Hurtigt resumé af den rigeste mand i Babylon (3 minutter) + PDF

The Richest Man in Babylon er en bog fra 1926 af George S. Clason. Giver økonomisk rådgivning gennem linsen af ​​lignelser, der udspiller sig i den gamle by Babylon, som oprindeligt stod for omkring 8000 år siden.

En 3-minutters oversigt over de 15 hovedlektioner

# 1 Syv kure til en stram portefølje

Ifølge bogen deler Arkad, den rigeste mand i Babylon, syv vigtige punkter, som både individer og samfundet generelt kan bruge til at forbedre deres økonomiske vækst og succes. Den første af disse er muligvis bogens centrale punkt: “Begynd at blive tyk.” I det væsentlige betyder det, at du først skal betale dig selv. Anbefalingen betyder, at du skal spare omkring 10% af al den indkomst, du tjener, selvom du betaler gæld. Dette giver dig mulighed for at begynde at spare et betydeligt beløb.

# 2 Kontroludgifter

Den anden hovedlektion drejer sig om at kontrollere, hvor meget du bruger. I den moderne kontekst betyder det at undgå livsstilsinflation, når du får en forhøjelse og fortsat lever inden for dine midler, uanset hvor mange penge du tjener. Undgå at lade dit sind friste dig til at bruge flere penge, bare fordi du kan. Chancerne er, at du ikke rigtig har brug for noget nyt, som du vil købe.

# 3 Få dit guld til at formere sig

En anden vigtig lektion i denne bog drejer sig om at bruge din eksisterende valuta til at tjene flere penge. Penge, der forbliver i banken og ikke giver dig ekstra penge, går hovedsageligt til spilde. Du bør starte med at foretage små, men smarte investeringer og drage fordel af ting som sammensatte renter til fulde.

# 4 Beskyt din skat mod tab

Bogen fokuserer på at beskytte din forstander mod enhver form for tab. Det betyder at træffe smarte investeringsbeslutninger og nægte at investere for mange af dine penge i tilfælde af en dårlig dag på aktiemarkedet. Få et overblik og tag dine risici omhyggeligt uden at bruge for mange penge på én gang.

# 5 Gør dit hjem til en investering

En af de bedste investeringer, du kan foretage, er at investere inde i dit eget hjem. Til sidst bør du foretage betalinger, der i sidste ende vil blive egenkapital i stedet for at betale ejeren for hele dit liv. Dette er i det væsentlige en gentagelse af den gamle “at eje dit eget hjem versus leje” -debat, hvor Clason læner sig stærkt på ejendommens side.

# 6 Sikre din indkomst i fremtiden

Historierne i bogen dykker ned i ideen om at planlægge pensionering og investere i forsikring. Brug ikke alle de penge, du tjener i dag; spar stort, og sørg for, at du har penge nok til at leve komfortabelt i dine tusmørkeår.

# 7 Forøg din evne til at vinde

penge Du bør altid sætte dig selv i positioner, hvor du kan tjene flere penge, hvad enten det er ved at gøre dig selv mere ansættelig eller lære flere forretningsevner. Du bør altid acceptere job eller deltage i klasser, altid forbedre dig selv frem for at hvile på laurbærrene. Sæt specifikke, målbare mål for at hjælpe dig med at komme videre.

# 8 Fem love af guld

Et andet vigtigt aspekt af disse lignelser er de fem guldlove, der er nævnt ovenfor. De tre første af disse love fokuserer på rigdomskabelse og ligner meget de tidligere regler nævnt ovenfor. De sidste to love taler om, hvordan dine penge kan gå tabt. Konkret siger bogen, at du bør undgå at investere i ting, som du ikke er bekendt med, og undgå at lade dine romantiske ønsker forstyrre dine investeringsmuligheder.

# 9 Du har brug for penge til succes

Næsten ingen når deres drømme eller deres fulde potentiale uden de penge, der er nødvendige for at sikre deres mål. Clason påpeger i det væsentlige, at selvom du ikke er interesseret i at blive en forretningsmogul, skal du lære at styre og vokse din rigdom korrekt, hvis du vil leve dit liv fuldt ud.

# 10 Tag ikke råd fra uerfarne mennesker A

Mange mennesker vil elske at give dig deres egen investering i pengebesparelsestip, som du bør ignorere, medmindre du kender til din tidligere succes. Med bogens ord skal du ikke tage råd om økonomi eller opsparing fra en almindelig arbejdstager.

# 11 Omgiv dig selv med folk, der ved godt om penge

Dit sociale miljø vil hjælpe med at diktere dine vaner og din evne til at omgås ligesindede. Du bør gøre en indsats for at omgive dig selv med mennesker, der er bekendt med, hvordan penge fungerer, og som har tjent meget. Dette vil øge dine chancer for succes og sætte dig i den rigtige tankegang til rigdomskabelse.

# 12 Nyd dit liv

Selvom du fokuserer på at samle rigdom og spare så meget som du kan, skal du huske at nyde dit liv, mens du er her. Spar ikke overdrevent og forkæl dig ikke med nogen af ​​de vidunderlige aspekter af livet i et forsøg på at nå et vilkårligt pengemål. Det er en fin streg at gå, men det er vigtigt at forblive motiveret.

# 13 Undgå attraktive investeringer

Mange mennesker bliver trukket ind i risikable investeringer, der ender med at koste dem mange penge på grund af den dramatiske appel af investeringsmuligheden. I stedet bør du fokusere på relativt kedelige investeringsmuligheder, der sandsynligvis vil betale udbytte i fremtiden frem for at risikere det hele på kortsigtede eller ukendte investeringer.

# 14 Formue er indkomst, ikke bankbalance

I stedet for at fokusere på det samlede antal, du har på din bankkonto, skal du overveje din løbende indkomst, når du bestemmer dit relative velstandsniveau. Så længe du konsekvent tjener et betydeligt beløb, kan du planlægge fremtidige investeringer og opsparingsmuligheder.

# 15 Hav en pengene tilbage -garanti

Hvis du nogensinde investerer i noget eller låner penge til dine venner og familie, bør du altid have en måde at tilbagebetale dig selv, hvis investeringen ikke går godt. Dette betyder ikke bogstaveligt talt, at du betaler dig selv tilbage, men det refererer snarere til at have indkomst nok til hurtigt at kompensere for tabet uden at påvirke nogen af ​​dine andre langsigtede formuebyggende mål. Kort sagt, ingen investering skal synke dit skib.

Top 10 citater fra den rigeste mand i Babylon

  1. “Rådgivning er noget, der frit gives væk, men pas på kun at tage det, der er værd at have.”
  2. “Vores handlinger kan ikke være klogere end vores tanker.”
  3. “Det koster ikke noget at spørge en god ven om kloge råd.”
  4. “Hvis du vil hjælpe din ven, skal du gøre det på en måde, der ikke lægger din vens byrde på dig selv.”
  5. “Læringen var af to typer: Den ene var de ting, vi lærte og vidste, og den anden var den træning, der lærte os at opdage, hvad vi ikke vidste.”
  6. “Viljestyrke er intet mere end det urokkelige formål at udføre den opgave, du sætter dig selv.”
  7. “Jo mere sulten man bliver, jo klarere fungerer sindet, og også jo mere følsom man bliver over for madlugt.”
  8. “Solen, der skinner i dag, er solen, der skinnede, da din far blev født, og den vil fortsætte med at skinne, når dit sidste barnebarn går over i mørket.”
  9. ”Grunden til, at vi aldrig har fundet et mål for rigdom. Vi leder aldrig efter det. “
  10. “Hvad angår tid, har alle mænd det i overflod.”

Gratis download i PDF af resuméet for at gemme eller udskrive

Gå her for at downloade PDF -resuméet af den rigeste mand i Babylon.