Mentor vs Mentee

Per definition er en mentor et individ, der fungerer som et forbillede, et støttesystem og en coach, der giver råd til nogen. Denne proces etablerer et forhold til den person, så hans personlige og faglige udvikling er hurtigere, end hvis individet skulle udvikle sig selv.

En mentee er en person, der modtager mentorydelser, så de hurtigere og med bedre kvalitet kan udvikle og nå deres personlige eller faglige mål, end hvis de skulle gøre det uden en mentor.

For at dette forhold skal være så effektivt som muligt, er der et par vigtige punkter at huske, så mentorer og mentorer kan opleve vækst.

1. Ingen gør alt arbejdet.

Fokus for en mentor vs. mentee -relation kommer ofte ned på det arbejde, der skal udføres. Mange mentorer forventer, at deres mentorer gør alt arbejdet, mens de tjener i en rådgivende rolle. Studerende kan forvente, at deres mentorer deler samme arbejde. Begge forventninger er urealistiske. Fokus for et mentorforhold er på mentee, men begge har brug for at rulle ærmerne op og få snavset deres hænder.

2. Det kræver engagement.

Mange mentorforhold bryder sammen, fordi en person (eller begge) ikke er fuldt ud engageret i processen. En mentor skal forblive i konstant kontakt med mentee for at vækst kan forekomme. Studerende bør kontakte deres mentorer for regelmæssig rådgivning. Aftal at mødes på en regelmæssig plan for de bedst mulige resultater.

3. Bed om feedback.

Mentorer henvender sig sjældent til deres mentees for at få feedback på det forhold, der har udviklet sig. Eleverne har en tendens til at fokusere på de negative aspekter af forholdet frem for at se på den vækst, der er opnået. Åben og ærlig feedback skal forekomme regelmæssigt for at forhindre negativitet i at blive smittet. Denne feedback vil også hjælpe begge mennesker med at forfine forholdet til deres gensidige fordel.

4. Forventninger skal være realistiske.

Mange mentorer og mentorer har uudtalte forventninger til denne type forhold. Når disse forventninger ikke bliver indfriet, bryder forholdet sammen. Hav modet til at diskutere hinandens forventninger til den anden. Planlæg hvornår du skal mødes, hvad du vil arbejde med, og hvordan det vil se ud for at nå dine mål. Når dit forhold udvikler sig, så lad også forventningerne udvikle sig.

5. Vær villig til at tage risici.

Ethvert forhold har en vis risiko. Selv par, der har været gift i mere end 50 år, træffer den daglige beslutning om at blive sammen. Denne risiko kan skabe usikkerhed, men det er en sund risiko at tage. Gode ​​mentor-mentee relationer bør være udfordrende, så hver person kan udvikle sig så meget som muligt. Tillad dig selv at træde ud af din komfortzone, uanset om du er mentor eller mentee.

6. Det skal være en give and take -proces.

Mange mentorforhold bryder sammen, fordi en person føler, at de giver hele tiden og ikke får noget tilbage. Mentorskab er som en bankkonto. Hvis du bliver ved med at hæve, ender du til sidst med ingenting. Husk at foretage et par indbetalinger fra tid til anden. Det behøver slet ikke at være kompliceret. Noget så simpelt som en “tak” for nyttige råd kan være en kæmpe indbetaling.

7. Vær dig selv.

Mentorer behøver ikke at tilpasse sig deres mentorer. Eleverne behøver ikke at blive dine mentorer. Målet med dette forhold er at genkende hver persons unikhed og forbedre disse egenskaber. Det er det, der driver mangfoldighed, kreativitet og individualitet. Vi har alle forskellige oplevelser, og det er det, der giver et hold styrke. På egen hånd anerkender du dine forskelle, og vejledning kan være en stærk oplevelse.

8. Stilhed kan være smuk.

Studerende kan tage deres mentors stilhed som et dårligt tegn. Stilhed er ofte en invitation til at tage et modigt skridt fremad på egen hånd. Det er også en indikation på, at der er trøst i mentorforholdet. Folk, der har brug for at tale hele tiden, er generelt utilpas med deres nuværende omstændigheder … eller er rent udadvendte. For dem, der er usikre på tavshed, lad ikke frygt drive din næste beslutning. Bare spørg, om der er noget, du kan gøre bedre. Det samme gælder mentorer i denne situation.

9. Betal forud.

Praktikanter bliver fantastiske mentorer. Betal altid frem.

Mentor vs mentee -forholdet er ikke konfrontation. Er ledig. Sammen er det sådan, visdom kan udvikles og derefter implementeres i enhver indstilling.