Eksempel på forretningsplan for emballerede fødevarevirksomheder

Hvis du leder efter forretningsideer inden for fødevareproduktion, kan den frosne madvirksomhed være en god mulighed at overveje, især hvis du bor i en by. Hvorfor er jeg ligeglad med at bo i en by? Årsagen er meget klar. I landsbyer og landdistrikter har folk adgang til grøn og rå mad.

En anden grund til, at den frosne fødevarevirksomhed trives, er manglen på stabil strømforsyning. Hvis folk vil opbevare fisk eller kød i deres frysere, har de brug for energi. På grund af den manglende regelmæssige elforsyning har folk ikke råd til at købe og slagte levende kyllinger til opbevaring af frysere. Så de risikerer, at deres kyllinger ødelægges på grund af mangel på elektricitet til at drive deres frysere.

Disse test er det, der skaber en forretningsmulighed for alle, der ønsker at starte en frossen fødevarevirksomhed.

Frosfødevareforretningen er en god virksomhedsidé, der sikrer en regelmæssig indkomststrøm året rundt. Der er altid en god efterspørgsel efter frosne fødevarer. Hvis du er tiltrukket af virksomheden, lad os se, hvordan du kan starte en frossen fødevarevirksomhed.

Forretningsplan for emballeret madvirksomhed

Gennemføre markedsundersøgelser

Forretningen med frosne fødevarer er omfattende. Der er mange ting, du kan sælge, såsom frugt, grøntsager, kød, kyllinger, kalkuner og fisk. Du bør foretage markedsundersøgelser for at afgøre, hvad folk i dit område køber.

Det foreløbige formål med din frosne fødevarevirksomhed er at opfylde behovene i frossen mad på dit målmarked ved at sælge dem med overskud. Hvis du sælger det, de ikke har brug for eller køber, kan det være dig, der forbruger alt dit lager. I bedste fald kan du splurge på dem, og det vil ikke være godt for din virksomhed.

Tag som et eksempel; der er nogle mennesker, der ikke spiser en bestemt type kød, f.eks. hund eller svinekød. Hvis du sælger det kød i den slags områder, vil folk måske ikke nedlade dig. Almindeligvis er der et marked for fisk, kyllinger og kalkuner.

Vælg dit målmarked

Når din markedsundersøgelse er godkendt, kan du nu bestemme, hvem du vil sælge til. Ideelle kundekunder for frossen fødevareforretningen omfatter følgende:

  1. Enkeltpersoner: Det er singler, der kan lide at tilberede deres egen mad i stedet for at gå på restauranter for at spise. Vi har også kernefamilier i denne kategori.
  2. Supermarked. Der er købmandsforretninger, der også sælger frosne fødevarer. De behøver muligvis ikke at købe en stor mængde på samme måde som du vil. Mange af disse købmandsforretninger stoler på, at folk som dig forsyner dem med frossen mad.
  3. Hvis du har et anstændigt antal restauranter omkring dig, vil det være et aktiv for din frosne madvirksomhed. Du kan sælge dem direkte.

Hvordan vil du sælge til dit målmarked? Vil du inkludere leveringsservice? Hvis du gør det, øges dit mulige marked. Men du skal vide, hvordan du indregner fordelingsomkostningerne i din pris.

Find en god placering

Du har brug for en god placering for at få succes i frossen madbranchen. Den frosne madvirksomhed er ikke den type virksomhed, der findes på et ukendt sted. Du har brug for et sted med anstændig menneskelig trafik. Du har brug for et sted, hvor folk bare kan gå ind og vælge, hvad de har brug for på vej hjem.

Selvfølgelig kan dette sted være lidt behageligt, men det vil være det værd i slutningen af ​​dagen. Et marked, hvor folk køber mad og ingredienser til supper, kan være et godt sted at finde en frossen fødevarevirksomhed. Dette er kun et eksempel.

Søg udbydere

Få adgang til pålidelige leverandører for succesen med frosne fødevarer. Folk vil efterspørge dit produkt dagligt. Det vil være meget uacceptabelt, at kunderne kun kommer til din butik for at finde ud af, at du er udsolgt. Ingen kan afvise kunder fra dig på denne måde.

Folk vil foretrække frugtbarhed frem for et sted, hvor de altid vil få det, de vil have. Jeg kan bruge mig selv som et eksempel her. Jeg havde engang en brødhandler, hvis butik var meget tæt på, hvor jeg boede.

På grund af umiddelbarheden købte jeg normalt brød til ham. Hvis jeg kom hjem fra arbejde og kunne lide at købe brød mod den næste morgen, ville jeg ikke købe andre steder end fra hende, selvom jeg må have passeret mange andre brødsælgere. Med tiden blev jeg en loyal kunde for hende.

Køb emballeret madudstyr

Det vigtigste udstyr, du har brug for til at starte en frossen fødevarevirksomhed, er angivet nedenfor:

Frysere. 

Dette er det vigtigste udstyr, du har brug for for at holde dine varer frosne. Du kan købe nye, men hvis du ikke har penge nok til det, kan du købe en rimelig brugt fryser. Hvis du ikke køber en ny, anbefales det, at du lader en tekniker ledsage dig for at hjælpe dig med at få adgang til status og driftsbetingelser for den lige så brugte, som du vil købe.

Dette vil sikre, at du ikke køber den forkerte, og at du ikke bliver ved med at bruge penge på reparationer og vedligeholdelse af frysere. Den størrelse, du vil starte med, bestemmer, hvor mange frysere du skal købe.

Generatorer 

Adgang til konstant magt er et must for alle, der ønsker at starte en frossen fødevarevirksomhed. I tilfælde af en strømskuffe har du brug for generatorer, der har kapacitet til effektivt at transportere dine frysere. Hvis den elektriske strøm er pålidelig, vil en generator være fin for dig.

Varevogn.

Dette er ikke nødvendigt for nogen, der stille og roligt starter en frossen fødevarevirksomhed. Men hvis du vil tilbyde hjemmelevering eller have købmandsforretninger og restauranter som kundekreds, så har du brug for en varevogn. 

Et andet hold 

du skal inkludere bord, bord og machete. Dette hjælper dig med at tage højde for folk, der kan bede dig om at skære fisk, kyllinger til dem. Dette er en del af din klients facilitet.

Markedsføring af emballerede fødevarer

Jeg sagde tidligere, at du har brug for en god placering til din frosne madvirksomhed. Hvis du opdager virksomheden et godt sted, behøver du muligvis ikke bruge mange penge eller kræfter på markedsføring.

Et banner eller skilt foran din butik kan være tilstrækkeligt. Men hvis du ønsker at deltage i hjemmelevering, skal du muligvis oprette et websted til din frossen madvirksomhed.

Du kan gøre det til et e-handelswebsted, hvor folk kan bestille direkte fra webstedet. Med dette skal du muligvis placere reklamer i aviser og på Internettet for at drive trafik til webstedet.

Muligheder

Den frosne madvirksomhed blomstrer et sted, hvor der er en stor befolkning af mennesker. Frosne fødevarer er simple menneskelige behov. Det betyder, at jo større antal mennesker, jo større marked.

Generelt er der en stigende efterspørgsel efter frosne fødevarer. Uhensigtsmæssigt kan vores lokale landmænd ikke opfylde behovene. Ledelse af en markedsundersøgelse giver dig mulighed for at afgøre, om konkurrencen i dit miljø er lav eller høj.

Trusler

Den største fare for frosne fødevarevirksomheder i Nigeria er regeringens politik. I et forsøg på at fremme landbrug og selvforsyning går regeringen ikke længere ind for import af frosne fødevarer. Hvis der er et forbud mod import af frosne fødevarer, bliver denne forretning meget risikabel.

Desuden er importomkostningerne astronomisk høje på grund af stigningen i valutakurser. Priserne på importerede varer er mere end det dobbelte.