Basecamp vs Asana

Hvis du leder efter en softwareløsning af høj kvalitet til projektstyring, er to muligheder, du sandsynligvis overvejer, Basecamp og Asana. Det kan være svært at vælge det rigtige produkt på dette yderst konkurrencedygtige område, hvorfor debatten mellem Basecamp og Asana er så vigtig at overveje.

Basecamp, der før blev kaldt 37signals, er et privat firma med base i Chicago. Det blev grundlagt i 1999 for at være et webdesignfirma, men har været fokuseret på at levere webapplikationsudvikling siden 2004. Basecamp -applikationen er den første kommercielle applikation, der blev introduceret af virksomheden. De er også ansvarlige for Highrise, rygsæk og bål.

Asana blev grundlagt i 2008 af Facebook-medstifter Dustin Moskovitz, sammen med Justin Rosenstein. De tog deres erfaringer på arbejdet for at forbedre medarbejdernes produktivitet på Facebook og anvendte det, de lærte, i deres projektstyringsløsning. De er også ansvarlige for et produkt kaldet organisationer, som gør det muligt at vedtage deres løsning i virksomhedsskala.

Begge muligheder betragtes som nogle af de bedste værktøjer i branchen i dag. Du finder projektledere, der stærkt foretrækker det ene eller det andet. Hvis du prøver at beslutte dig, er her nogle af de vigtigste punkter, du skal begynde at tænke over.

1. Platformomkostninger

Med Basecamp varierer prisen afhængigt af udstyrets opbevaring og funktionalitet. Hver plan, der tilbydes af platformen, tillader et ubegrænset projekt. Du modtager det første projekt gratis, men derefter vil interne teams blive opkrævet $ 29 per måned for yderligere projekter. Hvis eksterne kunder slutter sig til projektet, stiger gebyret til $ 79 pr. Måned.

Der er også mulighed for at modtage alle Basecamps funktioner, herunder 2 TB lagerplads og en personlig kontoadministrator, for cirka $ 3.000 om året.

Asana tilbyder en gratis brugeroplevelse til små virksomheder. Det er gratis at bruge for op til 15 brugere pr. Team, men du kan oprette ubegrænsede teams. Når denne tærskel er overskredet, stiger prisen baseret på antallet af brugere. Årsplanen er den mest konsekvente løsning og koster cirka $ 8,50 pr. Måned pr. Bruger, men faktureres årligt for hele gruppen.

Du kan også dele projekter i Asana med andre teams og tilføje et ubegrænset antal følgere.

2. Opbevaring til projekter

Basecamp tilbød tidligere kun 100 GB plads til omkring $ 150 pr. Måned. Det er for nylig reduceret til $ 29 om måneden. For store brugere er $ 3.000 ubegrænset plan den bedste opbevaringsmulighed med 2 TB plads. Brugere kan også købe ekstra blokke lagerplads, når det kræves.

Asana tilbyder ikke opbevaring gennem sit eget mærke. Arbejd med tredjepartsleverandører til cloud-baserede lagringsløsninger. Hvis du uploader en fil til Asana, er der en grænse på 100 MB for individuelle vedhæftede filer. Ellers er Box, Dropbox og Google Drev lagringsrestriktioner, der driver projektstyringssoftwaren.

3. Samarbejde

Basecamp er en intuitiv platform, der forudser behovene hos de fleste brugere. Det ville være en rimelig sammenligning at sige, at dens indlæringskurve ligner den på Apple -computere. Brugere modtager en daglig e -mail for at gennemgå udførte opgaver. Der er et opslagstavle, gøremål, en kalender og en tidsplan plus automatiske indtjekninger, der sparer tid og arbejde, fordi alt er lige der, hvor du vil have det. Dine oplysninger gemmes automatisk, hver gang du kommer ind på platformen, hvilket gør strømafbrydelser eller afbrydelser til fortiden.

Asana handler om samarbejde. En af dens bedste funktioner er chatfunktionen. Det er designet til at tillade filtrering og klassificering, så specifikke oplysninger let kan findes. Brugere kan også fjerne en samtale, som de mener ikke gælder for dem. Disse samtaler kan spænde over forskellige projekter og endda omfatte forskellige teammedlemmer.

Siden 2012 har Asana arbejdet på at minimere e -mail -brug inden for teams ved at bruge en teambrowser og indbakke som en del af sin løsning. Dette skaber et omfattende dashboard, der placerer alle de nødvendige oplysninger ét grundlæggende sted.

4. Projektplaner

Basecamp giver brugerne en unik kalenderfunktion, der har vist sig at være ganske nyttig. Skabeloner kan konfigureres inden for platformen, så processer og opgaver kan ses i et visuelt format, der er let at forstå. Brugere kan også oprette faser inden for deres projekter, der har specifikke deadlines med e -mails, der sendes dagligt for at informere alle deltagere om de fremskridt, der er gjort.

Det gør det muligt for ledere til enhver tid at overvåge alle aktive projekter.

Asana tilbyder mere en kalendertype kalender, der følges gennem chat og beskeder. Det kan være en effektiv løsning for ledere, der foretrækker flere filialer, men det giver ikke det samme tilsyn, som Basecamp typisk tilbyder.

5. Implementering

Basecamp er løsningen for teams, der kender projektstyringssoftware og ønsker at udvide, hvad de kan tilbyde deres kunder. Den klare fordel ved implementering her er, at eksterne kunder kan indgå i teamene, omend mod en ekstra omkostning, men det betyder, at kommunikationen er klar, præcis og øjeblikkelig. Det reducerer projektfejl over tid for mange, der har implementeret brugen af ​​denne platform.

Asana er en let platform at lære. Hvis dit team aldrig tidligere har brugt projektstyringssoftware, kan de fleste komme på arbejde på ingen tid. Designet er ganske forenklet og giver brugerne mulighed for straks at identificere de vigtigste komponenter i applikationen. Der er stadig en stejl indlæringskurve for at få adgang til de dybere funktioner, der er tilgængelige, men det er ikke noget, der virker overvældende eller umuligt at gøre.

Basecamp vs Asana: hvad er bedre?

Nogle kan have svært ved at mærke Basecamp vs Asana -debatten som en sammenligning af projektstyringssoftware. Selvom det er rigtigt, at hovedfokus for begge platforme er samarbejde, er det tilsynet med denne samarbejdsproces, der gør det til en projektstyringsløsning.

Basecamp er den type projektstyringssoftware ledere foretrækker, når de forsøger at føre tilsyn med store teams, der er fokuseret på kreative aktiviteter. Det tilbyder robuste samarbejdsfunktioner og brugervenlige opbevaringsmuligheder uden at være for dyrt.

Asana er en løsning, der er mere rettet mod små og mellemstore virksomheder. Fordi det er en gratis løsning for teams på 15 eller derunder, kan selv større virksomheder, der har uafhængige arbejdsteams, finde denne løsning fordelagtig. Det tilbyder gode kommunikationsværktøjer og gør det meget lettere for teams at få tid til at tale med hinanden.

Der er ikke noget rigtigt eller forkert svar her. Der er simpelthen en projektstyringsløsning, der fungerer bedst for dig. Sammenlign funktionerne med dine behov, og du kan finde det korrekte svar.

Har du brugt Basecamp og Asana? Hvilken platform foretrækker du, og hvorfor?