Hurtig opsummering af War of Art (3 minutter): 15 konklusioner

The Art of War er en af ​​de ældste militære aftaler i verden, tilskrevet den kinesiske strateg Sun Tzu. Bogen indeholder refleksioner og filosofiske ideer fra Sun Tzu, som han rådgiver om krig og konflikt.

En 3-minutters oversigt over de 15 hovedlektioner

# 1 Planlægning og forberedelse er nøglen

Sun Tzu gør det klart, at kampplanlægning og grundig planlægning var nødvendig for ham eller enhver leder for at opnå sejr gennem deres hære. Denne lektion strækker sig over alle aspekter af livet, uanset om det drejer sig om erhvervsliv, uddannelse eller andre alvorlige livsbeslutninger. Planlægning af begivenhederne og den indsats, du foretager dig, hjælper dig med at imødegå overraskelser og have de ressourcer, du har brug for for at opnå sejr.

# 2 Forpligter sig til omkostningerne ved en handling

Bogen beskriver vigtigheden af ​​at forstå prisen eller omkostningerne, der kræves med en handling af forfølgelse. Et godt eksempel er collegeundervisning; Inden du går på videregående uddannelse, skal du finde ud af, hvor meget det vil koste, og forpligte dig til at betale denne pris, så længe det tager. Dette vil hjælpe dig med at være på rette spor, når det bliver hårdt og undgå yderligere konsekvenser, hvis du ikke følger med.

# 3 Mental kampe kommer først

Nøglen til at vinde enhver kamp eller afslutte enhver jagt i den virkelige verden ligger i at besejre din modstander i dit sind. Du skal overbevise dig selv om din succes og tro på dig selv og dine evner, før du kan omsætte den tillid til virkelige handlinger. Søg ikke sejr, hvis du endnu ikke er overbevist om, at sejre er mulige.

# 4 Små trin / opgaver er nødvendige

Mange af de mest værdifulde mål i livet virker som et monument for os, når vi først overvejer at tackle dem. For at besejre større hære eller for at fuldføre større mål skal du dele din samlede proces ned i mindre trin. Fokuser ikke først på at blive administrerende direktør; fokusere på eksamen fra college, derefter få et job, derefter flytte op ad stigen og så videre.

# 5 Fleksible metoder, stive resultater

Sun Tzu understreger vigtigheden af ​​at fokusere på dit ultimative mål og være villig til at være fleksibel med dine sejrsmetoder, så længe den sejr er, hvad du havde til hensigt. Med andre ord skal du muligvis håndtere komplikationer i din plan, mens du forfølger dine mål, men så længe du opretholder fleksibiliteten til at forblive på dine fødder, kan du stadig opnå succes.

# 6 Se svag ud, når den er stærk, stærk, når den er svag

Denne konklusion refererer hovedsageligt til forretningsmænd, atleter eller soldater. Sun Tzu udtaler, at det er smart at foregive svaghed, mens dine fjender ser på dem for at sprede sig for langt eller blive sårbare over for angreb. Tilsvarende skal han fremstå stærk, selvom han er internt svag for at forhindre sine fjender i at angribe eller udnytte hans sårbarhed.

# 7 Vælg dine kampe klogt

Sun Tzu vidste, at selv den bedste hær ikke kunne forventes at kæmpe og vinde hver kamp i kosmos. I stedet forkyndte han behovet for at vælge dine kampe med omtanke. Du bør kun deltage i kamp, ​​når du har en “klar fordel”. I dagens verden betyder dette, at man forfølger sine mål, når man er sund i sind og krop, og når man har ressourcer til at tage visse risici i fremskridtets navn.

# 8 Timing er alt

At foretage et træk eller tage fejl på det forkerte tidspunkt kan aflede en hel kampagne eller jagt. Tid er vigtig for alt i vores liv, fra vores karriere til vores relationer. At forstå det rigtige tidspunkt til at møde din fjende, afslutte din karriere eller starte en familie kan føre til større succes og færre fejl.

# 9 Tænk kreativt

Sun Tzu sagde engang: “Al krig er baseret på bedrag.” Hvad han mener er, at brug af dine egne styrker og kreative instinkter er vigtig for at kortlægge succesen for enhver virksomhed, du prioriterer. Find de færdigheder eller talenter, du er god til, og brug dem til at udtænke kreative veje til dine mål.

# 10 Kaos er en mulighed

Dette er lige så relevant i nutidens forretningsverden, som det er på slagmarken. Når kaos tager fat i din branche eller dit liv, må du ikke tillade frygt at ødelægge dig. I stedet skal du kigge efter nye muligheder skabt af branden og forsøge at finde en måde at komme sejrende ud på. Mange af de mest succesrige mennesker har udnyttet kaotiske tider til at udfylde de huller, der tidligere blev taget.

# 11 Kend dig selv

Sun Tzu vidste vigtigheden af ​​at forstå dig selv, inden du gik i kamp. Dette er så vigtigt i dag. Du skal forstå dine styrker og svagheder, før du foretager nogen større bestræbelser. Undladelse af at gøre det kan føre til overbevisning eller yderligere fejl, der kan udvikle sig til total katastrofe. Kun ved at forstå dig selv vil du vide, hvilke kampe eller kampagner du skal foretage i første omgang.

# 12 Kend din fjende

Det behøver ikke at være et enkelt individ; I stedet kan det være en virksomhed, et mål, et universitet eller andet, der står i vejen for din succes. Uanset hvad, vil kende din fjende eller din strøm give dig de bedste tilgængelige oplysninger, som du kan sejre mod utrolige odds.

# 13 Skjul dine planer

Det er ikke altid den smarteste idé at lade alle vide, hvad du planlægger. Dette gælder især i erhvervslivet. Mange vil finde stor succes, hvis de bedrager deres modstandere og handler på en måde, der ikke gør deres fjender opmærksom på deres hensigter eller fremskridt.

# 14 Succes fører til succes

Sun Tzu forstod, at drivkraften til succes i en hær eller kamp ofte fører til større succes. Med andre ord, “muligheder formerer sig, efterhånden som de udnyttes.” Når du har succes, bør du overveje at stræbe efter højere succesniveauer, da dit drive kan føre til højere mål.

# 15 At vinde uden at kæmpe er det bedste

Sun Tzu påpegede også, at krig i sagens natur var risikabelt, så visse sejre var bedst af alt, når hære ikke rigtig behøvede at kæmpe. Det samme koncept kan anvendes på enhver konflikt eller kamp i dit liv. Hvis du har mulighed for en klar og let sejr, så tøv ikke: grib den!

De 10 bedste citater fra The Art of War

  1. “Det virker svagt, når du er stærk og stærk, når du er svag.”
  2. “Den ypperste krigskunst er at dæmpe fjenden uden at kæmpe.”
  3. “Lad dine planer være mørke og uigennemtrængelige som natten, og når du bevæger dig, falder det som et lyn.”
  4. “Sejrrige krigere vinder først og går derefter i krig, mens besejrede krigere først går i krig og derefter søger at vinde.”
  5. “Midt i kaos er der også muligheder.”
  6. “Den største sejr er den, der ikke kræver kamp.”
  7. “Der er ikke noget tilfælde, hvor en nation nyder godt af en langvarig krig.”
  8. ”Behandl dine mænd som dine egne elskede sønner. Og de vil følge dig til den dybeste dal. “
  9. ”Bevæg dig hurtigt som vinden og luk som skoven. Det angriber som ild og forbliver stadig som bjerget. “
  10. ”Når du omgiver en hær, skal du forlade en fri udgang. Læg ikke for meget pres på en desperat fjende. “

Gratis download i PDF af resuméet for at gemme eller udskrive

Gå her for at downloade PDF -sammendraget af The Art of War .