Airbnb SWOT -analyse (2022): 30 store styrker og svagheder

Airbnb var selskab nummer et på CNBC’s “Disruptive 50 List” for 2017. Det havde sin børsnotering i december 2020. Det led COVID-19 og havde cirka seks måneder senere gjort et stort opsving. Så hvad er der ikke at elske ved dette innovative firma, der er grundlagt af mænd, der forsøger at betale deres høje husleje i San Francisco?

Lad os se på styrker, svagheder, muligheder og trusler mod virksomheden, der omdefinerer gæstfrihedsbranchen.

Styrker

1. Du har en uovertruffen brandstyrke i ferieudlejningsbranchen.

“Airbnb” er ikke bare et mærke, men et navneord som at bruge et “Kleenex” eller “Scotch tape”. Denne type mærkegenkendelse er uvurderlig i den konkurrencedygtige rejsebranche. Det overskrider praktisk talt mærketænkningsprocessen som på traditionelle hoteller. At finde en “Airbnb” er synonymt med at lede efter alternativ indkvartering i løbet af din næste ferie. Det har overskygget forestillingen om at være på mode og er nu en bærebjælke i sig selv.

2. Du har en lederposition i din servicekategori.

Selvom der er andre kopier, er Airbnb også førende inden for sin kategori. I en branche, hvor hver rejsende søger de bedste tilbud og den mest konsekvente service og oplevelse, skiller Airbnb sig ud for sin markedsdominans. For dem, der ikke ønsker at være knyttet til hotelbookingsoplevelsen med et stort set standardiseret værelse, er Airbnb blevet det populære alternativ for dem, der ønsker et unikt rum, når de rejser.

3. Tilbyder et billigere alternativ til hoteller.

Det er generelt billigere at bestille et Airbnb end at bestille et hotelværelse. Priserne er allerede meget lavere end hoteller på grund af deres primære forretningsmodel med at underminere denne type indkvartering. Airbnb -værter behøver heller ikke at opkræve så meget, da der er langt færre overheadomkostninger – hoteller skal betale for personale, forsyninger og materialer til alle værelser og vedligeholdelse, mens Airbnb -værter kun skal dække nogle få omkostninger. Hjælpere. Kunder sparer også penge, fordi der ikke er forhøjede ferieafgifter eller hotelafgifter.

4. Giv rejsende muligheder for overnatningssteder rundt om i verden.

Airbnb -værter kan liste deres ledige værelser overalt i verden; Der er ingen geografiske begrænsninger for, hvor et ledigt værelse kan findes uden for en villig vært. Hoteller er begrænset i kapacitet af de fysiske placeringer af deres bygninger og kan kun vælge bestemte markeder baseret på mætning af konkurrenter og nærhed til eksisterende steder. Med Airbnb kan rejsende nemt vælge et værtssted, uanset hvor de skal hen, eller hvor de skal hen.

5. Airbnb tilbyder rejsende unikke rejseoplevelser.

De fleste hoteller tilbyder den samme slags oplevelse: check-in i receptionen, gå op til et standardiseret værelse med ensartet indretning, besøg måske hotellets bar eller restaurant og derefter check-out i slutningen af ​​dit ophold. Hotellet er ikke destinationen, men simpelthen et sted at sove. Med Airbnb kan rejsende vælge, hvor de skal bo, baseret på placeringens appel, hvilket gør det til en væsentlig del af rejsen og et vigtigt element i rejsesjov.

6. Du har en ny model for indsamling af gæstfrihed, der er rentabel.

Airbnbs betalingsmodel adskiller sig fra hoteller, som typisk kræver fuld betaling forud. Med en Airbnb -reservation betales reservationsgebyrer ved booking, derefter udsættes yderligere gebyrer, indtil opholdet er fuldført. Derudover fordeles servicegebyrer mellem den rejsende og værten i stedet for at tvinge værten til at betale for alt som på et traditionelt hotel. Dette gør hosting mere attraktivt og er et rimeligt arrangement for begge parter.

7. Har et stærkt og konsekvent kerneledende team.

Airbnb har været heldige fra begyndelsen at have sine tre stiftere som en del af ledergruppen, og en der er ved at blive bygget på lang sigt. Den kendsgerning, at dette stabile kernelederskabsteam forbliver det samme over tid, sikrer, at Airbnb vil forblive tro mod sin oprindelige vision, som allerede har givet genlyd hos rejsende og vist sig at være en levedygtig forretningsmodel og samtidig muliggøre ekspansion på andre måder.

8. Folk vil arbejde der, fordi det fremmer en kultur med “engagement” i tilhørsforhold og kærlighed blandt sine medarbejdere.

Kultur på Airbnb har ry for at være som familie. Det vides at være det modsatte af den hensynsløst konkurrencedygtige kultur i Uber eller festkulturen hos WeWork. Da en af ​​stifterne skulle meddele en reduktion på 25% i arbejdsstyrken på grund af COVID-19 i maj 2020, brød hans stemme, da han fortalte medarbejderne, at ”jeg har en dyb følelse af kærlighed til jer alle. Det, vi gør, er tilhørsforhold, og i centrum for tilhørsforhold er kærligheden ”.

9. Det er nu et offentligt selskab med adgang til billigere finansiering for sin udvidelse.

Airbnb blev offentliggjort i december 2020, hvilket gav det adgang til lavere kapitalomkostninger fra offentlige markeder for at finansiere sine vækstinitiativer. Dette gør dig mindre afhængig af private investorer, hvilket også giver dig mulighed for at operere mere selvstændigt og fokusere på dine kunder frem for at forkæle bossy private equity -bankfolk, der fokuserer på din egen ROI. At gå offentligt har også givet Airbnb troværdighed og et forbedret offentligt image hos offentligheden.

10. Du har en solid bruttomargin for en ung virksomhed, der stadig investerer i produktudvikling, salg og marketing.

Hoteller har en tendens til at have meget mindre fortjenstmargener end Airbnb, fordi de bærer byrden af ​​driftsomkostninger på egen hånd. For eksempel selve hotelbygningen, alle forsyninger og materialer, omkostninger til forbrugsvarer såsom mad og forsyninger og personale. Med Airbnb afholder værter omkostningerne, med meget lidt “inventar” direkte tilskrevet virksomheden. Dette giver virksomheden mulighed for at fokusere mere på sin marketing- og driftsmodel, hvilket kan skabe hurtigere vækstveje.

11. Tilbyd et sted til mere end blot ferieophold.

Folk rejser til mere end blot ferier som enkeltpersoner eller familie. Rejsende kan også booke større møder på platformen eller lave længere reservationer, hvis de skal rejse på arbejde. Det kan også være ideelt for dem, der leder efter et længere ophold, især dem, der rejser på tværs af statslige eller endda internationale linjer.

12. Få mest muligt ud af din virksomheds tilstedeværelse.

Mens de fleste virksomheder stoler på markedsføring strengt for at målrette slutbrugeren, målretter Airbnb både værten og den rejsende. Nogle af deres kanaler skaber den samme slags rejseinspiration som andre websteder og fremmer fordelene ved at bruge en Airbnb -vært i stedet for et hotel. På den anden side er det også målrettet mod potentielle værter ved at fremme fordele og potentiale for dem, der har plads til at åbne op for rejsende. Hver kanal er forbundet med andre med stor succes med at generere klik og opfordringer til handling.

13. Tilbyder belønninger og særlige tilbud til kunder.

Loyale veterankunder kan drage fordel af de højeste serviceniveauer. For eksempel er Airbnb Plus -lokationer blevet gennemgået og verificeret for at tilbyde premiumfunktioner som større badeværelser, køkkenrum og ekstra luksus. Rejsende kan drage fordel af dedikerede kundeservicerepræsentanter til disse ophold, og værter kan anmode om at blive opført som Plus -websteder for et nominelt gebyr for at få denne eksponering.

Airbnb -samlinger er en anden listeindstilling, der giver brugerne mulighed for at søge efter den type rejse, de vil deltage i, f.eks. Ferier, arbejde, familie eller den begivenhed, de vil organisere (bryllupper, middage osv.). En anden mulighed er oplevelserne, der kombinerer din bolig med udflugter, attraktioner og mere.

Svagheder

1. Airbnb står over for at udvikle regler og juridiske spørgsmål, da loven indhenter sin platform.

Manglen på klare regler for hjemmeophold hjalp Airbnb med at ekspandere hurtigt, da det startede. Nu har lovkravene til åbning af privatejede boliger og ejendomme til forretningsformål imidlertid skabt nogle problemer for både værter og rejsende.

Mange statslige og lokale forordninger kan spejle dem, der kræves af hoteller og moteller, og forhindre mere afslappede værter i at åbne deres døre for nogen. Nogle af disse krav kan være ret strenge og forhindre nogle potentielle værter i at ansøge.

2. Manglende kvalitetskontrol for værter

En del af Airbnbs appel er, at rejsende kan finde overnatning næsten overalt, men uden kvalitetskontrolstandarder kan niveauet af komfort eller renlighed variere voldsomt. Hoteller har i det mindste nogle virksomhedsstandarder at følge, hvilket skaber en ensartet oplevelse uanset destination. Med Airbnb er værter ikke forpligtet til at overholde nogen “brand”-standarder, hvilket betyder, at unikke oplevelser også kan blive påvirket af et mindre end optimalt værtsmiljø.

3. Forretningsmodellens enkelhed gør det nemt at kopiere for andre markedsdeltagere.

Det smukke ved forretningsmodellens enkelhed kan også være dens undergang. Det er et simpelt format: alle kan poste deres plads som tilgængelig, og rejsende kan vælge fra ethvert sted. Den lette adgang åbner op for denne model for efterligning, og da der ikke er så mange regler på virksomhedens enhed, er det ikke svært at åbne en ny crowdsourcing platform.

4. Nogle værter opkræver høje priser.

Prisen er i de fleste tilfælde dikteret af værten. Mens nogle opkræver nok til at dække omkostningerne til forsyningsselskaber og andre basale fornødenheder, kan andre værter, der betragter deres plads som en “premium” destination muligvis opkræve mere, end deres plads faktisk er værd. Og når priserne er oppustet, så de kan sammenlignes med hoteller, mister Airbnb en af ​​sine vigtigste konkurrencefordele.

5. Mangel på en sammenhængende marketingplan.

På grund af forretningsmodellens crowdsourcede karakter mangler Airbnb en konsekvent marketingstrategi. Det er hovedsageligt baseret på destinationer, hvor værterne er grupperet sammen og forsøger også at tiltrække både værterne og de rejsende. Dette kan dele den indsats, der kræves for at opnå en større effekt.

6. At søge efter bolig online viser normalt ikke Airbnb som en mulighed.

En anden måde, hvorpå din marketingstrategi stræber efter maksimal effekt, er gennem søgemaskineoptimering (SEO). Brugere vil kun få Airbnb i deres topsøgeresultater, hvis de søger efter Airbnb direkte, i modsætning til destination eller indkvarteringstype. Mange af topstillingerne er besat af hoteller og rejsebureauer, der har investeret i SEO for at kunne positionere sig på første side af Google.

Muligheder

1. Bliv ved med at sælge rejseoplevelsen.

Hovedattraktionen ved Airbnb er at gøre overnatningen til en del af oplevelsen, ikke kun en nødvendighed, fordi den rejsende har brug for et sted at sove. At appellere til det unikke ved en persons ophold vil være afgørende for at bevare Airbnbs charme ud over simple omkostningsbesparelser.

2. Udvidelse af sine tjenester.

Mens den nuværende forretningsmodel udelukkende fokuserer på indkvartering, kan Airbnb udvide sine tilbud til at omfatte andre kompatible muligheder såsom flyrejser, billeje, attraktioner eller aktivitetsbilletter og mere. Dette vil give dig mulighed for at oprette en komplet destinationspakke, som kunne være det næste skridt i din udvikling.

3. Flere mennesker, der arbejder hjemme efter COVID-19, præsenterer langtidslejemuligheder, der svarer til en lejlighed.

Selvom dette kan virke som en kortsigtet mulighed, giver det en bredere vej til vækst. Da mange mennesker nu er i stand til at skifte til en mere permanent hjemmearbejdsstruktur, kan rejsende være åbne for at tilbringe længere perioder på andre destinationer og arbejde fjernt fra den nye destination.

Airbnb kunne begynde at tiltrække værter, der tilbyder længerevarende leje, til at imødekomme denne efterspørgsel ud over deres mere traditionelle ophold i ferieform. Dette giver en flugtoplevelse for nogen, der arbejder eksternt og tilbyder større indkomstpotentiale for værter.

4. Kontinuerlig global ekspansion.

Airbnb mangler endnu at ekspandere på nogle verdensmarkeder, især nye markeder. At gribe muligheder rundt om i verden som en tidlig deltager i rejsesegmentet kan være en stærk vækstmulighed.

5. Det kan øge effekten af ​​din mobilapplikation.

Ligesom mange moderne tjenester tilbyder Airbnb en mobilapp, som rejsende kan bestille fra hvor som helst, selv midt i deres rejseoplevelse. Hvis du investerer meget i en problemfri mobiloplevelse, bliver dit produkt mere tilgængeligt for flere rejsende.

6. Du kan skræddersy din marketing til at øge din markedsindtrængning.

Meget af Airbnbs særegenhed stammer fra den eklektiske karakter af de rum, den tilbyder. Du kan drage endnu større fordel af det, der adskiller dig ved at deltage i niche -marketingkampagner målrettet bestemte segmenter af rejsende. Dette kan få dem til at føle, at de deltager i en cateringoplevelse, hvilket skaber en atmosfære af eksklusivitet.

Trusler

1. Der er usikkerhed om den nuværende og fremtidige lovramme.

Statslige og lokale regeringer fortsætter med at ændre mål om, hvad det kræver for en privat udlejer at leje deres plads. Den ændrede karakter af lovkrav kan gøre det svært at leje plads på Airbnb, og potentielle værter bør lave deres lektier, hvis de planlægger at blive.

2. Listen over konkurrenter er bemærkelsesværdig.

Konkurrenter som Vrbo, FlipKey, TurnKey, Plum Guide og andre konkurrerer direkte med Airbnbs forretningsmodel om at tilbyde unikke rum direkte til rejsende. Derudover tilbyder websteder som Booking.com og Hotels.com højere hotelrabatter end dem, der er tilgængelige for rejsende, der booker direkte med hotelkæder. Disse to segmenter kan underminere Airbnbs største omkostninger og unikke fordele.

3. Du står over for retssager (velkommen til erhvervslivet).

Airbnb er sårbar over for krav fra værter, der bruger sin platform. For eksempel har nogle værter stævnet Airbnb for ikke at betale afbestillingsgebyrer, og amtsregeringer har forsøgt at opkræve turistskatter fra Airbnb, som de ville på et typisk hotel. Andre typiske problemer kan også opstå, såsom diskrimination af værter og rejsende.

4. Airbnb har fysiske sikkerhedsproblemer i sin forretningsmodel, hvilket øger dets juridiske eksponering.

Selvom Airbnb har tilføjet nye regler for at forbedre sikkerheden efter en Airbnb -fest i Halloween, der efterlod fem deltagere døde, er virksomheden konstant under trussel om at skade sine rejsende. Selvom de voldelige parter ikke er synderne, kan der være andre problemer. F.eks. Rapporterede magasinet Time, at mange Airbnb -ejendomme ikke indeholder røgdetektorer, kulilte -detektorer, brandslukkere og førstehjælpssæt.

5. Hoteller indhenter Airbnb’s årtusindlige appel.

Hotelkæder tilpasser sig også bedre, hvad rejsende leder efter. De er begyndt at notere visse ejendomme som steder med længerevarende ophold på platforme, der ligner Airbnb, og leder efter andre kreative løsninger til en mere smidig græsrodskonkurrent.

Airbnb har mange fordele, især appellen til omkostningsbevidste og stedbevidste rejsende, der leder efter unikke boliger, der kan supplere deres destination. Det tilbyder også indkomstmuligheder for værter, selvom det kan være svært lovligt at oprette et destinationsrum på grund af lokale krav. Alt det sagt, Airbnb har stadig oplevet et brist på vækst i de seneste år og har potentiale til at fortsætte stigningen til succes, der normalt er forbeholdt større hotelkæder og andre mere etablerede mærker.