Hvem flyttede min ost opsummering: 15 hurtige takeaways

Hvem flyttede min ost? En fantastisk måde at håndtere ændringer i dit job og liv på er en bog fra 1998 af Dr. Spencer Johnson. Den beskriver en allegorisk fortælling om mus, der leder efter ost i en labyrint, og fungerer som et eksempel for forretningsmænd og kvinder til at lære at tilpasse sig og overleve ændringer i det økonomiske landskab.

En 3-minutters oversigt over de 15 hovedlektioner

# 1 Ændring er en konstant

Uanset om du værdsætter det eller ej, ændrer verden sig konstant, og alt ændrer sig altid. At kunne tage slagene og acceptere, at ting altid vil ændre sig, vil resultere i et lykkeligere livssyn i en bedre strategi for at nå dine mål. Bliv ikke låst fast i en enkelt plan eller vej til succes, da du sandsynligvis på et eller andet tidspunkt skal ændre i det mindste noget om dine ideer.

# 2 Gå videre til nye muligheder

Hvis forandring er en konstant i denne verden, er skuffelse og fiasko det også. Uanset hvor dygtig du er, vil du i sidste ende løbe ind i en vejspærring eller snuble over en fejl. Men nøglen mellem succesrige og mislykkede mennesker er, at succesrige mennesker vil søge nye muligheder frem for at give op, når de fejler.

# 3 Tag ikke dig selv så alvorligt

Denne bog er stort set skrevet i allegori og er en fortælling om mus, der leder efter ost. Lær i det mindste ikke at fokusere på din frygt som uoverstigelige forhindringer, og tag ikke dine mål og drømme så alvorligt, at du ikke kan lære at grine af deres svar. At være tolerant er en fantastisk gave, som du kan give dig selv.

# 4 Det er aldrig for sent at ændre sig

Karaktererne i historien opdager også, at selv når det går frygteligt galt, kan de stadig ændre deres adfærd eller planlægge og komme ud med en vis succes. Du har altid mulighed for at blive, hvor du er, frosset i fiasko eller gå videre til nye muligheder og ændre din adfærd. Vælg altid den sidste mulighed, især da den falder sammen med tilstanden i verden omkring os.

# 5 Forvent forandring

Det er en ting at acceptere, at forandring er en naturlig del af verden. En anden ting er at være forberedt på, at den allegoriske “ost” bevæger sig fra et sted til et andet. At være forberedt på forandringer er afgørende for at overleve i erhvervslivet og i dine personlige relationer. Du bør prøve at byde denne udfordring velkommen frem for at frygte forandringens ankomst.

# 6 De gamle måder virker ikke altid

Karaktererne lærer tidligt, at det at gå tilbage til de gamle steder, hvor de havde fundet osten før, ikke virker under deres nye omstændigheder. Stol ikke på de gamle måder at gøre tingene på, når det kommer til din virksomhed. Tilpas i stedet din spilplan og vær fleksibel nok til at ændre den måde, du fungerer på, for at overleve og trives, uanset hvor ændringen tager dig.

# 7 Hold det enkelt

Komprimer ikke dine planer eller procedurer. Overanalyse og overkomplikation er ikke kun spild af tid, men de forvirrer også dine medarbejdere. Som virksomhedsleder skal du danne et enkelt budskab og skitsere dine planer og gennemføre dem. Enkle planer er også lettere at tilpasse under forandringstider.

# 8 Vær ikke bange for forandring

At acceptere udfordringen og muligheden, hver gang den siddende “ost” går videre til din virksomhed, er et langt bedre svar end at frygte den uundgåelige forstyrrelse af forretningslandskabet. Behandl det i stedet som spændingen ved en jagt, og lad det sætte gang i din nysgerrighed og hjælpe dig med at se verden fra et nyt perspektiv. Du kan endda finde ny ost, som du aldrig havde forventet!

# 9 Hold øje med tingene

Karaktererne lærer at kontrollere deres ost ofte, så de ved, hvornår den ældes eller bevæger sig. Dette er en god idé i en forretningsmæssig sammenhæng. Selvom du kan nyde den forandring og de muligheder, det medfører, er det også smart at holde øje med ændringerne fremover, så godt du kan. Lad ikke ændringen fange dig helt på vagt, da du måske ikke er så forberedt, som du tror.

# 10 Visualiser et slutmål

Hvis du synes, at overvinde din frygt er for svært, kan det hjælpe at forestille dig den nye “ost” for enden af ​​labyrinten. Fokusering på dine mål frem for de nye måder, du har brug for at nå dem, kan være mere effektiv, hvis du finder dig selv lammet af ubeslutsomhed.

# 11 Slip gamle ting hurtigt

Når tiden kommer til at ændre sig, som det uundgåeligt vil ske, skal du lade det gå og overgå til det nye system eller mål så hurtigt som muligt. Hvad angår historien, jo før du slipper den gamle “ost”, jo hurtigere kan du se de velsmagende nye ting og nyde livet igen.

# 12 De, der ikke ændrer sig, uddør

Virksomheder dør hver dag, og det er normalt dem, der ikke rykkede og jagtede den nye ost, enten af ​​frygt eller simpelthen fordi de ikke var hurtige nok. Vær ikke en af ​​disse virksomheder og dø, når tiderne ændrer sig. Prøv i stedet at gøre din virksomhed til en af ​​de fleksible holdbare varer, der er en model for andre.

# 13 Hvad ville du være uden frygt?

En god måde at modellere din forretningsplan eller procedurer på, både i en periode umiddelbart efter ændringen og før ændringen, er at forestille sig, hvordan du ville gøre tingene, hvis du ikke var bekymret for at finde ny ost. Dette kan hjælpe dig med at udvikle handlingsplaner for, hvornår det er tid til at finde ny ost, eller når tingene er faldet til ro.

# 14 Vær altid klar til forandring

Ifølge “ost” -overvågningen skal du også altid være klar til at flytte, hvis tingene bevæger sig hurtigt. Agile og fleksible virksomheder er bedst positioneret til at udnytte nye muligheder, når en ny ost dukker op i labyrinten.

# 15 Undgå selvtilfredshed

At mestre alle ovenstående teknikker hjælper dig med at navigere i forretningsverdenens labyrint med fingerfærdighed og sikre, at du kan klare enhver udfordring, du måtte støde på. Men disse færdigheder er kun nyttige, hvis du fortsætter med at dyrke dem. Sørg for at øve viljen til at ændre sig og nyde dig selv altid, selvom forandringen er gået i stå et stykke tid.

Top 10, der flyttede mine ostecitater

  1. “Livet fortsætter, og det gør vi også.”
  2. “Hvad ville du gøre, hvis du ikke var bange?”
  3. ”Det, du frygter, er aldrig så slemt som det, du forestiller dig. Frygten for, at du lader bygge op i dit sind, er værre end den situation, der faktisk eksisterer. “
  4. “Når du holder op med at være bange, føler du dig godt.”
  5. “Se hvad du gør forkert, grin om det, ændr det og gør det bedre.”
  6. “Jo før du slipper den gamle ost, jo hurtigere finder du ny ost.”
  7. “Hvis du ikke ændrer dig, kan du dø ud!”
  8. “Det er mere sikkert at søge i labyrinten end at løbe tør for ost.”
  9. “Bedre sent end aldrig.”
  10. “Bevægelsen i en ny retning hjælper med at finde nye oste.”

Gratis download i PDF af resuméet for at gemme eller udskrive

Gå her for at downloade PDF -oversigten over Who Moved My Cheese .