Hurtigt resumé af bogen The Power of Habit med PDF

Habitens magt: Hvorfor vi gør hvad vi gør i liv og forretning blev første gang udgivet i 2012 og skrevet af Charles Duhigg, en New York Times reporter. På siderne vil du undersøge, hvordan vaner dannes, og hvordan de kan brydes, hvilket giver dig større kontrol over de automatiske processer, der dikterer meget af vores daglige liv.

En 3-minutters oversigt over de 15 hovedlektioner

# 1 Vanens cyklus

Langt det vigtigste ved denne hjælpsomme bog er begrebet “vanecyklus”. Enkelt sagt består vanecyklussen af ​​signaler, rutiner og belønninger. Ved at oprette en cyklus med vaner ved hjælp af disse tre elementer, kan du automatisk danne og overholde vaner uden at tænke på dem eller åbne op for at undgå dem. Træn dig selv til at lægge mærke til bestemte tegn, som derefter aktiverer rutiner og giver dig belønninger.

# 2 kategorier

Signaler Naturligvis er signalkategorier en anden god lektion. Der er fem hovedkategorier af tegn: placering, tid, følelsesmæssig tilstand, andre mennesker og handlingen umiddelbart forud for tegnet. At erkende, hvilke tegn du i øjeblikket har i dit liv, og hvordan du skal lede efter eller undgå dem, er kritisk.

# 3 Grundlæggende eller centrale vaner

Nogle vaner kan hjælpe dig med at opbygge nye ved at danne grundlag for sejr og succes, hvorfra du kan trække motivation. Nøglevaner er generelt små og resulterer i en “gevinst” for dig, som snebolde til yderligere vanetræning og kontrol. For eksempel er slankere, der fører en maddagbog, mere succesfulde i at tabe sig.

# 4 Plan for smerten

Habitens magt taler også om vigtigheden af ​​at planlægge for smerte. Tænker på den vanskelighed og kamp, ​​du vil møde med at danne en vane eller afslutte en dårlig vane, kan hjælpe dig med at være forberedt, når der uundgåeligt opstår smerter. Hvis du skriver en plan for, hvad du vil gøre, når smerter banker på din dør, vil du have større succes med at udholde den smerte.

# 5 Ønske

Dette er den fjerde hemmelige komponent i vanecyklussen. Et ønske, defineret af denne bog, er forventningen om en belønning. Det er vigtigt at være opmærksom på de trang, du har i dit liv, da de kan kapre eller starte en vanecyklus tidligt, hvilket gør det sværere at sparke dårlige vaner. Bogen taler meget om fordelene ved dopamin, og hvordan din hjerne er forbundet til lyst.

# 6 Gentagelse og automatisering

Bogen taler meget om gentagelse og automatisering, og hvordan det påvirker din hverdag mere, end du måske er klar over. Sandheden er, at det meste af det, vi gør, er i det mindste delvist automatiseret. Kapring af vores hjernes tendens til at lægge visse aktiviteter bagbrænder kan hjælpe os med at danne sunde vaner, som vi ikke engang behøver at tænke på.

# 7 Frihed er vigtig

Bogen gør det klart, at der ikke er én måde at opnå gode vaner og sparke dårlige vaner. Bogen fokuserer på at give dig en nødvendig ramme til at genkende de vaner, du har, og til at lære at skabe nyttige vaner. Faktisk hedder det også, at det er vigtigt for alle at bruge deres iboende frihed til at udtænke en plan for at udvikle og bryde den vane, der fungerer perfekt for deres situation.

# 8 Manipuler trangen

Et trick, der kan fungere for dig, når det kommer til at bryde dårlige vaner, er ikke at ignorere eller modstå et trang som et tegn på en dårlig vane, men at ændre det. For eksempel, hvis du har en dårlig vane med at spise sukkerholdige fødevarer, kan du genkende det signal eller trang, der fører til donuts, og i stedet lære at dyrke motion umiddelbart efter at have oplevet det trang. Din hjerne vil i sidste ende vænne sig til den positive endorfinspids, du får fra træning, og du behøver aldrig helt at ignorere en trang.

# 9 Publikum er vigtigt

Habitens magt noterer sig også, at de mennesker, du omgiver dig med, kan påvirke din succes med at danne eller bryde vaner. Du bør omgive dig selv med dem, der også forsøger at danne den samme vane eller forsøger at bryde en dårlig vane. Folk, der ikke er på samme vej, kan friste dig den anden vej eller få dig til at nødigt gå videre.

# 10 Personligt ansvar

I overensstemmelse med ovenstående påpeger bogen også, at personligt ansvar er afgørende for at ændre enhver vane og forbedre dit liv. Du skal vænne dig til at tage ansvar for din forseelse. Sig ikke, at det ikke er din skyld; læne sig op af vanskeligheden og møde udfordringen frontalt.

# 11 Ændring af rutinen er den første ting

Når du prøver at bryde en dårlig vane, er det mere vigtigt at ændre din rutine, før du prøver noget andet. En rutine er fyldt med alle former for psykologiske tegn, som du måske ikke engang er klar over, og som kan udløse et trang eller en dårlig vane. Ændring af din rutine er den bedste måde at ændre dine miljømæssige stimuli på.

# 12 Viljestyrke er som enhver muskel

Bogen understreger, at din viljestyrke er som enhver anden muskel, du kan træne. Selvom det kan starte som en ubrugt bicep, vil den i sidste ende blive stærkere og mere formidabel, jo mere du træner den. Med andre ord vil det være lettere at danne og bryde vaner, jo mere bevidst du gør det.

# 13 Øvelse gør mester

Dette virker indlysende, men det er vigtigt at tænke på, at bruddet og dannelsen af ​​vaner ikke sker natten over. I stedet sker det trinvist med mange mindre handlinger, der akkumuleres igen og igen.

# 14 Vaner forsvinder aldrig

Det er gode og dårlige nyheder. På den lyse side forsvinder gode vaner aldrig rigtigt og er lette at vedligeholde. Dårlige vaner er selvfølgelig frygteligt vanskelige at bryde. Men blot at være opmærksom på denne sandhed kan hjælpe dig med at kontrollere, hvilke vaner der påvirker dit liv.

# 15 Stol på dine gode vaner

At tro på dig selv er afgørende for enhver selvforbedringsproces, og vanedannelse og brud er ikke anderledes. Hvis du ikke tror på din egen viljestyrke endnu, så tro på dine gode vaner. Når alt kommer til alt, vil din hjerne automatisk følge dem, hvis du lader det være!

Top 10 citater fra vanens magt

  1. “Den gyldne regel om at ændre vaner: Du kan ikke slukke en dårlig vane, du kan kun ændre den.”
  2. “I stedet for at ændre en vane skal du beholde det gamle signal og levere den gamle belønning, men indsæt en ny rutine.”
  3. “Hvis du tror, ​​du kan ændre dig, og hvis du gør det til en vane, bliver ændringen reel.”
  4. ”Viljestyrke er ikke bare en færdighed. Det er en muskel, ligesom musklerne i dine arme eller ben, og den bliver træt, når du arbejder hårdere, så der er mindre energi tilbage til andre ting. “
  5. “Dette er vanens sande kraft: opfattelsen af, at dine vaner er, hvad du vælger dem at være.”
  6. ”Efterhånden som folk forstærkede deres viljestyrke muskler i en del af deres liv, i fitnesscentret eller i et pengestyringsprogram, spredte denne styrke sig til, hvad de spiste, eller hvor hårdt de arbejdede. Når viljestyrken blev stærkere, rørte den ved alt. “
  7. “Små gevinster er en konstant anvendelse af en lille fordel.”
  8. “Der er et naturligt instinkt indlejret i venskab, en sympati, der gør os villige til at kæmpe for en, vi kan lide, når han bliver behandlet uretfærdigt.”
  9. “Bare ved at give medarbejderne en følelse af handlefrihed, en følelse af at de har kontrol, at de har ægte beslutningsmyndighed, kan dramatisk øge den energi og fokus, de bringer til deres job.”
  10. ”Det er let at antyde, at rygning, alkoholisme, overspisning eller andre indgroede mønstre kan ændres uden nogen reel indsats. Ægte forandringer kræver arbejde og selvforståelse for den adfærd, der driver trang. “