Adobe InDesign vs Photoshop

Hvis du har brug for at oprette et printklar design, tilbyder Adobe to muligheder, du kan overveje: InDesign og Photoshop. Begge er inkluderet i et Creative Cloud -abonnement, men hvad nu hvis du kun vil have et abonnement på en Adobe -applikation? Hvilken skal vælges til dine designbehov?

InDesign er en god mulighed for dem, der forbereder traditionelle designs til udskrivning. Hvis du arbejder med blade, bøger og andre former for papir, er det et godt valg at tage et trykprojekt, du laver.

Photoshop tilbyder også gode designmuligheder med dybere tilpasningsmuligheder til at inkludere i designet, men en stejlere indlæringskurve, der skal følges.

Dette er nogle af de vigtigste forskelle, der skal overvejes.

1. Detaljerede lag

Både InDesign og Photoshop giver brugerne mulighed for at oprette lag til deres grafiske designs. InDesign tilbyder en forenklet metode til at oprette lag gennem et grundlæggende dashboard, der, hvis du kan holde styr på dine ændringer, kan skabe professionelle resultater på ingen tid. Det kan dog være svært at videresende designs til andre mennesker, hvis personen ikke er bekendt med det, du prøver at skabe.

Photoshop anvender effekter på en måde, der er let at redigere eller vende. Du kan se virkningerne, når de påføres, eller blive ved med at vende tilbage til dem, mens du koncentrerer dig om andre designelementer. Dette giver dig mulighed for at øge dybden ved at kombinere og bruge de forskellige pasningsmærker til at skabe meget komplekse designs.

2. Arbejdsgang

InDesign forenkler processen. Det vil spørge dig, hvad dit design er til, mens du opretter det, og så skal du ikke bekymre dig mere om det. Du behøver ikke bekymre dig om permanente billedredigeringer eller farveoutput, mens du opretter dit design, da billederne er knyttet sammen.

Photoshop har en automatisk farvetilstand, der gør det svært at arbejde på CMYK-udskriftsklare designs. Dette skyldes, at Photoshop generelt er designet til fotografier, ikke til udskrevne layout, så standardgengivelsen er RGB, der matcher, hvad de fleste kameraer producerer. Du kan konvertere filen, men dette kan skabe forvridninger i de sidste billeder. Hvis du anvendte filtre, før du konverterede til CMYK, kan dit arbejde blive kasseret under overgangen.

3. 3D-designs

Kort sagt, med InDesign: du får ikke en 3D -gengivelse af dit design. Periode. Du kan stadig oprette printklare designs, der kan bruges tredimensionelt, f.eks. Et bogomslag, men platformen giver dig ikke en grafisk fremstilling af, hvordan det endelige trykte produkt skal se ud.

Photoshop giver dig 3D-visualisering til den sidste hånd, du kan få brug for til dine printmotiver. Det endelige produkt udskrives stadig fladt, som det ville med InDesign, men du kan se, hvordan indpakningselementet vil se ud, før det udskrives til dit næste projekt. Dette gør det let at vise din portefølje, give dig selv ro i sindet eller tage dig af det sidste arbejde, der skal udføres, før du sender projektet til printeren.

4. Projekter med flere sider

InDesign indeholder flere forskellige skabeloner og tilpasningsmuligheder, der gør det let at designe udskrivningsklare projekter med flere sider. Du kan vælge antallet af sider i din skabelon, tilføje sidetal til layoutet og endda bruge automatisk formatering, f.eks. Bogskabelonen, til at inkludere bestemte sektioner, kapitler eller layout i bogen. Du kan endda redigere tekstboksindstillingerne for hver sideskabelon for at oprette forskellige layout.

Bundlinjen, med Photoshop: Oprettelse af et udskriftsklart, flersidet dokument er ikke noget, platformen udmærker sig ved at levere. Hvis dit design har meget ordbaseret indhold, vil Photoshop have svært ved at levere noget, du kan bruge.

5. Kontrol

InDesign har nogle effekter, der kan implementeres med dit printklare layout, men dets styrke giver dig en simpel skabelon, hvor din tekst kan indsættes hurtigt og effektivt.

Photoshop giver dig mere kontrol over det endelige projekt med dets billedredigeringsfunktioner. Du kan oprette designs i realtid, mens du manipulerer de forskellige grafiske elementer, så de matcher dine designforventninger. Billedtekstelementer har også mere fleksibilitet med inklusion, selvom den faktiske mængde ordbaseret indhold, der kan inkluderes, naturligvis er begrænset af platform.

Hvis du skriver en bog eller har en teksttung flyer at oprette, er InDesign en bedre mulighed. For layout på enkelt sider, der er afhængige af billeder, har Photoshop en tendens til at være en bedre mulighed. Nu er det op til dig: hvilken platform passer bedst til dine specifikke behov?