Creativity Inc Hurtig oversigt: 15 lektioner + PDF

Creativity, Inc.: At overvinde de usynlige kræfter, der står i vejen for sand inspiration, er en bog fra 2014 af Amy Wallace og Edwin Catmull. Det handler om, hvordan du opmuntrer og styrer din kreativitet i både dig og dit team.

En 3-minutters oversigt over de 15 hovedlektioner

# 1 Hold betyder mere end ideer

Denne bog studerer Edwin Catmulls liv, der instruerede Pixar i flere år. Men for det meste var Catmull omgivet af hold med lige så meget kreativ energi og drivkraft som deres leder. Et af hovedpunkterne i denne bog er, at episke teams er langt bedre end kreativt kreative ideer. Selv talentfulde mennesker kan gøre en generel idé mere kreativ.

# 2 Kreative arbejdsområder er vigtige

En anden central idé med denne bog er, at det rum, hvor du forsøger at være kreativ, er meget vigtig. Vores hjerner er naturligvis i en vis grad plastik og vil blive inspireret af deres omgivelser. At have et kreativt sted for din fantasi til at blomstre fuldt ud er vigtigt for enhver kreativ professionel.

# 3 Tillad individuelle kreative rum på en måde

Ligesom den tidligere idé skal ledere af kreative organisationer eller virksomheder tillade deres medarbejdere eller arbejdere at have deres egen kreative kontrol over deres arbejdsområde. Tving ikke alle dine følgere til at arbejde på grå terninger, der ser ens ud. Giv i stedet dine medarbejdere kontrol over det kreative arbejdsområde, og de vil fungere bedre, og dit arbejdsområde vil se mere interessant ud på samme tid.

# 4 Del skylden

Når det kommer til kreative bestræbelser, falder skylden sjældent på et enkelt individ. Pixar, da den blev drevet af Catmull, havde en politik om at forstå, at fejl er uundgåelige og altid foretages af teams frem for enkeltpersoner. Dette forhindrer enkeltpersoner i at føle, at de individuelt tog for fejl i et projekt, og hjælper med at dæmpe følelser hos arbejdere og ledere.

# 5 Ydmyghed er nødvendig for vækst

Denne konklusion er især vigtig for kreative ledere. Når du søger efter det rigtige udstyr til dit projekt, skal du være forberedt på, at dine medarbejdere eller arbejdere er mere dygtige eller kreative end dig. Forestil dig ikke altid, at du skal have de bedste ideer, men vær den mest kreative person på kontoret. Vend dig i stedet til konceptet om, at dine følgere er stjernerne i showet.

# 6 De rigtige mennesker er afgørende

På samme måde, når du opbygger et team af kreative fagfolk, skal du ikke være bange for at give en potentiel kandidat eller medarbejder videre, hvis de ikke arbejder. En kreativ indsats vil kun nå sit fulde potentiale, hvis de rigtige mennesker arbejder på jobbet. Nogle gange kræver dette at ryste listen, så længe årsagerne er stærke.

# 7 Vær ikke bange for fiasko

Catmull afspejler flere gange i hele bogen, at hans år på Pixar oplevede lige så mange fiaskoer som succeser. Fejl er ikke noget at løbe fra, især inden for den kreative kunst. I stedet for at være bange for fiasko og se det som noget, der skal undgås, skal du lære af hver af dine fejl og arbejde godt for at forhindre fejl i at ske igen.

# 8 Bliv ved med at kommunikere

Mange mindre kreative virksomheder har ikke en åben dør-politik mellem følgere og ledere, hvilket kan føre til dårlig kommunikation og en følelse af, at følelser ikke respekteres. At have en åben dør -politik er afgørende for at lette fremragende feedback fra tilhængere og hjælpe ledere med at indse, hvor de skal fokusere deres indsats.

# 9 Brainstorming er afgørende

Da de fleste kreative bestræbelser i det mindste er en teamindsats, bør du altid arbejde for at sikre, at idéstrømmen er ubegrænset og uendelig. Lad ikke folk dominere samtalen, og lad ikke folk føle, at deres ideer ikke er værd at dele. Det rigtige kreative input eller retning kan komme hvor som helst og fra alle.

# 10 Udelukk ikke nye ideer

Dette er enkelt, men mange ledere huskede ikke, at store nye ideer kan komme fra uventede kilder frem for de sædvanlige stjernemedarbejdere. Rabat ikke udtalelser fra nyere arbejdstagere eller folk, der normalt ikke taler op. De kan have indsigt eller ideer, der er bedre end dem, der tilbydes af almindelige producenter.

# 11 Kreativt lederskab handler om at tjene

Catmull siger, at en chefs opgave er at støtte andre frem for at søge rampelyset for sig selv. Du bør prøve at udnytte dit teams kreativitet og eliminere problemer på vej mod dine mål.

# 12 Løs problemer kreativt

Det er ingen hemmelighed, at enhver organisation eller kreativt produkt vil få problemer under oprettelsen. Men du bør altid prøve at løse disse problemer på den mest kreative måde. Gå mod kornet og se på problemer fra et nyt perspektiv, når du kan.

# 13 Beskyt nye ideer

Vi som mennesker har en tendens til at lide ikke nye ideer af vane. De er ukendte og er ikke nødvendigvis velkomne selv i den kreative kunst. Som leder bør du altid forsøge at beskytte nye ideer og give dem en fair prøve på markedet for ideer. Tro ikke automatisk, at nye perspektiver eller kreative retninger ikke er det værd, bare fordi de ikke er blevet prøvet før, eller du ikke er vant til dem personligt.

# 14 Sæt pris på dit talent

En god kreativ leder vil også tage sig tid og opmærksomhed til positivt at værdsætte sine talentfulde arbejdere. De medarbejdere, der udgør hovedparten af ​​den kreative organisation, er livsnerven i enhver kunstnerisk indsats. En god leder vil altid forsøge at værdsætte dit talent og sørge for, at hver person i gruppen ved, hvor afgørende deres rolle er for operationens samlede succes.

# 15 Ikke hver dag vil være fantastisk

Selv midt i stor kreativ produktion vil der være dage, hvor tingene ikke går som planlagt, og der vil være flere vanskeligheder end succeser. Det er vigtigt at acceptere dette som en del af processen frem for at blive stivnet med negative tanker. Hold fokus på det store billede, og lad ikke de dårlige små dage ødelægge hele indsatsen.

Creativity, Inc.’s Top 10 Citater

  1. ”Hvis du giver et middelmådigt team en god idé, vil de skrue op for det. Hvis du giver en middelmådig idé til et strålende hold, vil de ordne det eller smide det væk og komme med noget bedre. “
  2. “Du er ikke din idé, og hvis du identificerer dig for meget med dine ideer, bliver du fornærmet, når de bliver udfordret.”
  3. “Hvis du ikke oplever fiasko, begår du en meget værre fejl: du bliver drevet af ønsket om at undgå det.”
  4. “At få de rigtige mennesker og den rigtige kemi er vigtigere end at have den rigtige idé.”
  5. “Når det kommer til kreativ inspiration, giver jobtitler og hierarki ingen mening.”
  6. “Vær klogere, når du står over for en udfordring.”
  7. “Frygt kan skabes hurtigt; tillid kan ikke. “
  8. ”Håndværk er det, vi forventes at vide; kunst er den uventede brug af vores håndværk ”.
  9. “Hvad er meningen med at ansætte smarte mennesker, spørger vi, hvis det ikke giver dem mulighed for at rette op på det, der er ødelagt?”
  10. “Tag altid bedre risici, selvom det virker truende.”

Gratis download i PDF af resuméet for at gemme eller udskrive

Gå her for at downloade Creative, Inc. Resumé PDF .