Keepass vs Lastpass

For dem, der leder efter en nem måde at administrere deres mange adgangskoder på, er to softwareplatforme, der lover at hjælpe, KeePass og LastPass.

KeePass er en open source -adgangskodeadministrator. Det gør det gratis, men det hjælper stadig med at beskytte adgangskoder på en sikker måde. Brugere kan lægge hver adgangskode i en database, som derefter låses med en nøglefil eller en hovednøgle. Det gør det muligt at få adgang til alle adgangskoder ved kun at huske én adgangskode.

LastPass er ikke en open source -platform, men der er stadig en gratis version, der kan tilgås. Brugere kan vælge at opgradere til en Premium -plan for $ 2 pr. Måned, hvis de foretrækker det. Giver brugerne mulighed for at gemme adgangskoder, digitale poster og andre elementer, der skal beskyttes digitalt. Denne platform giver brugerne mulighed for at give familie og venner adgang til deres konto i nødstilfælde.

Her er nogle yderligere sammenligningspunkter at tænke på og diskutere i KeePass vs LastPass -debatten.

1. Indledende konfiguration

KeePass tilbyder brugerne en simpel databaseløsning. Brugere vælger deres nøglefil eller hovedadgangskode og begynder derefter at tilføje poster til databasen. Det kræver et brugernavn, en adgangskode, en URL og forskellige grupper eller undergrupper for at hjælpe med at administrere oplysningerne. Ikoner kan også bruges til at gøre databaseorganisation lettere for de fleste brugere.

De samme oplysninger skal indtastes i LastPass. Det kan indtastes manuelt, eller browser -pluginet kan installeres for at registrere loginoplysninger fra bestemte webadresser.

2. Brugervenlighed

Fordi KeePass er en open source -løsning, har du fuld kontrol over dine oplysninger. Der er forskellige applikationer og plug-ins, der kan bruges med denne platform til at hjælpe den med at fungere med en foretrukken browser eller operativsystem. Det er nødvendigt, fordi platformen tager flere forskellige tilgange til at holde oplysninger sikre.

KeePass kræver et sæt filer, der understøtter native Windows -applikationer. Et andet sæt filer er påkrævet til andre platforme. Mac -platforme kræver KeePassX, som ikke understøtter de samme filer, som andre platforme understøtter. Alle disse oplysninger samles derefter til en database, som brugerne skal vedligeholde.

LastPass bruger proprietær teknologi til at beskytte adgangskoder. Det tilbyder en browserudvidelse, der giver dig mulighed for at oprette en unik adgangskode, som derefter sikkert kan gemmes på platformens servere. Det vil også bevare almindelige oplysninger, der bruges til at udfylde webformularer for at reducere login eller online shoppingtid.

Det er meget let at bruge, men sætter den endelige kontrol af databasen med LastPass i stedet for brugeren.

3. Fortrolighed og sikkerhed

KeePass er en lokaliseret løsning, der gemmes i form af en database. Selvom det kræver synkronisering for at holde filen opdateret, holdes oplysningerne adskilt fra de forskellige adgangspunkter, som nogen kan prøve at få adgang til dine data. Selv hvis nogen kunne få adgang til din KeePass -fil, ville de have brug for hovednøglen for at åbne databasen og opdage dine andre adgangskoder. Det skaber en meget sikker løsning.

Brugere ville blive forpligtet til at gemme sikkerhedskopier af deres database på sikre steder, helst offline, hvis der skulle ske noget med hovedfilen.

LastPass har oplevet mindst tre databrud siden oprettelsen. De bruger et skybaseret system med lagdelte hvælvinger til kryptering, hvilket eliminerer behovet for at gemme filer lokalt. På den anden side fungerer dets system i browseren som en udvidelse for de fleste brugere, hvilket gør deres data til et højt prioriteret mål.

Brugere oplever, at LastPass har en tendens til at være mere praktisk, men bekvemmeligheden kommer med et reduceret privatlivsniveau.

4. Brugervenlighed

KeePass er struktureret på en måde, der er velkendt for de fleste brugere. Selvom der er en stejl indlæringskurve, kan brugere med teknisk viden finde den rigtige måde at navigere på. UX fungerer meget som en traditionel desktop -app, med adgangskoder vedligeholdt på samme måde som standard filtræ. Det kan være designet til at gemme adgangskoder, men det kan praktisk talt lagre den slags data, der skal være sikre, ligesom enhver anden adgangskodebeskyttelsesmulighed.

LastPass tilbyder en webgrænseflade, som næsten alle kan bruge. Virksomheden siger, at det aldrig ser data gemt på sine tjenester, fordi adgangskoder og sikre data modtog AES 256 -kryptering lokalt, før dataene blev sendt til dem. Det synkroniseres hurtigt og let med alle enheder, når det er fuldt installeret på alle platforme. Det har færre konfigurationer, tilbyder multifaktorgodkendelse og kan installeres på mobile enheder ved at købe premiumversionen.

5. Autofuldfør indstillinger

KeePass kræver, at brugerne højreklikker på en databaseindgang. Dette åbner webadressen, og derefter skal der et nyt højreklik til for at udføre en “autotype”. Dette indsætter legitimationsoplysningerne for et specifikt websted. Du kan oprette kommandostrenge for websteder, der kræver flere logins eller have specifikke instruktioner, der skal følges.

LastPass bevarer URL -poster i din hvælving. Det vil tage dig til en bestemt URL og derefter indtaste loginoplysningerne automatisk i en et-trins proces. Disse oplysninger kan omfatte oplysninger om navn og adresse eller endda kreditkortoplysninger for at fremskynde online købsprocessen.

6. Brug af flere enheder

KeePass kan bruges på flere enheder, hvis en tredjepartsplatform, f.eks. Dropbox, bruges til at gemme databasen. Dette reducerer imidlertid den lokale sikkerhed i databasen, hvilket gør KeePass mere til LastPass. Der er flere forskellige porte til Android- og Apple -enheder, så du kan få adgang til adgangskoden eller beskytte dataene på visse mobile enheder.

Brug af flere enheder er kun tilladt i LastPass, hvis præmieplanen er købt. For $ 2 pr. Måned er omkostningerne minimale, men det er stadig mere end gratis. Brugere skal også godkende browser -plugin for at få fuld funktionalitet på denne platform til administration af adgangskoder.

KeePass vs LastPass: hvad er bedre?

I KeePass vs LastPass -debatten involverer den endelige beslutning ofte en præference for sikkerhed eller en præference for bekvemmelighed. Dem, der har den tekniske evne til at administrere KeePass, foretrækker generelt open source -indstillingen, fordi den giver dem mulighed for at holde deres oplysninger sikre lokalt. Hvis du har brug for yderligere adgang til dataene, er der tilgængelige synkroniseringsindstillinger for at lette adgangen til dataene.

LastPass kræver ikke, at brugerne vedligeholder en lokal database. Du forventer dog, at brugerne bruger en browserudvidelse, hvis platformens fulde kapacitet skal udnyttes. At være knyttet til browseren gør det mere bekvemt for den gennemsnitlige bruger at tilføje endnu et lag af sikkerhed til deres onlineoplevelse uden grundig træning.

Begge muligheder tilføjer sikkerhed og bekvemmelighed på hver deres måde. Den bedste løsning afhænger af hver brugers specifikke behov.

Har du brugt KeePass og LastPass? Hvad er dit indtryk af begge platforme?