Mikro marketing vs makro marketing

Mikromarkedsføring er en strategi, der er målrettet mod en lille demografi af meget specifikke forbrugere. Den demografi, du er målrettet mod, skal være meget finpudset for at denne proces skal være effektiv. Et eksempel på mikromarkedsføring ville være at vælge et specifikt postnummer i USA, studere befolkningen på dette sted og derefter oprette en marketingkampagne, der er specifik for den demografiske.

Makromarkedsføring er en strategi, der fokuserer på et samfund, en økonomi eller en hel demografisk. Ved hjælp af postnummeranalogien ville denne form for markedsføring målrette alle postnumre i en hel region, f.eks. Seattle, frem for kun et. Det ville stadig være nødvendigt at undersøge befolkningen i den demografiske befolkning, men resultaterne er mere generaliserede i forhold til resultaterne af en mikromarkedsføringsindsats.

Dette er nogle af de andre vigtige forskelle, der skal overvejes, når man ser på debatten om mikromarkedsføring vs. makromarketing.

1. Forbrugeraktiviteter

Micro marketing analyserer de enkelte forbrugeres aktiviteter. Denne strategi søger at identificere specifikke behov, som disse forbrugere kan have, så et produkt eller en service kan leveres direkte. Det er en proces, der analyserer bestemte demografiske gruppers reelle livsstil, så et værdiproposition kan leveres på individuelt niveau.

Makromarketing er en strategi, der fokuserer mere på distribution end værdi. Målet er at få så mange forbrugere som muligt til at købe de varer eller tjenester, der tilbydes. Nogle forbrugere, der ikke har brug for det, der tilbydes, kan være målet for denne strategi, men den generelle dækning er rettet mod at fange flere mennesker med et generelt budskab.

2. Relationer og netværk

Mikromarketing søger at opbygge relationer til forbrugere, der er stabile og stærke. Målet med denne netværksopbygningsproces er at skabe gentaget salg ved at inspirere brand loyalitet på et individuelt niveau. Hver indsats er baseret på produktets værdi, stedet for dets oprettelse, hvordan hver enkelt promoveres, og at holde varen til en pris, der maksimerer værdiforslaget.

Makromarketing søger at maksimere brugen af ​​ressourcer på fællesskabsplan. I stedet for at fokusere på at opbygge et individualiseret netværk, søger denne strategi at opbygge et netværk af fællesskaber. Dette gør det muligt for mærket at fokusere på at sælge og distribuere produkter til så mange mennesker som muligt uden behov for langsigtede relationer. I denne strategi nedtones gentagende salg og mærkeloyalitet.

3. Overlevelse af mærket

Mikromarkedsføring er baseret på de nuværende behov for mærket og virksomheden på nuværende tidspunkt. De metrics, der dannes på mikroniveau, opfyldes ved at opbygge lokale markedsandele inden for måldemografien. Dette giver dig mulighed for at få flere fordele over tid.

Makromarketing fokuserer mere på samfundets eller samfundets behov end på virksomhedens overlevelse. Hvis et samfunds velfærd kan bevares, vil dette også gøre det muligt for mærket eller virksomheden at overleve. Når dette er sikret, vil forbedring af samfundets levestandard og maksimering af forbrugernes demografi tilfredsstille generere overskud for virksomheden.

4. Omkostninger

Omkostninger til mikromarkedsføring er begrænsede og forudsigelige. Det er fordi tilgangen til denne strategi er meget forfinet. Selv emballageomkostninger sænkes, fordi der ikke er nogen udvidet region, der skal betjenes, når man bruger denne type strategi. Derfor er det en meget attraktiv marketingmulighed for SMV’er, enkeltmandsvirksomheder og freelancere.

Makromarkedsføring indebærer meget højere omkostninger på praktisk talt alle områder. Selvom køb i bulk kan reducere enhedsomkostninger til en lavere pris end mikromarkedsføring, er de samlede monetære omkostninger højere, fordi flere forbrugere betjenes. Netværk, der betjener et helt samfund, skal også dannes til forsendelse og service, og det kommer også til en højere pris.

Er mikromarketing eller makromarketing bedre for en virksomhed?

Hvis målet er at maksimere markedsandele, er mikromarkedsføring den bedste løsning.

Mærker og virksomheder, der ønsker at øge deres tilstedeværelse i et større samfund, understøtte stordriftsfordele eller nå nationale eller globale markeder, har bedre fokus på makromarketing som deres strategi.

Det unikke i nutidens verden er imidlertid, at SMV’er kan begge dele. Med globale platforme som Upwork kan folk have en global rækkevidde og fortsætte med at arbejde på et individualiseret niveau.

Det betyder, at begge marketingstrategier har værdi. Det ene er kun bedre end det andet afhængigt af, hvad forretningens fokus er.