Adobe Lightroom vs iPhoto

Hvis du vil se de fotos, der er uploadet til din computer, er to populære muligheder Adobe Lightroom og iPhoto. Du kan også bruge denne software til at organisere og redigere dine billeder. I debatten mellem Adobe Lightroom og iPhoto er sammenligningen imidlertid næsten uretfærdig. Lightroom har flere ekstra funktioner sammenlignet med iPhoto, der giver dig mulighed for at gøre meget mere med dine billeder på samme tid. Disse er de vigtigste sammenligningspunkter at overveje.

Organisation: Lightroom vs iPhoto

Begge platforme giver dig flere muligheder for at vise dine billeder. Du kan sortere dem efter samling, i mapper eller se dem kronologisk, og det er blot nogle få af de mange muligheder. Lightroom gemmer ikke billeder i et internt katalog, men iPhoto gør det for at vedligeholde et arkiv.

Det betyder, at med iPhoto er de faktiske billeder skjult, og det kan være svært at finde de originale filer, hvis du vil overføre dem til et andet sted. Med Adobe Lightroom er det let og let at finde og flytte individuelle filer.

Redigering: Adobe Lightroom vs iPhoto

Mange af de moderne redigeringsværktøjer, som Adobe har indarbejdet i andre softwaremuligheder, findes i Lightroom. Du kan justere de fleste billeder for at forbedre klarhed og farve direkte fra denne platform. Så længe ingen præcis retouchering eller detaljeret redigering er nødvendig, kan den gennemsnitlige bruger forbedre alle deres billeder på denne platform. Du modtager også en komplet historielog, der giver dig mulighed for at gendanne billeder til deres originale format, selvom filen tidligere er blevet gemt med en redigering.

Med iPhoto får du en lignende oplevelse, men den er ikke godt justeret. Selve redigeringsprocessen ligner det, Lightroom tilbyder. Billedgendannelsesmuligheder med iPhoto er ret begrænsede, efter at brugeren har gemt filen.

Hastighed: Adobe Lightroom vs iPhoto

Adobe Lightroom er designet til at give brugerne mulighed for at arbejde med flere billeder på én gang, kopiere og indsætte justeringer relativt let. Bare tjek de billeder, du vil justere, og synkroniser derefter nogle eller alle indstillingerne med nogle af billederne. Det er en softwareløsning, der giver dig mulighed for at forblive i fuld kontrol.

Med iPhoto har du lignende værktøjer, der giver dig mulighed for at arbejde med flere filer, men hvordan billederne gemmes, bliver et problem. Fordi iPhoto er en stor katalogfil, kan biblioteket tage tid at indlæse og opdatere, især hvis du har hundredvis eller tusinder af billeder i kataloget.

Import: Adobe Lightroom vs iPhoto

Både Adobe Lightroom og iPhoto tillader brugere at uploade billeder fra stort set enhver kilde direkte til softwaren. Dette inkluderer en direkte opladning fra en mobiltelefon. Med iPhoto har det en tendens til at fungere en smule bedre, når du bruger en iPhone eller en, der har fået en iOS. Adobe Lightroom er en god generisk løsning for dem, der kan tage digitale billeder med andre mobile enheder.

Hvis du indlæser billeder fra et hukommelseskort, tilbyder begge muligheder standardprompts for at holde processen enkel og problemfri.

Produkter: Adobe Lightroom vs iPhoto

Adobe Lightroom giver brugerne mulighed for at oprette fotoalbum direkte fra Blurb. Med iPhoto er det muligt at oprette fotobøger og produkter via Apples service. Begge tilbyder en unik måde at nyde dine digitale billeder på, men den endelige produktkvalitet har en tendens til at læne sig mod Adobe Lightroom. Papirkvaliteten er lidt bedre, og der er flere muligheder at vælge imellem, når du opretter dit foretrukne produkt.

Brugervenlighed: Adobe Lightroom vs iPhoto

Adobe Lightroom tager lidt tid at lære. Det er ikke så intuitivt som en platform som nogle af de andre muligheder, der er tilgængelige i øjeblikket. For dem, der ikke kender Adobe -produkter, kan det i begyndelsen være svært at bruge uploadede billeder efter hensigten.

Med iPhoto er platformen enkel og intuitiv. Brugere føres automatisk til dit bibliotek, så de kan rulle gennem dine billeder for at finde det, de leder efter. Derefter vælger de billedet og foretager de nødvendige redigeringer med den vedhæftede grænseflade.

Hvilken løsning til foto- og billeddannelse er den rigtige for dig?

Adobe Lightroom er en mere avanceret løsning, der kan spare dig meget tid, når du først kender mulighederne for, hvad softwaren kan.

Når du ser på iPhoto, har du en enklere, men lettere at bruge platform, der kan foretage lignende redigeringer af en enkelt katalogfil.

Hver har særlige fordele at overveje, så tag et kig på hvert nøglepunkt, sammenlign dem med dine behov, og du kan finde den rigtige løsning. Hvilken side af debatten mellem Adobe Lightroom og iPhoto er du på?