RoboForm vs LastPass

RoboForm og LastPass er adgangskodeadministratorer, der også kan fungere som en digital tegnebog. Begge giver adgangskodegenereringsfunktioner til at reducere risikoen for, at et kodeord bliver opdaget. De giver dig også mulighed for at gemme falske oplysninger i tofaktorautentificeringsindstillinger, så ingen kan finde ud af, hvor du er født, eller hvad din mors pigenavn er for at hacke ind i dine data.

Selvom der er mange ligheder mellem disse to password management -løsninger, er der også nogle vigtige forskelle. Disse er de vigtigste punkter at tænke på.

1. Opbevaring af adgangskoder

RoboForm giver brugerne mulighed for at gemme deres adgangskoder lokalt. Adgangskoder kan også gemmes online, hvis det foretrækkes. Der er også mulighed for at gemme adgangskoder begge steder. På grund af denne funktion er det muligt at bruge gemte adgangskoder, mens du arbejder offline. Det gør det muligt at beskytte visse fortrolige dokumenter eller filer på computere, hvor der kan være en vis adgang til dem, f.eks. En hjemmecomputer.

LastPass giver brugerne mulighed for kun at gemme deres adgangskoder online. Adgangskoder skal skrives andre steder, hvis de skal bruges offline, hvilket eliminerer fordelene ved en password manager i første omgang.

Denne indstilling giver RoboForm mulighed for også at give brugerne en USB -adgangskodeadministrator, hvilket er en funktion, LastPass ikke tilbyder.

2. Kompatibilitet med mobile enheder

RoboForm giver support til iPhones, iPads, Android -enheder, BlackBerry -enheder og mere. LastPass tilbyder lignende adgang til brugere.

Når kodeordene er indtastet i manageren, synkroniseres de med disse enheder, så brugerne sikkert kan få adgang til deres data eller konti fra enhver dataforbindelse.

Forskellen her er omkostningerne. Med RoboForm er adgangen til denne synkroniseringsfunktion gratis. LastPass opkræver brugerne $ 24 pr. År, der markedsføres som $ 2 pr. Måned, for den samme type synkroniseringsadgang.

3. Informationssikkerhed

RoboForm hævder, at de bruger “kryptering af militær kvalitet” til deres tjenester. De bruger AES 256-bit kryptering med PBKDF2 nøgleudvidelsesalgoritmer. Adgangskodekravene omfatter en længde på 8 tegn, og mindst 4 af dem er ikke numeriske. Kryptering og dekryptering udføres lokalt, så de lagrede data er effektivt ubrugelige, hvis de bliver stjålet.

LastPass hævder, at den bruger den “samme krypteringsalgoritme, der bruges af den amerikanske regering.” De krypterer brugerens hvælving, før den går til serveren med AES 256-bit kryptering. Det betyder, at dataene ikke forlader brugerens computer eller mobile enhed, før de er blevet krypteret. Det betyder, at selv LastPass -medarbejdere ikke kan se dine oplysninger, selvom de havde adgang til dem.

4. Forbedring af adgangskode

RoboForm bruger en service kaldet zxcvbn til at bestemme styrken af ​​gemte adgangskoder. Beregner styrken af ​​en adgangskode baseret på almindelige navne, ordbogsindgange og historisk almindelige adgangskoder og variationer, der bruges. Du vil også modtage en sikkerhedsscore baseret på, hvor mange genbrugsadgangskoder der er gemt, og hvor mange dublerede logins du har på tværs af alle websteder.

LastPass giver alle adgang til en kodeordssikkerhedstjek. Bare indtast en adgangskode i det tilsvarende felt, og siden genererer automatisk et resultat for dig. For eksempel: adgangskoden “71H @ gWart17” vises som en “meget stærk” adgangskode, men webstedet anbefaler at tilføje flere tegn til det for at oprette en længere adgangskode.

“En let måde at oprette lange adgangskoder på er ved at slutte sig til flere ord eller sætninger for at oprette en adgangskode.”

5. Yderligere funktioner

Både RoboForm og LastPass giver brugerne mulighed for at gemme yderligere oplysninger på deres informationsstyringsplatforme. Dette gør det muligt at gemme data, så felter kan udfyldes automatisk på bestemte websteder. Disse oplysninger kan omfatte en mulighed for en digital tegnebog, der automatisk udfylder dine kreditkortoplysninger, når du foretager et køb.

RoboForm er blevet opdateret til version 8, som har tilpasset mange af dets funktioner til det, LastPass tilbyder. Dette omfatter nødadgang, sikker logindeling, CSV -import eller -eksport og revision af adgangskoder.

RoboForm vs LastPass: hvad er bedre?

Med de seneste RoboForm -opdateringer er den gratis version i det væsentlige den samme som den betalte version af LastPass. For dem, der ønsker at spare lidt penge, betyder det, at de er vinderne af RoboForm vs LastPass -debatten.

Selv i en enterprise-grade løsning er RoboForm en smule billigere. RoboForm koster cirka $ 30 om året pr. Brugerlicens for erhvervslivet. LastPass koster $ 48 pr. Bruger pr. År for den samme type licens. Et 5-årigt abonnement via RoboForm giver 25% rabat på dette gebyr. Dette tilbud er ikke tilgængeligt via LastPass.