Kraften i Nu 3 Min Resumé: 15 lektioner + PDF

Nuets magt: En guide til åndelig oplysning er en bog fra 1997 af Eckhart Tolle. Det er en åndeligt fokuseret guide til hverdagen og fokuserer på, hvor vigtigt det er at leve i nuet uden at bekymre sig om fortiden eller fremtiden.

En 3-minutters oversigt over de 15 hovedlektioner

# 1 Livet er altid kun nuværende øjeblikke

Den vigtigste måde at omformulere din tankegang i forhold til denne bog er at betragte livet som en sekvens af nuværende øjeblikke. I stedet for en historie med fortid, nutid og fremtid antyder denne bog, at hele livet er og vil være, nuværende øjeblikke efter hinanden. Dette understreger vigtigheden af ​​at få mest muligt ud af nutiden frem for at understrege fortiden eller fremtiden.

# 2 Smerte er at modstå ting, du ikke kan ændre

Tolle kommer med et argument, der meget ligner stoicisme som en filosofi, der siger, at den eneste smerte, vi oplever, kommer fra at modstå de ting, vi ikke kan ændre. Kort sagt, vi føler fortrydelse eller frygt for omstændigheder eller oplevelser i vores liv, som vi ikke kan ændre. Denne smerte er unødvendig, og vi må stoppe med at bekymre os om de ting, vi ikke kan gøre for at opnå større lykke.

# 3 Slip dig fri ved observation

En af de vigtigste måder, du kan slippe af med smerterne ved angst og stress om fortiden eller fremtiden, er at observere dine egne tanker uden dom. Blot at være bevidst om, hvad dit sind fokuserer på uden konstant at berøve dig selv for at spilde tid, er normalt nok til at stoppe angst eller frygt i dets spor. Bare se alle tanker, der forårsager dig problemer, accepter dem, og gå videre.

# 4 Total opmærksomhed på nu

Uanset hvor du er, og hvad du laver, bør du altid stræbe efter at give din fulde opmærksomhed til nuet. Dette kræver accept af det, der sker, da du ikke kan modstå, hvad der sker med dig, samtidig med at du fuldt ud oplever det. Dette vil berige hver oplevelse og hjælpe dig med at undgå angst og smerte.

# 5 Lad ikke sindet vandre

Selvom det er vigtigt, at du accepterer alle de tanker, du oplever, betyder det ikke, at du skal lade din hjerne vandre uden at være opmærksom på nuet. Dette vil kræve øvelse, men Tolle understreger vigtigheden af ​​at træne dig selv til at fokusere dit sind på det, der er foran dig i øjeblikket.

# 6 Accept er ikke nederlag

Mange tror, ​​at det at tale så meget om at acceptere dine tanker eller omstændigheder er det samme som at tillade nederlag at styre dit liv. Er ikke det samme. At acceptere dine omstændigheder betyder, at du kan stoppe med at fokusere på den smerte, som noget negativt i dit liv forårsager dig og begynde at ændre eller handle på det.

# 7 Fokuser på det positive

Når du træner dit sind til at fokusere på nuet, bør du samtidig øve dig på at fokusere på de positive ting i nuet frem for at drøfte de negative ting. Dette vil i sidste ende resultere i en glad feedback loop, der får din hjerne til at føle sig opmuntret ved at fokusere på nuet, da den i sidste ende vil forvente gode ting frem for at frygte dårligt.

# 8 Undgå at klage

Tolle gør det klart, at klager i det væsentlige er negativ adfærd, der ikke gavner nogen. Det er også en stor hindring, når det kommer til at acceptere det nuværende øjeblik. I stedet bør du søge at tilpasse dig dine omstændigheder frem for at fortryde de dårlige ting i dit liv.

# 9 Fortiden kan ødelægge fremtiden

Tolle forklarer, at overdreven koncentration af fortiden kan føre til negativ adfærd eller frygtelig angst, der ødelægger din fremtid. Du vil ikke opleve øjeblikke, hvor de når deres maksimale omfang. Eller du kan træffe beslutninger, der primært skal beskytte din følelsesmæssige skrøbelighed frem for beslutninger, der er i din bedste interesse.

# 10 Du er ikke dit sind

Bogens åndelige kerne skinner igennem i dette koncept, der siger, at du som person er et væsen af ​​ren bevidsthed, kærlighed og glæde. Du er ikke din hjerne og al den frygt, der følger med organet inde i dit kranium. At nå oplysning kræver, at du først genkender din rene bevidsthed, som nødvendigvis er fri for din krop.

# 11 Egoet er bundet til sindet

Bedre at tænke på egoet som sindets repræsentation af sig selv, snarere end dets egentlige selvrespekt eller dets sande repræsentation. Dette ses let, når du overvejer, hvordan du vil beskrive dig selv for en fremmed. Mest sandsynligt er de fleste af dine beskrivelser relateret til eksterne kilder. Derfor er dit ego ikke dit sande jeg, da dit sande jeg er uafhængigt af enhver ekstern kilde til validering.

# 12 Alle åndelige lærdomme ligner hinanden

Tolle fastholder, at alle åndelige lærdomme kommer fra den samme primære kilde, hvilket betyder, at der kun har været en åndelig mester, der har antaget forskellige former gennem århundrederne. Dette forklarer religion og enhver anden form for spiritualitet, der har hjulpet mennesker med at håndtere sindets iboende galskab gennem historien.

# 13 Oplysning betyder at være over sindet

Tolle hævder, at sand oplysning kræver, at du frigør dig fra de tanker, der giver genlyd i dit sind og din krop. Han hævder, at det er derfor, medicin og andre sindsændrende oplevelser som sex er så vigtige for den menneskelige oplevelse; de tillader mennesker at forlade deres sind et øjeblik og eksistere på et dybere niveau.

# 14 Oplysning betyder åbenhed

Når du har opnået sand åndelig oplysning, vil du være helt åben for at elske og acceptere din partner uden nogen betingelser. Denne ideelle tilstand er en, som alle bør stræbe efter, da den er den ultimative vej til langsigtet menneskelig lykke.

# 15 Oplysning bliver til ro / glæde

Den endelige opnåelse af oplysning er nødvendig for sand lykke, fordi det er den eneste måde, du kan opleve legitim ro eller lykke. Hvis du fokuserer på nuet og lærer at acceptere og kassere dine tanker, vil du undslippe dit sinds og din biologiske krops rammer og opleve dig selv som en sand, ufiltreret bevidsthed.

Top 10 citater fra nuets magt

  1. ”Indse dybt, at det nuværende øjeblik er alt, hvad du har. Gør NU til hovedfokus i dit liv. “
  2. “Jeg har boet sammen med flere Zen -mestre, alle katte.”
  3. “Det er ikke ualmindeligt, at folk bruger hele deres liv på at vente på at begynde at leve.”
  4. ”Hvis du får det indvendige rigtigt, vil ydersiden passe på sin plads. Den primære virkelighed er inden for; sekundær virkelighed uden “.
  5. “… Fortiden giver dig en identitet, og fremtiden rummer løfte om frelse, om opfyldelse i enhver form. Begge er illusioner. “
  6. “Hvad en larve kalder verdens ende, kalder vi en sommerfugl.”
  7. ”Der er ikke sket noget før; det skete i Nuet. Intet vil nogensinde ske i fremtiden; det vil ske i Nuet ”.
  8. ”Din ydre rejse kan indeholde en million trin; din indre rejse har kun ét: det skridt, du tager lige nu. “
  9. “Hvor der er vrede, er der altid smerte nedenunder.”
  10. ”At være en outsider i en eller anden grad, nogen der ikke’ passer ind ’med andre eller afvises af dem af en eller anden grund gør livet svært, men det giver dig også en fordel, når det kommer til oplysning. Det bringer dig ud af bevidstløshed næsten med magt ”.

Gratis download i PDF af resuméet for at gemme eller udskrive

Gå her for at downloade PDF -resuméet af The Power of Now .