Nul til én hurtig oversigt: 15 lektioner + PDF

Zero to One: Notes on Startups er en bog af Peter Thiel, en berømt amerikansk investor og forretningsmand. Heri beskriver han de vigtigste måder, du kan være en succesrig iværksætter, og hvordan du skaber den bedst mulige virksomhed.

En 3-minutters oversigt over de 15 hovedlektioner

# 1 Fokuser på en ting

Peter Thiel hævder, at succesfulde iværksættere ikke vil sprede deres indsats for bredt på tværs af en mangfoldig portefølje af forskellige forretningsideer eller støtte karriere. I stedet vil de virkelig succesrige lægge al deres indsats bag en unik idé eller forretningsplan og lægge hele deres vægt bag denne indsats. På denne måde er det den eneste konsekvente metode bag oprettelsen af ​​monopoler.

# 2 80/20 -reglen

Mange bøger om selvhjælp og finansiering bruger også denne regel til at demonstrere den universelle sandhed: 80% af din fortjeneste eller ydeevne vil blive produceret af 20% af dine kunder eller produkter. Derfor betyder maksimal effektivitet at fokusere det meste af din indsats på at forbedre produktionen af ​​20% af dit produkt eller din forretningsmodel og ignorere de andre 80% så meget som muligt.

# 3 Monopoler er gode

For iværksætteren er et monopol målet. At være monopol er ikke at nyde konkurrence og have markedsdominans over din niche eller produkttype. Dette er den ideelle position for enhver virksomhed, og det er det, du skal fokusere på, når du udvikler din nye idé eller bestemmer, hvilken vej du skal tage din virksomhed på.

# 4 Invester tidligt

Maksimering af pensionsopsparing bør være en vigtig bekymring for enhver succesfuld iværksætter. Maksimering af disse besparelser gennem din Roth IRA eller 401 (k), investering så hurtigt du kan, vil betale større udbytte, når du ældes og opbygge rigdom meget hurtigere, end du tror.

# 5 Ignorer almindelig visdom

Succesfulde iværksættere gør det aldrig ved at lytte til andre og gentage ideer, der allerede er prøvet. For at få succes, for virkelig at oprette et 1 fra 0, skal du tænke selv og finde et nyt produkt eller en løsning, som folk endnu ikke ved, at de har brug for.

# 6 Vær ikke en

ekspert i alle brancher Integritet er en myte på college-niveau, der forhindrer for mange mennesker i at nå deres fulde potentiale. I stedet bør du fokusere på kun én ting, helst det bedste du kan gøre eller oprette, og lægge al din indsats i det. Dette vil skabe mulighed og ekspertise og bruge din begrænsede tid og energi på den mest effektive måde.

# 7 Vær optimistisk

Selvom vejen til succes utvivlsomt vil være fyldt med fiaskoer og tilbageslag, bør du altid beholde et optimistisk tankegang og fokusere på fremtiden. Dette vil holde dig aktiv, når det er nødvendigt, og forhindre dig i at snuble, når det virker for svært at fortsætte.

# 8 Lær at sælge

At finde ud af det rigtige produkt eller markedsstrategi er blot et stykke af virksomhedens succespuslespil. Peter Thiel forklarer, at succesrige iværksættere også skal vide, hvordan de sælger deres produkt eller service, for at det virkelig kan give et afkast af investeringen. Hvis du stadig ikke er god til at sælge, skal du blive bedre. Hvis du er god, skal du forbedre dig alligevel.

# 9 Automatisering er ikke løsningen

Thiel insisterer på, at fokus på automatisering er en forretnings blind vej. I stedet er det klogere at fokusere på de komplementære færdigheder hos mennesker og computere. Han rådgiver, at du bør fokusere på at opbygge en virksomhed eller et produkt, der bygger på dette komplementaritetsprincip og fokusere på ting, der kan udnytte menneskets og maskinens magt.

# 10 Folk er magt

Thiel erkender også, at de mennesker, der udgør en virksomhed, driver en stor del af dens potentielle succes eller fiasko. Hvis din virksomhed bruger andre talenter, skal du sikre, at du får det bedste frem hos hver person, der arbejder for din virksomhed. Hvis du endnu ikke er en stor leder, der inspirerer til ekspertise, hvordan kan du ændre dette? Hvis du er en god leder, skal du fokusere på at blive endnu bedre.

# 11 Forretningsmomenter sker en gang

Der er historiske “lyn i en flaske” business øjeblikke , der ikke kan igen fanget. Som et eksempel forklarede Thiel, at ingen andre vil oprette et socialt netværk som Zuckerberg gjorde, da han oprettede Facebook. Prøv ikke at kopiere disse øjeblikke; i stedet smed en ny vej og skab nye “lyn i en flaske” forretningslegender, som andre ikke vil kunne efterligne fra dig.

# 12 Der er ingen formel

På trods af at der er mange bøger, der rådgiver iværksættere og iværksættere, forklarer Thiel, at der ikke er nogen vindende formel for succes. I stedet findes konsekvent succes typisk hos mennesker (iværksættere), der konstant stræber efter og udmærker sig ved at skabe opfindsomme løsninger eller produkter, som folk endnu ikke ved, de har brug for.

# 13 Vigtig sandhed

Det vigtigste i denne bog er uden tvivl Peter Thiels spørgsmål: “Hvor vigtigt er mange mennesker enige med dig?” Dette spørgsmål bruges ofte til interviews, og dit svar kan afsløre en mulig vej til dine fremtidige bestræbelser eller forretninger. Det træner også din hjerne til at tænke kritisk og bryde igennem fælles konsensus om typiske ideer eller debatter. Fokus på den sjældne sandhed, som du er enig i, er afgørende for enhver succesfuld iværksætter.

# 14 Sidstnævnte er bedre end førstnævnte

Selvom det er vigtigt at være virkelig kreativ (skabe 1 ud af 0), er det ofte mere rentabelt og endnu vigtigere at være den nyeste udvikler på et givet marked eller område – at have det sidste grin, så at sige. For eksempel vil ændring af computeroperativsystemer til deres endelige version give dig større succes og overskud end den person, der opfandt det første computeroperativsystem. At have dette i tankerne, når du udvikler dit næste forretningsforetagende, kan føre til større succes.

# 15 Ny tænkning er nøglen

Thiel hævder, at i enhver opstart er en virksomheds største styrke, hvor smidig og ny dens tænkning er. Det er ikke den plads, den optager eller antallet af mennesker, der udgør opstarten. Startups, der virkelig er unikke, og som ser på det problem, de forsøger at løse på en original måde, vil generelt være stærkere end startups med fancy kontorer eller masser af talentfulde arbejdere.

Top 10 nul-til-en-citater

  1. “I hvilken vigtig sandhed er de færreste enige med dig?”
  2. “De mest værdifulde virksomheder i de næste par årtier vil blive bygget af iværksættere, der søger at styrke folk frem for at forsøge at gøre dem forældede.”
  3. “Monopol er betingelsen for enhver succesrig virksomhed.”
  4. “Alle mislykkede virksomheder er de samme: de undslap ikke konkurrencen.”
  5. “I de mest dysfunktionelle organisationer bliver indikation af, at du arbejder, en bedre strategi for karriereudvikling end rent faktisk at arbejde (hvis dette beskriver din virksomhed, skal du stoppe nu).”
  6. “Galskab er sjælden hos mennesker, men i grupper, fester, nationer og aldre er det reglen.”
  7. “Hvis dit produkt kræver reklame eller sælgere til at sælge det, er det ikke godt nok – teknologi handler primært om produktudvikling, ikke distribution.”
  8. ”Da en studerende nåede college, har de brugt et årti på at vælge en forbløffende mangfoldig læseplan for at forberede en helt ukendt fremtid. Uanset hvad der sker, er du klar, ikke til noget særligt. “
  9. “Kunder vil ikke bekymre sig om nogen bestemt teknologi, medmindre den løser et bestemt problem på en overlegen måde. Og hvis du ikke kan monopolisere en løsning, der passer til alle, til et lille marked, vil du blive fanget i hård konkurrence. “
  10. “Det meste af værdien af ​​et teknologivirksomhed kommer mindst 10 til 15 år ud i fremtiden.”

Gratis download i PDF af resuméet for at gemme eller udskrive

Gå her for at downloade nul-til-en PDF-oversigt .