Hurtig oversigt over De fire aftaler (3 minutter) med PDF

De fire aftaler: En praktisk guide til personlig frihed er en selvhjælpsbog af Don Miguel Ruiz. Fremhæver personlig forståelse og lykke baseret på gammel Toltec -filosofi. Lad os undersøge hovedpunkterne i denne enestående bog.

En 3-minutters oversigt over de 15 hovedlektioner

# 1 Aftale 1: Vær upåklagelig med dit ord

Denne første aftale beskriver behovet for at tage ansvar for dine egne handlinger og at fokusere på at tale med integritet og vælge dine ord omhyggeligt. Det understreger et ældre kig på ordet “fejlfrit”, hvilket betyder “uden synd.” Med andre ord, hvad du siger og gør, bør ikke arbejde imod dig og bør altid ske med personlig integritet.

# 2 Aftale 2: Tag intet personligt

Denne aftale understreger behovet for at have en stærk selvfølelse frem for at stole på andres meninger. Denne sidste sindstilstand åbner dig for stor skuffelse og smerte, især da det er umuligt at behage alle og personlige uenigheder er uundgåelige. Når han stopper med at tage tingene personligt, mener Ruiz, at negative følelser også vil aftage eller forsvinde.

# 3 Aftale 3: Gør ikke antagelser

Ruiz fremhæver vigtigheden af ​​at stoppe med at antage, hvad andre tænker. I stedet er at stille spørgsmål og arbejde for at sikre klar kommunikation mellem dig og en anden person langt bedre måder at opbygge relationer på. At antage antagelser afslører interne skævheder og kan let skabe interpersonel konflikt.

# 4 Aftale 4: Gør altid dit bedste

Denne aftale fokuserer på at bringe de tre foregående sammen og understreger tanken om, at det at gøre dit bedste betyder, at du ikke vil dømme dig selv negativt, selvom du fejler. Ruiz hævder, at det at gøre sit bedste er den bedste modgift til at fortryde og ofte vil føre til succes, selv i lyset af stor mangfoldighed.

# 5 Ung domesticering

Ruiz hævder, at vi alle er “domesticerede” fra en tidlig alder. Dette betyder ikke det samme som med dyr, men refererer til det sæt sociale regler, som vi lever efter, og som ikke er valgt af os selv. Selvom nogle af disse regler kan være nyttige (især for social integration), er mange af dem skadelige og ikke nyttige.

# 6 Du “sover”

Fordi du er blevet “tæmmet”, er dit reelle potentiale ekstremt begrænset, og dine handlinger påvirkes noget af de illusioner, der omgiver dig gennem dit liv. Dette kan alvorligt forstyrre den rigtige vej for dit liv at tage og kan føre til træthed, smerte, sorg og betydelig interpersonel og intrapersonlig beklagelse.

# 7 Du kan vågne A

På trods af dette tilbageslag er det muligt at “vågne” fra at være i søvn. For at gøre dette skal du først blive opmærksom på den drøm, der har taget fat i dig. Så må du tilgive konsekvenserne for dig selv og andre, mens du er i “sovende” tilstand. Endelig skal du tage skridt til at opløse dine drømme og skabe nye, nu hvor du er opmærksom på den sande form for virkelighed.

# 8 Andres handlinger afspejles i dem, ikke dig

Når nogen gør noget skadeligt eller negativt for dig eller dig selv, bør du få din egen følelse af dig selv og erkende, at disse handlinger ikke afspejles i dig selv. I stedet reflekterer de over aktietageren. Dette forhindrer dig i at blive alt for beklagelig eller viklet ind i andres negative følelser.

# 9 Overhold dårlig overbevisning

En af de vigtigste måder, Ruiz foreslår, at du kan slippe fri fra dine gamle livsmønstre, er at erkende den negative eller skadelige overbevisning, du har, som påvirker dine handlinger. Mange af disse negative overbevisninger vil være baseret på frygt (bevidst eller ubevidst). Men de må alle gå, da de forhindrer dig i at leve et fuldt liv til sit fulde potentiale.

# 10 Lær at tilgive ham

Tilgivelse er vigtig for at give slip på negative følelser i dit liv. Dette gælder både andres handlinger og de negative handlinger, du foretager. Tilgivelse giver dig mulighed for at gå fra dagens dårlige handlinger eller begivenheder og gå videre til den næste positive energi, som din dag har i vente. Dette vil i sidste ende føre til en generelt lykkeligere sindstilstand og forhindre dig i at reflektere over fejl.

# 11 Hver dag kan være den sidste

Denne sygelige tanke er virkelig meget befriende. Da hver dag kan være den sidste, skal du udnytte nutiden og identificere, hvordan du vil leve. Der er intet at tabe, når du forstår, at tiden virkelig er flygtig, og at bekymre sig om fremtiden på bekostning af nuet er ingen måde at komme videre i livet på.

# 12 Begrænset daglig personlig magt

Ruiz hævder, at vi alle vågner i begyndelsen af ​​dagen med en vis personlig kraft til at bruge på relationer, aktiviteter eller drømme. Denne energi spredes fuldstændigt i slutningen af ​​dagen og genopfyldes om natten. Imidlertid forbruger mange tidligere aftaler (de “sovende” aftaler) det meste af denne energi og forhindrer os i at leve et fuldt liv.

# 13 Brug din daglige energi klogt.

I forbindelse med ovenstående konklusion er hovedtanken, at din daglige energi skal bruges klogt på de ting, der betyder mest for dig, hvad enten det er forretning eller relationer. Når du kun har en begrænset mængde tid og energi hver dag, bliver hver handling, du tager, værdifuld og strategisk.

# 14 Behersk krigeregenskaberne

Du bør fokusere på de træk, krigere besidder, og som du skal prøve at efterligne: bevidsthed, disciplin, kontrol og til sidst at blive en kriger. Disse egenskaber giver dig mulighed for at kende dine mål og bevæge dig mod dem, være opmærksom på din frygt, have kontrol over dine følelser og endelig drage fordel af dem til et større godt.

# 15 Tilgivelse giver styrke

Tilgivelse er så kraftfuld, fordi den frigiver den personlige energi, der er beskrevet ovenfor, uanset om du giver den til dig selv eller en anden. Tilgivelse forhindrer dig i at spilde personlig energi med at tænke på dårlige ting fra fortiden; så kan du bruge denne nyligt frigivne energi til dine bestræbelser i fremtiden.

Top 10 citater fra de fire aftaler

  1. “Jeg vil ikke længere tillade nogen at manipulere mit sind og kontrollere mit liv i kærlighedens navn.”
  2. ”Hvert menneske er en kunstner. Drømmen om dit liv er at lave kunst ”.
  3. Find modet til at stille spørgsmål og udtrykke, hvad du virkelig ønsker. Kommuniker så tydeligt som muligt med andre for at undgå misforståelser, sorg og drama. “
  4. “Der er en stor frihed, man får, når man ikke tager noget personligt.”
  5. ”Du kan have mange gode ideer i hovedet, men det, der gør forskellen, er handlingen. Uden handling på en idé vil der ikke være nogen manifestation, der vil ikke være nogen resultater eller belønning ”.
  6. “Det er, når vi mister kontrollen, at vi undertrykker følelser, ikke når vi er i kontrol.”
  7. ”Gå også ind og lyt til din krop, for din krop vil aldrig lyve for dig. Dit sind vil spille tricks på dig, men hvad du føler i dit hjerte, i din tarm, er sandheden. “
  8. “Sand retfærdighed betaler kun én gang for hver fejl. Den virkelige uretfærdighed er at betale mere end én gang for hver fejl. “
  9. “Den store forskel mellem en kriger og et offer er, at offeret undertrykker, og krigeren afholder sig.”
  10. “Når vi hører en mening og tror på den, indgår vi en aftale, og den bliver en del af vores trossystem.”

Gratis download i PDF af resuméet for at gemme eller udskrive

Gå her for at downloade PDF -oversigten over de fire aftaler .