Amazon SWOT Analysis Matrix: Muligheder og svagheder

Som et globalt kraftcenter er Amazon vokset fra en bogforhandler og forlag til verdens største onlineforhandler. Stigningen af ​​Amazon vil katapultere uden grundlægger og administrerende direktør, Jeff Bezos, til en af ​​de rigeste mennesker i verden. Med en proaktiv og iværksættermæssig tankegang og ånd er Amazons fremtid sikker som førende globalt detailhandelskraftværk.

I hele sit liv har Amazon bevæget sig fra innovation til innovation, defineret produktsegmenter og tilbud og skabt solide effektivitetsgevinster, hvor de ikke kunne. Her er en analyse af Amazons styrker, svagheder, muligheder og trusler, der definerer virksomhedens strategi.

Styrker

1. Amazon har øjeblikkelig mærkebevidsthed.

Det ikoniske “smil”, der er skabt i Amazonas logo, er kendt over hele verden for sin hurtige, effektive og pålidelige online detailhandel og distribution. Dette “smil” er til stede i hele din virksomhedsidentitet og i dine forskellige forretningssiloer.

Amazons brandværdi er $ 415 milliarder. (Statista)

2. Dens markedsposition er meget stærk og sikker.

Amazons konkurrence i Nordamerika, der etablerer sig stærkt som en leder inden for onlineforretningsområdet i Nordamerika, omfatter virksomheder som eBay og Walmart. På nye markeder er Alibaba Amazons største rival. Amazons position på markedet er et resultat af en virksomhedsånd med stærke effektiviseringer, der løber igennem alle dets aktiviteter. Dette sikrer, at omkostningsmodeller er så lave som muligt, og at værdien for kunder og partnere maksimeres.

Amazon udøver 45% af den nordamerikanske e-handels markedsandel. (Heldigvis)

3. Amazon er markedsleder.

Ved at investere i fremtiden formår Amazon at være foran sine konkurrenter ved at sikre en fejlfri service, der tilbydes både sine uafhængige partnere og slutbrugerne. Dens Prime Overnight Delivery -service har hidtil vist sig at være en vanskelig service at konkurrere med, og Amazon sikrer, at disse værdier er hurtigt forankret i Amazons tilbud i de kommende år.

Amazon opnåede en markedsværdi på 386,06 milliarder dollar. (Statista)

4. Brug avanrede logistik- og distributionsstrategier.

Amazons primære detailforretningsmodel involverer et væld af kompleksiteter, der styrer logistikbehovet hos sine mange uafhængige partnere, tredjepartsælgere og indholdsskabere. Amazon har indgået et partnerskab med mere end 2.200 leveringsvirksomheder i USA, som igen beskæftiger mere end 95.000 chauffører. Lageraktiviteter er i 24/7 drift, der accelererer i ferieperioder og detailferier som f.eks. Black Friday

Tredjeparts sælgere solgte mere end 3,4 milliarder produkter i en 12-måneders periode. (Om Amazon)

5. Du har et stort antal uafhængige partnere i USA.

Små og mellemstore virksomheder stoler på Amazon som en distributionskanal i Nordamerika. Dette skaber muligheder for enkeltpersoner og virksomheder i USA og Canada til at trække fordele af Amazons utrolige distributionseffektivitet og omfang. På grund af betydningen af ​​tredjeparts-sælgere på Amazon-platformen, ikke kun for Amazon, men for den bredere økonomi, investerer Amazon stort i at støtte og pleje disse iværksættere.

Amazon arbejder med mere end 2 millioner uafhængige partnere i USA. (Amazon)

6. Amazon tilbyder i mindsteløn på $ 15 i ripped off.

Som fortaler for rimelige lønninger har Amazon at mindsteløn på $ 15 i timen, der gælder for alle fuldtids-, deltids-, midlertidige og sæsonbestemte medarbejdere i USA. Dette øgede levevilkårene for Amazonas personale og gjorde Amazon også til en mere attraktiv arbejdsplads. Som et resultat begyndte Amazons at komme til at tilbyde højere mindstelønninger.

Amazons mindsteløn på $ 15 pr. Time førte til en stigning på 4,7% i medianlønnen blandt andre arbejdsgivere på samme arbejdsmarked. (Amazon)

Svagheder

1. Amazon har fokus på sit nordamerikanske marked, mens nye markeder erhverves af sine konkurrenter.

Fremvoksende økonomier rundt om i verden tilbyder detailhandlere og utrolige muligheder. Med en global stigning i indkomst pr. Indbygger, teknologisk penetration og internetforbindelse fortsætter det internationale marked med at ekspandere.

Dette muliggør ikke kun en større forbrugerbase for det digitale indhold, som Amazon leverer, men tilskynder også til markedspenetration for sine tredjepartsforhandlere. Når det er sagt, har Amazon fokuseret på det nordamerikanske marked, således at Alibaba kan vinde markedsandele i vækstøkonomier.

61% af Amazon -salget genereres via det nordamerikanske marked. (Heldigvis)

2. Amazon mister omsætning på nogle områder, herunder forsendelse.

Forsendelse og logistik er en vigtig del af Amazons forretning. Mens mange online forhandlere opkræver kunden for de varer, de sender, inkluderer Amazon gratis fragt på mange af sine produkter. I betragtning af, at Amazon outsourcer 50 % af sine forsendelsestjenester til tredjeparter, kontrollerer den ikke omkostningsbasen så meget, som den ellers kunne. Resultatet af dette er et tab af omsætning på forsendelsesdelen af ​​en ordre, samt eksponering for risikoen for omkostningsudsving i fragtprisen.

Amazons forsendelsesomkostninger steg fra 37,9 milliarder USD i 2019 til 61,1 milliarder USD i 2022. (Statista)

3. Amazons holdning til kundernes sikkerhed og sikkerhed er blevet sat i tvivl.

Amazon-skandalerne er blevet håndteret relativt godt af deres PR-team; dog har der været tilfælde, hvor Amazon-kunders sikkerhed, sikkerhed og privatliv har været udsat for eksterne risici på grund af overtrædelser af Amazons sikkerhedspolitikker.

Et eksempel på dette er infiltrationen af ​​Amazons smarte enheder i forbrugernes hjem af ondsindede aktører. Hackere formåede at få adgang til smarte enheder i folks hjem for at lytte derhjemme og kommunikere med husstandsmedlemmer, inklusive babyer, gennem smarte babyalarmer.

På trods af krænkelser af forbrugerdatabrug købte Amazon sikkerhedsfirmaet Ring for 839 millioner dollars i april 2018 (Bloomberg).

4. Personalet har kritiseret Amazon-personalets arbejdsforhold.

På trods af stigningen i mindstelønnen har Amazon haft sin tid i rampelyset for sine politikker og arbejdspraksis. Varehuse har pålagt personalet stadig mere strenge og byrdefulde arbejdsbetingelser for at sikre levering af deres service, især i myldretiden som feriesæsonen og Black Friday.

Antallet af arbejdsskader på Amazon-drevne varehuse er ofte nogle af de højeste i landet. Dette har ført til beskyldninger om udnyttende arbejdspraksis i organisationen.

Amazon rapporterede en 7,7 % alvorlige skader pr. 100 arbejdere i 2019. (Afslør)

5. Svigagtige anmeldelser af Amazon-produkter er et problem.

Amazon-kunder har historisk set stolet på deres anmeldelser for at verificere ægtheden og leveringen af ​​et bestemt produkt. Dette har været en af ​​Amazons konkurrencefordele, da et produkt på Amazon-platformen kan have et par tusinde tilsyneladende relevante anmeldelser, mens det på en konkurrents platform kun er få. Dette har ført til den opfattelse, at Amazon er en mere pålidelig platform for en forbruger at bruge.

Vi ved nu, at mange af disse anmeldelser er svigagtige, med nogle af Amazons bedste uafhængige partnere og tredjepartssælgere anklaget for at implementere svigagtige taktikker.

Amazon fjernede 20.000 svigagtige produktanmeldelser. (CNBC)

6. Rentabiliteten hos Amazon er fortsat problematisk.

Mens Amazons omsætning er nogle af de største i verden, er rentabiliteten fortsat en svaghed. Amazon Web Services (AWS) er fortsat dens mest profitable forretningsenhed. En uønsket hændelse, der påvirker rentabiliteten af ​​AWS, vil have en betydelig indvirkning på rentabiliteten af ​​virksomheden som helhed, og lægge mange af Amazons æg i én kurv.

Amazon Web Services tegnede sig for 63% af Amazons overskud til 13,5 milliarder dollars. (GeekWire)

Muligheder

1. Amazon er godt positioneret til at udvikle en markedstilstedeværelse på nye markeder.

Med en stigning i teknologipenetration og brugeraccept, en stigning i internetadgang og disponibel indkomst på nye markeder, vil en udvidelse af Amazon til nye markeder hjælpe dets eksisterende base af tredjepartssælgere og uafhængige partnere med at tilbyde deres tjenester til et bredere marked. Denne udvidelse vil også øge Amazons eksponering over for nye sælgere og tredjepartspartnere på disse markeder.

Amazon genererer 104,41 milliarder dollars i omsætning uden for Nordamerika, mindre end halvdelen af ​​dens samlede omsætning. (Statista)

2. Amazonas økosystem kan forbedres.

Hård konkurrence i teknologiske økosystemer som Apples smarte økosystem, Android -green og andre lægger pres på Amazon for at forbedre sit samlede økosystemudbud. Dette vil sikre, at eksisterende brugere holder hurtigt og måske tilskynder dem til at bevæge sig væk fra Apple og Android.

Antallet af tilgængelige applikationer i Amazon Appstore faldt med 0,72% mellem 2019 og 2022 (Statista).

3. Amazon kan omfatte mere økonomisk ansvarlig politikker og programmør i uden forretningspraksis.

Historisk set har Amazon sikret, at dens konkurrencemæssige fordele ligger i dens driftseffektivitet. Dens logistikaktiviteter genererer nogenlunde samme mængde kulstofemissioner som Norge i løbet af et år. Amazon har forpligtet sig til at bruge 100% vedvarende energi inden 2030 med et netto -kulstofmål inden 2040.

Amazon opretter et 62 megawatt vedvarende energiprojekt i Singapore, der kan producere tilstrækkelig ren energi til at drive 10.000 hjem. (Amazon)

4. Udvidelse af antallet af fysiske butikker kan øge markedspenetrationen.

Selvom e-handel er steget de seneste år, er der en stigende efterspørgsel i fysiske butikker. Amazon har mulighed for at ændre den traditionelle butiksmodel. Du har sagt, at du ser fremtiden for detailhandel som en blandet model, frem for bare online.

Amazon har til hensigt at implementere nogle af sine e-handelspraksis på mursten- og mørtelsystemet, såsom friktionsfri betaling. Endelig hjælper butikker med at afbøde virkninger af øgede forsendelsesomkostninger.

40% af Whole Foods -anmodninger om afhentning er nye brugere. (Amazon)

5. Brug af autonome køretøjer ville spare køreomkostninger.

Forsendelsesomkostninger er en af ​​Amazons største omkostninger. Amazon udforsker adskillige omkostningsbesparende muligheder, herunder drone-“bistader” inden for bygrænser for last-mile-leverancer og autonome køretøjer.

Zoox, et nyligt opkøb af Amazon, har sikret 1 milliard dollars i startfinansiering i 6 runder. (Crunchbase)

6. Amazon kunne promovere sit eget mærke (baglæns integration).

Selvom det har forårsaget en del kontroverser i Amazons netværk af tredjepartssælgere, kan Amazon øge kontrollen over sine produkter og profitere på dem i udviklingen af ​​sine egne private label-produkter. Et godt eksempel på dette er, at Amazon er ved at udvikle sit eget forlag til at servicere sit netværk af eksisterende forfattere.

Amazon sælger 22.617 produkter under sit eget mærke, tre gange mere siden 2018 (Digital Commerce 360).

Trusler

1. Der er aggressiv konkurrence på de fleste af Amazons markeder.

Strategiske alliancer og markedsinnovation true Amazons markedsandel. Et eksempel på dette er det nyligt annoncerede partnerskab mellem Walmart og Shopify, der muliggør en hybrid “klik og mørtel” -oplevelse. Yderligere påvirker inkluderingen af ​​markedspladser på sociale medieplatforme sammen med stigninger i “influencer marketing” yderligere Amazons fremtid.

90% af forbrugerne siger, at sociale netværk påvirker deres indkøbsbeslutninger. (Ydeevne)

2. Amazon har en opadgående kamp med sælgere, der sælger falske varer på deres platform.

Med et så stort netværk af eksterne sælgere er det nogle gange svært for den kræsne køber at identificere, hvilke sælgere der sælger legitime varer, og hvilke der ikke er. Dette forstærkes af Amazons problem med falske anmeldelser af sine produkter. Amazon vil udvikle produkter til at reducere distributionen af ​​forfalskede produkter, men problemet vedvarer.

42,5% af de varer, der blev købt i en kontrolleret undersøgelse af tredjeparts sælgere på Amazon, var forfalskede produkter. (Kabelskærer)

3. Regeringer har fokuseret på Amazon, når de overvejer at reformere politikken for at hæmme deres aktiviteter.

Størrelsen på Amazon har rejst flag hos offentlige instanser med beskyldninger om bedrageri, skatteunddragelse og kartelspørgsmål. For nylig kom Amazon og Apple under beskydning, da Amazon indgik en aftale med Apple om at fjerne tredjeparts-sælgere af Apple-produkter fra sin platform.

Amazon er blevet anklaget for monopolistiske tendenser til sine eksterne sælgere, hvilket tvang 80% til at komme ind i sit Buy-Box-distributionsnetværk. (CNBC)

4. Amazon indsamler kunders data om sine kunder for at skabe produkter med sin egen etiket.

Bagudintegration er en strategi, som Amazon har identificeret til at indhente mere overskud via sine detailplatforme. Ved at udvikle sine egne private label -produkter har Amazon mere kontrol over sit marked.

For nylig har interessenter rejst bekymringer over brugen af ​​tredjepartsdata til yderligere at forbedre deres private label-produkter på bekostning af exerne af tredjepartsleverandørerne, generatorerne af disse data. Dette betragtes som en mangel på god tro på dine operationer.

Amazon forventer, at dets private mærker skal tegne sig for 10% af detailsalget. (Business Insider)

5. 50% af Amazons produktdistribution håndteres af outsourcede leverandører.

En vigtig konkurrencemæssig fordel ved Amazon er dens evne til at overholde strømmen leveringsplaner, som er indbygget i dets værdiproposition. Amazon outsourcer 50% af distributionen af ​​sine produkter, hvilket er udsat for eksterne risici, der kan påvirke dets drift. Amazon bør overveje at bringe alle sine krav til distribution og logistik til sit eget domæne for at afbøde disse risici.

Amazon uddeler 2,5 milliarder pakker på et år. (Investopedia)

6. Der er en løbende trussel mod cybersikkerhed.

Selvom Amazon opretholder en omfattende database med kundedetaljer, har sikkerhedsbrud været begrænset. Dette cybersikkerhedsteam er kendt for at håndtere hurtigt og effektivt for at modvirke angreb på dine systemer. Selvom disse systemer er effektive, bliver ondsindede angreb mere og mere sophistikerede.

Amazon Web Services (AWS) modarbejdede et stort volumen på 2.3 Tbps Ddos-angreb på sine servere, 44% større end noget, virksomheden tidligere havde oplevet. (Cybersikkerhed starter)

Selvom der er områder med stor mulighed for Amazon, vil det fortsat demonstrere sin strategi og virksomhed på de markeder, hvor det opererer. Amazon har vist utrolig modstandsdygtighed i et miljø præget af forandringer og forstyrrelser. Ved at fortsætte med at investere i sin fremtid, sikre øget effektivitet i sin drift og en kontinuerlig søgning efter værdi, sikrer Amazon, at det længe har etableret sig som markedsleder. Når valutakursen stiger, vil tiden vise, om din beskyttelse for fremtiden vil give udbytte.