til at tilmelde sig.

Det er derfor, du skal oprette en kursusoversigt, der kan få dine elever til resultater så hurtigt som muligt. Sørg for at fremhæve disse kursusresultater på en fremtrædende måde på din kursusside. Bare så eleverne får en konkret idé om, hvad de skal tilmelde sig og deres mulige læringsudbytte.

En anden fordel ved at oprette tilpassede kursusresultater er, at de sikrer, at kun interesserede studerende deltager i kurset. De rigtige studerende oversætter til højere tilfredshed og færdiggørelsesfrekvenser sammen med færre anmodninger om refusion.

7. Opret det faktiske kursusmateriale

Når du har gennemført hvert af ovenstående trin, er det endelig tid til at komme i gang og oprette det egentlige kursusmateriale. Her har du en overflod af muligheder vedrørende mediet; Jeg anbefaler at gå med videokurser, da disse har en tendens til at have størst effekt.

Sammen med videoen bør du også levere passende studiematerialer i form af PowerPoint-præsentationer, e-bøger i PDF-format eller selvvurderingsspørgeskemaer. Hvert kursus vil være anderledes, men det eneste mål vil være at skabe yderligere materialer, der hjælper dine elever med at opnå resultater.

Det mest almindelige problem, som online kursusskabere står over for, er at bestemme, hvilke materialer der skal medtages i kurset, og hvilke der skal springes over. Uanset hvilket emne du vælger, er du sikker på at finde flere ressourcer og referencer, der skal bruges i dagens tidsalder med informationsoverbelastning.

Det er her din online kursusoversigt og resultater vil guide dig. Når du vælger materialer til kursusoprettelse, skal du kun medtage dem, der er tilpasset din kursusstruktur. Dette hjælper dig med at optimere dit kursusindhold og reducerer også oprettelsestiden.

Endelig, når du har alt materialet ved hånden, er det tid til at optage videoerne. Og her har du meget fleksibilitet; du behøver ikke en professionel videograf til at oprette online-kurser i høj kvalitet. Alt du behøver er et godt webcam og software til skærmoptagelse som Camtasia.

Vælg mellem skærmbilleder, videoer i talende hoved eller endda en kombination af de to. Hvis du allerede har webinarer eller podcasts om emnet, er du velkommen til at genbruge dit online kursusindhold. Det eneste, der betyder noget, er, at du holder dig til emnet og giver værdi.

8. Tjen penge på det korrekt

Nu hvor du har oprettet dit online kursusindhold, er det tid til at beslutte, hvordan du vil tjene penge på det. Dette kan indebære taktik som at tilbyde et gratis kursus som blymagnet eller oprette en abonnementsbaseret model.

For premiumkurser skal du også lave markedsundersøgelser her. Tjek priserne på lignende kurser på populære e-læringsplatforme, og forstå, hvad tilmeldingsgebyrerne er.

Et andet aspekt, du skal overveje, er din målgruppes købekraft. Der er jo ingen mening i at prissætte et kursus så højt, at ingen kan købe det. Her bliver du nødt til at finde den perfekte balance mellem rentabilitet og overkommelighed.

En sidste ting, når det kommer til prissætning: Sørg for, at prisen på dit online kursus matcher den værdi, du giver. Hvis du vil opkræve mere end markedspriserne, skal du levere bedre indhold end konkurrenterne; Det er så simpelt som det.

9. Vælg den relevante leveringskanal

Efter at have gennemført ovenstående trin skal du beslutte, hvordan du vil levere dit kursus til dit publikum. Generelt er der tre standardmetoder, hvor du kan sælge kurser online. Hver af disse diskuteres nedenfor under separate overskrifter.

A. Online kursusplatforme

Online kursusplatforme er en af ​​de mest populære metoder til distribution af dine kurser online. Platforme som Coursera og Udemy er pulserende kursusmarkeder, hvor du kan sælge dine selvstudier. Disse platforme giver et stabilt og integreret miljø til upload, marketing og salg af kurser.

Coursera Cover

Hvis du uploader et kursus for første gang, bør du drage fordel af disse platformers goodwill og markedsføring. De gør processen enkel, praktisk og giver dig endda mulighed for at uploade vidnesbyrd, regneark og endda tilpasse dit kursusindhold.

Her er min anmeldelse af Thinkific, og hvorfor det er mit nummer et valg til online kursusplatforme, og det er det, jeg bruger personligt.

B.Læringsledelsessystemer (LMS)

Et LMS er et online uddannelsessystem, der kan linkes til dit websted og fungere som en branding -platform for dit kursus. LMS gør alt fra at oprette onlinekurser til at opbygge en rentabel online kursusvirksomhed en enkel proces.

Selvom der er mange LMS -muligheder på markedet, er min anbefaling Thinkific (lærbar er et andet godt alternativ). Denne online kursusplatform giver dig mulighed for fuldt ud at tilpasse dine kurser og gøre hvert trin fra kursusemne eller idé til oprettelse og distribution til en leg.

Thinkific Hjemmeside

C. Website plugins

Hvis du har dit eget websted, hvor du vil være vært for onlinekurset, kan du vælge mellem mange webstedsplugins, der er tilgængelige på Internettet. WordPress giver den mest fleksibilitet til oprettelse af et online uddannelsesmedlemskabssite.

Uanset hvilken mulighed du vælger, skal du sørge for at have værktøjerne til at tilmelde og validere elever. Glem også at integrere din læringsplatform med betalingsgateways for at lette tilmeldinger og refusioner, hvis det er nødvendigt.

10. Opret en ivrig fan -e -mail -liste

De fleste online kursusskabere og startups begår den fejl at tro, at de vil have en stabil indkomststrøm, når deres kursus er i gang. Dette er simpelthen ikke sandt; Når du har oprettet og uploadet dit kursus, begynder det rigtige arbejde.

Nu skal du markedsføre dit kursus online, og der er ingen bedre måde at gøre det på end med e -mailmarketing. Erfaringsmæssigt giver e -mailmarketing stadig det højeste afkast af investeringen blandt alle digitale produktmarketingskanaler.

For at drage fordel af e -mailmarkedsføring skal du oprette en e -mail -liste over mennesker, du rent faktisk kan sælge dit kursus til. Jeg vil anbefale at køre en social media marketing kampagne for at indsamle e -mails. Du kan endda tilbyde en del af dit kursus online gratis som et tilbud om at fange leads.

Når du har en stor e -mail -liste, skal du sende målrettede, tilpassede e -mails til de studerende, der har vist interesse for dit kursus. På denne måde kan du sikre, at de kan gå fra kundeemner til betalende kunder.

11. Opret en salgslandingsside

Tror dog ikke, at du er ude af skoven endnu, da bare at fange e -mails kun er den halve kamp vundet. At sende engagerende e -mails er den bedste måde at bringe kunder til din kursus hjemmeside og websted. Men når de kommer dertil, skal du sikre dig, at de har en fantastisk oplevelse.

Den bedste måde at gøre dette på er at oprette en landingsside, der afspejler essensen af ​​dit online kursus. En landingsside i høj kvalitet er den bedste måde at sikre, at eleverne får fuldstændig information om kursusindhold.

Når du opretter din destinationsside, skal du overveje flere faktorer, såsom din måldemografi, dit publikums interesser og endda dit emne.

Et andet godt skridt er at oprette forskellige destinationssider til forskellige målgrupper og teste hvilken der fungerer bedst. Denne delte testprøve giver dig en klar idé om, hvordan du organiserer dit sidelayout.

12. Kom på markedsføringsbåndet

E -mail -lister, destinationssider og trailere til sociale medier er alle en del af den større marketingplan, du skal følge for at få succes med at starte dit online kursus. En løbende marketingstrategi er afgørende for at sikre, at der kommer ord om dine online kurser.

Her har du flere muligheder at overveje: Du kan køre forhåndskampagner, der tilbyder attraktive rabatter, eller endda søgemaskine eller sociale medier. Derudover kan du også drage fordel af content marketing strategier og promovere din liste over mål.

Jeg er sikker på, at du nu har forstået, at de sidste tre trin, inklusive dette, var dedikeret til markedsføring af kurserne. Denne ekstra vægt på marketing er afgørende, fordi det øjeblik, du stopper med at markedsføre dit kursus, er, når du effektivt stopper med at sælge.

13. Fremme et omsorgsfuldt fællesskab

På dette stadium har du endelig offentliggjort dit kursus.

Men nu er der en endnu mere kritisk del af processen at håndtere: opbygning af et dedikeret fællesskab af studerende.

En af ulemperne ved online kurser er, at de eliminerer meget af den direkte interaktion, der opstår i et klasseværelses læringsmiljø. Du kan dog let overvinde dette ved at bruge onlinekanaler som en social mediegruppe og videokonferencer webinarer, der giver dig mulighed for at interagere med dine elever.

Læring er en social proces, og folk elsker at interagere med andre mennesker, der er på samme rejse som dem. Disse interaktioner hjælper med at gøre læringsprocessen mere underholdende og fremmer en følelse af fællesskab gennem hele forløbet.

En anden fordel ved at fremme et dedikeret fællesskab er, at det hjælper med at sprede mund til mund om dit forløb. Og når dine kunder bliver stærke fortalere for dit brand, begynder dit kursus at vokse organisk.

14. Husk at opdatere dit kursus over tid

Det sidste punkt, du skal fokusere på at oprette et online kursus: opdatering af dit kursus. Krav til færdigheder ændrer sig over tid, og du skal tilføje nye færdigheder til dit kursusrepertoire. Du kan ikke forvente, at et treårigt kursus giver dine studerende den samme værdi, som det gjorde, da det blev lanceret.

Sørg for løbende at tilføje nyt kursusmateriale og opdatere det i henhold til markedets krav. På den måde forbliver dit online kursus relevant i dag og giver fortsat værdi til dine eksisterende studerende.

Resumé.

Jeg håber, at denne kondenserede guide var i stand til at hjælpe dig med at forstå hele processen med at oprette et online kursus.

Ikke alene vil du skabe en jævn indkomststrøm, men du vil også have fordelen af ​​at dele din ekspertise og fremstå som tankeleder i din niche. Nu er det bedre end nogen passiv marketingstrategi, som penge kan købe.