Hvordan tjener Zoom penge? Forklaring af forretningsmodellen

For de fleste mennesker i 2022 er “Zoom” blevet synonymt med “webinar” eller “videokonference”, ligesom udtrykket “Google” er blevet synonymt med onlinesøgning. En tilfældig observatør ville antage, at et firma, der oplever en så eksplosiv vækst og popularitet, tjener penge. Men hvordan tjener Zoom egentlig penge?

Indledende finansiering og vækst

Zoom er en softwareplatform specialiseret i videokonferencer, VoIP (Voice over Internet Protocol) telefoni og lignende metoder til online kommunikation og samarbejde. Det startede som en venture-finansieret opstart i 2011 og blev et børsnoteret selskab i 2019.

Zoom huskes sandsynligvis bedst for sin massive rolle i at holde verden tilsluttet under problemerne i 2022. Da COVID-19-pandemien ramte og mange virksomheder og skoler lukkede, blev Zoom en grundpille for uddannelse og erhvervsliv for at holde studerende, medarbejdere og mennesker overalt forbundet i en tid med fysisk afstand. For et selskab, der først fik sit første årlige overskud sidste år, er det dog værd at spekulere på, hvordan det tjener penge.

Produkter

Zoom har fire produkter, som den sælger, som genererer det meste af sin indkomst. Det har stadig noget ekstern kapital, men kan nu stort set forsørge sig selv på indtægter fra sine produkter. Der er en høj grad af forbindelse og interaktivitet med disse produktsuiter. Zoom har gjort det let at lave et engrosabonnement, der omfatter hardware leasing eller indkøb, lydopkald, videokonferencer, virtuelle arrangementer og mere.

1. Zoom møder og chats

Dets hovedprodukt (i det mindste i offentlighedens øjne) er Zoom Meetings & Chats. Dette var det originale produkt, Zoom lancerede og fortsat modtager den mest udbredte brug. Gennem møder og chats kan kunderne deltage i et videokonference “opkald” med andre via Zoom desktop -softwaren eller mobilappen.

Forskellige abonnementsniveauer (angivet nedenfor) bestemmer, hvilke funktioner der er inkluderet eller ekskluderet med en enkelt brugers konto, men kerneegenskaberne forbliver de samme.

2. Zoom værelser og arbejdsområder

Det næste store produkt er Zoom Rooms & Workspaces. Dette produkt dykker ned i “konferencerum” -miljøet, der frem for et separat møde eller webinar fungerer som et centraliseret “kontor”, hvor medarbejdere kan samarbejde. Hensigten med dette produkt er at skabe et virtuelt rum, hvor teams på forskellige geografiske steder kan arbejde sammen.

Som et resultat heraf er målmarkedet for denne produktserie virksomheder. Zoom selv tager sig af installationen af ​​den nødvendige hardware og infrastruktur, som kan købes direkte fra Zoom eller opgraderes fra en virksomheds eksisterende it -ressourcer.

3. Zoom telefon

Stigningen i online-kun telefontjenesten har affødt Zoom Phone. Zoom Phone er også primært rettet mod virksomheder og erstatter en traditionel fastnettelefon med et skybaseret system. Alle almindelige kontortelefonfunktioner – opkald venter, telefonsvarer, konferencelinjer og mere – er inkluderet i Zoom Phone, hvilket gør det til en naturlig erstatning for fastnettelefonen.

Det integreres også problemfrit med andre Zoom -tjenester og giver en konsekvent service til alle lyd- og videoopkald. Fordi det primært er rettet mod erhvervskunder, der har mere end hundredvis eller tusinder af telefonnumre at konvertere, er dette blevet et lukrativt segment for Zoom fra et salgsperspektiv.

4. Zoom webinarer

Zooms nyeste produktserie, som muligvis har oplevet den største vækst i det sidste år, er Zoom Webinars. Som mange andre lignende webinar-tjenester trives Zoom på en brugervenlig platform til at være vært for uafhængige virtuelle møder med andre. De kan være enkle interpersonelle møder eller store online konferencer for tusindvis af deltagere.

Webinarpræsentanter kan dele deres computerskærm eller medier, og forskellige niveauer af publikumsengagement er inkluderet afhængigt af abonnementsniveauet. Zoom giver også support til webinarregistrering, hvis det er en ønsket funktion. Hver af deres produkter kræver en ekstra licens pr. Bruger pr. Tjeneste, hvilket er en vigtig indtægtsskabende faktor.

Abonnementsmodeller

For de fleste af deres kunder er Zoom en betalt service. I stedet for at stole på mund til mund og populær brug for at generere midler, opkræver Zoom private og virksomheder et gebyr for at bruge sine tjenester. I betragtning af de enorme ressourcer, der kræves for at holde din virksomhed i gang, giver dette perfekt mening. I øjeblikket er der fire omkostningsniveauer for langt de fleste Zoom -kunder. Disse niveauer drejer sig primært om dit webinar eller virtuelle mødetjenester.

1. Niveau 1: Grundlæggende

Det første niveau, Basic, er en gratis model, der kun giver den mest grundlæggende og kritiske funktionalitet. Mens en grundlæggende bruger kan være vært for et ubegrænset antal møder, kan den kun være vært for op til 100 deltagere ad gangen, og mødets varighed er begrænset til 40 minutter pr. Møde. Nogle ekstra funktioner er inkluderet, men det giver ikke nogle af de avancerede funktioner, som en virksomhed kan have brug for. Når det er sagt, er dette niveau tilstrækkeligt til mange tilfældige brugeres behov.

2. Niveau 2: Pro

Det næste niveau er Pro, og det er det første betalte niveau. Dette niveau inkluderer yderligere administratorfunktioner såsom deltagerstyring (beslutning om, hvem der kan og ikke må optages i et mødelokale) og mødeoptagelser. Der er stadig nogle funktioner, der ikke er inkluderet, men dette niveau er ideelt for små virksomheder, der har semi-hyppig brug af Zoom-tjenester, men ikke kræver en mere robust driftsmodel.

3. Niveau 3: Erhverv

Forretningsniveauet er det første niveau, der kræver et minimumskøb baseret på antallet af “værter” eller brugere, der er autoriseret til at være mødeadministratorer. Der kræves mindst 10 licenser til dette købsniveau, men med dette øgede økonomiske engagement følger yderligere serviceniveauer. Denne type virksomhedskonto omfatter dedikeret support, administrativ ledelse af virksomhedsplanen, fjernelse af Zoom -mærket og inkludering af virksomhedsmærket.

4. Niveau 4: Enterprise

Det sidste og dyreste niveau er Enterprise. Dette kræver mindst 50 værter, hvilket gør det til et naturligt valg for store virksomhedskøb. Denne plan indeholder alle funktionerne i de lavere niveauer og inkluderer forbedrede tjenester såsom ubegrænset cloud -lagring, en dedikeret repræsentant for kundeservice og andre kombinerede rabatter på yderligere produkter.

Betydningen af ​​denne type skaleret abonnementsmodel passer ind i den “freemium” tilgang, som mange teknologivirksomheder har brugt til at tiltrække kunder. Faktisk startede de fleste af Zooms betalende kunder med mindst en gratis bruger. Hensigten er at tiltrække mindst en bruger i en prøveperiode på gratis abonnementsniveau i håb om, at de vil blive imponeret over tjenesten og opgradere til en betalt model. Gennem positiv mund til mund og konvertering til virksomhedsdækkende aktiviteter kan Zoom øge sin omsætning eksponentielt baseret på størrelsen af ​​en given virksomhedslicenshaver.

Der er nogle rabatter til rådighed for virksomheder, der ønsker at betale alle gebyrer årligt frem for på en månedlig betalingsplan. Zoom kan også tilbyde en bundterabat til virksomheder, der køber flere produkter sammen. Rabatterede pakker er også tilgængelige for centrale segmenter som uddannelse, regering, sundhedspleje og nonprofitorganisationer.

Begge er branchestandardpraksis, der gør det let for nye og opgraderede kunder at komme ind og give virksomheder mulighed for at bruge disse tjenester, når de ellers ikke havde råd til dem. Yderligere funktioner, såsom avancerede niveauer af kundeservice, kan også øge prisen.

konklusion

Zoom er en vildt populær service, der sandsynligvis kun vil vokse med tiden. Efterhånden som flere og flere virksomheder har gjort videokonferencer til en uundværlig del af deres daglige drift, bør virksomheder som Zoom se deres overskud og abonnementer stige i de kommende år.