Harley Davidson SWOT -analyse (2020): 27 styrker og svagheder

Harley Davidson er muligvis det mest anerkendte og ikoniske motorcykelmærke i historien. Mærket har en lang kvalitetshistorie og er tro mod uden kernekultur. Er Harley Davidson i stand til at svinge, trods sine næsten 120 år, ind i den elektriske tidsalder? Kan Harley HOG -kulturen bevise, at den stadig stod tidstesten? Lad os undersøge styrker, svagheder, muligheder og trusler.

Styrker

1. Harley Davidson -mærket går ud over salget af motorcykler og formår at appellere til et bredere markeret ud over motorcykelentusiaster.

Når du tænker på at motorcykel, tænker du på at Harley Davidson: mærket har diversificeret sig til en kult. Udover cykler sælger Harley Davidson motorcykelrelaterede produkter, der er skræddersyede til dem, der sætter pris på kulturen og dens unikke mærke “frihed”, men ikke er på markedet for en motorcykel.

Godt 20% af Harley Davidsons indtægter stammer fra en kombination af “dele og tilbehør” og “almindelige varer”. (DMR)

2. Virksomheden har et mangeårigt ry for tilfredshed på grund af dens succes og loyale følge.

Harley Davidson er et internationalt kendt mærke. Da vi er i 100 forskellige lande, er definitionen af ​​et mærke blevet synonymt med kvalitet. Uanset om du er nybegynder eller erfaren rytter, er der en følelse af selvtillid, når du køber på Harley Davidson, selv blandt de mest udvalgte.

Harley Davidson -produkter sælges i 100 forskellige lande. (DMR)

3. Har historie, autoritet og erfaring inden for både motorcykler og dele tilknyttet virksomhed.

Harley Davidson blev grundlagt i 1903, samme år som Henry Ford grundlagde sit signatur. Med næsten 120 års erfaring har Harley Davidson opbygget et ry for ekspertise og kvalitet i sit håndværk. Harley Davidson står autoritativt som Amerikas mest ikoniske og anerkendte motorcykelfirma og er registreret hos Fortune 500 Company.

Harley Davidson er nr. 1 i USA, med 30,6% af den amerikanske markedsandel i 2020. (Statista)

4. Harley Davidson har dyrket en udførlig kultur for sig selv og en bredere kult på grund af den.

Harley Davidson organiserer HOG Rallies (Harley Owners Group) i USA med sine 1.000.000 medlemmer og 1.400 kapitler verden over (Harley Davidson). Dette hjælper med at skabe en følelse af forbindelse og tilknytning til produktet.

HOG Rallies er en massiv kilde til kontantgenerering for mærket, gunstig for selskabets aktionærer. HOG producer 167% af den 3-årige gennemsnitlige frie pengestrøm for Harley Davidson. (Harley Davidson)

5. Virksomheden har tilstrækkelig pengestrøm til at generere yderligere indtægter gennem finansieringstjenester.

Harley Davidson har et cash flow til at tilbyde finansieringstjenester til dem, der ikke har råd til en motorcykel direkte. Finansielle tjenester giver virksomheden i ekstra indkomststrøm. Med den pengestrøm, Harley Davidson har, er det også muligt at vove sig til alternative indtægtsveje eller udvide produktet.

Mellem januar og juni 2020 genererede virksomheden omkring 2,16 milliarder dollars i omsætning, hvoraf 394 millioner dollars kom fra sine finansielle tjenester. (Statista)

6. Forretningsmodellen er fleksibel, og succesrige strategiske planer er testet tidligere.

Virksomheden har revideret sin strategi tre gange på to år med More Roads to Harley-Davidson køreplanen, efterfulgt af den succesrige Rewire og derefter Hardwire. Hardwires strategiske plan for 2020-2025 fokuserede på at reducere omkostninger og maksimere effektiviteten. Det ansatte også en ny administrerende direktør i februar 2020 for at forbedre rentabiliteten.

Fornyelsen af ​​forretningsmodellen sparede $250 millioner, og dens globale nettoforhandlerbeholdning faldt yderligere 30 % sammenlignet med tredje kvartal af 2019. (Yahoo!)

7. Harley Davidson tænker fremad med planer om at fortsætte med at bevæge sig ind på motorcykel- og elcykelmarkederne efterladt sårbare af teknologigiganter som Tesla.

Virksomheden har Livewire elmotorcykel, der blev solgt i 2014 og sælger for lidt under $ 30.000. Din første og eneste elektriske cykel, serie 1, er designet til en let og intuitiv køreoplevelse.

Det globale elcykelmarked blev anslået til $ 15 milliarder i 2019 med en estimeret eksponentiel stigning på 6% frem til 2025. (TechCrunch)

8. Harley Davidsons brug af sociale netværk har gjort det muligt at begynde at søge de yngre generationer i forsøget på at løse problemet med kundernes alder.

Mærket bruger effektive sociale medier til at prøve at appellere til yngre demografi. Den gennemsnitlige Harley -køber er i 50’erne og bruger generelt deres Harley’s, fordi de er “seje”. Yngre mennesker henvender sig til motorcykler for lettere transport og foretrækker sandsynligvis en billigere, lettere cykel. (New York Post)

Harley Davidson vil netop afslutte 13 millioner fans på Facebook (Unmetrisk).

Svagheder

1. Harley Davidsons kerne demografiske, baby boomers, ældes hurtigt, mens yngre generationer ikke er interesseret i den samme form for omfangsrig HOG-motorcykel.

På trods af en kampagne på sociale medier kæmper Harley Davidson med at appellere til det yngre marked. Millennials og yngre demografi køber ikke typiske motorcykler. Hvis de gør det, er det ofte til et mere pragmatisk, praktisk logistisk formål og ikke blot fordi “motorcykler er gode.”

Den gennemsnitlige Harley Davidson -ejer er en gavemand i 50’erne med en overskudsindkomst på $ 90.000. (CNBC)

2. Harley Davidsons forsøg på at appellere til en yngre, mere miljøbevidst demografisk er alt for ambitiøs og ude af berøring.

Da Harley Davidson introducerede sin første elektriske motorcykel, LiveWire, i 2019, fungerede den ikke som forventet. Udsalgsprisen på 29.799 $ kunne skaffe nogen en ny elbil i stedet for en elektrisk motorcykel. Størrelsen og vægten af ​​cyklen kom ikke i genklang hos det yngre marked, som søger praktisk transport frem for showmanship.

I 1999 var den gennemsnitlige Harley-rytter 43,4 år gammel; i 2004 var alderen 46,1 år; i 2008 var den gennemsnitlige cyklist 48 år gammel; der er en eksponentiel aldring af den demografiske kerne. (Reuters)

3. Tidspunktet for virksomhedens infiltration på markedet for elektriske motorcykler blev fejlberegnet og forsinket.

En mindre konkurrent til Harley Davidson, Californien-baserede Zero Motorcycles, sælger elektriske motorcykler til en meget mere attraktiv pris. Selvom der stadig er plads til at tilpasse forretningsplanen, er Harleys prismærke astronomisk sammenlignet med kun Harley Davidson-navnet.

Det californiske firma tilbyder cykler til priser mellem $8.500 og $21.000, næsten $9.000 med Harley Davidson. (Reuters)

4. Der har været minimal succes uden for virksomhedens kerneprodukt og kernedemografi.

Harley Davidson har problemer med at ekspandere uden for virksomhedens kerne. Med en aldrende demografisk kerne og dyre sociale medier og reklamekampagner, kæmper Harley Davidson for at forblive relevant på samme måde blandt Gen X og Millennials, som den gjorde med Baby Boomers.

I 2020 begyndte Harley Davidson at tilbyde en $649 Harley til små børn for at hjælpe med at appellere til den yngre generation. (Bloomberg)

5. Manglen på produktdiversitet efterlader købere med begrænsede købsmuligheder, der alle ligner hinanden.

De eneste modeller, der blev introduceret uden for Harleys traditionelle “HOG style” cykler, var en mindre, men stadig ret stor og omfangsrig model af typen dirtbike og den elektriske LiveWire, begge introduceret i 2019. På trods af forsøget på at diversificere størrelsen og vægten af en Harley Davidson i traditionel forstand, begge cykler er stadig ret tunge og omfangsrige.

Selskabets vigtigste Cruiser-linje (som inkluderer LiveWire) havde en omsætning på knap 17 millioner dollars, mens dens Sportster-linje indtjente 8,6 millioner dollars. (Harley Davidson)

6. Afhængighed af det amerikanske marked og reserve af ressourcer efterlader virksomheden potentielt sårbar.

Harley Davidson er et gennemprøvet amerikansk firma. At begrænse sig til og stole på det amerikanske marked, hvor produktivt det end er, kan være potentielt skadeligt, da det holder virksomhedens snæversynede tilgang. I tilfælde af internationale tariffer kan visse materialer være vanskelige at erhverve, hvilket øger produktionsomkostningerne.

Virksomhedens administrerende direktør, Jochen Zeitz, planlægger at investere i vækst på 50 markeder i Nordamerika, Europa og Asien og Stillehavsområdet, hvilket eliminerer cirka 700 stillinger, men sparer virksomheden cirka 100 millioner dollars årligt i gang. (Reuters)

7. Harley Davidsons forsyningskæde er snæver: Mangel på forsyningsdiversitet efterlader let virksomheden i risiko for forvrænget produktion, øgede omkostninger eller potentielt helt standse produktionen.

Virksomheden er normalt afhængig af én kilde til at producere det råmateriale eller en bestemt del, der er nødvendig for hele virksomhedens produktion. Dette efterlader Harley Davidson en drastisk ulempe, da den manglende mangfoldighed i udbuddet nemt kan blive forstyrret eller korrumperet. Hvis virksomhedens eneleverandør til en bestemt del oplever problemer, nedlægges hele produktionen.

Harley Davidson har ikke oplevet nogen forretningsvækst i de seneste 14 kvartaler. (Reuters)

8. Harley Davidson er i en konkurrencemæssig ulempe, da den allerede står over for mere diversificeret konkurrence.

Harley Davidson står over for konkurrence, der allerede når ud til andre markedssegmenter: motorsport og bilindustrien. Rivaliserende virksomheder gennem mangfoldighed har en bredere forståelse, mere erfaring på andre områder og mere konkurrencedygtige priser end dem, der tilbydes af Harley Davidson.

Harley Davidsons hovedkonkurrent, det britiske selskab Triumph, som er nogenlunde på samme alder som Harley, genererer 4,7 milliarder dollars mindre i omsætning end Harley Davidson. (Hvilke konkurrenter)

9. Harley Davidson outsourcer operationelle og administrative tjenester, hvilket skaber risici med priser, rettidig levering og kvalitet.

Outsourcing og sourcing af materialer fra leverandører kan fungere som potentiel kræft i forsyningskæden. Manglende kommunikation, svingende priser og utilstrækkelig levering er faktorer uden for virksomhedens kontrol, men kan være skadelige for dets drift.

Virksomheden vurderer, at den betaler mellem 24% og 25% i skat. (Harley Davidson)

Muligheder

1. At drage fordel af lektien i produktudvidelse kan være meget gavnligt for virksomheden i betragtning af sin autoritet inden for motorcykler i forhold til dens konkurrence.

Med lektien fra at vokse på det elektriske mærket kan Harley Davidson bestræbe sig på at fortsætte med at udvide sit udvalg af modeller og appellere til en bredere klasse af motorcyklister.

I 2022 planlægger Harley Davidson at introducere 2 nye modeller af elektriske cykler og 4 nye modeller af motorcykler i sin serie. (TMW)

2. International ekspansion kan give virksomheden mulighed for at overvinde internationale takster, øge produktionen uden for USA og undgå importtold på internationale markeder.

At investere i dine internationale produktionsanlæg og bygge mere vil give et smuthul for at undgå at betale internationale takster, hvis de pålægges import af motorcykler. Selvom Harley Davidson har kommenteret, at den vil overvejende amerikansk produktion, har den allerede samlefabrikker i Thailand, Indien, Australien og Brasilien.

EU -told på motorcykler koster Harley Davidson i gennemsnit yderligere $ 2.200 pr. Cykel importeret til det europæiske marked. (BBC)

3. Udvidelse af demografien, tiltrækning af et bredere publikum og diversificering af din målkunde kan hjælpe med at drive salget på samme måde som produktudvidelse.

Harley forstår appellen fra yngre mærker til den elektriske motorcykelindustri. Med tilpasningen af ​​produktsortimentet følger tilpasningen af ​​den demografiske appel, som eksemplificeret i Californien gennem sin konkurrent. Elektriske motorcykler sælges, så længe de er lette og effektive nok til, at den unge rytter kan betjenes.

Harley Davidson begyndte at introducere mindre 500cc og 750cc motorcykler for at appellere til yngre købere i 2020, startende ved $7.000. (US News)

4. Salg og efterspørgsel på udenlandske markeder er stigende for Harley Davidson uden forudsigelig international konkurrence.

På trods af et rystende 2020 i det amerikanske hjemmemarkedssalg er der øget international efterspørgsel efter amerikanske motorcykler. Tyskland, Japan, Frankrig, Canada, Australien og Brasilien er massive og rigelige markeder for virksomheden, som Harley Davidson gjorde klar til, at du kunne tage imod.

I 2020 tegnede USA sig for kun 58,6 % af Harley Davidsons globale salg.

5. Ønsket om at opnå demografi uden for den dominerende kundetype, mænd i 50’erne, har fået virksomheden til at trække fordel af det voksende marked for motorcyklister.

Motorcykelmarkedet i Amerika har traditionelt været kønsfølsomt – den gennemsnitlige Harley Davidson -kunde er en mand i 50’erne. I de senere år er flere og flere kvinder begyndt at ride, hvilket har resultater i et voksende, mangfoldigt og sundere marked, som Harley Davidson kan udnytte.

I 2018 var 19% af cyklister i USA kvinder. Af disse kvinder synes 34% at favorisere en cruiser-stil HOG, mens en anden 33% foretrækker scootere, som maksimalt når 850cc. (Motorcykel advokat)

6. Virksomheden kunne sælge sine cykler direkte til offentligheden, såsom Tesla, for at sænke prisen på sine produkter og reducere risikoen for detailhandlere.

Virksomheden sælger detailhandel via uafhængige formidlere, der i høj grad stoler på sit eget salg frem for salget af Harley Davidson selv. Ved at bevæge sig væk fra afhængigheden af ​​engrosforhandlere kunne virksomheden åbne sine egne forhandlere og sælge direkte til offentligheden, et mere økonomisk og selvforsynende middel tilhandel, frem for at stole pådomheng detail for hand totrol återuafhleden detail uhandrek handrer påteruafhleden detail.

Omkostningerne ved Harley Davidson før indkomstskat var cirka $ 118 millioner. (Harley Davidson)

Trusler

1. I takt med forsøget på at udnytte det internationale markerede som helhed skal Harley Davidson arbejde sig gennem de mindre lokale motorcykelfabrikanter, der allerede opererer på disse udenlandske markeder.

Nogle af de største markeder i verden i dag er Indien, Japan og Kina. Tager Indien som et eksempel, viser det indiskejede Royal Enfield sig at være en dygtig konkurrent, der allerede dominerer det indiske markeret med 1,3 milliarder mennesker, fire gange så stort som USA. Det oprindelige britiske firma har en historie og track record, der kan sammenlignes med Harley Davidsons.

Selvom Harley Davidson -navnet bærer vægt i Indien og nyder en rimelig andel af indiske købere, er prisen simpelthen for høj for 95% af de indiske købere. (CNBC)

2. Hvor Harley Davidson fejler, begynder andre virksomheder og konkurrerer at efterligne Harley -modeller og udnytte markedsmæssige huller, som virksomhedens efterlader.

Japanske bilfirmaer som Suzuki, Yamaha og Honda begynder at tilbyde cykler, der er farlige tæt på stil og komfort, der traditionelt tilbydes af Harley Davidson. Med produktion i Japan er det let for disse virksomheder at tilbyde deres cykler til det produktive japanske marked før Harley Davidson.

Startcykler fra Suzuki ($ 5749), Yamaha ($ 4349) og Honda ($ 6199 eller i lavere cc-model til kun $ 4499) er billigere og lettere end den store amerikanske krydser. (Krydstogt)

3. Den stigende efterspørgsel efter elektriske motorcykler kan vise sig truende, hvis Harley Davidson ikke klarer opgaven.

Sidste gang Harley Davidson kunne ikke følge med efterspørgslen, var markedet mættet med konkurrence og efterligning. Hvis Harley Davidson ikke kan imødekomme efterspørgslen efter elektriske motorcykler, vil det sandsynligvis miste det til konkurrencen.

Fra 2020 var der mindst 19 elektriske motorcykler, herunder Harleys LiveWire, på markedet, der tilbydes af en bred vifte af forhandlere. (Cykelverden)

4. Ændringer i den internationale politik, såsom tariffer, kan have en negativ indvirkning på virksomhedens resultater.

Problemer opstår med international ekspansion. Eksterne faktorer uden for virksomhedens kontrol, såsom national eller international politik, kan påvirke prisen på international motorcykelhandel gennem fortalt, produktsporttariffer og importtold på udenlandsk materiale.

USA’s fortalte på import af kinesiske materialer til landet kostede Harley Davidson cirka 15 millioner dollars. (Harley Davidson)

Harley Davidsons tidløshed begynder at vise sin alder. Selvom du har næsten 120 års erfaring inden for motorcykelhandel, kan den forældede modus operandum være skadelig, da verden bevæger sig ud over høje, tunge og omfangsrige HOGs. Kan Harley Davidson redde sig selv?