Adobe Lightroom vs Picasa

Håndtering af dine digitale billeder kan være et fuldtidsjob, hvis du ikke har de rigtige softwareværktøjer til at sikkerhedskopiere det. To af de bedste programmer, der overvejes til digital mediehåndtering i dag, er Adobe Lightroom og Picasa.

I Adobe Lightroom vs Picasa -debatten er det vigtigt at erkende, at hver platform har et andet formål. Lightroom er designet mere til fotografering og redigering, forbedring og deling af digitale medier. Selvom Picasa også har nogle mindre redigeringsfunktioner, er hovedformålet at dele billederne, især hvis du har en Google -konto.

Her er nogle yderligere vigtige sammenligninger mellem disse to digitale medieværktøjer, der er værd at overveje.

1. Billedstyring

Adobe Lightroom giver dig mulighed for at arbejde med rådata fra stort set alle billedfilformater. Dette giver dig mulighed for at forbedre billedet på en måde, der giver det et autentisk udseende, fordi du ikke arbejder med komprimeret information. Hvis du foretrækker det, kan du også konvertere de filer, der genereres af dit kamera eller billedsamlingssoftware til et open source -billedformat.

Picasa redigerer kun en fil, der er gemt i JPEG -format. Hvis du giver den en digital billedfil, konverterer den automatisk det rå billede til en JPEG -fil, før det vises til redigering. Det betyder, at du ikke kan bruge de rå oplysninger på billedet, fordi Picasa allerede har komprimeret det for dig. Du har mulighed for med Picasa at oprette, organisere og redigere fotoalbum i en velkendt kontekst. Processen ligner den i Facebooks fotostyringssystem.

Så hvis du virkelig har brug for at redigere og forbedre dine fotos, er Lightroom den eneste platform, der virkelig giver dig mulighed for at gøre det. Hvis opbevaring er din største bekymring, tilbyder Picasa en omfattende løsning at overveje.

2. Metadata -styring

Adobe Lightroom giver dig adgang til et komplet sæt metadata med dine digitale fotos og billeder. Dette inkluderer muligheden for at tilføje geografiske oplysninger, forfatterskab og en specifik beskrivelse af billedet. Det vil også have standard geotags og søgeord, der også kan inkorporeres i metadataene.

Picasa tager en mere minimalistisk tilgang til metadata, dels som en automatisk fortrolighedsforanstaltning for at forhindre folk i at dele for meget. Du kan se EXIF ​​-oplysninger og tilføje geotags og / eller søgeord, hvis du vil i IPTC- og XMP -formater. Det vil også integrere data i Google Maps.

3. Udgave

Adobe Lightroom tilbyder en række redigeringsalgoritmer, der er baseret på dets Photoshop -værktøjskasse. Dette giver brugerne mulighed for at ændre billeder på forskellige måder, herunder skygger, linseprofiler og støjreduktion. Hvis du tager råbilleder, kan du også rette objektivproblemer, der kan være i billedet.

Picasa indarbejdede de redigeringsprofiler, der stammer fra Nik -softwareintegrationen. Disse redigeringsmuligheder er ret standard sammenlignet med ethvert online værktøj eller fotostyringsprogram. Du kan forbedre det grundlæggende, tilføje varme ved at ændre kontrasten og bruge lignende værktøjer, f.eks. Lysstyrke.

4. Omkostninger

Adobe Lightroom kan fås som en del af et Creative Cloud Photography -abonnement for $ 9,99 pr. Måned. Dette giver dig adgang til Lightroom og en fuld version af Photoshop.

Picasa tilbyder gratis op til 1 GB foto- og videoopbevaring. Betalte planer går op til 16 TB lagerplads, hvis det er nødvendigt. Priser starter ved $ 5 om året på betalte planer, hvilket giver op til 20 GB lagerplads.

Google kræver, at brugerne underskriver en fortrolighedspolitik for at bruge Picasa, hvilket betyder, at vilkårene og betingelserne giver virksomheden adgang til undersæt af alle oplysninger, som du gemmer i skyen ved hjælp af dette fotoredigerings- og opbevaringsværktøj.. Dette omfatter brug af dine fotos eller videoer til marketingformål eller potentiel brug af metadataene for dine gemte fotos til at oprette specifikke tjenester.

5. Systemkrav

Både Adobe Lightroom og Picasa kan bruges på stort set alle operativsystemer, pc’er, bærbare computere og mobilenheder. Så længe du har internetadgang eller en mobildataforbindelse, kan du drage fordel af de fordele, som hver fotostyrings- og redigeringssoftware -platform kan give.

I Adobe Lightroom vs Picasa -debatten er beslutningen om redigering vs. lagring. Skal du ændre dine billeder? Eller ønsker du at forbedre dine billeder og gemme dem et sikkert sted uden for webstedet, så de altid kan fås? Hvis du har brug for førstnævnte, så er Lightroom en bedre mulighed. Hvis du har brug for sidstnævnte, er Picasa muligvis den bedste løsning.