David og Goliath Speed ​​Resume (3 minutter): 15 hurtige takeaways

David og Goliath: Underdogs, Misfits og the Art of Battling Giants er en non-fiction bog fra 2013 skrevet af Malcolm Gladwell. Det er en samling essays og artikler, der beskriver de hjemløse, der vinder mod umulige odds og undersøger, hvorfor de var i stand til at finde succes.

En 3-minutters oversigt over de 15 hovedlektioner

# 1 Spil dit spil

Gladwell bemærker, at dem, der har mest succes i livet, følger deres mål og spiller “spillet” efter deres egne regler. Hvad det virkelig betyder, er, at du ikke bør sammenligne dig selv med andres teknikker og mestring og kun fokusere på at forbedre dig selv og gøre det, du ved, virker for dine mål eller behov. Nogle gange betyder det at gøre ting på måder, der ikke understøttes af almindelig visdom.

# 2 Vælg din dam klogt

Der er flere historier i bogen, der illustrerer den pludselige effekt, som mange dygtige mennesker fandt, da de forlod et lille samfund, hvor de var de bedste af de bedste og kom ind på et mere konkurrencedygtigt marked. I mange tilfælde er det meget lettere at få succes, hvis du er den største fisk i en lille dam, end hvis du er en mellemstor fisk i et virkelig stort hav.

# 3 Spring ikke til konklusioner

Hastet om, hvad der vil fungere Mange gange kan det betale sig at fokusere på det, der virker, uden at skulle hoppe til konklusioner på forhånd. Det kan betyde, at du ikke følger konventionel visdom om, hvordan du opnår dit mål eller gør nøjagtig det samme, som alle andre gør for at fuldføre en opgave. Hold dit sind åbent om andre mulige måder at fuldføre dit mål på.

# 4 Identificer dine ulemper

I alle aspekter af livet er det vigtigt at fokusere på dine egne ulemper og forstå, hvordan disse kan hindre din indsats eller succes. Du kan derefter læse historier om dem, der har ulemper, der ligner dine, og lære, hvordan de gør disse ulemper til fordele.

# 5 Vær ikke bange for at kopiere

Gladwell siger, at du ikke skal være bange for at kopiere teknikker, som andre mennesker har mestret på vej til succes. Selvom du bør holde dit sind åbent for alternative måder at gøre tingene på, bør du på samme måde ikke være bange for at kopiere andres gennemprøvede teknikker og strategier.

# 6 udvikle dine styrker

Som (hvis ikke mere) vigtigt som at forstå dine egne ulemper er at forstå og udvikle dine styrker. Du skal arbejde længe og hårdt for at identificere og finpudse de færdigheder, du har som følge af din genetik og opvækst. Derefter skal du udnytte disse styrker så meget som du kan for at nå dine mål og finde succes på alle områder af dit liv.

# 7 Privilegie er ikke altid bedre

Gladwell undersøger flere virkelige historier, der viser, at vanskelighederne i det voksende miljø for nutidens succesfulde mennesker kan have spillet en rolle i deres samlede sejr. Faktisk kan det at leve i et privilegeret miljø hæmme din succes, da du ikke behøver at kæmpe så hårdt for at nå dine mål og ikke vil være så udviklet som et resultat.

# 8 Flyt til et andet felt

Du behøver ikke altid at gøre dette, men hvis du finder ud af, at mange af dine ulemper er under din udvikling eller fremgang inden for et bestemt felt eller karriere, vil du måske skifte karriere. Forskellige baggrunde eller karriere passer måske bedre til dine evner. Dens ulemper kan være fordele i en anden situation.

# 9 Stol på dine unikke evner

Meget af bogen demonstrerer ideen om, at unikke færdigheder ofte kan gøre det muligt for underdogen at vinde mod store konkurrenter. Historier om underdogen er ofte historier om mestre inden for et bestemt fag eller område, der er forbløffet over deres modstanderes unikke evner og færdigheder. Mange af dem, der er fast besluttede på at gå hans vej, vil ikke være i stand til at omfavne det og konkurrere direkte med nogen med et unikt syn på situationen eller markedet.

# 10 Ulemper kan være fordele

Gladwell har flere anekdotiske historier, der viser, at handicap, f.eks. Indlæringsvanskeligheder, kan hjælpe dig med at overudvikle dine færdigheder på andre områder. Som et resultat kan du blive særligt kompetent eller udmærke sig på et andet felt og give dig mulighed for at finde en vej fremad ved at fokusere på den nye fordel. Med andre ord, prøv at bestemme, hvad der ved et uheld kan have givet dine ulemper med hensyn til fordele.

# 11 Den omvendte U -kurve

Gladwell bruger dette koncept til at beskrive sammenhængen mellem ikke at have nok af noget og at have for meget af noget. Denne teori er indbygget i størrelsen på klasser i USA. Her viser klassestørrelse, at mindre størrelser faktisk ikke er så gode som mellemstore klasser til at lette lærer-elev-interaktion, mens klasser, der er for store, har det modsatte problem.

# 12 Tragedie kan føre til succes

Gladwell trækker på forskellige historiske begivenheder for at vise, at tragedie ikke altid er en frustrerende begivenhed. Faktisk kan overlevende fra en tragedie ofte overvinde det traume, de føler, og blive endnu mere succesrige eller uovervindelige. Et godt eksempel er de mennesker, der overlevede den første bombning i London; enhver, der overlevede, kom til sidst til at føle, at de ikke ville dø og blev mere modige som følge heraf.

# 13 Kæmper eller “lærere” er ofte sårbare

I mange tilfælde er dem, der allerede har succes på et bestemt felt, eller som har haft mange sejre og blevet overmodige eller overdrevent afhængige af en bestemt strategi eller færdighed. Dette kan efterlade dem særligt sårbare over for tilgangen til en underdog eller et engangsangreb.

# 14 Penge er gode … Op til et punkt i

Med hensyn til U-kurven viser Gladwell flere statistikker, der viser, at penge kun øger livskvaliteten op til især et punkt: cirka $ 79.000 om året. Ud over dette beløb gør penge dig ikke meget lykkeligere. Yderligere tilfredshed stammer fra dit arbejde eller præstationer.

# 15 Vær mere

Større eller stærkere er ikke altid det bedste for dig. Alligevel viser bogen, at det at være større eller stærkere ikke altid er den bedste måde at opnå maksimal succes eller sejr på. I mange tilfælde kan det at være mindre og gøre tingene på din måde føre til personlig tilfredshed og opnåelse af dine mål.

Top 10 citater fra David og Goliat

  1. ”Mod er ikke noget, du allerede har, som gør dig modig, når hårde tider begynder. Mod er det, du opnår, når du har været igennem svære tider og opdager, at de trods alt ikke er så svære. “
  2. ”Kæmperne er ikke, hvad vi tror, ​​de er. De kvaliteter, der synes at give dem styrke, er ofte kilden til stor svaghed. “
  3. Som dramatiker George Bernard Shaw engang sagde: ”Det fornuftige menneske tilpasser sig verden: det irrationelle fortsætter med at forsøge at tilpasse verden til sig selv. Derfor afhænger alle fremskridt af den urimelige mand. “
  4. ”Enhver fjols kan bruge penge. Men for at tjene det, gemme det og udsætte tilfredshed, så lærer du at værdsætte det anderledes. “
  5. “Du kan ikke fokusere på at gøre noget, hvis du tænker,” Hvad sker der, hvis det ikke lykkes? “
  6. “Det, der læres af nødvendighed, er uundgåeligt mere kraftfuldt end læring, der let kan opnås.”
  7. ”Vi bruger meget tid på at tænke på, hvordan prestige og ressourcer og medlemskab af eliteinstitutioner styrker os. Vi bruger ikke nok tid på at tænke over, hvordan den slags materielle fordele begrænser vores muligheder. “
  8. ”Der er et sæt fordele, der har at gøre med materielle ressourcer, og der er et sæt, der har at gøre med fraværet af materielle ressourcer, og grunden til, at underdogen vinder så ofte som de gør, er at sidstnævnte vinder. de er de samme som den forrige “.
  9. “Overdreven brug af magt skaber legitimitetsproblemer, og magt uden legitimitet fører til trods, ikke underkastelse.”
  10. “Når myndighedsfolk ønsker, at vi andre skal opføre sig, er det først og fremmest vigtigt, hvordan de opfører sig.”