Et kig på Southwest Airlines mission: 10 vigtige takeaways

Southwest Airlines er et af de mest kendte kommercielle flyselskaber. Fra reklame -slagordet “Nu kan du frit bevæge dig rundt i landet” til det ikoniske røde, blå og gule flymalingjob er det et af de mest genkendelige i luften i dag. Men ud over de iørefaldende slogans, lave priser og andre tilbud, finder du et firma dedikeret til topkvalitet inden for flyrejsetjenester. Deres mission og visionserklæringer er et klart bevis på dette engagement.

Så lad os tage et kig på Southwest Airlines mission, formål og udsagn og identificere 10 vigtige takeaways.

Southwest Mission, Formål og Vision Erklæringer

Mission, formål og visionserklæringer for en virksomhed er kritiske. De er et selskabs “elevator pitch”, en mulighed for i nogle få ord at opsummere, hvad det gør, hvad det står for, og hvordan det søger at komme ind i kundernes hjerter og sind.

Hver erklæring har også et unikt formål. En missionerklæring beskriver hovedaktiviteten, som virksomheden ønsker at udføre. En erklæring om formål giver grunden til at drive virksomhed. Endelig viser en visionserklæring de fremtidsorienterede mål, virksomheden stræber efter. Her er Southwests mission, formål og udsagn:

  • Southwest Airlines mission er dedikation til den højeste kvalitet af kundeservice leveret med en følelse af varme, venlighed, individuel stolthed og virksomhedsånd .
  • Formålet med Southwest Airlines er at forbinde mennesker med det, der er vigtigt i deres liv gennem venlige, pålidelige og billige flyrejser .
  • Southwest Airlines vision er at være verdens mest elskede, effektive og rentable flyselskab .

10 vigtige takeaways

1. Fokus er på kundeservice, ikke kun flyrejser.

Hvis du skulle starte en virksomhed i dag, der laver widgets, kan din mission være noget i retning af: “Lav widgets af højeste kvalitet, laveste pris i verden.” Det ville være helt tilstrækkeligt – angiv præcis, hvad det handler om, og gør dine mål klare for potentielle kunder og investorer.

Nogle gange er enklere bedre. Men med Southwest Airlines er flyrejser iøjnefaldende fraværende i missionserklæringen. I stedet er den erklærede mission fokuseret på at levere kundeservice af høj kvalitet.

2. Kerneværdier er indlejret i missionens erklæring.

Hver virksomhed har brug for et sæt kerneværdier til at styre virksomhedens forretningspraksis og markedsaktiviteter. Disse vil næsten altid have slutbrugeren i tankerne. Southwests missionerklæring inkorporerer kerneværdierne varme, venlighed, stolthed og iværksætteri. Det er de holdninger, som Southwest -medarbejdere vil levere deres påtænkte mission til deres kunder.

Med det primære mål at være “den højeste kvalitet i kundeservice” beskriver disse kerneværdier, hvordan den service vil se ud: den vil være varm og imødekommende, den vil være venlig, der vil være en følelse af stolthed over at levere den , og medarbejderne vil også besidde et stærkt iværksætteri.

3. Hver medarbejder får ejerskab gennem disse kerneværdier.

Der skelnes ikke i missionens erklæring om, hvem det gælder for. Alle fra administrerende direktør til frontlinjemedarbejderen er ansvarlige for at opretholde de værdier, der er angivet i missionens erklæring. Det er afgørende, at en virksomhed sikrer, at hver medarbejder har accepteret sine vejledende mantraer. Hver person, der kontakter en klient eller interessent, er i øjeblikket virksomhedens ansigt og har et ansvar for at repræsentere det godt.

4. Dens formål er at bringe mennesker sammen gennem forbindelser.

Igen er målet og formålet med Southwest Airlines eksistens ikke flyrejser (selvom det kommer i spil senere). Dens formål er at “forbinde mennesker.” Denne form for erklæring går ud over de blotte produkter, du sælger, eller de håndgribelige tjenester, du leverer. Tag i stedet et dybere kig på servicen bag tjenesten og skab en følelsesmæssig forbindelse til virksomhedens daglige drift.

5. Flyrejser er simpelthen metoden til at nå sit formål.

Det er her, flyrejser spiller ind: ikke som sin mission, men som den mekanisme, hvormed den kan udføre sin mission. Dets hovedformål er at bringe mennesker sammen og måden det gør det på er gennem flyrejser. Her finder vi ud af, hvad du synes adskiller dig fra konkurrencen:

  • For det første vil din service være venlig . Dette stemmer meget godt overens med kerneværdierne i dit mission statement. For mange er flyvende stressende, besværligt eller en nødvendig ulempe, og alle, der har haft en dårlig lufthavnsoplevelse, ved, at uvenligt personale kun kan gøre tingene værre. Ved at love sine medarbejdere en venlig oplevelse tegner Southwest billedet af en behagelig flyvning for alle.
  • Så vil din service være pålidelig . Pålidelighed er afgørende for et flyselskab, fra selve flyet til billetsystemet og bagagevognen. Når folk flyver, forventer de en nøglefærdig oplevelse uden forhindringer på vejen. Ved at love at være pålidelig fortæller Southwest sine kunder, at det vil gøre alt, hvad det kan for at afbøde og forhindre problemer, før de sker, og for at sikre, at alt går gnidningsløst.
  • Endelig skal du satse på en lav pris . I disse dage er alle i konstant søgen efter en god handel og vil gøre alt for at spare et par dollars. Ved at eliminere skjulte gebyrer og levere ærlige og direkte priser præsenterer Southwest sit flyselskab som god værdi for pengene for sine passagerer.

6. Der er ingen grænser for, hvad du tilbyder hver klient (hvad der er vigtigt i den klients   liv ).

Har du nogensinde hørt ordsprog, “Kunden har altid ret”? Southwest lever efter det motto med fokus på det, der er vigtigt for kunden frem for sig selv. Folk flyver af en række forskellige årsager, og de er alle vigtige lige nu, så det er altafgørende at være opmærksom på kundernes behov.

Husk, du tror måske, at du har det perfekte produkt eller den service, men hvis det ikke giver genklang hos kunderne og resulterer i salg, giver det alligevel ingen mening. Ved at tilfredsstille et klart og specifikt behov i en andens liv, bygger du værdi for dig selv i deres øjne. Denne tilgang er afgørende for, at Southwest leverer sit løfte til sine passagerer.

7. Kundens perspektiv på disse udsagn er kritisk.

Vi kan se Southwests visionserklæring på to måder: fra et kundeperspektiv og fra et forretningsmæssigt perspektiv. Southwest vil have sine kunder til at være loyale over for deres flyselskab og se det som en pålidelig mulighed. Du vil have dine passagerer til at rose din venlige service og værdsætte de lave omkostninger ved din prisstruktur.

Dette inkorporerer forskellige aspekter af mission og visionserklæringer sammen, men den overordnede hensigt er, at Southwest ønsker en stærk kundebase, der fortsat flyver med den over tid.

8. Disse udsagnes forretningsperspektiv er lige så vigtigt.

Fra et forretningsmæssigt perspektiv vil overholdelse af dine kerneværdier holde dig i forretning. Først og fremmest betyder det at levere den venlige service, som du har forpligtet dig til. Det skal også fungere effektivt og rentabelt (venlighed er fint, men hvis det ikke kan betale sig, skal der foretages ændringer).

Ved at finde den perfekte kombination af at holde omkostningerne lave og samtidig opretholde høje servicestandarder, har Southwest til hensigt at hæve barren for andre flyselskaber til at stræbe.

9. Sigt mod store mål.

Southwest stræber efter at være det bedste flyselskab i verden, rent og enkelt. Det nævner specifikt service, effektivitet og omkostningseffektivitet, men det er alle aspekter af den overlegenhed, den stræber efter. Virksomhedens ultimative mål er aldrig at nøjes med det næstbedste.

10. Der er en tæt sammenhæng mellem de tre udsagn.

Stærke missioner, formål og udsagn er tæt forbundet. De kan adressere forskellige aspekter af virksomhedskulturen gennem hver erklæring, men en stabil og fremadrettet virksomhed vil sikre, at nuværende mål og fremtidige mål forbliver synkroniseret, såvel som deres forestillede vej ind i fremtiden.

Som vi har set, hjælper missionens kerneværdier dig med at nå vilkårene i din formålserklæring og driver dig mod din bredere virksomhedsvision.

konklusion

Næste gang du flyver, skal du være opmærksom på missionerklæringerne fra de flyselskaber, der tilbyder flyrejser i dit område. Du får en klar idé om, hvorfor du er i forretning, og ser, hvad et fly vil tilbyde dig, eller hvad det vil have fra dig. Southwests mål for dit fly er fremragende service, en rimelig pris og en loyal kunde, der vender tilbage næste gang, de tager til himlen.