Hurtig opsummering: 15 grundprincipper fra Jim Collins ‘bog

Good to Great: Why Some Companies Make Leap … and others Don’t er en ledelsesbog af Jim Collins. Det fokuserer på, hvordan virksomheder ændrer sig og udvikler sig, og præsenterer strategier til at sikre, at din virksomhed gør det rigtige spring til succes.

En 3-minutters oversigt over de 15 hovedlektioner

# 1 Fokuser på det, du gør bedst

En af Collins ‘vigtigste takeaways er, at din virksomhed kun bør fokusere på de tjenester eller produkter, den bedst kan producere. At bruge tid på utilfredsstillende tjenester eller produkter vil kun reducere din indsats og muligvis føre til utilfredse kunder. Han anbefaler, at du fokuserer på det bedste, ikke kun for at få et højere afkast af investeringen, men også at blive kendt på dit marked eller din niche som det bedste, der findes.

# 2 Virksomheder er som busser

En af Collins mest mindeværdige metaforer er, at det at bygge en virksomhed er som at køre en bus. Chaufføren er muligvis den vigtigste, da han er ansvarlig for at bestemme bussens retning. Men alle passagerer har også betydning; Du skal sørge for, at hver af dine medarbejdere er på det rigtige sted og gør det rigtige job for at få mest muligt ud af deres styrker.

# 3 Hedgehog koncept

Collins tager sine forretningsmetaforer et skridt videre og sammenligner ræve med pindsvin. I sin bog beskriver han pindsvin som langsommere, men mere fokuserede og enklere i deres angrebsmetoder. Dette er noget, du bør efterligne. Grundlæggende bør din forretningsplan kredser om noget, du brænder for, og hvad du kan være bedst om, samt noget, der kan være effektivt til at generere indkomst.

# 4 Vær adræt omkring forandring

Gode ​​virksomheder, der kan klare tidens test, vil være i stand til at ændre sig med markedet og med forbrugernes skiftende interesser. Det er ikke værd at udvikle enkle, men midlertidige løsninger, der ikke opfylder dine kunders eller servicebrugers behov på lang sigt. I stedet er det ofte bedre at foretage mere drastiske ændringer for en mere rentabel aktie på sigt, selvom den i første omgang er dyrere.

# 5 Flæse og konsistens

Collins understreger vigtigheden af ​​konsistens i sin bog. Det er mere effektivt, hævder han, at reorganisere din virksomhed eller forbedre din virksomhed gennem trinvise indsatser, der er de samme hver dag. Konsekvent at gøre små indsatser over tid er ofte mere gennemførligt og lettere at vedligeholde end at forsøge at drive dramatiske ændringer på kort tid.

# 6 5 Ledelsesniveauer

I sin erfaring finder Collins, at store ledere er en “Level 5 Executive” på en 5-trins stige. Ledere kan være fra niveau 1, en meget dygtig person, til niveau 2, et medvirkende teammedlem, til niveau 3, en kompetent leder, til niveau 4, en effektiv leder, op til niveau 5. Du bør altid prøve. Vær en Level 5 -leder, da det er en hæfteklammer for succesrige virksomheder.

# 7 Fokus på brutale fakta

Det kan ikke betale sig eller hjælpe din virksomhed med at ignorere sandheden om din markedssituation eller nye tendenser. Collins understreger fire praksisser, du kan engagere dig i for at maksimere din situationsfornemmelse: at lede med spørgsmål frem for svar, deltage i dialog og debat frem for tvang, foretage kommercielle obduktioner uden at tildele skyld og skabe “ansvarlighedsmekanismer”. Alarm “, der kan advare dig til problemer eller oplysninger, som du ikke har råd til at ignorere.

# 8 Skab en disciplinskultur

Du og dit team skal være disciplineret for at gennemføre jeres forretningsplaner for maksimal succes. Collins påpeger, at dette ikke er det samme som at tvinge din virksomhed til at operere under en tyrannisk ledelsesstil. Giv i stedet dine teammedlemmer en vis frihed med den forståelse, at disciplin er nødvendig for korrekt teamsamhold.

# 9 Anvend teknologi intelligent

Collins går ind for at bruge teknologi klogt. I sine eksempler siger han, at virksomheder bør undgå tekniske fads for at undgå at bruge tid og penge på unødvendig udvikling. Indsæt i stedet kun ny teknologi i din forretningsplan, når det klart gavner dit momentum og forbedrer din bundlinje.

# 10 Rattets virkning

En af de andre hovedmetaforer i bogen beskriver “Flyer -effekten”. Denne effekt beskriver den lille eller ydmyge begyndelse for en virksomhed, der i sidste ende kan føre til ødelagte resultater. Efterhånden som mange mindre indsatser akkumuleres og starter udviklingen af ​​den startende midtbanespiller, bliver momentum ustoppelig, og fremragende resultater er uundgåelige.

# 11 Positivt øjeblik

I forbindelse med den flyvende effekt beskriver Collins vigtigheden af ​​positiv fremdrift. At tage handlinger eller træffe forretningsbeslutninger, der bekræfter din virksomheds kernestyrker for kompetencer, vil forbedre momentum. Du bør også fokusere på det menneskelige element i denne idé og forbedre dine medarbejderes indsats og succes. Positiv momentum danner en nyttig feedback -loop, hvilket gør det lettere at få et mere positivt momentum undervejs.

# 12 Tilbring tid med værdifulde mennesker

Collins bemærker også, at at bruge din tid på arbejde med mennesker, du ikke elsker eller respekterer, vil resultere i en utilfredsstillende oplevelse og forhindre dig i at opnå et godt liv. At omgive dig selv med mennesker, der fortjener din tid er afgørende, ikke kun for din virksomheds succes, men også for din personlige opfyldelse.

# 13 Level 5 -ledere kanaliserer egoet ind i virksomheden

Alle store virksomhedsledere skal have et niveau af ego eller ambitioner. Men de rigtige niveau 5 -ledere vil kanalisere dig ind i deres institution eller virksomhed frem for at lade det påvirke dine personlige beslutninger eller holdninger. Dette er en del af grunden til, at det kan være svært at finde fremragende niveau 5 -ledere; Det er let for enhver leder at falde i denne fælde.

# 14 Hvem, hvad så

Du bør altid starte et forretningsforetagende med de rigtige mennesker, selvom du allerede har en god idé. At starte din virksomhed uden de rigtige mennesker “på bussen” kan føre til et frygteligt afkast af investeringen eller forretningskollaps.

# 15 Bliv ved med at kigge, ikke bare ansæt

Du bør lægge en stor indsats i at finde de rigtige personer til dine toppositioner. Det vil ikke gavne din virksomhed eller forretning noget godt med upassende kandidater, især for dine lederstillinger. Det er altid værd at tage mere tid til at finde de rigtige mennesker til din bus end at bosætte sig.

Top 10 citater, godt til godt

  1. ”Storhed afhænger ikke af omstændighederne. Det viser sig, at storhed stort set er et spørgsmål om bevidst valg og disciplin. “
  2. “Formålet med bureaukratiet er at kompensere for inkompetence og mangel på disciplin.”
  3. “En fantastisk vision uden store mennesker er irrelevant.”
  4. “En virksomhed bør begrænse sin vækst baseret på dens evne til at tiltrække nok af de rigtige mennesker.”
  5. ”Fordi det i sidste ende er umuligt at få et godt liv, medmindre det er et meningsfuldt liv. Og det er meget svært at have et meningsfyldt liv uden meningsfuldt arbejde. “
  6. “Per definition er det ikke muligt for alle at være over gennemsnittet.”
  7. “Tro på slutspillet hjælper dig med at leve igennem udviklingsmånederne eller årene.”
  8. “I det øjeblik du føler behov for strengt at styre nogen, har du begået en ansættelsesfejl.”
  9. “Hvad der adskiller mennesker, lærte Stockdale mig, er ikke tilstedeværelse eller fravær af vanskeligheder, men hvordan de håndterer livets uundgåelige vanskeligheder.”
  10. ”Middelmådighed er frem for alt resultatet af ledelsessvigt, ikke teknologisk svigt.

Gratis download i PDF af resuméet for at gemme eller udskrive

Gå her for at downloade den gode til fremragende PDF -oversigt .