B2B Marketing vs B2C Marketing

B2B marketing refererer til “business-to-business” marketing. Det er en strategi, der markedsfører varer eller tjenester skabt af et selskab for at hjælpe en anden virksomhed med at betjene sine forbrugere på den bedst mulige måde. Et eksempel på denne type tjenester ville være et bureau, der sælger SaaS-platforme til e-handelsformål til en anden virksomhed.

B2C marketing refererer til “business-to-consumer” marketing. Selvom en virksomhed, der køber noget fra en anden virksomhed teknisk set er en “forbruger”, fokuserer denne strategi på at præsentere varer eller tjenester for individuelle mennesker eller samfund frem for formelle mærker.

Der er et par vigtige forskelle, du skal huske på, når du overvejer B2B vs B2C marketingdebatten. For mange mærker vil begge strategier blive brugt på et tidspunkt, hvorfor det er så vigtigt at genkende, hvordan hver især er forskellig.

1. Logik vs følelser

Når et brand fokuserer på en B2B -strategi, fokuserer det på logikken i de varer eller tjenester, der præsenteres. En almindelig metode til at gøre dette er at præsentere egenskaberne ved det produkt eller den service, der tilbydes. Fokus her er på logik frem for følelser. Værdien kommer i, at en anden virksomhed kan vælge deres foretrukne mærke, fordi det logisk set er det bedste produkt til deres behov i branchen.

Mærker, der fokuserer på en B2C -strategi, kan ikke ignorere logik, men de skal inkludere en følelsesmæssig komponent i processen. Forbrugerne vil fokusere på produktets fordele, men værdien går ud over, at noget er “bedre”. Du skal oprette en personlig forbindelse med dem på en eller anden måde. Forbrugerne ønsker at opbygge personlige relationer til de mærker og virksomheder, de ønsker.

2. Beskedlængde

I en B2B marketingstrategi skal omfattende information gives til potentielle kunder af et mærke. Virksomheder træffer ofte beslutninger baseret på, hvad et ledelsesteam mener er bedst for deres brand. De kan ikke træffe den slags beslutninger uden at have oplysninger til rådighed. Ellers ville det være umuligt at bestemme alle de potentielle resultater. Nogle gange kan beslutninger tage uger eller måneder inden for denne strategi.

I en B2C -strategi skal meddelelsens længde være kortere. Forbrugerne har brug for mærker for at komme lige til sagen. Fordi kontakter er individualiserede, kan der ikke være noget generelt fokus på de potentielle fordele ved et produkt eller en tjeneste. En forbruger vil have dig til at påpege, hvad du kan tilbyde. De vil afgøre, om denne bestemmelse kan give dem værdi. Beslutninger med denne strategi kan tage et par minutter, og de fleste træffes på få dage.

3. Interesserede parter

Inden for en B2B -strategi er det almindeligt, at et brand taler til flere beslutningstagere, nogle gange samtidigt, så en beslutning kan træffes. Dette skaber flere niveauer af potentielle kundekontakter, der giver mulighed for at nulstille processen. Hvis en person er i tvivl om rigtigheden af ​​et B2B -produkt, der overvejes for mange virksomheder, kan hele marketingprocessen skulle starte forfra, for at en virksomhed kan blive kunde.

At bruge en B2C -strategi i dette tilfælde er meget enklere. Der er færre interessenter involveret. Mange relationer inden for denne type marketing er mellem en enkelt person og mærket. De mest komplicerede relationer kan involvere en hel familie, et kvarter eller et lille samfund, men ikke noget større end det. Selvom flere forbrugere er repræsenteret i en gruppe, er der normalt en person, der fungerer som kontaktpunkt for alle.

4. Forholdets varighed

B2B-relationer er generelt langsigtede på grund af de omkostninger, der kræves for at foretage ændringer. Forestil dig, hvad det ville kræve for en større forhandler, som Target, at skifte leverandør hver måned, og det bliver let at se, hvorfor B2B -strategi handler om at danne partnerskaber. Når de er etableret, har de en tendens til at være permanente.

B2C-relationer fokuserer på kortsigtede resultater. Mange af disse relationer bliver langsigtede og gavner mærket og forbrugeren, men det behøver ikke at være sådan for at finde succes. Forbrugerne vil vide, hvordan et problem kan løses for dem lige nu. Fyld det behov og opret et salg. Det kan være omfanget af forholdet.

B2B Marketing vs B2C Marketing: Hvad er bedre?

Virksomheder kan drage fordel af begge former for markedsføring.

Dannelse af forretningsforbindelser kan skabe langsigtede partnerskaber, der gavner begge parter, der er involveret i transaktionen.

At danne relationer med forbrugere kan skabe værdibaserede transaktioner, der med løbende kontakt kan føre til gentaget salg på sigt.

Det produkt eller den service, der tilbydes, dikterer ofte, hvilken strategi der vil blive anvendt, men mange virksomheder har B2B- og B2C -relationer, der administreres hver dag.

Se, hvad dit produkt eller din service er. Hvordan tilføjer det værdi? Svaret på det spørgsmål vil fortælle dig hvilken side af debatten mellem B2B marketing og B2C marketing du er på.