HubSpot vs Salesforce: Hvilken CRM er bedst i 2022?

Customer Relationship Management (CRM) -systemer er væsentlige værktøjer i enhver virksomheds repertoire, uanset om de er etableret eller vokser.

Brug af en CRM handler imidlertid ikke kun om at øge dine resultater; det handler mere om at forbedre og sikre en stabil vækst i din virksomhed. Og for at gøre det skal din virksomhed indarbejde og bruge en effektiv og effektiv CRM -softwarepakke.

Dette er bestemt lettere sagt end implementeret, da ikke alle CRM -løsninger er skræddersyet til alle virksomheder. Stadig, når vi taler om CRM, kommer der to navne gentagne gange: HubSpot vs. Salgsstyrke.

Og konkurrencen er mildest talt hård.

Derfor giver jeg dig i dag en komplet sammenligning af HubSpot og Salesforce CRM’er. Jeg vil sammenligne egenskaberne ved begge dele for at forsøge at besvare det meget vigtige spørgsmål:

Hvad er den bedste CRM?

Hvad er en CRM?

For at sammenligne avancerede softwareløsninger som Salesforce og HubSpot skal vi analysere, hvad en CRM egentlig er. Dette vil hjælpe læserne med at få en bedre idé om, hvad de skal kigge efter, når de sammenligner HubSpot og Salesforce.

I de enkleste termer repræsenterer en CRM -suite softwareværktøjer, der hjælper en virksomheds salgsteam med at organisere, administrere og bruge kundeoplysninger. CRM -værktøjer hjælper også med at håndtere kundeinformation og muliggøre en bedre udvikling af relationer til nuværende og potentielle kunder.

Med CRM’er kan du oprette og opretholde et stærkt forhold til alle forretningskontakter. Disse værktøjer hjælper din virksomhed med at finde og gruppere kontakter, holde styr på vigtige meddelelser og holde styr på kundens berøringspunkter.

Ovenstående muligheder gør det muligt for virksomheder at vide nøjagtigt, hvornår og hvordan de skal kontakte kundeemner og forretningspartnere. Det er derfor ikke underligt, at CRM -markedet i øjeblikket er den hurtigst voksende softwaresektor og forventes at opnå en sammensat årlig vækstrate (CAGR) med en hastighed på 14,2%. Fra 2022 til 2027, ifølge Grand View Research.

Enhver velstruktureret CRM-løsning skal:

 • Hjælp til udvikling af overleveringsprocedurer mellem salg og service.
 • Automatiser salgscyklussen.
 • Hjælp med at give et fugleperspektiv af din kundedatabase.
 • Forbedre funktionalitet og intelligensdeling mellem teams.

Med ovenstående i tankerne er det nu tid til at dykke direkte ind i HubSpot vs Salesforce -sammenligningen.

HubSpot vs. Salesforce: Oversigt

HubSpot CRM er et produkt udviklet og distribueret af et firma med samme navn. HubSpot tilbyder flere produkter ud over CRM, såsom systemer til indholdsstyring og marketingautomatisering.

HubSpot CRM blev lanceret i 2014, og i løbet af seks år har det tjent en plads blandt de bedste CRM -løsninger på markedet. Fra kontaktstyring, e -mail og lead management til visualisering af salgspipeline data, HubSpot lader dig gøre det hele.

Softwaren leveres med en gratis version, der mere end er i stand til at imødekomme små og mellemstore virksomheders CRM-behov. Efterhånden som din virksomhed udvides, kan du opgradere til HubSpots fulde marketingpakke, som tilbyder en virksomheds CRM for at få nyttig indsigt og udvikle din virksomhed.

HubSpot -startside

Salesforce er derimod meget ældre software; Det startede driften i 1999 og har siden etableret sin plads i CRM -industrien. Historisk set anses Salesforce for at være en af ​​de første virksomheder, der har vedtaget softwaren som en service (SaaS) -model.

Desuden er det også det første selskab, der populariserer begrebet kundeforholdsstyring. Med tiden er softwaren konstant blevet opdateret og har kunnet følge med den nuværende verdensorden.

Salesforce tilbyder flere værktøjer til marketingautomatisering, drevet af AI-baseret indsigt og detaljeret personalisering. Alle ovenstående kvaliteter har gjort Salesforce til en af ​​HubSpots bemærkelsesværdige konkurrenter.

Salesforce -startside

Hovedforskellen mellem de to er, at mens HubSpot er mere intuitiv og rettet mod virksomheder i alle størrelser, er Salesforce mere velegnet til virksomheder på virksomhedsniveau. Det er dog ikke det eneste punkt, hvor de to kan sammenlignes, og i det næste afsnit bryder jeg tingene yderligere ned.

HubSpot vs. Salesforce: Hvilket er bedre?

Så nu hvor du har en kort introduktion til både HubSpot og Salesforce, er det tid til at nedbryde funktionerne i hver enkelt og sammenligne dem. For at gøre det vil jeg sammenligne de to kapaciteter baseret på flere nøglefaktorer.

1. Brugervenlighed

Når man sammenligner Salesforce og HubSpot, er den eneste faktor, der er i centrum, let at bruge. Der er trods alt ingen mening i at få en fuldt drevet CRM -løsning med alle bekvemmeligheder, kun for at få dine medarbejdere til at undgå at bruge den på grund af den stejle læringskurve.

Der kan ikke benægtes, at Salesforce har været branchestandarden, når det kommer til CRM -software. På trods af sin robuste raffinement er det dog lidt for teknisk for den gennemsnitlige salgsrepræsentant. For at drage fordel af alle platformens funktioner har du faktisk brug for nogen, der er teknisk velbevandret.

HubSpot, på den anden side, fortjener kronen for intuitiv CRM -software. HubSpot er designet til at betjene sælgere og tilbyder nem optimering af arbejdsgange sammen med smidige navigationsfaciliteter. Selvom du bruger HubSpot CRM for første gang, kan du nemt lære at automatisere opgaver, interagere med kundeemner og kunder og visualisere hele processen.

Vinder: HubSpot

Med sin enkle og intuitive grænseflade scorer HubSpot højere end Salesforce på brugervenlighedsindekset. På samme tid, hvis du har et helt it -team, der skal deltage i komplekse salgsprocesser, kan Salesforce have en fordel.

2. Tredjepartsintegrationer

I dag bruger alle moderne virksomheder tredjepartsintegrationer som et middel til at øge produktiviteten og effektiviteten. Disse integrationer hjælper en CRM med at oprette forbindelse og udveksle data direkte med tredjepartssoftware, hvilket muliggør en jævnere arbejdsgang.

Da det har eksisteret længere, er det let at integrere Salesforce med et større antal tredjeparts plugins. Salesforces dataudvekslingsfunktioner leveres som standard med forskellige HR-, ERP- og SCM -software, f.eks. SAP.

Plus, Salesforce har endda sin egen dedikerede AppExchange, der giver adgang til tusindvis af integrationer. AppExchange betragtes som en af ​​de største (hvis ikke de største) forretningsapplikationsmarkeder på Internettet.

Når det kommer til salgscentrerede integrationer, overgår HubSpot CRM dog bedre end Salesforce. Salgsteams skal generelt fokusere på marketingdata, og HubSpot fungerer som den centrale database for alle salgs- og marketingprocesser.

Siden lanceringen i 2014 har HubSpot øget antallet af integrationer, den tilbyder. CRM leverer i øjeblikket over 200 integrationer og udvider stadig. Sammen med det kan virksomheder også bruge OpenAPI til at oprette tilpassede integrationer.

HubSpot App Marketplace

Vinder: Salesforce

Med AppExchange i sit repertoire skiller Salesforce sig klart ud, når det kommer til antallet af integrationer, der tilbydes. Men HubSpot går stadig stærkt og tilbyder integrationer med mange populære apps som Jira, MailChimp og Slack.

3. Brugergrænseflade

Når det kommer til funktionssæt, har HubSpot og Salesforce deres styrker. Som jeg nævnte før, er Salesforce teknisk set mere funktionsrig. Dette kan dog blive din svaghed, når det kommer til brugergrænseflade -navigation.

Når du åbner Salesforce -grænsefladen, vil du straks se mere end 15 faner. Blandt disse finder du muligheder for at administrere kundeemner, undersøge muligheder og administrere filer, kontakter og kampagner. Hver fane forgrener sig derefter til forskellige undermenuer, med flere muligheder at overveje. Dette kan være overvældende for begyndere.

Sammenlign det med HubSpots intuitive brugergrænseflade, som kun viser de mest essentielle funktioner og muligheder. Disse giver dig mulighed for at fokusere på det nødvendige og give et fuldstændigt overblik over dit CRM -system.

Et andet område, hvor HubSpot udmærker sig over Salesforce, er fokus. Salesforce dashboards viser generelt en bredt datavisning, som ikke er egnet til den gennemsnitlige salgsrepræsentant. På den anden side tillader HubSpot, at repræsentanter kan holde fokus på deres pipeline, så de kan udføre deres job problemfrit.

Det betyder naturligvis ikke, at HubSpot ikke kan tilbyde et fugleperspektiv af din virksomhed. Kan; den eneste forskel er, at du er mere tilbøjelig til at strømline salgsarbejdsprocesser. Og ingen kan benægte, at det er præcis, hvad repræsentanter har brug for for at få succes.

Vinder: HubSpot

Med sin fokuserede tilgang og strømlinede funktioner skiller HubSpot sig ud over Salesforce, når det kommer til brugergrænseflade -brugervenlighed. Når det er sagt, hvis du har brug for en app med flere funktioner, uanset om du bruger den eller ej, er Salesforce vejen frem.

4. Generelt værktøjssæt

Lad os nu sammenligne HubSpot og Salesforce fra værktøjets synspunkt sætter hvert tilbud. Her kommer Salesforce ofte frem som vinderen i forskellige undersøgelser simpelthen på grund af dens rigdom af funktioner.

Salesforce har mange værktøjer som Marketing Cloud, Social Studio og Mobile Studio, der leveres med et komplet sæt funktioner og varierede priser. Når de bruges sammen, giver alle disse værktøjer marketingteamet mulighed for at understøtte salgsteamet med kvalificerede kundeemner. Men det burde ikke være din eneste grund til at bruge det.

Salesforce -produkter

Det er rigtigt, at Salesforce har et bedre sæt værktøjer og tilbyder mere tilpasning, men det er bedre egnet til virksomheder på virksomhedsniveau, der har personalet til at få det til at fungere. Som vi allerede har set, er HubSpot mere fokuseret på brugervenlighed og kan bruges til virksomheder i alle størrelser.

Med HubSpot kan din virksomhed tilpasse beskeder til alle niveauer i dit publikum. Softwaren tilbyder en række marketingautomatiseringsværktøjer, f.eks. Kundeemner og indsamlingsformularer, der hjælper med at holde din salgspipeline aktiv.

Samtidig hjælper HubSpots marketingautomatiseringsværktøjer med at optimere publikum og muliggøre kontaktsegmentering. Marketing Hub på HubSpot indeholder også værktøjer til indholdsstrategi, split -test og kan endda integreres med Google Search Console.

HubSpot -tjenester

Vinder: HubSpot

Mens Salesforce har et mere omfattende sæt værktøjer, er HubSpots udvalgte salgs- og marketingværktøjer mere nyttige og praktiske. Med den brugervenlighed, HubSpot tilbyder, kan alle virksomheder, fra en virksomhed til en lille og mellemstor virksomhed, få deres CRM-strategi til at fungere.

5. Analyse- og rapporteringsfunktioner

I dagens tidsalder med datadrevne forretningsstrategier har du ikke råd til at ignorere analyse- og rapporteringsmuligheder. I denne forstand er Salesforce enormt kraftfuld og har robuste analysemuligheder, der tilbyder en høj grad af tilpasning.

Alle Salesforce -værktøjer indeholder analyser; for eksempel hjælper Einstein Analytics Dashboard med at overvåge vigtige forretningsmetrikker. Det giver endda meget interaktive diagrammer og diagrammer, som alle hjælper med datavisualisering.

HubSpot indeholder også analyse- og rapporteringsfunktioner, men de er mindre i antal og kapacitet end dem, der tilbydes af Salesforce. Dette skyldes hovedsageligt HubSpots begrænsede datalagringskapacitet.

Men med de seneste forbedringer har designerne på HubSpot taget deres analysefunktioner til flere niveauer. På samme tid er HubSpots rapporteringssystem mere intuitivt og tilbyder hurtig funktionalitet sammen med træk-og-slip-funktioner.

Vinderen: Salesforce

At dømme ud fra den aktuelle situation tager Salesforce klart kagen, når det kommer til analyse- og rapporteringsmuligheder. HubSpot er imidlertid ved at indhente hurtigt og kan snart overhale føreren i dette CRM -aspekt.

6. Indarbejdelse

Blot at få stjerners CRM -software vil ikke gøre din forretning meget godt, medmindre du kan få det til at køre. I denne forstand spiller lærings- og inkorporeringsprocesserne en vigtig rolle og afhænger af mange faktorer.

Tag Salesforce, for eksempel. Enkel softwareopsætning kan være ret dyr, hvilket forværres, hvis din virksomhed skifter fra en anden CRM. Enhver sådan ændring kan indebære yderligere opgaver, der involverer fejlfinding af data eller tilpasning af integrationer.

Kort sagt er out-of-the-box brugervenlighed knap tilgængelig, når det kommer til Salesforce. For større virksomheder kan selve onboardingprocessen tage måneder. I forhold til det er HubSpot meget lettere at konfigurere og implementere.

Det betyder naturligvis ikke, at der ikke skal gøres noget. Du har muligvis stadig brug for en betydelig mængde dataskrubber sammen med behovet for at oprette tilpassede integrationer. Derudover skal dine teammedlemmer trænes i kompleksiteten i det nye system.

Du behøver dog ikke bruge mere for at ansætte nogen til at deltage i HubSpot. HubSpot-installationsprocessen er stort set selvforklarende, og du kan få tingene til at køre med en lille indsats.

Vinder: HubSpot

På grund af sin brugervenlighed, alt-i-en-marketingfunktioner og fremragende brugeroplevelse rangerer HubSpot først på den lette onboarding-front. Medmindre du er en massiv virksomhed med flere bevægelige dele, bør opsætning af HubSpot ikke være en meget kompliceret proces.

7. Tilpasningsniveau

Det er let at forstå, at af de to CRM’er, vi sammenligner, er Salesforce mere tilpasselig. Det giver større kontrol ved tilpasning af aftalerørledninger og procesarbejdsgange og giver flere tilpasningsmuligheder.

Salesforce -brugere har mulighed for at tilpasse arbejdsgange og processer uden at ansætte dedikerede udviklere. Selvom det kan tage længere tid på grund af det store antal funktioner, det tilbyder, kan opgaven ikke desto mindre fortrydes.

Lad os nu se på HubSpot, som også tilbyder en god grad af tilpasning, men ikke på Salesforce -niveau. Mængden af ​​tilpasningsmuligheder, du får med HubSpot, stiger, når du vælger de betalte planer, men det lader stadig meget tilbage at ønske.

Når det er sagt, har HubSpot for nylig tilføjet indstillingen tilpassede objekter, hvilket yderligere øger din tilpasning. Selvom brugeren har begrænset teknisk viden, kan de ændre rørledninger, forhandlingstrin og visninger i henhold til deres behov.

Vinder: Salesforce og HubSpot

Her er det mere et spørgsmål om krav end om tilgængelighed af funktioner. Hvis du leder efter en hurtig, enkel og let løsning, der kan tilpasses dine forretningsprocesser, er HubSpot den bedste løsning. På den anden side, hvis du leder efter intense tilpasninger, der giver en større grad af forretningsfleksibilitet, er Salesforce den ene.

8. Markedsandel

Spørg en hvilken som helst salgspersonale, hvilken software til styring af kundeforhold, der er markedsleder, og de vil besvare Salesforce uden spørgsmål. Og i betragtning af at Salesforce har omkring 20% ​​af markedet i tasken, ville de have ret i at svare sådan.

Men det betyder ikke, at HubSpot er ude af spillet, langt fra det. Siden lanceringen i 2014 er HubSpots markedsandel vokset støt. Og selvom det i øjeblikket har en andel på omkring 3,4% af CRM -økosystemet, er det utvivlsomt en CRM -platform at overveje.

En anden faktor, der fungerer til fordel for HubSpot, er dens freemium -prismodel, som hjælper mange virksomheder med at foretage den første overgang til platformen. Freemium -modellen giver dig en klar fordel i forhold til Salesforce, som er alt andet end gratis. Derfor er kampen mellem HubSpot og Salesforce langt fra afgjort.

Vinder: Salesforce (herefter)

Der er ingen tvivl om, at Salesforce er den nuværende markedsleder. Men HubSpot, der er det nye barn på blokken, vinder hurtigt popularitet. Der kan komme en tid, hvor vi finder det som et af de marketingværktøjer med den største markedsandel.

9. Kundeservice

På kundeservicefronten er HubSpot langt foran Salesforce. Selv uden en betalt plan får du adgang til HubSpots rige bibliotek med onlineindhold. Virksomheden tilbyder også mange kurser på HubSpot Academy, sit eget e-læringscenter, hvor du kan børste op på HubSpot-værktøjer.

HubSpot -ressourcer

Skulle du beslutte dig for at blive en betalt kunde, giver HubSpot dig også adgang til 24-timers telefonsupport. Du har endda mulighed for at kontakte kundeservice via e -mail og kan drage fordel af live chat -funktionen.

Men med Salesforce skal du betale en betalt plan for at få adgang til enhver form for kundeservice. Med licenser på lavt niveau er den support, du får, noget begrænset; Når du kommer til virksomhedsniveau, får du adgang til rigdom af Salesforce -ressourcer i Trailhead -hubben.

Vinder: HubSpot

Der er ingen tvivl om, at HubSpot er den klare vinder, når det kommer til kundeservice. Deres indgående marketingekspertise, bibliotek med rigt indhold og kundesupport døgnet rundt.

10. Priser

Lad os endelig sammenligne prisen på hver enkelt. HubSpot CRM er gratis tilgængelig og tilbyder nyttige værktøjer til salg, marketing og kundeservice. Med dette system til styring af kundeforhold kan din virksomhed have et ubegrænset antal brugere og gemme cirka en million kontakter gratis.

Hvis du er en SMB, er de gratis CRM -funktioner nok. For større organisationer på virksomhedsniveau kan du dog opgradere til den betalte version af HubSpots CRM. HubSpot Sales Hub tilbyder flere betalte planer, som du kan vælge; disse er følgende:

 • Indgående, til $ 45 / måned
 • Professionel, til $ 450 / måned
 • Enterprise, til $ 1200 / måned

Lad os nu undersøge Salesforce, som er en fuldt betalt CRM -løsning. For at starte din rejse med Salesforce kan du vælge en af ​​følgende betalte licensplaner:

 • Vigtigt, til $ 25 / måned
 • Professionel, til $ 75 / måned
 • Enterprise, til $ 150 / måned
 • Ubegrænset, til $ 300 / måned

Vinder: HubSpot og Salesforce

Når det kommer til omkostninger, er Salesforces betalte planer mere overkommelige end HubSpots. Men da HubSpot kan bruges gratis, er det i sidste ende ikke et spørgsmål om penge, men om hvilken plan, der bedst passer til dine forretningsbehov.

HubSpot vs. Salesforce: Højdepunkter

Så det handler om de to bedste CRM -konkurrenter på markedet. Når du træffer din endelige beslutning, skal du dog huske på en række ting. Derfor har jeg besluttet at samle alle fordele og ulemper ved HubSpot vs. Salesforce, så du kan træffe en bedre informeret beslutning.

HubSpot Fordele:

 • Freemium betalingsmodel
 • Enkel og brugervenlig grænseflade
 • Tilstrækkelig kundesupport
 • Let at bruge værktøjssæt
 • Ideel til både marketingfolk og sælgere

Ulemper ved HubSpot:

 • Færre antal integrationer
 • Laveste markedsandel (nuværende)

Salesforce Fordele:

 • Avanceret salg og pipeline management
 • Let marketingautomatisering med Pardot
 • Et stort antal integrationer med Microsoft, Oracle og Adobe
 • Større antal funktioner

Ulemper ved Salesforce:

 • Kompliceret onboarding proces
 • Vanskeligt at navigere i brugergrænsefladen

Resumé.

Så det er det fra mit synspunkt i HubSpot vs. Salgsstyrke. Selvom begge er stjernemuligheder, tror jeg, at den endelige beslutning afhænger af dine forretningsbehov og det funktionalitetsniveau, du har brug for.

I sidste ende bør CRM’er arbejde for at reducere din organisations arbejdsbyrde, ikke øge den. Så hvis du er en lille eller mellemstor virksomhed, der har brug for hurtigere CRM-løsninger, er HubSpot noget for dig.

For større virksomheder med større tilpasningsbehov er Salesforce imidlertid det rigtige valg. Omkostninger, brugervenlighed og tid til ombord skal også overvejes. Nogle organisationer kan endda beslutte at integrere de to og høste det bedste fra begge verdener.