Hvordan tjener WhatsApp penge? WhatsApp Indkomstmodel Forklaring

Whatsapp statistik 

  • Mere end en milliard mennesker bruger WhatsApp hver dag.
  • Der er i alt 1,3 milliarder månedlige aktive brugere på WhatsApp.
  • En gennemsnitlig bruger sender 1.200 beskeder om dagen. 
  • Der sendes 200 millioner talebeskeder via WhatsApp om dagen. 

Whatsapp er en gratis mobil- og webbaseret chatprogram eller -tjeneste, der bruges til at sende og modtage tekst- og talebeskeder, taleopkald, medier og videoopkald. 

App’en blev lanceret i januar 2009, blev opkøbt af Facebook i 2014 for 19 milliarder dollars og nåede op på 1 milliard brugerbase i 2016. 

Whatsapp-appen fungerer på iPhone, Android og andre smartphones, herunder den webbaserede desktopversion. 

Beskeder, der sendes via appen, er krypteret fra ende til anden, hvilket betyder, at ingen undtagen afsender og modtager kan læse meddelelserne. 

Hvordan startede WhatsApp? 

Jane Kaoum og Brian Acton er grundlæggerne af denne WhatsApp -chatprogram. 

Før grundlæggelsen af ​​Whatsapp i 2009 arbejdede begge stiftere hos Yahood i 9 år.  

Brian Actor afslørede, hvordan de begge blev afvist af Facebook, da de søgte et job i 2009. 

Efter at have købt iPhone indså grundlæggerne, at der er en mulighed på dette uudnyttede marked.  

Den første udgivne version af WhatsApp blev ikke engang kaldt til at være et meddelelsesprogram. 

Brugere kan kun opdatere deres status, som andre mennesker, der har forbindelse til deres netværk, kan se. WhatsApp tog fart efter Apples lancering af push -meddelelser i juni 2009. 

Denne push -meddelelse handlede om, at brugere fik et ping, hver gang nogen på deres netværk opdaterede deres status.  

Whatsapps beskedfunktion blev bragt ind som WhatsApp version 2.0, hvor det lykkedes at øge brugerne til mere end 250.000. 

I begyndelsen af ​​2011 blev Whatsapp de 20 bedste apps i Apple App Store. Det var dengang, at applikationens potentiale begyndte at tage form. 

En stigning i applikationens popularitet tiltrak flere og flere interesserede investorer til grundlæggerne af WhatsApp. 

Men stifterne var ikke interesserede i disse tilbud og gør modstand, fordi de ønskede at oprette en annoncefri app dedikeret til brugere. 

Strategi for tidlig indkomstgenerering 

En af hovedårsagerne til at oprette appen var dens irritation over annoncer i appen. 

Da de altid ikke kunne lide annoncer, var de tilhængere af annoncebaseret indtægtsgenerering til WhatsApp. 

I 2011 accepterede WhatsApp imidlertid 8 millioner dollars fra Sequoia Capital med sikkerhed for, at applikationen forbliver reklamefri. 

Alene i februar 2013 var appen vokset til omkring 200 millioner aktive brugere, hvor Sequoia investerede yderligere 50 millioner dollars i en evaluering på 1,5 milliarder dollars.

Nu, hvordan tjente WhatsApp i første omgang uden annoncer? 

WhatsApp tjener penge i sine tidlige dage ved at stole på den populære freemium -forretningsmodel. Appen var gratis at bruge til at tiltrække flere brugere og derefter opkræve det årlige abonnementsgebyr på $ 0,99 for at fortsætte tjenesten. 

Hvordan fik du Facebook Whatsapp? 

Facebook købte WhatsApp for 19 milliarder dollar i 2014, hvilket er det største opkøb, Silicon Valley nogensinde har set. 

På tidspunktet for overtagelsen havde WhatsApp mere end 450 millioner månedlige aktive brugere verden over.  

4 milliarder dollars i kontanter og de resterende 12 milliarder dollar skyldtes, at WhatsApp bad om Facebook -aktier i købet. 

Facebook betalte den gigantiske sum på 19,6 milliarder dollars efterfulgt af yderligere 3,6 milliarder dollar for at kompensere WhatsApp -arbejdsgivere for at blive ombord. 

Facebooks opkøb af WhatsApp hjælper ikke kun Facebook med at bevare sin dominans på det digitale marked, det gavner også WhatsApp på store måder. 

Ligesom Facebooks opkøb af Instagram, også her den erhvervede del, kommer WhatsApp til at have en betydelig og betydelig operationel fordel at trives i fremtiden. 

Den øjeblikkelige sejr var ikke for Facebook eller WhatsApp, men for Sequoia Capital, da de tjente $ 3 milliarder med deres investering på omkring $ 58 millioner. 

Grundlæggerne af WhatsApp accepterede denne aftale, fordi de ikke behøvede at gå på kompromis med nogen af ​​deres principper eller vision om appen. 

Grundlæggerne hyldede stolt, at WhatsApp forbliver autonomt og fungerer uafhængigt.  

Selv ville de ikke ændre deres oprindelige princip om “ingen annoncebaseret indtægtsgenerering” på noget tidspunkt efter dette erhvervelse.  

Så WhatsApp eller Facebook behøvede ikke at gå igennem kompromiser i deres vision, produkt eller mål, for at denne aftale kunne ske.

Hvornår var WhatsApp gratis for alle brugere?

I 2013, den 13. juli, blev Whatsapp introduceret og tilgængelig til brug gratis, men med et årligt abonnement på $ 1 fra 1 år. 

Men i januar 2016 blev messaging -appen gratis for alle brugere. De besluttede ikke at opkræve mere $ 1 for deres årlige abonnement. 

Grundlæggerne af WhatsApp præsenterede en ny vision for indtægtsgenerering for applikationen som forbindelse til andre virksomheder og organisationer. 

De nævnte grundlæggende, hvordan WhatsApp kan tilbyde sine tjenester til arbejdsrelaterede virksomheder til deres kommunikation med slutbrugere. 

Igen blev det gjort klart, at WhatsApp ikke vil søge tredjeparts annonceintegrationer for at tjene penge på appen. 

Hvorfor sælger WhatsApp ikke annoncer? 

WhatsApps indtægtsmodel er ikke annoncebaseret. Du får ingen indtægt ved at køre annoncer. 

Ifølge WhatsApp -blog hadede grundlæggerne af applikationen annoncen, da den hindrer brugerens tilgængelighed og komfort. 

De ønskede at oprette en reklamefri kommunikationsplatform for at give en god oplevelse og en enkel grænseflade. 

Ideen bag WhatsApp var at henvende sig til slutbrugere frem for store virksomheder til at placere deres annoncer. 

For at gøre dette bæredygtigt besluttede de til sidst at opkræve $ 1 for den betalte version af appen. 

Det årlige gebyr på $ 1 pr. Bruger var alt, hvad de opkrævede for WhatsApp. 

Sælger WhatsApp dine data til virksomheder? 

Ifølge de vigtigste spekulationer kan databasestyring være den vigtigste indtægtskilde for WhatsApp for at tjene penge uden annoncer. 

Mest sandsynligt sikkerhedskopierer WhatsApp alle samtaler foretaget på platformen på sine servere. 

Samtaler afspejler interesser, likes, antipatier, præferencer, ideologier, meninger og meget mere inden for forbrugeradfærd og psykologi. 

Disse oplysninger er uvurderlige for de gigantiske virksomheder, der udvikler, tilbyder og målretter mod bestemte kunder. 

Sådanne oplysninger hjælper med at personliggøre produktet, udvikle en mere effektiv salgs- og marketingstrategi og få kontakt med kunder på et mere personligt niveau. 

WhatsApp har den største brugerbase sammenlignet med sine andre meddelelsesplatformkonkurrenter, herunder nogle sociale medieplatforme. 

Derfor kan salg af information til store virksomheder generere et enormt pengestrøm, der øger din indkomst. 

Det faktum, at WhatsApp drager fordel af brugerdata til at generere indkomst, er imidlertid kun spekulation. Der er ingen sådanne rapporter, reklamer eller beviser, der understøtter dette. 

WhatsApp er heller ikke tilgængelig til reklame marketing, som de tydeligt har angivet siden starten.  

Selv WhatsApp -chef Jan Koum udtalte, at WhatsApp er lavet til onlinemeddelelser, så annonceplacering vil påvirke dets eneste formål. 

Kassér datahåndteringsindkomstmodellen.  

Hvordan tjener WhatsApp penge nu?

Der er to hovedkilder til at tjene penge med WhatsApp: 

  1. WhatsApp API til virksomheder
  2. Klik på WhatsApp -annoncer

Whatsapp -forretningsappen er gratis at bruge for virksomhedsejere og mærker, men forretningens API -funktionalitet tjener penge. 

Teknikgiganter og mærker som Netflix bruger WhatsApps forretnings -API til at kommunikere med deres kunder. 

WhatsApp Business API

WhatsApp opkræver omkostninger for langsomme reaktioner på disse registrerede virksomheder. Virksomheder kan besvare deres kunders beskeder gratis, men kun i op til 24 timer. 

For hver forsinket besked varierer et lille gebyr opkrævet af WhatsApp demografisk. 

Kunder prioriterer WhatsApp til kommunikation med virksomheder, da det plejer at være hurtigere og lettere, og de får også hurtige svar. 

WhatsApp begynder at opkræve mere efter en vis tærskel eller beskedbegrænsning, når kunder og virksomheder vænner sig til at bruge WhatsApp til deres hovedkommunikation. 

WhatsApp -annoncer

WhatsApp tjener også penge ved at klikke på WhatsApp -annoncer. Nu er disse annoncer ikke det, du ser på Facebook eller WhatsApp. 

Disse annoncer er især til at omdirigere Facebook -brugere til WhatsApp. 

Da disse annoncer ikke vises på WhatsApp, er det bestemt ikke en vigtig eller betydelig indtægtskilde for dem, men helt sikkert en af ​​dem. 

Det er også en måde, hvorpå Facebook udnytter WhatsApp til at oprette en anden indtægtskilde. 

Hvor mange penge tjener WhatsApp? 

Facebook er moderselskabet, der ejer WhatsApp. 

Da de aldrig deler deres indkomstopdeling eller årlige indkomstrapporter til offentligheden om noget produkt, er der ingen data om deres faktiske indkomst. 

Ifølge formularen 10-Q fra 2014 var den beskedne omsætning, WhatsApp genererede, dog 1,28 millioner dollars, men det var for lang tid siden, da de debiterede $ 1 pr. Bruger efter et år.

En af de andre spekulationer om WhatsApps samlede omsætning vedrører Forbes ‘forudsigelse. 

De forudsagde, at den gennemsnitlige omsætning, WhatsApp genererer pr. Bruger, ville være $ 4 i 2022, og det kan få Facebook til at nå $ 5 milliarder dollars i omsætning. 

Forudsigelsen gik dog ikke godt, da WhatsApp erhvervede et samlet månedligt brugermærke på 1,3 milliarder i midten af ​​2017, som forventedes at ankomme i 2022. 

Så Forbes gentog sit indtægtsestimat i november 2017 for WhatsApp og forudsagde, at det ville variere mellem $ 5 og 15 milliarder dollar. 

De anslog også, at den gennemsnitlige omsætning pr. Bruger varierede fra $ 4 til $ 12. 

Forbes seneste skøn på 5 til 15 milliarder dollar i 2017 i betragtning af den generøse stigning efter år, betragtes som det bedste gæt hidtil. 

Hvorfor kan WhatsApp ikke tjene flere penge end Facebook? 

Sammenlignet med Facebook, som er et populært social media -websted, er WhatsApp stadig kun en mobilapplikation, så det kan ikke tjene så mange penge som Facebook. 

Dette gør det også svært for annoncer at blive vist på WhatsApp -mobilappen. 

Teknisk set har WhatsApp potentialet til at generere flere indtægter end Facebook, fordi brugerne har en tendens til at bruge mere tid på WhatsApp end på Facebook. 

Med hensyn til den gennemsnitlige tid, der bruges på WhatsApp, slår den ethvert andet websted eller en social media -app. 

Så ifølge dette burde flere annoncører fokusere på at køre annoncer på Whatsapp. 

Og da flere og flere mennesker bruger webversionen af ​​Whatsapp på deres skrivebord, kan du få mere plads til at vise flere nummerannoncer i forhold til Facebook.