PowerPoint vs Prezi

Når du opretter en præsentation, er der to populære platforme i brug i dag: PowerPoint og Prezi. PowerPoint i det traditionelle lineære værktøj, der følger med Microsoft Office -produkter eller abonnementer. Prezi er et Flash-baseret ikke-lineært softwareværktøj, der giver dig mulighed for at designe “sider” i stedet for “dias”.

I PowerPoint vs Prezi -debatten vil de, der foretrækker struktur, sandsynligvis læne sig mod PowerPoint. Dem, der leder efter en kreativ tilgang og et ubegrænset lærred at arbejde på, vil sandsynligvis læne sig mod Prezi. Begge giver mulighed for at integrere tekst, billeder, animationer, lyde og endda video.

Så er der disse vigtige fordele og ulemper ved hver platform, der også bør overvejes, når man vurderer, hvilken der bedst opfylder brugerens behov.

Hvad er fordelene ved PowerPoint?

 • PowerPoint er en brugervenlig platform, der har en enkel læringskurve. Mange Office -programmer integreres med det ud af boksen, hvilket gør diasdesign meget lettere. Hvis brugerne kender Word eller Excel, er PowerPoint meget lettere at lære at bruge. Det er en enkel og ligetil præsentationsløsning, der skaber øjeblikkeligt professionelle resultater.
 • Brugere har meget kontrol over hvert dias, hvilket betyder, at tilpasningsmulighederne for en præsentation er næsten uendelige. Der er mange forskellige skrifttyper, baggrunde, farver og grafik, der kan tilføjes til individuelle dias. Brugere kan også oprette et dias, omdanne det til en skabelon og derefter bruge denne skabelon i hele præsentationen til et konsistent udseende. Brugere kan også oprette individualiserede layouter, når det kræves for hvert dias.
 • Visuelle forbedringer kan inkluderes med hvert dias. Det inkluderer animationer, overgange og andre typer bygninger. Dette gør det lettere for en præsentation at understrege specifikke nøglepunkter, fordi det ikke er nødvendigt at vise hele diaset på én gang. Hver kugle kan tilføjes individuelt.
 • Hyperlinks kan inkluderes i PowerPoint, så webbrugere, der læser præsentationen, kan klikke på linket og blive taget til det specifikke websted. Interne links kan også tilføjes, så brugerne kan få adgang til en anden del af præsentationen, hvis det er nødvendigt.
 • PowerPoint integreres let med SlideShare, hvilket gør det til en enkel proces at uploade præsentationer til internettet, så de kan ses af alle i næsten enhver del af verden. Samtidig kan brugerne også sende PowerPoint -præsentationsglas til deres printer, så der kan tages noter eller distribueres papirkopier til fremtidig reference.
 • Flere datasæt, herunder tabeller og grafer, kan inkluderes på hvert dias for at give dybere adgang til oplysninger.

Hvad er fordelene ved Prezi?

 • Den zoomfunktion, Prezi tilbyder, er dens mest unikke fordel. Brugere eller oplægsholdere kan klikke på præsentationens baggrund for at zoome ud for en oversigt. Derfra giver et andet klik dig mulighed for at zoome ind på ethvert område af præsentationen. Det gør det let at besvare spørgsmål, udforske ideer eller give specifikke detaljer uden at miste din plads inden for den generelle præsentationssti.
 • Der er mere fleksibilitet i at opbygge din præsentation, så du kan bygge mere af en “historie” end en egentlig præsentation fra start til slut. Programlederen kan vælge sin egen vej baseret på den give og tage, han modtager fra publikum. Ved indlæste præsentationer kan brugerne indtaste og afslutte præsentationen efter eget ønske og få adgang til de data, de skal bruge.
 • Deling er en enkel proces i Prezi. Du kan dele det online med op til 10 forskellige publikummer ad gangen. Det gør det meget let at samarbejde om et projekt i realtid eller samle ideer fra folk, du har tillid til, for at fuldføre projektet efter ønske.
 • Hvis alt, hvad der kræves, er det grundlæggende for en præsentation, er en begrænset version af Prezi tilgængelig gratis. Ubegrænsede præsentationer er tilgængelige i den gratis grundplan. Det kræver en internetaktiveret forbindelse for at designe præsentationen, men en konto kan oprettes uden omkostninger. Nye brugere kan oprette deres konto via deres Facebook -profil, hvis de ønsker det.
 • Præsentationer, der er oprettet i Prezi, er meget lettere at integrere i en blog sammenlignet med PowerPoint -præsentationer. De kan også integreres i de fleste websider, fordi præsentationsfilens størrelse normalt er meget mindre end hvad PowerPoint kræver, at brugerne gemmer.
 • Prezi er kompatibel med stort set alle browsere, så de fleste brugere gratis kan prøve denne platform for at se, om de bedre kan lide den.

Hvad er ulemperne ved PowerPoint?

 • PowerPoints lineære format kan være en ulempe for dem, der har brug for en kreativ præsentation. Selvom animation og overgange er mulige, skal brugerne følge et A-til-B-format under deres præsentation. Det betyder, at præsentationen skal gå baglæns eller fremad for at besvare specifikke spørgsmål, og det kan være distraherende for publikum.
 • Filstørrelser, der eksporteres fra PowerPoint, er meget store, selv når der ikke føjes lyd eller video til filen. De fleste præsentationer er mindst 10 MB store som en grundlæggende præsentation med kun en håndfuld dias. Tilføjelse af andre former for medier kan gøre filen større end 1 GB, hvilket gør det svært at dele den med andre uden filsynkronisering eller flashdrev.
 • PowerPoint kræver, at Windows 7 eller nyere bruges, men berøringsfunktioner kræver mindst Windows 8. Omkostningerne ved at downloade programmet alene er $ 109,99. Den fulde download kræver 3 GB plads, og en berøringsenhed er påkrævet for at drage fordel af dens fulde multi-touch-funktionalitet. Det er også tilgængeligt via det fulde abonnement på Office -pakken, der er tilgængeligt fra Microsoft, som starter ved $ 6,99 pr. Måned for personlige brugere.
 • Diasformater kan have skabeloner, men de designs, der let laves, er meget få. Når der medfølger clipart, grafik og andre skær, kan PowerPoint endda se ret dateret ud. Mulighederne for grafiske skær er også begrænsede. Du kan kun tilføje billeder i stående eller liggende format, hvilket kan begrænse brugerens designmuligheder, når du opretter en præsentation.

Hvad er ulemperne ved Prezi?

 • Der er begrænsede layoutmuligheder tilgængelige for brugere på denne platform. Der er færre baggrunde i forhold til PowerPoint, og mange af skrifttyperne og farverne i præsentationer er ikke designet til at blive ændret.
 • Prisen på Prezi er også noget at overveje. En 14-dages gratis prøveperiode er tilgængelig, men den standard personlige plan koster $ 7 pr. Måned. Til den pris kan brugerne oprette ubegrænsede præsentationer, have privatlivskontrol og kontrollerbare delelinks. Den standard personlige plan er $ 19 pr. Måned og er påkrævet for at oprette PDF -eksport, have offline adgang til appen og være i stand til at oprette præsentationsnoter. Omkostningerne ved forretningsplanen starter ved $ 59 pr. Måned, og det er den eneste plan, der tilbyder Prezi -analyse. Rabatter er tilgængelige for studerende og lærere.
 • Zoomfunktionen kan være vanskelig for brugere, der er vant til den lineære struktur i PowerPoint. Funktionen kan overanvendes i præsentationen, hvilket kan forringe historien, der præsenteres. Nogle Prezi -klager nævner endda køresyge på grund af antallet af overgange, der kan inkluderes i præsentationer på denne platform.
 • Prezis indlæringskurve er ikke vanskelig, men det har en tendens til at tage længere tid i forhold til PowerPoint. Det er en platform, der kræver, at præsentanter tænker ud af boksen, når de gennemfører den kreative proces, og det kan være svært for nogle brugere.
 • Det faktum, at det er webbaseret, kan også være en ulempe for nogle brugere. Uden internetadgang bliver opbygningen af ​​præsentationen en umulig opgave. Du kan eksportere præsentationer, så de kan ses uden en dataforbindelse, men den fil er skrivebeskyttet.

Hvad er bedre: PowerPoint vs Prezi?

I PowerPoint vs Prezi -debatten bør den foretrukne platform vælges på grund af den nødvendige funktionalitet frem for en opfattelse af kreativitet. Selvom Prezi har mere fleksibilitet i sin struktur, skinner kerneindholdet i præsentationen på begge platforme.

Omkostninger er en vigtig overvejelse. Prezi tilbyder muligvis en gratis mulighed, men det kræver, at brugerne arbejder online. For offlinefunktioner med Prezi er omkostningerne faktisk højere end PowerPoint. Samtidig er det vanskeligere at redigere de skabeloner, der er tilgængelige i Prezi i forhold til de redigeringsfunktioner, der er tilgængelige via PowerPoint.

Præsentanter, der besvarer mange spørgsmål under en præsentation, kan finde de ekstra navigationsfunktioner i Prezi gavnlige. På den anden side kan præsentanter også gå til hoveddiasdesignet i PowerPoint i filen for også at oprette lettere navigationsmuligheder.

PowerPoint og Prezi vil ikke være en magisk kugle til en kedelig præsentation. De understøtter dog designede dias på en effektiv og underholdende måde med en lille indsats. Overvej alle de vigtigste fordele og ulemper, og det bliver lettere at beslutte, hvilken mulighed der passer bedst til dine personlige behov. På den måde ved du, hvilken platform der vil være den mest bekvemme.