Personligt brand: hvad det er, og hvordan du når dine mål

I den digitale tidsalder forbinder dit personlige brand dit online tilstedeværelse.

Alle kan skille sig ud og projicere forskellige versioner af sig selv på verden.

Googler du nogensinde dig selv? Hvad finder du?

Hvad siger dine tweets og sociale medieindlæg om dig? Har du et websted til at eje din ejendom online? Deler du dit personlige liv og din unikke historie med verden? Handler du som Donald Trump eller en tankeleder i din branche?

I sidste ende er spørgsmålet: hvilket indtryk efterlader du?

Dette onlineindtryk påvirker både dit forhold til potentielle arbejdsgivere og potentielle kunder.

Uanset om du er en lille virksomhedsejer, ønsker at forbedre dine karrieremuligheder eller blive en produktiv blogger, kan opbygning af et personligt brand være en game changer.

Vi har en tendens til at tænke på mærker som virksomheder eller produkter; tænk McDonald’s eller Apple iPhones. Alle kan dog være et mærke.

Som individ er dit personlige brand pakket ind i det indhold og de præstationer, du deler på sociale medier og andre steder online.

Se dig omkring på personlige mærker.

Folk, der starter nye podcasts, har personlige mærker. Influencers, der taler på konferencer, har mærker. Indflydelsesrige bloggere og bidragydere til brancheposter, alle personlige mærker.

Hemmeligheden: personlig branding er let, men næsten ingen gør det. At opbygge et personligt brand kræver at tage dine færdigheder og dele dem med verden. Gør dette konsekvent, og du opbygger dit eget personlige mærke på ingen tid.

Denne guide dækker de 7 bedste strategier til at skabe et personligt brand, der hjælper dig med at nå dine mål i år.

Lad os først se på definitionen af ​​personlig branding.

Hvad er personlig branding?

Personal branding er praksis med at finde din mission og sende beskeder til verden for at opnå et specifikt resultat. Dit personlige brand er en kombination af færdigheder og livserfaringer, der gør dig unik.

Markedsfør det, du står for, og differentier dig fra andre mennesker inden for dit felt. Det ligner meget at finde meningen med livet med et værktøj som den japanske Ikigai:

Ikigai og personligt mærke

Kilde: hyperisland.com

Personal branding bygger dit ry. Ifølge en nylig undersøgelse:

 • Globale ledere tilskriver 45% af deres virksomheds ry og 44% af deres virksomheds markedsværdi til deres administrerende direktørs omdømme.
 • Derudover spiller en administrerende direktørs omdømme en afgørende rolle for at tiltrække medarbejdere til en virksomhed (77%) og motivere dem til at blive (70%).

I en verden, hvor det digitale “dig” fortæller din historie og vil overleve din biologiske krop, bygger et personligt brand en arv, der erstatter en karriere.

Så hvordan skaber du et personligt brand? Hvordan opretter og udgiver du konstant indhold, som du brænder for på din egen digitale platform? Her er syv nemme måder at skabe et bemærkelsesværdigt personligt brand.

Hvordan opbygger du et personligt brand?

1. Find dine unikke supermagter.

Når du bygger et personligt brand, skal du først finde dine unikke supermagter. Disse kan også kaldes dine lidenskaber, dit formål eller din “elevatorplads.”

Kan du fortælle, hvad det handler om på 20 ord eller mindre?

Hvis du ikke kan, skal du begynde at definere, hvad du brænder for, og hvilke unikke færdigheder du vil dele med verden.

Dine unikke supermagter er udgangspunktet for din egen virksomhed og dit eget personlige brand. Du skal spørge dig selv:

 • Hvor ubesværet føles det for mig?
 • Hvad siger folk til mig, at jeg er god til?
 • Hvad er noget, jeg er villig til at kæmpe for?
 • Hvornår føler jeg mig modig?
 • Hvad kan jeg se mere tydeligt end andre?
 • Hvad er mit eneste budskab til verden?

Efter at have besvaret disse spørgsmål er her en hurtig øvelse for at udnytte dine supermagter.

 1. Lav en liste over dine top 10 lidenskaber. Det kan være ting, du er god til, nyder at gøre, fare vild eller tjene penge.
 2. Vælg dine 2 eller 3 hovedpassioner, der er på deres “sweet spot”. Disse bør være i skæringspunktet mellem, hvad du er god til, hvad du nyder at gøre, og hvad du kan hjælpe andre med.
 3. Skriv en 20-ords mission statement, der destillerer dit formål.

At være tydelig om dit formål og dine styrker er grundlaget for din personlige branding -strategi. Men passion er ikke nok. Du er måske lidenskabelig ved tennis eller surfing, men den passion oversætter ikke automatisk til succes.

Undersøg i stedet behovene hos mennesker inden for de områder, du brænder for.

Hvad kæmper de med, og hvad er deres svage sider?

Hvad forsøger de at opnå i deres liv?

Tænk over, hvordan du bedst kan hjælpe dit publikum og læsere på en unik måde.

2. Opret en personlig brand statement.

Find eksempler på personlige mærkeudsagn, som er 1-2 sætninger, der forklarer din værdi, hvem du tjener og dit unikke værdiproposition. Når du planlægger din personlige branderklæring, skal du sørge for, at den er mindeværdig, kort, fokuseret på dit publikum og i din autentiske stemme.

Med et personligt brand -budskab er du strateg og styrer dit virkelige budskab på et dybt og personligt plan.

Uanset om du bor i New York (eller midt i ingenting i Kansas), kan du bruge din faglige og personlige erfaring til at dominere arbejdsmarkedet.

3. Brand dit brand online på tværs af flere platforme.

For at dele din stemme med verden har du brug for en online platform. Sociale medier er et godt sted at starte, men du bør også oprette et websted, da det er en egen platform. Dette vil give dig et sted at huse alt dit indhold, og du kan opbygge din egen digitale marketingstrategi og SEO -autoritet over tid.

Sørg først for at kende dit publikum. Afhængigt af din branche vil din platform til oprettelse af dit personlige brand online variere. For eksempel er mit personlige brand på:

 • Min blog
 • Sociale medie profiler
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Instagram
  • Facebook
 • Andre funktioner i Forbes, iværksætter og Business Insider
 • Mine visitkort

Hvis du ikke har dit eget websted, skal du oprette et. Mange af de såkaldte branding-eksperter og sociale medieprofiler er for stærke afhængige af tredjepartsplatforme, som de ikke kontrollerer, f.eks. Facebook, Snapchat, Instagram eller Quora.

Du kan drage fordel af disse sociale medieplatforme, men hvad sker der, når man mister popularitet? At stole på de sociale medier alene er for risikabelt, så du har brug for et websted.

Når du har besluttet dig for et domænenavn, skal du vælge din webhost, oprette en omridsoversigt og begynde at planlægge din personlige branding -strategi.

Denne indholdsstrategi bør indeholde dit unikke værdiproposition, et sitemap for hvilke websider du skal bruge, dine blogindlægsideer og nogle digitale marketingstrategier for at få mere synlighed.

4. Opret fokuseret personligt brandindhold.

Nu hvor du kender dine unikke supermagter og har en digital platform, er det tid til at fokusere på dit websteds hovedfokus.

Det er vigtigt at indsnævre din niche og oprette et sæt indholdsideer, der alle er fokuseret, relateret og rangeret i søgemaskiner.

Hvis du f.eks. Vil være kendt for videografi, kan du skrive blogindlæg om følgende relaterede emner:

 • Virksomhedsvideografi
 • Skyd reklamer
 • Sådan tilføjes animation til dine videoer
 • Valg af det bedste videokamera
 • Send tip til produktion af YouTube -videoer

Og listen fortsætter. Når du begynder at skrive indhold og blogindlæg, får du feedback fra dit publikum for at forstå deres største smertepunkter og finjustere dit indhold for at give dem det, de ønsker.

Skriv indlæg, der er nyttige, engagerende, optimeret til søgemaskiner og løser et problem for din niche. Nøglen er konsistens og målet om at skrive lidt hver dag. Bare 300 ord om dagen svarer til en bog på 400 sider på et år.

5. Øv i netværk og sammenkædning.

Selvom du skriver godt indhold og sender det på dit websted, betyder det ikke, at ingen vil se det.

Ligesom du bygger autoritet i den virkelige verden, skal du fokusere på SEO og gæsteblogging for at bygge Domain Authority (DA) online.

Du kan ikke forvente at blive fundet online uden at lave rigtige forbindelser og opbygge din DA. I stedet for at fokusere det meste af din indledende indsats bare på at skrive nyt indhold, opbygge relationer og få backlinks.

For at opbygge din branding -strategi skal du trods alt deltage i et seriøst netværk. Husk, kraftfulde netværk handler ikke kun om “dig”, det handler om at levere værdi til andre først.

Start med et simpelt netværk – dette kan gøres ved at dele andres indhold eller takke dem for deres artikel. Disse kan være små forbindelser på sociale netværk som Facebook, Twitter og LinkedIn. Denne ligefrem tilgang kræver ikke en stor indsats, men den giver heller ikke meget til gengæld.

Arbejd derefter med at styrke dine bånd. Ægte netværk handler om at opbygge stærke bånd med andre mennesker inden for dit felt, som du vil arbejde med. Dette omfatter interaktion ansigt til ansigt, e-mailudvekslinger og forståelse for andres behov på markedet.

Når du har kontaktet andre inden for dit område og kender dem personligt, hjælper de hinanden med SEO, linkbuilding, gæsteblogging og opsøgende.

I sidste ende er relationer uvurderlige, og dofollow -backlinks til dit brands websted er en vigtig faktor for at bestemme din søgerangering.

Nøglen er at være så hjælpsom som muligt, skrive godt indhold og netværke med andre for at øge din troværdighed. I sidste ende skal du være så værdifuld, at folk bogstaveligt talt føler sig dårlige, hvis de ikke hjælper dig.

6. Vær den ægte dig.

“Vær ikke bange for at præsentere dit sande jeg for verden,

autenticitet er grundlaget for succes ”.

– Ukendt

Dit personlige mærke er netop det, personligt. Vær dit autentiske jeg og udvikl dit eget mærke i din skrivestil.

Autenticitet er at være sårbar, have værdier og være tro mod dem. Ved at kende din målgruppe og effektivt kommunikere et autentisk budskab opbygger du tillid hos dine læsere og bliver ekspert i din niche.

Din skrivestil er også en afspejling af dine værdier.

Skriver du seriøst eller uformelt? Er du informativ eller komisk? Holder du det løst, eller fokuserer du på at være professionel? Det vil altid afhænge af din niche, publikum og blogstrategi. Men sørg for, at du er konsekvent i din skrivestil, og du vil opdage, at du udvikler en unik stemme, der giver genlyd over tid.

7. Bliv det personlige brand, du vil blive.

Personal branding er en investering i dig og din fremtid. Den tid, du bruger på at udvikle indhold, netværke og dele dine ideer med verden, vil betale udbytte i fremtiden, som du ikke engang kan forestille dig.

Du skal tænke langsigtet.

Dit personlige mærke bliver ikke kendt over natten. Men hvis du er i det på lang sigt, skal du begynde at skrive som den person, du vil blive. Hvert stykke indhold vil konsekvent opbygge dit ry over tid.

Du møder vigtigere mennesker i din niche, nyder bedre karrieremuligheder og har din platform til at dele dine ideer med verden. Ideer, der vil vare længe, ​​efter at du er væk.