Forklaring på Apples mission og vision

Apple er en af ​​de største og mest populære virksomheder i moderne historie. Det blev et af de førende navne inden for personlig computing og har domineret markedet for mobilenheder som den originale innovatør af smartphonen, digital musikafspiller og tablet (bedre kendt under sine navn, iPhone, iPod og iPad).

Apples vision og missionerklæringer har ændret sig over tid, efterhånden som virksomheden er vokset. Det, der startede som en virksomhed, der helt fokuserede på personlige computere, er vokset til en virksomhed, der opfylder teknologiske behov for mange typer forbrugsteknologiske varer. I dag taler den seneste vision og missionerklæring om vidtrækkende mål og Apples kritiske innovationsstrategi.

Mission status

Virksomhedens seneste mission statement er “at give den bedste brugeroplevelse til sine kunder gennem sin innovative hardware, software og tjenester.” Lad os undersøge, hvad dette betyder i praksis.

1. Hvad Apple gør: det giver den bedste brugeroplevelse

En mission statement skal først beskrive, hvad virksomheden gør. I tilfælde af Apple søger det at give en enestående brugeroplevelse. Fra computere til medieafspillere tilbyder Apple en problemfri brugergrænseflade, der længe har været anerkendt for sin brugervenlighed, rene design og elegante æstetik.

Apples produktdesign er i sig selv ambitioner, hvilket gør det til misundelse af konkurrenterne og kundernes ønske. Hver ny produktudgivelse eller opdatering tiltrækker et stort antal købere, der leder efter de nyeste funktioner og designs. Virksomheden var banebrydende for hvert produkts rene, polerede udseende. Deres websted afspejler også enkelheden i et slankt design, og den overordnede fornemmelse af mærket er poleret og forfinet.

2. Hvem serverer Apple: Det fokuserer på den gennemsnitlige person

Den næste del af din missionerklæring afslører Apples målmarked. Hvert firma eksisterer for en bestemt brugerbase. Apples kunder er typisk gennemsnitsbrugere, selvom virksomheder udgør en stor del af sin brugerbase. Apple -produkter og brugeroplevelsen, der følger med, har brudt formen mange gange og sat standarden for andre virksomheder at følge.

3. Hvordan Apple gør det: Dominer med innovation

Den sidste del af din mission erklæring beskriver, hvordan virksomheden opfylder sine lovede mål. Apples “hvordan” er innovation.

I Apples seneste årsrapport, dateret den 26. september 2022, lige efter risiciene forbundet med COVID-19 og økonomien, dykker Apples rapport direkte ind i dens konkurrence og dens udfordringer fra hurtige teknologiske ændringer. Han sagde endda, at for at forblive konkurrencedygtig og stimulere kundernes efterspørgsel skal du ofte introducere nye produkter, tjenester og teknologier. (Det er ganske interessant, at det fokuserer på den faktiske skabelse af efterspørgsel, frem for at tilfredsstille et eksisterende krav eller behov.)

Apple innoverer inden for hardware, software og tjenester. Det fokuserer på at levere noget, som ingen andre kan. Sammenlign dette med f.eks. Microsoft, der dominerer markedet for personlige computere i store mængder. Apple har ejendomsretlige funktioner og et konsistent produktdesign, plus det er det eneste firma, der laver Apple-computere (mens Microsofts Windows-baserede maskiner kan laves og sælges af stort set alle). Hvis du vil have en Mac, skal du gennem Apple.

Apple var også den originale innovatør bag iPod, iPad og iPhone. Dagens enorme marked for smartphones, digital musik og tablets skylder meget af dets eksistens til Apple. Nedenfor er en opsummering af virkningen af ​​disse “i” innovationer:

  • IPod’en ændrede den måde, vi køber og lytter til musik, bevæger sig væk fra fysiske medier og gør musik digital.
  • iTunes, et nært beslægtet stykke software, hjalp brugerne med at administrere deres digitale musikbiblioteker og affødte også nye måder, hvorpå brugere kunne forbruge disse medier. Det gjorde digitale indkøb af musik, film og tv -shows meget mere tilgængelige og affødte eksplosionen af ​​podcasts, der gav en helt ny kanal til deling og forbrug af indhold.
  • IPad var det første forbrugertabletprodukt, og Apple fortsatte med at definere, hvad produktet kunne.
  • IPhone er fortsat den mest populære mobile enhed på markedet og revolutionerer fuldstændigt den måde, folk bruger “computere” på. Hvor folk mest brugte større desktops eller bærbare computere, selv for bare ti år siden, bruger mange nu kun en smartphone, alt takket være iPhone.

Andre tilbehørsprodukter, såsom høreapparater (der stort set erstattede høreapparater), trådløs teknologi, den udbredte brug af berøringsskærmsgrænseflader, den applikationsbaserede tilgang til softwarelevering og meget mere, blev skabt eller gjort fælles af Apple.. Derudover er det en stor fordel for Apple at konsolidere forskellige enheders funktioner til en kraftfuld og kompakt maskine. Forbrugerne kan bruge Apple -produkter til at udføre funktionerne på en telefon, musikafspiller, kamera, personlig computer og meget mere.

Andre ting som apps (apps), mobilbetalinger og mere skylder meget af deres ekspansive vækst, at Apple fører an. Mange processer, som vi tager for givet, stammer fra Apple. Hvis vi pludselig skulle fjerne alle de ting, vi tager for givet på grund af Apples vidtrækkende indflydelse, ville vi blive overrasket over, hvor anderledes verden ville se ud. På denne måde har den mere end opfyldt sin mission statement.

Visionserklæring

Når en missionserklæring har en tendens til at tage fat på de håndgribelige måder, en virksomhed driver forretning på, er visionserklæringen mere ambitiøs og fremadrettet. Det går i centrum for en virksomheds mål. Apples visionserklæring er som følger:

”Vi tror på, at vi er på jorden for at lave gode produkter, og det kommer ikke til at ændre sig. Vi er her for at lave de bedste produkter i verden og forlade verden bedre, end vi fandt den. “

1. Hvorfor Apple gør, hvad det gør: tilbyde de bedste produkter i verden

Visionserklæringen besvarer spørgsmålet hvorfor. “Hvorfor” bag Apples mission om at innovere inden for computerhardware og software er, at det mener, at det er på jorden at lave gode produkter.

Apple nøjes ikke med noget mindre end fortræffelighed. Hvis et produkt eller en service ikke opfylder dine høje standarder, forsinker du (og har forsinket) lanceringen, indtil den er helt klar. Dets ry for avancerede koncepter af høj kvalitet har været velkendt i årtier, og for hvert nyt produkt størkner det dette ry yderligere i forbrugernes og industriens øjne.

Derudover er det forpligtet til at forblive på toppen og bevare sit fremragende ry for fremragende kvalitet. Du søger ikke kun at lave gode produkter, men det mål ændrer sig ikke. Dette fortæller sine kunder, personale og investorer, at virksomheden vil forblive fokuseret på sine mål og ikke vil ændre eller tage genveje. Denne opfattelse af stabilitet og trofast udførelse af sin mission skaber stor tillid.

2. Hvorfor Apple eksisterer: forlader verden bedre, end den fandt den

Visionserklæringen bekræfter derefter de overordnede mål for at lave de bedste produkter i verden. Endnu en gang er forpligtelsen til ekspertise og innovation klar. Apple bruger sin visionserklæring til at genkende den indvirkning, den har på verden: Den er forpligtet til at forlade verden bedre, end den fandt den.

Meget ofte kan virksomheder komme og gå uden at efterlade en varig indvirkning. Et mærke kan være dagens eller sæsonens favorit, men når virksomheden fejler, er der sjældent en varig indvirkning på sine forbrugere. Konkurrenter, kopier eller substitutter glider normalt lige ind og sletter stort set alle minder om virksomhedens tilstedeværelse. Dette er ikke tilfældet med Apple.

en. Apple har ændret hvordan, hvornår og hvor

Vi bruger “computere” Apple har revolutioneret brugen og adgangen til personlig computing. Det har ændret den måde, milliarder af mennesker arbejder, lever og kommunikerer på. Det har skabt helt nye segmenter af teknologimarkedet og er kommet til at dominere disse markeder med tiden.

B. Apple har skabt en mere forbundet verden

Et af hovedresultaterne er, at det globale samfund, som Apple har været med til at skabe, er meget mere forbundet end før. Innovationer skabt af markedsledere som Apple og andre har været med til at bringe mennesker fra alle verdenshjørner sammen. Mange af os bruger den samme hardware og software, hvilket får os til at føle os endnu mere forbundet gennem den fælles oplevelse. Vores adgang til information og tjenester har aldrig været mere åben og vil fortsat vokse.

C. Apple har givet adgang til folk, der ikke havde det

Ud over disse specifikke sammenkoblingsaspekter er der Apples yderligere engagement i at øge denne adgang til dem, der tidligere ikke havde det. Apple har indgået et samarbejde med andre virksomheder for at bringe enhed og teknologi adgang til vækstøkonomier og lande, der endnu ikke havde en stærk teknisk infrastruktur.

På denne måde skaber du ikke kun nye markeder for dig selv (igen skaber efterspørgsel), men du ændrer den måde, disse mennesker lever deres liv på og forbinder dem med andre rundt om i verden.

konklusion

Apples mission og visionserklæringer styrer virksomhedens mål og de produkter og tjenester, den udsender til offentligheden. Men ud over salgs- og indtægtstal hjælper disse udsagn Apple ikke kun med at skille sig ud blandt sine konkurrenter, men som en leder i ændring af liv og livsstil rundt om i verden.