Daring Greatly Quick Summary (3 minutter) + PDF -download

Daring Greatly: How the Courage to Be Sultable Transforms the Way We Live, Love, Parent and Lead er en 2012 -bog af Brene Brown. I denne bog beskriver han måder at pleje og samle mod på, samt måder, hvorpå vi kan være trygge ved sårbarhed.

3 minutters resumé af de 15 hovedlektioner

# 1 Årsagerne bag skammen

For det første skal enhver, der prøver at være modig eller lære at være sårbar, forstå årsagerne til, at vi skammer os. I det væsentlige er skam den indbyggede idé om, at vi ikke fortjener kærlighed eller forbindelse med andre på grund af skældud, kritik eller fordi vi ikke har en følelse af at tilhøre en gruppe.

# 2 Skam er skadeligt

Efter at have forstået, hvor hans egen skam kommer fra, og hvorfor han kan mærke det, hævder Brown, at det kan være skadeligt at føle skam i det lange løb, selvom det havde fordele på kort sigt, da mennesker stadig udviklede sig. I dag kan skam komme fra en overflod af kilder og kan ende med at nægte selvværd i så dramatisk grad, at det er umuligt for mennesker at være sårbare eller modige og afbryde deres potentiale.

# 3 Modgiften mod skam er sårbarhed

Brown foreslår, at den bedste måde at imødegå overdreven skam er at acceptere sårbarhed. Sårbarhed tvinger dig til at opleve både gode og dårlige følelser, og når du overlever stormen, indser du, at du har en dyb indre styrke, der kan være langt mere kraftfuld end nogen form for skam. Sårbarhed tager i det væsentlige truslen om skam og gør denne trussel irrelevant.

# 4 Tal om skam

Langt langt beskriver Brown, at den bedste måde at håndtere din skam på er at tale åbent om det med andre. Uanset om det betyder at tale om direkte oplevelser eller simpelthen at tale om din generelle følelsesmæssige skam i det abstrakte, vil det have samme effekt at underminere skammen ved dens ødelæggende kraft. Du vil indse, at verden ikke er slut, og du vil være i stand til at tilgive dig selv

# 5 At være sårbar inspirerer andre til at gøre det samme

Når du åbner op og lader dig selv blive sårbar, vil andre se, at du står over for skam og vil blive inspireret til at være lige autentiske og sårbare. De gør det måske ikke med det samme, men de fleste vil begynde at bekæmpe forlegenheden, når de ser konkret bevis på, at følelsen ikke er så skadelig eller farlig, som de oprindeligt troede.

# 6 Mod kommer med øvelse

Brown gør det klart, at at handle modigt og være sårbar nok til at modvirke forlegenhed ikke sker med det samme for mange. Det kan tage flere forsøg i løbet af mange måneders indsats for at blive fortrolig nok med din egen sårbarhed til at gøre det regelmæssigt.

# 7 Grænser betyder noget

Selvom sårbarhed er afgørende for at minimere den skade, som forlegenhed kan påføre, gør Brown det også klart, at grænser stadig er meget vigtige for dig og andre. Respekter dine egne grænser inden for rimelighedens grænser, og skub heller ikke dig selv over andres grænser, især hvis du hjælper dem med at overvinde deres egen skam.

# 8 Sårbarhed og styrke er det samme

En af de første ting, du vil lære, når du begynder at åbne op, er, at det kræver enorm styrke at være sårbar og opleve gode og dårlige følelser i en sådan grad. At holde din stolthed undertrykt og lade skam fortsætte med at få dig til at føle dig dårlig om dine tidligere handlinger er slet ikke en styrke. Sårbarhed svarer paradoksalt nok til modstand på mange måder.

# 9 Sårbarhed er ikke dårlig

De fleste af os lever i kulturer, der minimerer værdien og modet af sårbarhed. De fleste af os har en internaliseret skamfølelse, når vi tænker på at være sårbare, især mænd. Men sandheden er, at sårbarhed hverken er god eller dårlig; det er bare en del af os alle og noget, du bevidst kan gøre for at forhindre, at forlegenhed ødelægger dit liv.

# 10 Du bliver hårdere med tiden

Den gode nyhed for mange er, at når du praktiserer sårbarhed, bliver du endnu hårdere og stærkere med tiden. Over tid vil du få en lille immunisering mod skam og lettere øve sårbarhed.

# 11 Sårbarhed er vigtig, hvis du har børn

Enhver, der har børn, ved allerede, at børn ofte arver deres forældres kvaliteter. Derfor vil forældre, der ønsker at videregive sande styrker til deres børn, øve mod og sårbarhed, så deres børn forstår, hvordan de stopper skam i deres spor.

# 12 Handlinger har betydning

Brown påpeger også, at ord er billige, og at det bare er at sige, at du er sårbar eller modig, ikke er det samme, det er faktisk at have en af ​​disse kvaliteter. Du skal gå lige så meget, som du taler, hvad du taler. Dette er især vigtigt, hvis du forsøger at være sårbar over for dine følgere i en lederposition. De vil kun genkende dig som virkelig modig, hvis de kan se dig tage modige handlinger.

# 13 Bring sårbarhed til dine følgere

Sammen med det foregående punkt handler det om at være leder ofte om at lette sikre sårbare rum for dine følgere. Mange mennesker har problemer med at inddrage mod og sårbarhed i deres liv. En af de bedste ting, du kan gøre i en lederposition, er at lade folk være sårbare i et langsomt, behageligt tempo, der fungerer godt for deres følelsesmæssige tilstand. Lad også dine følgere skræmme eller genere hinanden.

# 14 Vær forsætlig med kommentarer

Brown mener, at de fleste ledere i organisationer i dag fokuserer mere på metrics end personlig feedback. I stedet vil gode ledere være ærlige om deres kommentarer og tillade sig selv at være sårbare over for deres medarbejdere for at lette et mere effektivt arbejdsmiljø og bedre uddanne deres medarbejdere.

# 15 Slå ikke rundt i busken

Vær generelt ærlig og åben i alle dine handler, selvom det tvinger dig til at være sårbar over for din samtalepartner. At være direkte og ærlig over for dig selv og dine følgere vil resultere i et bedre billede af dig selv, mindre flovhed, når du ser tilbage på dine handlinger, og en inspirerende karakter, som andre kan efterligne.

Daring Greatly’s Top 10 Citater

  1. “Mod begynder med at dukke op og lade os se.”
  2. “Fordi ægte tilhørsforhold kun opstår, når vi præsenterer vores autentiske og ufuldkomne jeg for verden, kan vores følelse af tilhørsforhold aldrig være større end vores niveau af selvaccept.”
  3. “Sårbarheden er rigtigt, og det føles som mod. Sandhed og mod er ikke altid behageligt, men de er aldrig en svaghed. “
  4. “Hvis vi kan dele vores historie med en, der reagerer med empati og forståelse, kan skammen ikke overleve.”
  5. ”Når jeg ser på narcisme gennem sårbarhedens linse, ser jeg den skambaserede frygt for at være almindelig. Jeg ser frygten for aldrig at føle mig ekstraordinær nok til at blive lagt mærke til, elsket, ejet eller dyrket en følelse af formål. “
  6. “Det, vi ved, betyder noget, men hvem vi er, betyder mest.”
  7. “Det bedøver mørket og dæmper lyset.”
  8. “Dispositionen til at dukke op ændrer os, det gør os lidt modigere hver gang.”
  9. “Selv for mig lyder temaet ‘hold lille, sødt, stille og beskedent’ som et forældet problem, men sandheden er, at kvinder stadig løber ind i sådanne krav, hver gang vi møder og bruger vores stemmer.”
  10. “Skam får sin magt fra at være ubeskrivelig.”

Gratis download i PDF af resuméet for at gemme eller udskrive

Gå her for at downloade Daring Greatly’s PDF -oversigt .